ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Tα φώτα στην Τούμπα

Tα φώτα στην Τούμπα
Κύπελλο-Κούπα

ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ντέρμπι των προημιτελικών (21:15-Αlpha)

Τα σπουδαία στο Κύπελλο Ελλάδος αρχίζουν πλέον με τη διεξαγωγή της πρώτης πράξης της προημιτελικής φάσης. Το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, δεσπόζει στο πρόγραμμα με τις δύο ομάδες που βρίσκονται μάλιστα και στις πρώτες θέσεις στην Σούπερ Λίγκα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με θέα το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Ο «δικέφαλος του Βορρά» μετά τον αποκλεισμό του «αιωνίου» αντιπάλου του, Άρη στα πέναλτι στην προηγούμενη φάση, πλέον έχει μία ακόμη δύσκολη αποστολή απέναντι στον κάτοχο του τίτλου αλλά φιλοδοξεί να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους «4» του θεσμού με ένα καλό αποτέλεσμα απόψε στην Τούμπα, ώστε να πάει με πολλές ελπίδες για τον επαναληπτικό στο γήπεδο «Καραϊσκάκη».

Οι Πειραιώτες από την άλλη πλευρά στοχεύουν και φέτος στην κατάκτηση του νταμπλ και θα προσπαθήσουν να αποδράσουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα των «ασπρόμαυρων» ώστε στη συνέχεια να έχουν το πάνω-χέρι αναφορικά με το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο στην ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα τους.

Στον δεύτερο προημιτελικό της ημέρας, στις Σέρρες ο Πανσερραϊκός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερο το μυαλό τους στην Σούπερ Λίγκα και την προσπάθεια να αποφύγουν τον υποβιβασμό αλλά παρόλα αυτά να θέλουν να κυνηγήσουν την ευκαιρία για διάκριση και στον δεύτερο τη τάξει θεσμό. Στην αντίπερα όχθη το «τριφύλλι» «βλέπει» το Κύπελλο ως την ευκαιρία για την κατάκτηση ενός τίτλου στην τρέχουσα σεζόν και έτσι θα προσπαθήσει από το πρώτο παιχνίδι να πιστοποιήσει τον τίτλο του φαβορί που φέρει στο ζευγάρι. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(21:15-Alpha): Το πιο σπουδαίο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης όπως αναδείχτηκε μετά την κλήρωση και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα πέναλτι επί του Άρη στον προηγούμενο γύρο, δίνει ραντεβού για το...πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι δύο ομάδες μετά από έξι χρόνια αναμετρώνται ξανά στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος και έχουν υψηλές φιλοδοξίες στον θεσμό. Ο «δικέφαλος του Βορρά» που διαγράφει εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα όπου βρίσκεται στη δεύτερη θέση, θέλει πλέον να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα και στον δεύτερο τη τάξει θεσμό και να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να πάει με πολλές ελπίδες για την πρόκριση στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Καραϊσκάκη».

Οι «ασπρόμαυροι» που ηττήθηκαν στο παιχνίδι πρωταθλήματος από τους «ερυθρόλευκους» στο Φάληρο, πλέον φιλοδοξούν να δείξουν μέσω του Κυπέλλου ότι η φετινή τους πορεία μόνο τυχαία δεν είναι ενώ κάνουν και όνειρα για την κατάκτηση ενός τίτλου.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός επιδιώκει και φέτος την κατάκτηση του νταμπλ και με ανεβασμένη ψυχολογία μετά και από την επικράτηση επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ, θα αγωνιστεί σε ένα ακόμη ντέρμπι με στόχο να φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα αποτελέσει υποθήκη για πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στην έδρα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας μπροστά τους ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενους αγώνες στην Ελλάδα αλλά και προσεχώς το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, φιλοδοξούν να αποδείξουν ότι αντέχουν στα δύσκολα.

Στον αγωνιστικό τομέα υπάρχουν σημαντικές απουσίες και για τις δύο ομάδες. Ο Φερνάντο Σάντος δεν υπολογίζει τους Μουσλίμοβιτς, Μπιζέρα, Σνάουτσερ,Λάκη και Βιεϊρίνια ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν υπολογίζει τους Γκαλέτι, Στολτίδη ενώ άφησε και εκτός αποστολής τους Ντιόγο, Λέτο και Ντομί.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια. Τελευταία τους κόντρα ήταν την περίοδο 2002-2003 στα προημιτελικά όταν ο ΠΑΟΚ είχε πάρει την πρόκριση με νίκη 3-1 στην έδρα του και 2-1 στην έδρα του Ολυμπιακού. Συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» υπερέχουν με 12 επικρατήσεις έναντι 5 του «δικεφάλου του Βορρά».

Σε τελικό του θεσμού μάλιστα έχουν πέντε νίκες, έναντι 2 του ΠΑΟΚ, σε μονούς αγώνες επίσης πέντε έναντι μίας του ΠΑΟΚ, σε διπλούς αγώνες οι προκρίσεις είναι 2-2 ενώ σε συνολικές προκρίσεις, οι Πειραιώτες έχουν 7 έναντι 3 των «ασπρόμαυρων».

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας με βοηθούς του τους Ιωσηφόγλου και Καλαïτζίδη του συνδέσμου Αθήνας. Ο συγκεκριμένος διαιτητής σφύριξε" σε αγώνες των δύο ομάδων στην προηγούμενη φάση του θεσμού και πιο συγκεκριμένα στα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Άρης και ΟΦΗ-Ολυμπιακός.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(19:00-Αlpha): Το Κύπελλο αποτελεί στόχο για το «τριφύλλι» και από το πρώτο παιχνίδι επιδιώκει να αποδείξει την ανωτερότητα του έναντι της ομάδας των Σερρών στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας σε ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει τη δυνατότητα να είναι κοντά στην πρόκριση πριν την ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» μετά από την επικράτηση επί του Λεβαδειακού στην Λιβαδειά για το πρωτάθλημα πριν λίγες μέρες, θέλουν να συνεχίσουν στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Πανσερραϊκός εξάλλου με τον αέρα της πρώτης του νίκης εντός έδρας στο πρωτάθλημα επί του Θρασύβουλου και ενώ είχε σπάσει το ρόδι στην έδρα του στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου όταν και νίκησε την Λάρισα, θέλει να κυνηγήσει τις δικές του πιθανότητες και ένα καλό αποτέλεσμα στις Σέρρες κρίνεται απαραίτητο για να έχει ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Ούγκο Μπρος δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Μπούλε, τους τραυματίες Τσεχ, Μπράιτ και Ζουντί ενώ παράλληλα εκτός αποστολής έμειναν και οι Μπανγκουρά, Αουρέλιο, Διγκόζης, Καλί.

Ο Χενκ Τεν Κάτε άφησε εκτός αποστολής τους Μάτος, Σαριέγκι, Λεοντίου, Ντέιβιντ, Νίλσον, Μάντζιο και Γκούμα.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Ζωγράφος του συνδέσμου Αθήνας με βοηθούς του τους Δάλλα και Γούκο του συνδέσμου Ηπείρου.


































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ