ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου
vlatenkate

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επισήμανε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμα πρωταθλητής, ενώ ο Χενκ Τεν Κάτε χαρακτήρισε πλασματική τη διαφορά των 11 βαθμών

Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητής Ολυμπιακού): " Ήταν ένα παιχνίδι ανοιχτό, πιο ανοιχτό από αυτό του πρώτου γύρου και είναι σαφές πως και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες. Θα μπορούσαμε να χάσουμε, αλλά και να κερδίσουμε. Είχαν το δοκάρι, καλές ευκαιρίες, αλλά και εμείς είχαμε φάσεις. Ανεβήκαμε πολύ ψηλά για να πιέσουμε μετά την αποβολή και θα μπορούσαμε και να είχαμε χάσει. Υπήρχαν μεγάλα κενά και μπορούσε να τα είχε εκμεταλλευτεί ο Σαλπιγγίδης με την ταχύτητά του. Τα φάουλ του Καραγκούνη ήταν πολύ επικίνδυνα, αλλά κι εμείς ήμασταν επικίνδυνοι σε κάποιες φάσεις.

Ο καθένας το βλέπει από τη δική του οπτική το κάθε ματς. Αξίζαμε κάτι παραπάνω, ο καθένας πιστεύει ότι αξίζει τη νίκη, αλλά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Ο αντίπαλος σκέφτεται τις ευκαιρίες που έχασε, το ίδιο κι εμείς, Σκεφτόμαστε το μέλλον, όχι ό,τι δεν έχει γίνει. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος κι εκείνοι στο δεύτερο. Είμαστε κι οι δύο καλές ομάδες, έγινε ένα ωραίο παιχνίδι και πρόσφερε συναισθήματα στον κόσμο.

Δεν ήταν εδώ ο Λέτο γιατί δεν βλέπω να είναι καλά. Έχει ενοχλήσεις και δεν προπονήθηκε το πρωΐ. Είναι ένας παίκτης όπως οι υπόλοιποι, δηλαδή μπορεί να μείνει εκτός ή να συμπεριληφθεί στην αποστολή. Αυτό μπορεί να γίνει στον οποιονδήποτε.

Ήθελα να διατηρήσω τον Μπελούτσι στην ομάδα. Δεν σκέφτομαι τη διαφορά και μόνο σκεπτικό είναι πώς θα έρθει η νίκη. Οι πολλοί επιθετικοί δεν σημαίνει ότι παίζεις καλύτερα.

Το να κερδίσεις είναι δύσκολο. Όταν νικάς για πολύ καιρό, ο κόσμος πιστεύει ότι είναι εύκολο να έρθει η νίκη και πως θα πρέπει να το κάνεις πάντα. Δεν μπορούμε να κερδίζουμε πάντα όμως και σήμερα δεν χάσαμε. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα κι είναι πρόβλημα ότι ο Ντιόγκο δεν σκοράρει.

Είναι σαφές ότι έχουμε προβλήματα από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Χάσαμε τον Άντζα κι αυτό συνέβη γιατί παίζει συνεχή παιχνίδια και θα λείψει για τρεις εβδομάδες με ένα μήνα. Αυτό με ανησυχεί περισσότερο, το θέμα των τραυματισμών. Το ματς ήταν αρκετά σημαντικό, ώστε να ξεπεράσουμε το θέμα της κούρασης.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σήμερα όπως κι εμείς, αλλά μία ομάδα θα καταφέρει να κερδίσει την Τετάρτη. Εμείς θα τα δώσουμε όλα γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε και κανένας δεν σκέφτεται την κούραση.

Με τον πρόεδρο είδαμε το παιχνίδι της δεύτερης ομάδας, τίποτα παραπάνω. Σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, η σκέψη είναι να νικάς πάντα και για να είσαι πάντα νικητής, χρειάζεσαι πάντα όλους τους παίκτες. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και δύσκολο. Πρέπει να είμαστε καλύτροι απ' όλους γιατί θέλουμε να είμαστε οι πρωταθλητές.

Είμαστε μία ομάδα που πρέπει πάντα να κερδίζει. Δεν κερδίζουμε την τελευταία μιάμιση εβδομάδα γι' αυτό πρέπει να είμαστε δυνατοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου γιατί ξέραμε ότι θα υπήρχαν στιγμές που θα είχαμε πρόβλημα. Έχουμε πρόβλημα, αλλά την Τετάρτη πρέπει να νικήσουμε. Δεν συμφωνώ με τον κ. Τεν Κάτε για τη διαφορά, η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε 11 βαθμούς μπροστά. Δεν έχει σημασία ποιος βλέπει καλύτερη μία ομάδα. Δεν είμαστε ακόμα πρωταθλητές έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας.

Σίγουρα δεν πρόκειται να μιλήσω μέσω του Τύπου με τον πρόεδρο για το συμβόλαιο. Θα μιλήσουμε όταν πρέπει να μιλήσουμε

















".

Χενκ Τεν Κάτε (προπονητής Παναθηναϊκού): " Πριν από όλα, θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη φανταστική προσπάθεια που κατέβαλαν. Κάποιος μας αδίκησε και δεν πήραμε στο τέλος αυτό που αξίζαμε. Αναφέρομαι στην τελευταία φάση του αγώνα. Είναι φυσιολογικό που παίξαμε καλύτερα με δέκα παίκτες. Η ομάδα με αριθμητικό πλεονέκτημα χαλαρώνει, ενώ αυτή με το αριθμητικό μειονέκτημα παλεύει πιο πολύ. Δεν μπορώ να πω ποιος ήταν καλύτερος, αλλά ότι ο ΠΑΟ είχε περισσότερες ευκαιρίες.

Θεωρώντας ότι ο Ολυμπιακός είχε μία μέρα λιγότερο να ξεκουραστεί, είχαμε αποφασίσει στο τελευταίο μισάωρο να κυνηγήσουμε το γκολ, αλλά εκείνη τη στιγμή αποβλήθηκε ο Σαριέγκι. Είναι λυπηρό να δουλεύεις κάθε μέρα σκληρά, αλλά τελικά να μην παίρνεις τους καρπούς αυτής της προσπάθειας. Είδαμε σήμερα πως η διαφορά ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν είναι οι 11 βαθμοί που δείχνει ο πίνακας

".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ