ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα έσοδα του Παναθηναϊκού από τις πωλήσεις

Τα έσοδα του Παναθηναϊκού από τις πωλήσεις

Στην περίοδο της εμπλοκής του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό, οχτώ ποδοσφαιριστές έχουν αποφέρει έσοδα στο ταμείο της ΠΑΕ, με τελευταίο τον Νίκο Καρέλη και την παραχώρηση του στη Γκενκ.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ακόμα και οι πιο εύρωστες οικονομικά ομάδες, πωλούν τους ποδοσφαιριστές τους, όταν εκτιμήσουν ότι έφτασαν στο πικ της αξίας τους. Οι αγοροπωλησίες έχουν εξελιχτεί σε αναπόσπαστο κομμάτι του αθλήματος και ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος και η διοίκηση του κλήθηκαν να διαχειριστούν μία υπερχρεωμένη ΠΑΕ και αναζητούσαν πόρους από κάθε πιθανή πηγή.

Από την ημέρα που ο Γιάννης Αλαφούζος ενεπλάκη με τη διεύθυνση του Παναθηναϊκού, έξι ποδοσφαιριστές πουλήθηκαν και άλλοι δύο απέφεραν χρήματα με τη μορφή των τροφείων. Το συνολικό όφελος για το ταμείο της ΠΑΕ υπολογίζεται στα 10,2 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, που συνέβαλλε στη συνέπεια στις πληρωμές των διακανονισμών και των υποχρεώσεων.

Πάντως, σε σύγκριση με τα έσοδα που αποκομίζει ο Ολυμπιακός από τις πωλήσεις, ο Παναθηναϊκός έχει εισπράξει ελάχιστα κέρδη. Ωστόσο, οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν το πλεονέκτημα των συμμετοχών στο Champions League και τη διασύνδεση με τα γραφεία των κορυφαίων μάνατζερ, ένας τομέας στον οποίο ο Παναθηναϊκός είναι απών. Γενικότερα, αυτή τη χρονική περίοδο οι συνθήκες για τους δύο αιωνίους αντιπάλους είναι τελείως διαφορετικές.

Οι παίκτες οι οποίοι πουλήθηκαν από τον Παναθηναϊκό είναι οι Καρνέζης, Μαυρίας, Πάπε Σο, Φιγκερόα, Καπίνος και Καρέλης, ενώ τροφεία απέφεραν οι Φουρλάνος και Δώνης. Όσο για την πιο δραστήρια περίοδο στις πωλήσεις, ήταν το καλοκαίρι του 2013, όταν πουλήθηκαν τρεις παίκτες.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους παίκτες και τα κέρδη:

Παίκτης Ομάδα Μεταγραφική περίοδος Χρήματα
Καρνέζης Ουντινέζε Καλοκαίρι 2013 750.000
Μαυρίας Σάντερλαντ Καλοκαίρι 2013 3.000.000
Πάπε Σο Ελαζίγκσπορ Καλοκαίρι 2013 100.000
Δώνης Γιουβέντους Καλοκαίρι 2013 250.000
Φουρλάνος Μπριζ Καλοκαίρι 2013 350.000
Φιγκερόα Γιοχόρ Νοέμβριος 2013 750.000
Καπίνο Μάιντς Καλοκαίρι 2014 2.000.000
Καρέλης Γκενκ Ιανουάριος 2016 3.000.000
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ