X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα έντεκα πιο άσχημα στάδια στον πλανήτη

Στάδια με τρεις ή και δύο εξέδρες, στάδια... κοντέινερ, στάδια σε σχήμα πολυγώνου, ή με εξέδρες κλουβιά. Όταν οι αρχιτέκτονες δεν είχαν έμπνευση ή το παράκαναν (photos).

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αρχιτέκτονες ποδοσφαιρικών σταδίων έχουν αφήσει με το στόμα ανοιχτό τους φιλάθλους. Όχι πάντοτε για καλό, όμως, αφού όπως είδαμε και πρόσφατα, με την... μουντιαλική "Εκατερίνμπουργκ Αρένα", δεν είναι όλα τα σχέδια το ίδιο επιτυχημένα.

Η ιστοσελίδα " Il Milanista.it" ετοίμασε μία λίστα με τα χειρότερα γήπεδα στον πλανήτη και η αλήθεια είναι ότι τα... λαβράκια ήταν πολλά.

Ekaterinburg Arena (Ρωσία, Ουράλ)

Τι πιο φυσιολογικό σε ένα στάδιο που θα χρησιμοποιηθεί για Μουντιάλ εν έτει 2018 στη Ρωσία να ανακαινίζεται και να μην υπολογίζεται σωστά το μέγεθός του ώστε να χωρέσουν οι απαιτούμενες θέσεις για να πληροί τις προϋποθέσεις; Και τι πιο φυσιολογικό όταν διαπιστώνεται το σφάλμα, να τοποθετούνται εξέδρες εκτός γηπέδου για να συμπληρωθούν οι θέσεις;

Estadio Bicentenario de Chinquihue (Χιλή, Πουέρτο Μοντ)

Από το 1982, όταν κατασκευάστηκε, μέχρι και το 2013, όταν ολοκληρώθηκε η ανακαίνισή του, το πρόβλημα με αυτό το κατά τα άλλα εντυπωσιακό γήπεδο είναι ότι η μπάλα μπορεί να φύγει στον αυτοκινητόδρομο εάν βγει πλάγιο, αφού απουσιάζει μία ολόκληρη κερκίδα!

Bosuilstadion (Βέλγιο, Άντβερπ)

Φαινομενικά και δη από μέσα, δεν μοιάζει να υπάρχει κάτι το μεμπτό στην ιστορική έδρα της Άντβερπ, η οποία πρωτοάνοξε το 1923. Στην πράξη, όμως, η έδρα του τελικού Κυπέλλου Κυπελλούχων 1964 διαθέτει τέσσερις κερκίδες με διαφορετικό αρχιτεκτονικό σχέδιο η κάθε μία!

Deva Stadium (Αγγλία, Τσέστερ)

Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για γήπεδο στη μέση του πουθενά. Η Τσέστερ αποφάσισε ότι το καλύτερο αρχιτεκτονικό πλάνο είναι το γήπεδο των 5.376 θέσεων που έχτισε το 1992 να θυμίζει κοντέινερ!

Stadion Znicza Pruszków (Πολωνία, Ζνιτς)

Αν νομίζετε ότι έχετε βρεθεί σε κακοφτιαγμένη εξέδρα φιλοξενουμένων σε κάποια από τις γηπεδικές εμπειρίες σας, ξανασκεφτείτε το. Θα μπορούσατε να είστε αντίπαλοι της Ζνιτς, που φιλοξενεί τους αντιπάλους φιλάθλους σε ένα πολύχρωμο... κλουβί.

Čierny Balog (Σλοβακία, Τάτραν)

Στο ΟΑΚΑ υπάρχει τάφρος, στο "Μπομπονέρα" κιγκλιδώματα, στη Σλοβακία βρήκαν άλλον τρόπο για να χωρίσουν τις κερκίδες από τον αγωνιστικό χώρο. Μία σιδηροδρομική γραμμή! Η ερασιτεχνική Τάτραν απλά διαθέτει το καλύτερο άσχημο γήπεδο του κόσμου...

Pobla de Mafumet (Ισπανία, Πόμπλα ντε Μαφουμέτ)

Ούτε οβάλ ούτε κυκλικό ούτε ορθογώνιο ούτε καν τετράγωνο. Οι αρχιτέκτονες του Δημοτικού Σταδίου στην Πόμπλα ντε Μαφουμέτ επέλεξαν να δώσουν σχήμα πολυγώνου στο στάδιο 1.000 θέσεων της τοπικής ομάδας στην καταλονική κωμόπολη.

Cocodrilos Sport Park (Βενεζουέλα, Καράκας)

Ακόμα ένα στάδιο για την κατασκευή του οποίου δεν προβλημάτισε κανέναν ο λόφος που εμποδίζει τη δημιουργία κανονικής κερκίδας. Φυσικά, η κατολίσθηση είναι υπαρκτός κίνδυνος, στο μοναδικό ιδιόκτητο γήπεδο σε όλη τη Βενεζουέλα!

Estádio Municipal de Braga (Πορτογαλία, Μπράγκα)

Είδαμε το στάδιο με τις τρεις εξέδρες, ήρθε η ώρα να δούμε και το στάδιο με τις δύο! Αρχιτεκτονικό "στολίδι", κατασκευάστηκε για το Euro 2004, κόστισε 83.000.000 ευρώ και χτίστηκε σε μία πλαγιά και γι' αυτό τον λόγο στον ανήφορο δεν υπάρχει εξέδρα, αλλά ένας βράχος όπου τοποθετήθηκε κι ένας φωτεινός πίνακας, ενώ στον κατήφορο υπάρχει γκρεμός...

Mmabatho Stadium (Νότια Αφρική, Μάφικενγκ)

Η κατασκευαστική εταιρία από το Ισραήλ θεώρησε μπανάλ η μία θύρα να βρίσκεται δίπλα στην άλλη και στο γήπεδο 59.000 θέσεων που έχτισε το 1981 προτίμησε να βάλει τη μία θύρα δίπλα και πιο πάνω από την άλλη, με συνέπεια ορισμένες θέσεις να μην έχουν ορατότητα σε ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο.

Nou Sardenya (Ισπανία, Εουρόπα)

Στη Βαρκελόνη δεν υπάρχει μόνο το "Καμπ Νόου", υπάρχει και το "Νόου Σαρντένια". Όταν κατασκευάστηκε το 1940, ήταν σημείο αναφοράς στη γειτονιά Γκράσια, αλλά σχεδόν ογδόντα χρόνια μετά, το έχουν υπερκαλύψει οι πολυκατοικίες που χτίστηκαν γύρω του και δεν φαίνεται από πουθενά!

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ