ΑΓΓΛΙΑ

Tα 12 ποδοσφαιρικά... αμαρτήματα του ΜακΚλάρεν!

Tα 12 ποδοσφαιρικά... αμαρτήματα του ΜακΚλάρεν!
ΜακΚλάρεν-Αγγλία

Δριμύ κατηγορώ κατά του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας από την "Guardian", η οποία απαριθμεί τα 12 τραγικά λάθη του κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Κατά πολλούς αντικείμενο συζήτησης το τελευταίο διάστημα στο "Νησί" είναι για το αν είναι ο χειρότερος τεχνικός που έχει περάσει ποτέ από τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με τα στοιχεία που γέρνουν την.... πλάστιγγα υπέρ αυτής της άποψης να είναι το ότι είχε το χειρότερο ρεκόρ με 5 ήττες σε 18 αγώνες καθώς και ότι έμεινε μόλις 15 μήνες στον πάγκο, ξεπερνώντας ακόμα και τον Κέβιν Κίγκαν.
Επειδή όμως οι "πολέμιοι" του ΜακΚλάρεν είναι πάρα πολλοί, δεν περιορίζονται μόνο στην καταγραφή αυτών των δεδομένων αλλά προχώρησαν στις ακόμα πιο "τεχνικές" αναλύσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα άρθρο στην εφημερίδα "Guardian", όπου στηλιτεύεται η παρουσία του Άγγλου τεχνικού στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας, ενώ αναφέρονται οι 12 λόγοι που τον τοποθετούν στην κορυφή των... χειρότερων προπονητών που έχουν αναλάβει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

"Ο Σλάβεν Μπίλιτς μίλησε πιο σοφά για την Αγγλία σε πέντε λεπτά στο "Γουέμπλεϊ" απ'ότι έκανε ο ΜακΚλάρεν σε έναν χρόνο. Ο ΜακΚλάρεν δεν απάντησε ποτέ σε ερωτήσεις, δεν μιλούσε ποτέ για την Αγγλία ή ακόμα και για το ποδόσφαιρο.

Το μόνο που έκανε ήταν να διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά. Με βάση τα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο, αυτή η προσέγγιση ήταν αποτυχημένη.



Ο προπονητής αυτός φάνηκε επίσης να είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του παίρνοντας 2,5 εκ.λίρες ως αποζημίωση και φεύγοντας από το χάλι που δημιούργησε. Μπορεί από μέσα του να είχε πληγωθεί, όμως εκείνος έδειχνε να ανυπομονεί να πάει διακοπές.

Εντάξει, σημαντικό ρόλο στον αποκλεισμό έπαιξε και οι τραυματισμοί βασικών παικτών. Δεν ήταν επίσης υπεύθυνος για την χαμένη ευκαιρία του Τζέραρντ με τη Ρωσία στη Μόσχα, τα λάθη του Πολ Ρόμπινσον στο Ζάγκρεμπ, αλλά και την ανικανότητα του Σκοτ Κάρσον να σταματήσει το σουτ του Κράνιτσαρ στο ματς με την Κροατία στο "Γουέμπλεϊ"", τονίζεται χαρακτηριστικά σε αυτό το "σκληρό" κείμενο για τον ΜακΚλάρεν, το οποίο ολοκληρώνεται με τα 12 τραγικά λάθη του στο διάστημα της θητείας του:

1. Απέτυχε να επικρατήσει των Σκοπίων εντός έδρας.

2. Κέρδισε μόνο τα 7 από τα 12 παιχνίδια της προκριματικής φάσης, τα τέσσερα εκ των οποίων ήταν με Εσθονία και Ανδόρα.

3. Έχασε τον Τζέιμι Κάραγκερ, που είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος Άγγλος αμυντικός (αποχώρησε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα).

4. Σπαταλώντας τον χρόνο του Ντέιβιντ Τζέιμς, για να εκθέσει τελικά τον 22χρονο Κάρσον στο ματς κόντρα στην Κροατία, όταν μόλις πέντε ημέρες νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κόντρα στην Αυστρία.

5. Χρησιμοποίησε τον Τζον Λέσκοτ στη θέση του αριστερού μπακ κόντρα στη Ρωσία.

6. Άφησε τον Πίτερ Κράουτς μόνο του στην κορυφή της επίθεσης στο κρίσιμο ματς με την Κροατία, περνώντας και δεύτερο επιθετικό μόνο στο τελευταίο ημίωρο.

7. Κάνοντας "πειράματα" με την ενδεκάδα στο Ζάγκρεμπ.

8. Είχε μαζί του ομπρέλα για να μη βραχεί στο τελευταίο ματς με την Κροατία.

9. Επί των ημερών του, ο Στιούαρτ Ντάουνινγκ ήταν ο τρίτος σε συμμετοχές παίκτες στην Εθνική Αγγλίας

10. Κάθε φορά που η Αγγλία έχανε, κρατούσε σημειώσεις στο μπλοκάκι του, και όταν δεν το έκανε αυτό έπινε συνεχώς μεγάλες ποσότητες νερού από το πλαστικό μπουκάλι που είχε πάντα μαζί του.

11. Είχε τυφλή εμπιστοσύνη στον Στίβεν Τζέραρντ.

12. Έκανε τον Γκράχαμ Τέιλορ (τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας το διάστημα 1990-93) να μην μοιάζει τελικά τόσο κακός...
































TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ