ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συστάσεις Μουνιόθ για το χαλάρωμα

Συστάσεις Μουνιόθ για το χαλάρωμα
Παναθηναϊκός, Μουνιόθ, Βέλιτς, πάγκος

Συστάσεις του Μουνιόθ στους παίκτες να μην χαλαρώνουν στο τέλος. Προβλήματα αλλά αισιοδοξία

" Συγχαρητήρια για την πρόκριση. Παίξατε πολύ καλά αλλά χαλαρώσατε στα τελευταία λεπτά που δεχθήκαμε το γκολ και αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε γκολ λίγο πριν την λήξη. Θέλω να είστε συγκεντρωμένοι μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής για τελευταία φορά.

Υπήρχαν κάποια κενά διαστήματα πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε για να είμαστε όπως ήμασταν και πριν την αποβολή. Αν παρουσιαστούμε το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη θα μας δοθεί η ευκαιρία να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ και στην έδρα του. Τέτοιες εμφανίσεις θα φέρουν τα αποτελέσματα που θέλουμε

" τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στην σύντομη ομιλία του προς τους παίκτες στην Παιανία, με σκοπό να τους αποτρέψει από τέτοιου είδους ενέργειες όπως στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο 49χρονος λίγο πριν τελειώσει την ομιλία του έστρεψε το βλέμμα του στον Γκαλίνοβιτς και του ανέφερε χαρακτηριστικά: " Εκανες λάθος στην έξοδο στο τέλος, αλλά αυτά συμβαίνουν. Ανθρωποι είμαστε όλοι και λάθη κάνουμε" ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια συμπαράστασης στον Κροάτη γκολκίπερ.

Πολλά προβλήματα... και γεύμα νωρίτερα

Ο Βίκτορ Μουνιόθ στην έναρξη της προετοιμασίας ενόψει του νέου "ραντεβού" με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα στην Τούμπα καλείται να ξεπεράσει αρκετά προβλήματα μικροταυματισμών μέχρι την Παρασεκυή το μεσημέρι που θα αναχωρήσει η αποστολή για την Θεσσαλονίκη.

Ο Ισπανός τεχνικός περιμένει με αγωνία την τελευταία προπόνηση για να διαπιστώσει αν οι Γκούμας (αιμάτωμα στο γόνατο), Νίλσον (ενοχλήσεις στο προσαγωγό), Νίνης (προήλθε από ίωση), Μάντζιος (ενοχλήσεις σε αστράγαλο), Σαλπιγγίδης (ενοχλήσεις σε γάμπα), Μπόβιο (ενοχλήσεις σε γάμπα) ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και συμπεριληφθούν στην αποστολή.

Εξαιρετικά δύσκολη κρίνεται μόνο η περίπτωση του αρχηγού των "πράσινων" που αποχώρησε και από το ματς της Τετάρτης. Ο Ισπανός τεχνικός στην σημερινή προπόνηση ζήτησε από τους παίκτες του να πάνε νωρίτερα στην Παιανία αύριο, προκειμένου να έχουν όλοι μαζί γεύμα πριν την προπόνηση.

Οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών του "τριφυλλιού", αναλυτικά:

Βύντρα: "Θέλαμε πάρα πολύ αυτή την πρόκριση"



- Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία σπουδαία πρόκριση. Κι έτσι όπως ήρθε μάλιστα ήταν ακόμη πιο σημαντική, τι λές;
" Πραγματικά. Θέλαμε πάρα πολύ αυτή την πρόκριση. Το καταφέραμε και γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε για το επόμενο ματς που είναι πάλι δύσκολο, ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη".

- Ενώ φαινόταν ότι το παιχνίδι πήγαινε για να τελειώσει υπέρ σας και δείχνατε ότι θα το «καθαρίσετε» στα 90 λεπτά, μία αδράνεια στο τέλος και το ματς στην παράταση.
" Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής δεν μπορείς ποτέ να είσαι ήσυχος. Έτυχε να δεχθούμε το γκολ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Σημασία πάντως έχει ότι προκριθήκαμε και είμαστε στην επόμενη φάση. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι όπου πρέπει να είμαστε έτοιμοι".

-Στα τελευταία παιχνίδια σε βλέπουμε στη θέση του αριστερού μπακ, όπου τα πηγαίνεις αρκετά καλά. Στο τελευταίο ματς πάντως έπαιξες και στα δύο άκρα της άμυνας.
" Παίζω όπου με βάλει ο προπονητής. Κάνω ότι μπορώ κι ελπίζω να ανταποκρίνομαι εκεί που με βάζει"

-Για τη συνέχεια του Κυπέλλου τι μπορούμε να περιμένουμε; Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε κι ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
" Τη λέξη φαβορί θα πρέπει να την αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Πριν το Κύπελλο έχουμε άλλα παιχνίδια πολύ δύσκολα και πρωτίστως η προσοχή μας είναι στραμμένη πλέον στο ματς του Σαββάτου".

-Ακόμη ένα δύσκολο ματς...
" Ασφαλώς, εμείς όπως πάμε για νίκη"

Μπόβιο: Να μείνουμε σε επαφή με την πρώτη θέση"

" Δουλέψαμε πολύ καλά γι' αυτό το παιχνίδι κι αποδώσαμε σωστά στον αγωνιστικό χώρο, αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη, μία σημαντικά πρόκριση που μας φέρνει στα ημιτελικά του Κυπέλλου".

-Η νίκη αυτή σας δίνει πλέον το ρόλο του φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου;

" Όχι. Δεν νομίζω ότι είμαστε το φαβορί, με την απόλυτη έννοια της λέξης. Φαβορί στο ποδόσφαιρο του σήμερα δεν υπάρχει. Αυτό που έχει σημασία για εμάς αυτή τη στιγμή, είναι να συνεχίσουμε να νικάμε και στα επόμενα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να στέκεσαι για πολύ σε μία επιτυχία".

-Ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πάλι στη Θεσσαλονίκη.
" Είναι ένας ακόμη σημαντικός αγώνας για εμάς. Θέλουμε να νικήσουμε και σε αυτόν, όμως παράλληλα θα πρέπει να χάσει κάποιους βαθμούς και ο Ολυμπιακός για να μειώσουμε τη διαφορά. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να κάνουμε κι εκεί ένα πολύ καλό παιχνίδι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να μείνουμε σε επαφή με την πρώτη θέση".

Ιβανσιτς: "Αυτή την ατμόσφαιρα θέλω"

-Αντρέας είδαμε τον Παναθηναϊκό για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι να μπαίνει πολύ δυνατά από το ξεκίνημα. Πιστεύεις ότι αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη σας επί του ΠΑΟΚ;
" Σίγουρα. Την Τετάρτη ο πρώτος στόχος μας ήταν να τους πιέσουμε από το ξεκίνημα, από το πρώτο δευτερόλεπτο και να τους δείξουμε ότι θα νικήσουμε. Θέλαμε πάρα πολύ να νικήσουμε κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Το πρώτο γκολ ήταν ότι έπρεπε για να μας δώσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ασφαλώς ήταν μεγάλη ατυχία το γεγονός ότι δεχθήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις, διότι στα 90 λεπτά που είχαν προηγηθεί, είχαμε πραγματοποιήσει πού καλή εμφάνιση, με πολύ όμορφα γκολ. Ιδίως το δεύτερο γκολ ήταν πάρα πολύ καλό, με άριστη συνεργασία ανάμεσά μας, ακριβώς όπως προπονούμαστε.

Γενικά στα τελευταία 3-4 παιχνίδια παίζουμε πάρα πολύ καλά και δείχνουμε ότι κάνουμε βήματα προς τα εμπρός, βελτιωνόμαστε συνεχώς κι αυτό είναι πολύ σημαντικό...



".

-Τι πιστεύεις ότι συνέβη στα τελευταία λεπτά και γιατί ο Παναθηναϊκός έδειξε να μην έχει τόσο καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά;
" Νικούσαμε με 2-0 και γνωρίζαμε ότι αυτό ήταν αρκετό για εμάς. Ισως στα τελευταία λεπτά παίξαμε πολύ αμυντικά, πολύ πίσω και τους αφήσαμε να έρθουν προς την εστία μας. Αυτό ίσως ήταν λάθος. Τέλος πάντων, προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο. Ηταν πολύ δύσκολο για εμάς, αλλά είχαμε τον Βαγγέλη που πέτυχε δύο γκολ κι έκανε πολύ καλή δουλειά".

-Το γκολ που σημείωσες ήταν σαν να στο χρωστούσε και η τύχη φέτος... Διότι άλλα δύο φάουλ που είχες επιχειρήσει φέτος με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη είχαν σταματήσει στο δοκάρι.
" Πάντα προσπαθώ και προπονούμαι πολύ στα φάουλ. Ήξερα ότι κάποια στιγμή, σε κάποιον αγώνα θα έβαζα ένα γκολ από φάουλ. Ήμουν άτυχος τις άλλες φορές, σε αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ τα κατάφερα και σίγουρα θα προσπαθήσω για ακόμη περισσότερα στη συνέχεια. Το πιο σημαντικό πάντως είναι να έχει επιτυχίες η ομάδα".

-Με το που σημείωσες το γκολ έφυγες... σφαίρα προς τους φίλους του Παναθηναϊκού. Έχετε αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση.
" Οι φίλαθλοί μας είναι πολύ σημαντικοί για εμάς, όλοι στην ομάδα το γνωρίζουμε πολύ καλά. Μας βοήθησαν πάρα πολύ στο ματς με τον ΠΑΟΚ και μας έδωσαν πολύ μεγάλη δύναμη. Αυτή την ατμόσφαιρα θέλω, αυτή μου αρέσει και θεωρώ πολύ φυσικό να πηγαίνεις στους φιλάθλους και να πανηγυρίζεις μαζί τους".

-Τώρα που ο κι Ολυμπιακός έμεινε εκτός Κυπέλλου, θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για το τρόπαιο;
" Παίζουμε πλέον με την Ξάνθη. Η ΑΕΚ είναι εκτός, ο Ολυμπιακός είναι εκτός, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι εκτός. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για εμάς να πάρουμε το Κύπελλο. Συγκεντρωνόμαστε βεβαίως και στο πρωτάθλημα, όμως τώρα πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος και στο Κύπελλο. Υπάρχουν ακόμη πολλοί αγώνες, δύσκολοι αγώνες και πρέπει να νικήσουμε".

-Με πρώτο αυτόν που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
" Σωστά. Την τελευταία φορά που παίξαμε εκεί δεν αγωνιστήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με το β' μέρος. Πρέπει να τους δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε κι εκτός έδρας το ίδιο καλά κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπως κάναμε την Τετάρτη.

Ξέρουμε ότι θα έχουμε πίεση από τον κόσμο και την έδρα του ΠΑΟΚ, αλλά θα πρέπει να παίξουμε σωστά. Να διορθώσουμε την κακή εμφάνιση στο πρώτο μισό του προηγούμενου αγώνα και το Σάββατο μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε

".

-Ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι είναι η ομάδα που σου... πάει. Γκολ στο πρωτάθλημα, γκολ και στο Κύπελλο.
" Απλή σύμπτωση. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ίσως είναι η τυχερή μου ομάδα. Ελπίζω να πετύχω ένα ακόμη γκολ εναντίον της το Σάββατο".

-Η εμφάνισή σου κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν ίσως και μία «απάντηση» σε όσους ισχυρίζονται στην Αυστρία, ότι ο Αντρέας Ίβανσιτς δεν μπορεί να γίνει ηγέτης;
" Το πιο σημαντικό για μένα είναι το πώς παίζω και πως αντιδρώ στο παιχνίδι μου. Μαθαίνω κι έχω πολλά να μάθω ακόμη για να σταθεροποιήσω την απόδοσή μου και να παίζω έτσι σε κάθε αγώνα. Να μάχομαι και να παίζω 100%. Συμβαίνει να μην πιάνεις τόσο υψηλά στάνταρ σε κάποια παιχνίδια και σε κάποια άλλα να σκοράρεις και να πηγαίνεις πολύ καλά.

Έχει πάνω και κάτω. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Τύπος της πατρίδας μου, διότι για μένα είναι σημαντικό να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι μου. Αυτό που μετράει είναι τι κάνω, τι μαθαίνω... Είμαι 23 ετών, είμαι ακόμη νέος κι έχω να μάθω πολλά ακόμη

".

Νίλσον: "Είμαστε το φαβορί..."

-Πήρατε μία σπουδαία νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Θεωρείς ότι πλέον είστε το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, μετά και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού;
" Ενημερώθηκα ότι ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός του Κυπέλλου από τα Γιάννινα. Σίγουρα είμαστε το φαβορί. Αν δει κανείς τον βαθμολογικό πίνακα στο πρωτάθλημα και τις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όλοι είναι από κάτω μας. Αυτό από μόνο του μας κάνει φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου".

-Πλέον ακολουθεί ένα ακόμη δύσκολο ματς το Σάββατο με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Παίξατε 120 λεπτά στο ματς της Τετάρτης. Αυτό θα σας επηρεάσει;
" Το Σάββατο έχουμε ένα πολύ πιο δύσκολο παιχνίδι από αυτό του Κυπέλλου. Παίζουμε εκτός έδρας, ωστόσο αν αγωνιστούμε όπως κάναμε στο τελευταίο παιχνίδι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι μπορούμε να πάρουμε το παιχνίδι".

-Πιστεύεις ότι τα τρία γκολ που πετύχατε θα σας ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία;
" Βεβαίως. Κι όχι μόνο τα γκολ, αλλά και η εμφάνιση. Ο τρόπος που παίξαμε ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, νομίζω ότι ήταν πολύ ικανοποιητικός. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από την πλευρά μας".

-Από το 65' και μετά ήσουν στον πάγκο. Τι συνέβη και η ομάδα στα τελευταία λεπτά δεν έδειξε τόσο καλή εικόνα;
" Προσπαθήσαμε να είμαστε προσεκτικοί, ίσως παραπάνω από όσο έπρεπε. Έπρεπε να κρατήσουμε καλύτερα τη μπάλα και να μην δώσουμε ευκαιρίες στον αντίπαλό μας. Δυστυχώς δεχθήκαμε το γκολ στο τέλος. Αυτά συμβαίνουν. Και είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι ξεπεράσαμε το γκολ αυτό και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση".

-Στο ματς της Τετάρτης μετά από πολύ καιρό, οι φίλοι του Παναθηναϊκού, έδωσαν και πάλι δυναμικό παρών στο γήπεδο.
" Πραγματικά... Ήταν υπέροχοι".

-Εχεις μία σειρά αγώνων μπροστά σου, όχι μόνο με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με την εθνική Σουηδίας, καθώς ακολουθεί και το φιλικό με την Αίγυπτο στο Κάιρο.
" Είναι αλήθεια, αλλά στο φιλικό δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθώ ιδιαίτερα, διότι θα πάει απευθείας από την Αθήνα στην Αίγυπτο. Θα φύγω από εδώ την επόμενη Δευτέρα και θα είμαι πανέτοιμος για το ματς με τον ΟΦΗ που θα ακολουθήσει".

Χαραλαμπίδης: "Να βοηθήσω την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της"

Ο Κύπριος μέσος του Παναθηναϊκού βρέθηκε στην πρώτη του αποστολή με την φανέλα του "τριφυλλιού" και μάλιστα κόντρα στην ομάδα που μέχρι πριν λίγο καιρό αγωνίζονταν. Ο "Μπίδης" έδειξε έτοιμος να βοηθήσει την νέα του ομάδα, λέγοντας για το ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά και οτυς προσωπικούς του στόχους:

" Παίξαμε καλύτερα και στην κανονική διάρκεια και στην παράταση. Ελέγξαμε την κυκλοφορία καθόλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά είχαμε στο τέλος μια άτυχη στιγμή, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι εντελώς διαφορετικό και η νίκη στο κύπελλο μετράει και για ψυχολογικούς λόγους. Αλλο το κύπελλο και άλλο το πρωτάθλημα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς αφού ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι πολύ δυνατός, όμως εμείς χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς και θα πάμε να τους πάρουμε" είπε και συμπλήρωσε για τα όσα πέρασε με την πρώην ομάδα του:

"Από τον ΠΑΟΚ δεν είχα παράπονο και νομίζω ότι το Σάββατο θα πάνε όλα καλά όπως πρέπει. Εγώ αυτή την στιγμή είμαι πίσω στον Παναθηναϊκό, νιώθω καλά και αυτό μου δίνει δύναμη για την συνέχεια. Αυτό που είπα και στα παιδιά είναι ότι το εξάμηνο που έλειψα από τον Παναθηναϊκό έμαθα πολλά περισσότερα πράγματα από τον 1,5 χρόνο που ήμουν στην ομάδα. Αυτή είναι μια μεγάλη και προσωπική αλήθεια.

Πιστεύω στις δυνατότητες μου και ευχαριστώ και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που με εμπιστεύονται. Ότι δεν μπόρεσα να δώσω τον προηγούμενο καιρό ελπίζω να τα δώσω τώρα και να βοηθήσω την ομάδα για να πετύχει τους στόχους της".






























































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ