ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα αδιέξοδα του Σ. Κόκκαλη

Τα αδιέξοδα του Σ. Κόκκαλη
κόκκαλης

O ΟΣΦΠ σε κρίση & ο Σ. Κόκκαλης σε αδιεξόδα που προκάλεσε ο ίδιος, καλείται να πάρει αποφάσεις

Η εποχή όπως σαφώς γνωρίζετε δεν είναι και η καλύτερη. Η οικονομική κρίση, έχει επιβάλλει τους σκληρούς και άσπλαχνους νόμους της στην κοινωνία, δεν θα μπορούσε λοιπόν να αφήσει απ’ έξω και τις ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες.
Για τον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, αφού απέτυχε παταγωδώς να εξασφαλίσει χρήματα από το Τσάμπιονς Λίγκ. Πολύ εύκολα μπορεί ο κόσμος να ζητάει από τον Σωκράτη Κόκκαλη ποδοσφαιριστές που θα ξαναπάρουν τα σκήπτρα, αλλά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, έχει άλλες προτεραιότητες, οι οποίες δε γίνεται να μην χαρακτηριστούν σοβαρότατες.

Άλλο πράγμα οι όμιλοι

Πέρυσι ο Κετσπάγια, είχε έναν και μοναδικό στόχο. Να μπει στους ομίλους. Και με το «τσούκου τσούκου» το πέτυχε, εκμεταλλευόμενος βέβαια, ότι οι αντίπαλοι ήταν αδύναμοι, αφού ο Θρύλος ελέω Βαλβέρδε και προηγούμενου ρόστερ ήταν πρωταθλητής.

Τα οικονομικά λοιπόν, πήγαν καλά. Ήρθε και η πρόκριση στους «16», ακόμη καλύτερα. Έγιναν πωλήσεις(πχ Μπελούτσι), δεν αγοράστηκαν ακριβού παίκτες(πλην Μέλμπεργκ), καλά πήγε το…έργο! Μόνο που όπως στρώσεις θα κοιμηθείς.

Και με αυτό το ρόστερ συν τα «πειράματα» στην άκρη του πάγκου, ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να πάρει πρωτάθλημα και να πάει απ’ ευθείας στους ομίλους. Που θα του έδιναν κι άλλα χρήματα! Είδαν την άμεση ανάγκη πέρυσι στην ΠΑΕ, θα μπορούσαν να κοιτάξουν λίγους μήνες μακρύτερα και να ‘ναι τώρα σε καλύτερη κατάσταση!

Χειρότερο χτύπημα από ΠΑΟΚ

Έχοντας καταπιεί και…ψιλοχωνέψει το φαρμάκι από την χασούρα του πρωταθλήματος, το πλάνο έλεγε «απαραιτήτως δεύτερη θέση»! Στόχος του Σωκράτη Κόκκαλη ήταν να πάει έστω στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ, να το παλέψει όπως πέρυσι ακόμη και με σαφώς δυνατότερους αντιπάλους.

Όμως θα μπορούσε να «μαγνητίσει», να καλέσει κάποιους για να επενδύσουν. Μη νομίζετε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, το ‘χε πάρει στην πλάκα! Εδώ ήθελε να διώξει τον Μπάντοβιτς για να πάρει προπονητή. Δικαιώθηκε εκ των αποτελεσμάτων και δεν δικαιώθηκαν αυτοί που τον έπεισαν να προχωρήσει με τους ίδιους προπονητές.

Ο ΠΑΟΚ άρπαξε την δεύτερη θέση και ο Ολυμπιακός μετά από τόσα χρόνια, δεν θα μπει στην διεκδίκηση θέσης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η εικόνα της ομάδας την Τετάρτη ήταν από αποκαρδιωτική, ως εξευτελιστική!

Και τώρα «ό,τι προαιρείστε»…

Τα χαρτιά του, δεν τα έχει ανοίξει ακόμη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Κάποιοι λένε ότι μπορεί και να φύγει. Όσοι όμως τον ξέρουν καλά, υποστηρίζουν πως «ο εγωισμός του δεν αντέχει να αφήσει τον Ολυμπιακό διαλυμένο».

Μπορεί και να ‘χουν δίκιο, πριν λίγο καιρό εξάλλου, προχώρησε μόνος σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αφήστε που θα ‘ναι βαρύ να επαναλάβει στο ποδόσφαιρο, ό,τι και στο μπάσκετ. Και καλά τότε, υπήρξε ένας Βασιλακόπουλος που τα «φορτώθηκε» όλα! Εδώ ποιος θα…φταίει; Ο γιαλός , οι βάρκες ή ο καιρός;

Το σίγουρο λοιπόν, είναι πως θα αναζητούν έξτρα πόροι. Η ΠΑΕ θα ψάξει να φέρει κοντά της ανθρώπους, που έχουν χρήματα και είναι Ολυμπιακοί. Ίσως αναγκαστικά πλέον, «πέσουν» και οι απαιτήσεις του προέδρου.

Δεν μιλάει, νιώθει κουρασμένος

Άνθρωποι που ζουν καθημερινά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού διατυπώνουν και άλλες σκέψεις:
  • Ο Κόκκαλης νιώθει αρκετά κουρασμένος, καθώς δεν είναι πλέον 55 ετών όπως ήταν ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ. Πολλές φορές κλείνεται στον εαυτό του και δεν εξωτερικεύει τις σκέψεις του. Απόδειξη ότι φέτος ελάχιστες φορές έχει κάνει δηλώσεις, ενώ ο κόσμος περιμένει να μάθει τις εξελίξεις.
  • Η διαφορά ηλικίας παίζει ρόλο και στις όποιες διαπραγματεύεσεις για είσοδο συμπαικτών στην ΠΑΕ. Ο Κόκκαλης συνομιλεί με σαραντάρηδες επιχειρηματίες, που έχουν περισσότερο τεχνοκρατική αντίληψη για τα κοινά της ΠΑΕ και όχι τον δικό του ενθουσιασμό, το 1993, να "ανορθώσει" τον Ολυμπιακό εκ βάθρων.
Κανείς, πάντως, δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Πρώτα απ’ όλα, ακόμη στο αγωνιστικό σκέλος, υπάρχει ενδιαφέρον. Άλλο να βγει τρίτος και να παίξει Αύγουστο στο Γιουρόπα Λίγκ που θα του δώσει ευκαιρία να κερδίσει χρόνο και άλλο να πρέπει από τα μέσα Ιούλη να βγει ξανά στα γήπεδα! Με τι παίκτες; Με ποιον προπονητή; Και πάνω απ’ όλα, με τι κουράγιο;




























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ