ΑΕΚ

Τα "φάουλ" μιας (ειλικρινούς) συνέντευξης

Τα "φάουλ" μιας (ειλικρινούς) συνέντευξης
αδαμίδης

Το Sport24.gr αναλύει τα έξι προεδρικά φάουλ του Σταύρου Αδαμίδη, στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε

Οι τοποθετήσεις του Αδαμίδη _ προφανώς συνυφασμένες με τις απόψεις του Πέτρου Παππά που τον επέλεξε για την προεδρία αλλά και που δεν είχε το θάρρος να σταθεί ο ίδιος απέναντι στους ΑΕΚτζήδες και να αναλύσει το πλάνο του, παρά τοποθέτησε σε ρόλο “κασκαντέρ” τον 36χρονο δικηγόρο _ εν πολλοίς σόκαραν την κιτρινόμαυρη οικογένεια.
Ασφαλώς όλοι οι... απέξω (και οι ειδικά οι παροικούντες τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό) ανέδειξαν το γενναίο των λεγομένων του και εξήραν την τόλμη του 44ου προέδρου στην ιστορία της Ένωσης. Ο νέος διοικητικός ηγέτης είπε πολλά για τα οποία θα κριθεί στην πορεία.

Στην παρούσα φάση πάντως ενόχλησε την συντριπτική πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδων (συμπέρασμα το οποίο βγαίνει από τη μεγάλη συμμετοχή των αναγνωστών του Sport24.gr στη σχετική με την ΑΕΚ αρθρογραφία των τελευταίων ημερών) για τους εξής λόγους:

1. Έβαλε στο παιχνίδι πώλησης του Σκόκο την ομάδα που το 2008 στέρησε το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ με ένα χαρτί από το CAS για αντικανονική συμμετοχή ενός παίκτη (Βάλνερ) σε ματς που ο Ολυμπιακός έχασε από την Καλαμαριά κατά κράτος (και στο οποίο ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήταν σαν να μην έπαιζε)!

Αν ο ίδιος ξεχνά τον τρόπο, καλό είναι να πάρει τις εφημερίδες της εποχής και να θυμηθεί. Ή να μάθει αν δεν γνωρίζει το πως και γιατί. Για το μέσο οπαδό της ΑΕΚ η μη πώληση ποδοσφαιριστή της ομάδας (και δη του κατά τεκμήριον πιο ποιοτικού) στον Ολυμπιακό ισοδυναμεί με ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας.

Κι όμως ο Αδαμίδης προσπερνάει με μεγάλη ευκολία το συγκεκριμένο θέμα καλώντας την ομάδα που στέρησε ένα καθαρό πρωτάθλημα από την ΑΕΚ πριν από δύο χρόνια, να κάνει την πρότασή της για τον ποδοσφαιριστή. Αυτό δύσκολα χωνεύεται όσο κι αν (τεχνοκρατικά) σωστά και αναγκαίο είναι.

2. Προκάλεσε ακατάσχετη ονοματολογία για τον αντικαταστάτη του Μπάγεβιτς κι ενώ πλησιάζουν τα πλέι οφ τα οποία (υποτίθεται ότι) είναι τα πλέον σημαντικά ματς για την ΑΕΚ, η τελευταία της ζαριά να σώσει μια κακή σεζόν.

Είναι να απορεί λοιπόν κανείς πως είναι δυνατόν να στηρίζεις έναν προπονητή (όπως επανέλαβε πολλάκις ο Αδαμίδης) και να απαιτείς να κατακτήσει την πρώτη θέση ενώ η ομάδα εισέρχεται σε μια επιμέρους διαδικασία έξι ντέρμπι με σημαντικό βαθμολογικό μειονέκτημα έναντι των δύο εκ των τριών αντιπάλων της.

Το ότι ουδείς πίστεψε τα λεγόμενα του Αδαμίδη φαίνεται από τα δεκάδες ονόματα ξένων κι ελλήνων τεχνικών που παρελαύνουν στον σημερινό Τύπο ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του Μπάγεβιτς. Απόδειξη του ότι η διοίκηση ήδη αναζητεί το νέο προπονητή της ομάδας κι έχει από μόνη της ξεγράψει την πιθανότητα να «κλέψει» η ΑΕΚ τη δεύτερη θέση στα πλέι-οφ.

3. Έκανε άνω κάτω τα αποδυτήρια σε μια περίοδο που η συσπείρωση είναι απαραίτητη για την ομάδα ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

Διαβάζοντας το πως ερμήνευσε ο Τύπος τις δηλώσεις του Αδαμίδη, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πρέπει να ένιωσαν ξανά στο πετσί τους τη συνήθη διοικητική ανασφάλεια των τελευταίων δύο ετών. Αλλαγή προπονητή, νέα πρόσωπα στο ρόστερ, πωλήσεις παικτών, αμφισβητήσιμες εγγυήσεις για το προπονητικό στα Σπάτα...

Τουλάχιστον οι μισοί εξ αυτών αισθάνονται πλέον αβεβαιότητα για το μέλλον τους, όπως ασφαλώς και ο προπονητής που συνειδητοποίησε ότι αν η ΑΕΚ πετύχει (λόγου χάρη) τέσσερις νίκες στα έξι ντέρμπι των πλέι οφ, αλλά μολαταύτα δεν καταφέρει να τερματίσει πρώτη στην επιμέρους βαθμολογία, εκείνος θα αποτελέσει παρελθόν.

4. Έφερε με τα λεγόμενά του σε δύσκολη θέση τον Σκόκο που και λόγω των δικών του δηλώσεων (και των ατζέντηδών του ασφαλώς) ότι ήρθε η ώρα να φύγει, θα αποτελέσει τον εύκολο στόχο στα πλέι οφ. Παράλληλα με το κάλεσμα στους «αιώνιους» έδωσε πάτημα στους μάνατζέρ του να επιμείνουν για τη μεταγραφή του σε ελληνική ομάδα.

Ένας ποδοσφαιριστής που φέρει πλέον την ταμπέλα “ΠΩΛΕΙΤΑΙ”, είναι αλήθεια εύκολο να μεταπεισθεί ότι το μέλλον του είναι συνυφασμένο με την ομάδα στην οποία ανήκει; Διότι προ μερικών εβδομάδων, ο Αδαμίδης διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι θα παρουσιάσει στον παίκτη ένα τόσο δελεαστικό πρότζεκτ που θα τον πείσει να παραμείνει στην ΑΕΚ; Πως θα το κάνει αυτό από τη στιγμή που ο ίδιος του βάζει πωλητήριο;

Παράλληλα ο Σκόκο πρέπει πλέον να αποδείξει σε όλα τα ματς που ακολουθούν ότι δεν είναι ελέφαντας. Ειδικά σε εκείνα με τον Ολυμπιακό που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι και η ομάδα στην οποία θέλει να συνεχίσει την καριέρα του. Αυτό άλλωστε διαβάζουμε καθημερινά στα “ερυθρόλευκα” ρεπορτάζ. Τέτοια βεβαιότητα, σπανίως τη συναντάς...

5. Ξενέρωσε τον μέσο οπαδό, όχι ασφαλώς επειδή του είπε την αλήθεια, αλλά επειδή τόσο κυνικά τον κάλεσε να γίνει και πάλι ο βασικός χορηγός της ομάδας που θα στηθεί με ως επί το πλείστον αμφιβόλου ποιότητας ή χαμηλού βεληνεκούς μεταγραφικές κινήσεις.

Τα εισιτήρια διαρκείας δεν είναι... πετσετάκια κύριε Αδαμίδη. Οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν πιστέψει πολλάκις στο ανιδιοτελές όραμα που πρεσβεύει ότι “ την ομάδα την ακολουθείς πιστά σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται”. Αυτό που θα κάνει σίγουρα και πάλι η Ορίτζιναλ γιατί είναι η μόνη που ουδέποτε γύρισε την πλάτη στην ΑΕΚ.

Αυτό όμως πλέον δεν ακούγεται ως λογικό επιχείρημα στον μέσο οπαδό που στο πρόσφατο παρελθόν συντελούσε (καταβάλλοντας το υστέρημά του) ώστε να σπάσουν το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ αγοράς καρτών διαρκείας και να του πουν στο τέλος ότι “ έγινε κακοδιαχείριση και πρέπει να βάλεις πάλι το χέρι στην τσέπη”. Και ποιος ξέρει, σε 3-4 χρόνια ίσως του πουν πάλι τα ίδια...

6. Χαμήλωσε μόνος του τον πήχη της (δικής του όπως λέει - του Κιντή σύμφωνα με το ρεπορτάζ) επιλογής Γκρέταρσον λέγοντας ότι “ να επιλέγαμε τεχνικό διευθυντή, επιτυχημένο, με προϋπηρεσία, χρειαζόμασταν πολλά λεφτά και δεν τα έχουμε”.

Λες και στην Ελλάδα δεν υπήρχαν άνθρωποι (Μανωλάς, Τσιάρτας κλπ.) με γνώσεις και διασυνδέσεις να κάνουν τη δουλειά, έπρεπε να φτάσει η ΑΕΚ στην Ισλανδία για να φέρει πίσω έναν πρώην τραπεζικό που θα μάθει τη δουλειά στου κασίδη το κεφάλι.

Ο Μανωλάς δούλευε χωρίς χρήματα και πλήρωνε τα ταξίδια από την τσέπη του. Ο Τσιάρτας δεν είχε υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις, έλεγε άλλωστε ότι στα χρήματα δεν υπήρχε περίπτωση να τα χαλάσει με την ΑΕΚ διότι είχε μεγάλο μεράκι να πάρει τη συγκεκριμένη δουλειά.

Τελικά επελέγη ο Γκρέταρσον τον οποίο ο Αδαμίδης θαύμασε λέει για την ποδοσφαιρική κουλτούρα του τη διετία 1998-2000 (τότε που ο Ισλανδός ήταν κολλητός με τον Κιντή). Οι κακές γλώσσες λένε πάντως ότι την περίοδο εκείνη δεν είχαν πει οι δυο τους ούτε καλημέρα!

* Διαβάστε ΕΔΩ τα αγωνιστικά νέα της ΑΕΚ και δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.













































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ