ΑΕΚ

Συμφώνησε για 3ετες συμβόλαιο ο "Sotis"!

Συμφώνησε για 3ετες συμβόλαιο ο "Sotis"!
Κυργιάκος-Ελλάδα

Ο Κυργιάκος φέρεται να είναι θετικός για 3ετές συμβόλαιο με την Ένωση. Σφήνα Άγιαξ για "Παπασταθό"

Ο λόγος για τον Σωτήρη Κυργιάκο (το όνομά του οποίου έπαιξε έντονα αυτό το καλοκαίρι τόσο για μεταγραφή του στον Ολυμπιακό όσο και για επιστροφή του στους "πράσινους), με την εφημερίδα "Εξέδρα" να αποκαλύπτει σήμερα πως ο Έλληνας διεθνής κεντρικός μπακ έχει ήδη πει το "ναι" στην ΑΕΚ, σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο μέχρι πριν λίγους μήνες παίκτης της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο, Ντέμη Νικολαΐδη, και τον προπονητή, Γιώργο Δώνη, με το αποτέλεσμα των συνομιλιών να είναι ευνοϊκό για την ελληνική ομάδα.

Όσον αφορά στην πρόταση της ΑΕΚ, αυτή ήταν άκρως δελεαστική, καθώς ήταν για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες αποδοχές για τον "Sotis" 1 εκ.ευρώ, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι ο Παπασταθόπουλος θα πάρει μεταγραφή και η ομάδα θα βάλει τα χρήματα που επιθυμεί στο ταμείο της.

Ο Σωτήρης Κυργιάκος αποδέχτηκε την προσφορά της ΑΕΚ, ενώ υποσχέθηκε στον Ντέμη Νικολαΐδη ότι θα τον περιμένει μέχρι την Τετάρτη ή -το αργότερο- μέχρι την Πέμπτη το πρωί.

Αυτό σημαίνει πως αν μέσα σε αυτό χρονικό περιθώριο που έχει δώσει ο παίκτης, οι "κιτρινόμαυροι" καταφέρουν να έρθουν σε συμφωνία με τη Τζένοα για την παραχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, τότε θα υπογράψει άμεσα το συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα και θα ενσωματωθεί άμεσα στην αποστολή της Ένωσης.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ο Παπασταθόπουλος δεν συνεχίσει την καριέρα του στο Καμπιονάτο και εξακολουθεί να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ και τη νέα σεζόν, τότε η συμφωνία με τον Κυργιάκο ακυρώνεται και ο υψηλόσωμος μπακ αναμένεται να αποδεχτεί κάποια από τις προτάσεις που έχει από ομάδα του εξωτερικού.

Σφήνα Άγιαξ για Παπασταθόπουλο

Μπορεί η ΑΕΚ να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Τζένοα για την παραχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ωστόσο φαίνεται πως η ομάδα της Γένοβας δεν έχει εντελώς... ελεύθερο το πεδίο να εντάξει στο δυναμικό της τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ, στο παιχνίδι της απόκτησης του παίκτη μπαίνει και ο Άγιαξ, με τον "Αίαντα" να καταθέτει πρόταση στην Ένωση ύψους 3,5 εκ.ευρώ, γεγόνός που τον κάνει σοβαρό ανταγωνιστή των Ιταλών.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον του ολλανδικού συλλόγου για τον νεαρό άσο της ΑΕΚ είχε εκφραστεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, όμως φαινεται πως αυτή τη φορά υπάρχει ακόμα πιο ζωηρό ενδιαφέρον, με δεδομένο πως ο ελληνικός σύλλογος έχει εκφραστεί θετικά στο ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη.

Αρνητικό κλίμα για Αρουαμπαρένα

H απόκτηση του Χουανφράν από την ΑΕΚ και η προοπτική απόκτησης του Ουρουγουανού Φεντερίκο Πέρες ως αριστερό μπακ, άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον "Βάσκο" Ροδόλφο Αρουμπαρένα.

Ο μπακ της "Ένωσης" δεν βρίσκεται στα πλάνα του Γιώργου Δώνη, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Έλληνα τεχνικού που θέλει να έχει ο παίκτης σε αυτή τη θέση.

Ο Αρουαμπαρένα δεν χρησιμοποιείται από το "τρένο" ούτε στις... προπονήσεις, αφού σε μία από τις ασκήσεις ο αμυντικός της ΑΕΚ δεν είχε θέση σε καμία από τις δύο ομάδες που χώρισε ο Δώνης.

Ο παίκτης έχει αντιληφθεί ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και πλέον το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι πως θα καταφέρει να λύσει το συμβόλαιο του παίκτη που αμοίβεται με 800.000 ευρώ ετησίως και από τη στιγμή που οι προσφορές για απόκτηση του από ομάδες του εξωτερικού δεν είναι αυτές που επιθυμεί η "Ένωση".

Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση των "κιτρινόμαυρων" θα έχει συνάντηση με τον εκπρόσωπο του παίκτη ώστε να διευθετηθεί το θέμα.




























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ