CHAMPIONS LEAGUE

Συμπληρώνεται το παζλ των ημιτελικών

Συμπληρώνεται το παζλ των ημιτελικών

Το παζλ των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ συμπληρώνεται και η Τότεναμ κυνηγάει το θαύμα υποδεχόμενη την Ρεάλ Μαδρίτης (21:45-ΝΕΤ) στην ρεβάνς του εις βάρος της 4-0 από τον πρώτο αγώνα, ενώ η Ίντερ ψάχνει επίσης για την μεγάλη ανατροπή του 2-5 από το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τη Σάλκε στην Γερμανία (21:45-Novasports 1).

Η ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ συμπληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης και οι δύο επόμενοι επαναληπτικοί προημιτελικοί έχουν δύο μεγάλα φαβορί.

Η Ρεάλ Μαδρίτης με το 4-0 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία και η Σάλκε με το 5-2 στην πρώτη συνάντηση στην Ιταλία έχουν αποκτήσει σημαντικό αβαντάζ για το εισιτήριο που οδηγεί στον επόμενο γύρο και η Τότεναμ με την Ίντερ καλούνται να κάνουν την μεγάλη ανατροπή για να μην αποχαιρετήσουν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" του Λονδίνου, η γηπεδούχος ομάδα υποδέχεται την "Βασίλισσα" και το 0-4 του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Η αγγλική ομάδα θα επιδιώξει μία καλή εμφάνιση πρώτα απ' όλα προκειμένου να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση όπου στην παρθενική της συμμετοχή έχει πραγματοποιήσει ήδη αξιόλογη πορεία με την παρουσία της στα προημιτελικά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κάνοντας και...πρόβα για την νέα κόντρα με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, θέλει να "σφραγίσει" το εισιτήριο της για τα ημιτελικά με μία δεύτερη νίκη επί της Τότεναμ για να ανεβάσει ακόμη περισσότερο και την ψυχολογία της για την συνέχεια.

Στο Γκελζενκίρχεν, η Σάλκε του Κυριάκου Παπαδόπουλου βρίσκεται ένα βήμα πριν από μία ιστορική πρόκριση. Οι Γερμανοί με τον αέρα του θριαμβευτικού 5-2 από το πρώτο παιχνίδι, αντιμετωπίζουν την Ίντερ και φιλοδοξούν να μετατρέψουν τον αγώνα σε φιέστα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Ίντερ από την άλλη πλευρά καλείται να κάνει την μεγάλη ανατροπή στην Γερμανία για να μην σταματήσει στους "8" η προσπάθεια για την υπεράσπιση του τίτλου της. Πιο αναλυτικά:

Τότεναμ - Ρεάλ Μαδρίτης (21:45-ΝΕΤ): Έχοντας ξεπεράσει τον...σκόπελο των "16", η Ρεάλ Μαδρίτης πλέον βάζει πλώρη για να φτάσει έως τον τελικό του "Γουέμπλεϊ". Με τον Ζοζέ Μουρίνιο στο "τιμόνι" της, η "βασίλισσα" φιλοδοξεί να βαδίσει στα...χνάρια της Ίντερ και να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης.

Με το 4-0 επί της Τότεναμ από τον πρώτο αγώνα έχει κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά και πλέον στοχεύει στην ρεβάνς να "σφραγίσει" το εισιτήριο με μία δεύτερη νίκη κάνοντας και πρόβα ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί με την Μπαρτσελόνα στο "Σαντιαγκο Μπερναμπέου" για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Η Τότεναμ στην αντίπερα όχθη έχει δύσκολο έργο και πρώτος της στόχος είναι μια καλή εμφάνιση με την οποία θα αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση.

Άλλωστε παρά το βαρύ 0-4 στον πρώτο αγώνα η γενικότερη πορεία της ομάδας στην παρθενική της συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κρίνεται επιτυχημένη.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο προπονητής των γηπεδούχων, Χάρι Ρέντναπ δεν θα έχει στην διάθεση του τον Κράουτς που είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή του στο πρώτο παιχνίδι.

Από την άλλη πλευρά ο Ζοζέ Μουρίνιο για τους φιλοξενούμενους δεν θα έχει στην διάθεση του τον Πέπε που είναι τιμωρημένος όπως και τους Γκάγκο, Ντιαρά και Λεόν. Διαιτητής του παιχνιδιού θα είναι ο Νικόλα Ριτσόλι από την Ιταλία.

Οι δύο ομάδες έχουν παρελθόν καθώς την περίοδο 1984-1985 αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του πρώην Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η Ρεάλ πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση καθώς επικράτησε με 1-0 στο Λονδίνο ενώ το δεύτερο παιχνίδι στην Μαδρίτη δεν ανέδειξε νικητή (0-0).

Σάλκε - Ίντερ (21:45-Νοvasports 1): Έτοιμη να ολοκληρώσει την μεγάλη έκπληξη και να πανηγυρίσει την πρόκριση της στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η Σάλκε.

Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου με τον Έλληνα άσο στην σύνθεση της την περασμένη εβδομάδα, έφυγε θριαμβεύτρια από το Μιλάνο με το εντυπωσιακό 5-2 και πλέον αγωνιζόμενη στο Γκελζενκίρχεν έχει ανατρέψει τα προγνωστικά όντας το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά όπου περιμένει αντίπαλος από την Αγγλία.

Η γερμανική ομάδα βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση και δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία για να συνεχίσει την πορεία της φτάνοντας ένα βήμα πριν από τον τελικό.

Όλα αυτά απέναντι στην κάτοχο του τίτλου, Ίντερ η οποία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Οι "νερατζούρι" μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι το αουτσάιντερ και καλούνται να κάνουν την μεγάλη ανατροπή προκειμένου να μην σταματήσει στην προημιτελική φάση, η υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε στον περυσινό τελικό στην Μαδρίτη.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο προπονητής των γηπεδούχων, Ραλφ Ράνγκνικ δεν θα έχει στην διάθεση του τον Φαρφάν που είναι τιμωρημένος.

Ο Λεονάρντο για τους φιλοξενούμενους εξάλλου δεν υπολογίζει τον Κίβου που είναι τιμωρημένος. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Νταμίρ Σκόμινα από την Σλοβενία.

Αναφορικά με την προϊστορία, η Σάλκε είχε χαμογελάσει το 1997 στον διπλό τελικό του πρώην Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στον οποίο είχε αντιμετωπίσει την Ίντερ.

Η γερμανική ομάδα επικράτησε με 1-0 στην έδρα της και μετά την ήττα της με το ίδιο σκορ στην ρεβάνς του Μιλάνου, ο τίτλος κρίθηκε στα πέναλτι όπου η Σάλκε νίκησε με 4-1.

Μάλιστα και την επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην προημιτελική φάση όπου η Ίντερ πήρε την άτυπη ρεβάνς.

Συγκεκριμένα επικράτησε με 1-0 στον πρώτο αγώνα και παρότι η Σάλκε στον επαναληπτικό έστειλε την υπόθεση-πρόκριση στην παράταση, με το 1-0 στην κανονική διάρκεια της ρεβάνς, με τέρμα του Ταρίμπο Γουέστ, οι "νερατζούρι" χαμογέλασαν.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ