ΙΤΑΛΙΑ

Σύζυγος Σκιλάτσι: "Ο Τοτό άξιζε την αγάπη όλης της Ιταλίας"

Σύζυγος Σκιλάτσι: "Ο Τοτό άξιζε την αγάπη όλης της Ιταλίας"
PRINT SCREEN

Η φίλαθλη κοινή γνώμη της Ιταλίας είναι ακόμη σε κατάσταση πένθους μετά από τον αδόκητο χαμό του Σαλβατόρε Σκιλάτσι, με την κηδεία του να γίνεται την Παρασκευή (20/9) στην Μεσίνα και την οικογένειά του να στέκεται στην τεράστια αγάπη που πήρε από τον κόσμο καθόλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ο Σαλβατόρε Σκιλάτσι έκανε όλη τη φίλαθλη Ιταλία να τον λατρέψει μέσα από τις μαγικές του εμφανίσεις στο Μουντιάλ του 1990 (πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 6 γκολ) και η είδηση του θανάτου του στα 59 του χρόνια προκάλεσε σοκ σε όλη τη γειτονική χώρα.

Το φτωχόπαιδο από τον ιταλικό Νότι είχε καταφέρει άλλωστε κάτι μοναδικό, να τον λατρέψουν όλοι οι φίλαθλοι ανεξαρτήτως ομάδας προτίμησης, κάτι που φαίνεται άλλωστε το τελευταίο διήμερο, με χιλιάδες ανθρώπους να συρρέουν στο στάδιο "Ρέντσο Μπαρμπέρα" για να αποτίσουν φόρο τιμής στον "Τοτό" στο πλαίσιο του λαϊκού προσκυνήματος προς τιμήν του.

"Είμαστε χαρούμενοι με την αγάπη που το Παλέρμο και όλη η Ιταλία δίνουν στον Τοτό. Το άξιζε. Έδωσε τόσα πολλά. Περιμέναμε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Όταν μας έβλεπαν στους δρόμους του Παλέρμο, μάς σταματούσαν πάντα και αισθανθήκαμε το ίδιο και στο νοσοκομείο από τους γιατρούς που έκαναν ό,τι μπορούσαν.

Έδωσαν τόση πολλή ομάδα και τώρα είμαστε εδώ για να αποχαιρετήσουμε τον Τοτό", τόνισε η σύζυγός του, Μπάρμπαρα, με δηλώσεις της στο "Sky Sport Italia", με τον γιο του Σκιλάτσι, Ματία, να στέκεται στην ταπεινότητα του πατέρα του.

"Δυστυχώς, ο θάνατος του μπαμπά θα επηρεάσει για πάντα τις ζωές μας, όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται εδώ για να μας υποστηρίξουν και να πουν το αντίο, μάς βοηθούν.

Μας δίδαξε τόσα πολλά Ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος που πάλευε σε ό,τι και αν έκανε. Θα είναι για πάντα σημείο αναφοράς.

Δεν ήταν μόνο ο πατέρας μου, ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία.

Παίζαμε ποδόσφαιρο μαζί και με έμαθε πολλά πράγματα με τις πράξεις του. Με έμαθε να μάχομαι μέχρι το τέλος, να μεγαλώνω και να ξεπερνώ εμπόδια με τις δυνάμεις μου.

Έφτιαξε μάλιστα ένα ποδοσφαιρικό σχολείο στο Παλέρμο για να βοηθήσει οικογένειες που δεν μπορούσαν να καλύψουν μόνες τους τα έξοδα και να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη, για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Το Μουντιάλ του '90 ήταν μία φανταστική στιγμή για εκείνον, μία από τις καλύτερες στιγμές του ποδοσφαίρου για εκείνον και για τη χώρα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω στο φέρετρο, που θα βρίσκεται μέχρι το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο της Παλέρμο για το λαϊκό προσκύνημα, έχει τοποθετηθεί μία φανέλα της Ιταλίας και ένα κασκόλ της Παλέρμο ενώ έξω από το γήπεδο κρεμάστηκε ένα πανό από οπαδούς που γράφει: "Οι μαγικές βραδιές σου δεν θα ξεχαστούν ποτέ".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ