ΑΡΗΣ

Τα... κατορθώματα του Νέρι Καστίγιο

Τα... κατορθώματα του Νέρι Καστίγιο
Καστίγιο

Με αφορμή το φτύσιμο του Νέρι Καστίγιο στον Γιάννη Σκονδρα, το Sport24.gr θυμάται ιστορίες ποδοσφαιρικής τρέλας με τον Μεξικανό άσο (videos)

Το παιχνίδι του Άρη με τον Ατρόμητο εκτός από συγκλονιστικό τέλος μας άφησε και μία άσχημη γεύση, εξαιτίας της αντίδρασης του Νέρι Καστίγιο που έφτυσε τον Γιάννη Σκόνδρα.

Όλα αυτά σε μία προβληματική σεζόν για τον Μεξικανό άσο, που πλέον έχει γίνει και ο ίδιος "στόχος" από τους αντιπάλους που ξέρουν τον χαρακτήρα του και πράττουν αναλόγως.

Εμείς λοιπόν κάνουμε μία μικρή αναδρομή στα όχι και τόσο ευχάριστα περιστατικά που περιλαμβάνουν τον Καστίγιο, από την εποχή που πήγε στον Ολυμπιακό μέχρι και το χθες (Πέμπτη 12/1/2012).

Το όνειρο που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ

Ο Νέρι Καστίγιο σε ηλικία 15 ετών υπήρξε ένα σπουδαίο ταλέντο, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Το κακό για τον νεαρό άσο είναι πως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια εργασίας στην Αγγλία, κι έτσι ο Ολυμπιακός τον απέκτησε το 2000 σε ηλικία 16 ετών.

Στους "ερυθρόλευκους" παρέμεινε για επτά ολόκληρα χρόνια και σε αυτό το διάστημα απέκτησε φανατικούς οπαδούς και ορκισμένους εχθρούς τόσο εκτός όσο και εντός Ολυμπιακού!

Όλα αυτά εξαιτίας του άστατου χαρακτήρα του με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο επεισόδιο της Πέμπτης για το Κύπελλο Ελλάδας, ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Άρη.

Από μικρός φαινόταν ότι... θα παραμείνει ίδιος

Οι πρώτες δυο σεζόν του Καστίγιο στον Ολυμπιακό ήταν ιδιαίτερα ήσυχες, αφού λόγω του νεαρού της ηλικίας δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Από το 2002-2003 και μετά όμως ο Μεξικανός άσος έγινε από τα βασικά στελέχη της ομάδας.

Το 2002 πρέπει να πούμε πως οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν μία είδους... πλάκα στα αποδυτήρια και όταν χρειάστηκε να ψηφίσουν για τον αρχηγό της ομάδας, έβγαλαν τον 18χρονο Καστίγιο! Η διοίκηση του Ολυμπιακού βέβαια δεν χάρηκε με το γεγονός και... πήρε την κατάσταση στα χέρια της.

Τα πρώτα δείγματα

Το 2003-2004 ο Νέρι Καστίγιο άρχισε να δείχνει κάποια κακά σημάδια του χαρακτήρα του εντός των αγωνιστικών γραμμών. Χαρακτηριστική η σκηνή με τον Αντώνη Νικοπολίδη, τον οποίο και έπιασε από τον λαιμό! Λίγους μήνες αργότερα βέβαια οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό.

Το 2005 ο Μεξικανός άσος ξεπέρασε τα όρια και προκάλεσε προβληματισμό. Αιτία μία κλωτσιά στον Γκάμπριελ Σούρερ στη προπόνηση της ομάδας και όλα αυτά γιατί ο Αργεντινός βρήκε με δυνατό τάκλιν τον Γιάγια Τουρέ. Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται...

You φαούλ. Me no φάουλ;

Ένα χρόνο αργότερα είχαμε την απίστευτη φάση με τον Ερόλ Μπουλούτ. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε το Αιγάλεω και οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν ένα φάουλ σε καλή θέση. Ο Τούρκος φουλ-μπακ πήγε να το εκτελέσει, όμως ο Καστίγιο ήρθε από πίσω, το βάρεσε και σκόραρε.

Στα αποδυτήρια επικράτησε για ακόμα μία φορά ο κακός χαμός, με τον Μπουλούτ και τον Σούρερ να του ρίχνουν κάποιες ψιλές. Το τέλος της συνεργασίας του Καστίγιο με τον Ολυμπιακό ήρθε ως συνέχεια κάποιων επεισοδίων και της κακής σχέσης που είχε με τους Μπάγεβιτς και Σόλιντ.

Πραγματική αιτία βέβαια ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του. Ο νεαρός άσος ζητούσε τον ουρανό με τ' άστρα, κάπου εκεί ήρθε η εξωπραγματική πρόταση της Σαχτάρ και τελικά μετά από ένα μπαράζ δηλώσεων ο Καστίγιο κούνησε μαντίλι.

Κρατάμε επίσης κάποιες κόντρες με αντιπάλους όπως αυτή με τον Φερέιρα Κινγκ του Ιωνικού, στον οποίο ο Καστίγιο πήγε να κάνει... τσαμπουκά και τρόμαξε όταν είδε από πάνω του τον "θηρίο" με το άσπρο μούσι!

Είδε ξανά το όνειρο

Στην Ουκρανία ο Καστίγιο δεν στέριωσε και οι κόντρες με τον προπονητή του Μιρτσέα Λουτσέσκου ήταν τόσο συχνές, που ο Ρουμάνος τεχνικός τον έθεσε εκτός ομάδας.

Ακολούθησε ο δανεισμός στην Μάντσεστερ Σίτι, όπου ο Καστίγιο έπαιξε σε 9 παιχνίδια, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει, στην Ντνιέπρ, στους Σικάγο Φαϊερ και φτάνουμε στον Άρη.

Στο μεσοδιάστημα ο Καστίγιο φρόντισε να χαλάσει τη σχέση του ακόμα και με τον προπονητή του στο Μεξικό, όταν και αρνήθηκε να αγωνιστεί σε αγώνα της ομάδας του. Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου εκνευρισμένος από την έντονη κριτική που του ασκήθηκε ξέσπασε μπροστά στις κάμερες!


Κίτρινος πυρετός

Τελικά ο Καστίγιο επέστρεψε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2011 για λογαριασμό του Άρη ως δανεικός. Το πρώτο εξάμηνο ήταν καλό παιδί, αν εξαιρέσει κανείς την αποβολή του στο ματς με τον Αστέρα για την "σκαριά" στον Μπαστία.

Τη φετινή σεζόν ωστόσο το πράγμα άρχισε να χαλάει με το καλημέρα. Η αρχή έγινε στην αποβολή του στο ματς με την Ξάνθη, όταν και παρεμπόδισε τον Βιβιανί και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στη συνέχεια μία διαφωνία με τον Πρόμπιερζ είχε ως αποτέλεσμα να κάνει προπόνηση με τη δεύτερη ομάδα, ενώ δεν θα ξεχάσουμε και την έντονη διαφωνία που είχε εντός αγωνιστικού χώρου με τον συμπαίκτη του Καζναφέρη στο ματς με τον Πανιώνιο.

Αποκορύφωμα φυσικά το φτύσιμο στον Σκόνδρα στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο την Πέμπτη.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ