ΑΓΓΛΙΑ

Τα είδαμε όλα!

Τα είδαμε όλα!
τερι

Ξύλο, αποβολές, τραυματισμός Τέρι και η Τσέλσι κατέκτησε το Carling Cup με 2-1 επί της Άρσεναλ

Έναν από τους πιο επεισοδιακούς τελικούς της ιστορίας του ποδοσφαίρου διεξήχθει την Κυριακή, στο Μιλένιουμ του Κάρντιφ, ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι.
Ο Αρσέν Βενγκέρ τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς, ότι δηλαδή όσους αγώνες και αν δώσει η ομάδα του για το Κάρλινγκ Καπ, θα αγωνιστούν μόνο νέοι και ρεζέρβες.

Έτσι παρέταξε την ομάδα του με τους Αλμούνια, Αμπού Ντιαμπί, Φαμπρέγας, ο οποίος είχε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, Τουρέ, Σεντερός, Ζούλιο Μπαπτίστα, Ντενίλσον, Χόιτ, Αλαντιέ, Γουόλκοτ και Αρμάν Τραορέ.

Η Άρσεναλ, ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 12ο λεπτό, με τον Γουόλκοτ, ο οποίος αφού έπαιξε το ένα-δύο με τον Αμπού Ντιαμπί, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε έξοχα τον Τσεχ για το 1-0.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, πίεσε και για ένα δεύτερο γκολ που θα έδινε "καθαρό", προβάδισμα στους "κανονιέρηδες", όμως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έκοψε την... όρεξη των χρυσών παιδιών της Άρσεναλ με την ανοχή όμως του διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο Ντρογμπά, λοιπόν, στο 20ο λεπτό, πήρε την μπάλα σε εμφανή θέση οφσάιντ, έπειτα από μπαλιά του Μπάλακ, βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Αλμούνια, τον οποίο δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 1-1.

Οι δύο ομάδες, πήγαν με το αποτέλεσμα ισόπαλο στα αποδυτήρια, για την 15λεπτη διακοπή του ημιχρόνου, χωρίς κανένας να περιμένει τι επρόκειτο να ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος.

Η επανάληψη λοιπόν, είχε πραγματικά τα πάντα! Γκολ του Ντρογκμπά, δύο δοκάρια για την Τσέλσι, τον σοβαρότατο τραυματισμό του Τζον Τέρι, ξύλο μεταξύ των παικτών και 3 αποβολές και ούτε λίγο ούτε πολύ 14 λεπτά καθυστερήσεων.

Ο Λάμπαρντ έχασε την μεγάλη ευκαιρία νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο όταν το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι του Αλμούνια. Όσο η ώρα περνούσε, οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ, έμοιαζαν να μένουν από δυνάμεις σε αντίθεση του με τους συναδέλφους τους της Τσέλσι, οι οποίοι με την ώρα έσφιγγαν τον κλοιό γύρω από την περιοχή του Αλμούνια.

Στο 56ο λεπτό, έγινε η μία από τις δύο φάσεις, οι οποίες επισκίασαν τον πολύ όμορφο κατά τα άλλα τελικό.

Σοκ με Τέρι στο 56'

Ο αμυντικός της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο, σε προσπάθειά του να στείλει την μπάλα από κοντά στα δίχτυα στο 56ο λεπτό, έπεσε αναίσθητος στο έδαφος μετά από κλωτσιά του Αμπού Ντιαμπί, η οποία τον βρήκε στο σαγόνι.

Με τους παρευρισκόμενους στο γήπεδο (συμπεριλαμβανομένων των ομάδων) να έχουν παγώσει, το ιατρικό επιτελείο της Τσέλσι, έτρεξε κοντά του και προσπάθησε να τον συνεφέρει κάτι που κατά τα φαινόμενα δεν κατάφερε.

Αφού του χορήγησαν οξυγόνο, του τοποθέτησαν, ειδικό κολλάρο στο λαιμό και έπειτα τον μετέφεραν υπό τον ήχο των χειροκροτημάτων των βουρκομένων οπαδών των δύο ομάδων εκτός αγωνιστικού χώρου. Η... "επιχείρηση" διήρκησε σχεδόν 5 λεπτά.

Ο Άγγλος διεθνής της Τσέλσι, ανέκτησε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο, έχοντας όμως υποστεί, μερική απώλεια μνήμης.

Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός πως ο αμυντικός της Τσέλσι, είχε τραυματιστεί την προηγούμενη Τετάρτη και θεωρήθηκε έκπληξη η συμμετοχή του στην βασική ενδεκάδα των "μπλε", στον τελικό με την Άρσεναλ.

Ο αρχηγός των "μπλε" φάνηκε να τραυματίζεται σοβαρά στη φάση του 56ου λεπτού του τελικού με την Αρσεναλ. Ευτυχώς, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδειξαν τίποτα το σοβαρό και μετά από περίπου μία ώρα ο Τέρι βγήκε από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο "Μιλένιουμ", όπου πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του την κατάκτηση του τροπαίου. Το σόου του Ντρογκμπά

Με τους οπαδούς των δύο ομάδων, να έχουν σιγάσει μετά τον τραυματισμό του αμυντικού της Τσέλσι, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είχε την υπεροχή στο γήπεδο και έμοιαζε να θέλει περισσότερο την νίκη από την αντίπαλό της.

Τελικώς αυτή ήρθε καθώς ο Ντρογκμπά ολοκλήρωσε το προσωπικό του σόου, στο παιχνίδι, όταν στο 87ο λεπτό και ενώ όλοι περίμεναν, πως ο αγώνας θα λήξει ισόπαλος στην κανονική του διάρκεια, ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού, χάρισε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρομπέν, το κύπελλο στην ομάδα του.

Η... γενική σύρραξη και οι αποβολές

Το γιορτινό κλίμα που υποτίθεται, πως έπρεπε να έχει ένας τελικός σαν και αυτόν, χάλασε για δεύτερη φορά όταν μετά από ένα σκληρό τάκλιν στο κέντρο του γηπέδου Τουρέ και Τζον Όμπι Μικέλ πιάστηκαν στα χέρια με την σύρραξη να γενικεύεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι πιο ψύχραιμοι τελικώς χώρισαν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, όμως ο "άρχων" της αναμέτρησης δεν χαρίστηκε σε κανέναν αφήνοντας την Άρσεναλ με 9 παίκτες και την Τσέλσι με 10 καθώς αποβλήθηκαν οι Τζον Όμπι Μίκελ (είχε μπει στην θέση του Τέρι), Αντεμπαγιόρ και Κόλο Τουρέ.

Αξιοσημείωτο, είναι ακόμα πως το παιχνίδι τελείωσε με 14 λεπτά καθυστέρηση.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Αλμούνια, Αμπού Ντιαμπί, Φαμπρέγας, Τουρέ, Σεντέρος, Μπαπτίστα, Ντενίλσον, Χόιτ, Αλαντιέρ, Γουόλκοτ, Τραορέ

Τσέλσι: Τσεχ, Μακελελέ, Εσιέν, Καρβάλιο, Σεφτσένκο, Λαμπάρντ, Ντρογμπά, Μπάλακ, Μπριτζ, Ντιαρά, Τέρι























































TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ