ΑΕΚ

Τα γκολ ο Μπλάνκο, τις ατάκες ο Δέλλας!

Τα γκολ ο Μπλάνκο, τις ατάκες ο Δέλλας!
INTIME SPORTS

Δίτερμα, διάθεση, όμορφες ενέργειες, γκολ. Το περιεχόμενο της σημερινής απογευματινής προπόνησης στο Ζέεφελντ (το πρωί οι ποδοσφαιριστές είχαν ρεπό). Τα δύο γκολ του Μπλάνκο, οι κατευθύνσεις του Δέλλα και οι εξαιρετικοί Μπερνς, Λαγός και Γκέντσογλου έκλεψαν την παράσταση.

Σκόρερ ξανά: Σας γράψαμε για αυτό από χθες, πρώτη ημέρα του Sport24.gr στο μέρος που χτίζεται η νέα ΑΕΚ. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο απολαμβάνει το παιχνίδι όπως και πριν και δείχνει την αποτελεσματικότητα που τον χαρακτήρισε τα πρώτα δύο χρόνια παρουσίας του στην Ένωση. Δύο σουτ έκανε, δύο γκολ έβαλε. Την πρώτη φορά από ασίστ του Σάββα Γκέντσογλου, τη δεύτερη ύστερα από λάθος του Λούκατς που του έδωσε τη μπάλα και ο Αργεντινός του την επέστρεψε, αλλά στα δίχτυα του.

Ήρεμος και σίγουρος: Η ΑΕΚ απέκτησε τον Ντιοπ κι έχει τον Παντελή Καφέ για τις (βασικές) θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Όχι μόνο όμως. Ο Γκέντσογλου πραγματοποίησε σήμερα εξαιρετική εμφάνιση στα 43 λεπτά που διήρκεσε το δίτερμα και η παρουσία του ήταν εξίσου καλή τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Κέρδισε αρκετά μπράβο από τον Δέλλα που ήταν ο καθοδηγητής του από την άμυνα κι έδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί και να βοηθήσει την ομάδα ουσιαστικά, ακόμη περισσότερο από πέρυσι όταν και πραγματοποίησε το "ξεπέταγμά" του.

Λύσεις στα άκρα: Ο Παναγιώτης Λαγός πέτυχε το άλλο γκολ του διτέρματος (η ομάδα του ηττήθηκε με 1-2) και γενικά είχε πολύ μεστή και ουσιαστική παρουσία ως αριστερός χαφ. Θύμισε τον ποδοσφαιριστή για τον οποίο η ΑΕΚ δαπάνησε 900.000 ευρώ για να αποκτήσει από τον Ηρακλή πριν από τέσσερα καλοκαίρια. Είναι πλέον απολύτως καλά μετά τις διαδοχικές ατυχίες και δύσκολες εγχειρίσεις στις οποίες υποβλήθηκε και φαίνεται ότι πιστεύει στον εαυτό του όπως παλιά.

Ιδιαίτερα διακριθείς ήταν και αυστραλός εξτρέμ Νέιθαν Μπερνς. Ταχύτατος, με καλές πάσες και εξαιρετικές τοποθετήσεις σε άμυνα και επίθεση. Βοηθούσε πολύ τον Αργυρίου (ο οποίος αγωνιζόταν ως μπακ πίσω του) με τις επιστροφές του ενώ επιθετικά είχε σωστή συνεργασία με τους Μπλάνκο και Παυλή οι οποίοι αποτελούσαν το δίδυμο κρούσης της ομάδας του.

Η ατάκα της ημέρας: "Κράτας τη μπάλα εδώ. Γιατί; Ούτε τσίκι τσίκι, ούτε στη γραμμή να κάνεις τα δικά σου. Μπαπ, διώξε τη μακριά στην ευθεία να τελειώνουμε". Τάδε έφη Τραϊανός Δέλλας απευθυνόμενος στον Ανέστη Αργυρίου όταν ο τελευταίος καθυστέρησε να απομακρύνει τη μπάλα με συνέπεια η αντίπαλη ομάδα να πάρει την κατοχή της σε κακό σημείο για την άμυνα.

Ο Δέλλας είναι ο προπονητής της ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα του νίκησε επί των θεωρητικά βασικών. Στην αντίπερα όχθη ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς άκουσε δύο φορές τις παρατηρήσεις του Μπάγεβιτς για επιλογές που δεν άρεσαν στον τεχνικό της ομάδας και τελικά έφυγε από το γήπεδο ως χαμένος.

Οι ενδεκάδες

Οι νικητές: Αραμπατζής, Αργυρίου, Δέλλας, Ματεντζίδης, Γεωργέας, Γκέντσογλου, Ιντζόγλου, Λεονάρντο, Μπερνς, Μπλάνκο, Παυλής.

Οι ηττημένοι: Λούκας, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Έντερ, Σκόκο, Λαγός, Λυμπερόπουλος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ