ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα λάθη του ΠΑΟ που οδήγησαν στην ήττα

Τα λάθη του ΠΑΟ που οδήγησαν στην ήττα
Παναθηναϊκός, απογοήτευση, Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο

Τα λάθη και η αναστροφή του κλίματος. Το SPORT 24 γράφει για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟ

" Είχαμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε, αλλά δεν το κάναμε. Και μετά κάναμε ένα τραγικό λάθος, που δεν πρέπει να το κάνουν ούτε μικρές ομάδες. Δε γίνεται να δέχεσαι γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ενός ντέρμπι" ήταν τα λόγια του Κώστα Κατσουράνη, που μαζί με αρκετούς από τους βασικούς "πράσινους" παίκτες ήταν "σκιά" του εαυτού τους στο μεγάλο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής.

Ενα παιχνίδι που αν έληγε 0-0 στο πρώτο 45λεπτο, ίσως να είχε διαφορετική έκβαση με τη συμπλήρωση και των 90 λεπτών του. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μιλάμε υποθετικά, ειδικά μετά από πράγματα που έχουν συμβεί. Και αυτά είναι... η νίκη του Ολυμπιακού, όπως και αν αυτή ήρθε. Η έδρα και τα ψυχικά αποθέματα των "ερυθρόλευκων" σε συνάρτηση με την έλλειψη πάθους και τα λάθη των "πράσινων" συνέθεσαν την εικόνα του ελληνικού "el clasico".

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Εντάξει, περιμέναμε όλοι αυτό το κλίμα, καθώς γινόταν λόγος περί εικόνας ανάλογης με αυτή της Ριζούπολης. Κι η αλήθεια είναι πως... κάτι έγινε κι είχε ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη άφιξη της ομάδας, η οποία έχασε έτσι τον έλεγχο και την αυτοσυγκέντρωσή της. Όσο και αν προσπάθησε ο Νικόλας Πατέρας να συμμαζέψει την κατάσταση δίνοντας θάρος και κουράγιο στους παίκτες του, δεν τα κατάφερε.

Αγωνιστικά, το στήσιμο και οι επιλογές του Τεν Κάτε δεν τον δικαίωσαν, αφού μετά το πρώτο "καυτό"-φυσιολογικά-δεκάλεπτο των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να γυρίσει την εικόνα του ματς, να αναλάβει τα ηνία του αγώνα, αλλά να χάνει το ένα σουτ μετά το άλλο και αρκετές ευκαιρίες για περίπου ένα ημίωρο.

Ενα μισάωρο όπου αν υπήρχε ο Νίνης (που δεν έδωσε τα αναμενόμενα στην αλλαγή του) ή καλύτερα ο παίκτης με "τσαμπουκά" σε τέτοια ματς, Γιώργος Καραγκούνης, η εξέλιξη του ματς ίσως ήταν διαφορετική. Αλλά και πάλι δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ πάλεψε μόνος του με την άμυνα του Ολυμπιακού, αφού δεν είχε βοήθεια τόσο από πλάγια (Σαλπιγγίδης, Γκάμπριελ) όσο και από τον άξονα (Κατσουράνης) προκειμένου να τροφοδοτηθεί σωστά. Ετσι ο Γάλλος σταρ παρότι ήθελε (έτσι έδειξε), δεν μπόρεσε να πετύχει ένα γκολ και το πάθος του (έκανε παρατηρήσεις συνεχώς στους συμπαίκτες του) δεν παρέσυρε τους συμπαίκτες του.

Γκολ-μαχαιριά

Το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, απέδειξε ότι πραγματικά η άμυνα του Παναθηναϊκού "πονάει" και δεν μπορεί να αποφύγει τα λάθη, τα οποία πολλές φορές πληρώνει. Σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε στην επανάληψη το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, την στιγμή που ο Σεμπαστιάν Λέτο (έχοντας κάνει ένεση) περίμενε υπομονετικά και παρά τα όσα άκουγε από την κερκίδα, να μπει στο παιχνίδι.

Με το 2-0 εις βάρος τους και χωρίς καθαρό μυαλό, τεχνική ηγεσία και παίκτες γλύτωσαν τα χειρότερα στο τέλος, αφού οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ ακόμα πιο ψηλά, αλλά δεν το πέτυχαν.

Ετσι οι "πράσινοι", ιδανικοί αυτόχειρες μέσα σε δύο Κυριακές, κατάφεραν και έκαναν το +7 (αν είχαν κερδίσει στο Καραϊσκάκη) -1 και πλέον είναι εκείνοι που κυνηγούν την πρώτη θέση γνωρίζοντας μάλιστα ότι έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια του πρωταθλήματος (ειδικά στον δεύτερο γύρο).

Τα λάθη που έγιναν τα χρεώνονται όλοι, από την διοίκηση, την τεχνική ηγεσία μέχρι και τους παίκτες, που σ'ενα ακόμα ντέρμπι και με τον αντίπαλο και κουρασμένο (λόγω Τσάμπιονς Λιγκ) και αποδεκατισμένο (από τραυματισμούς) δεν έδειξαν πάθος και συγκέντρωση για να φύγουν νικητές από το φαληρικό γήπεδο.

Πλέον καλούνται άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και το ζητούμενο είναι να μην παρασυρθούν από την ήττα αυτή κυρίως ψυχολογικά, αφού η χρονιά και το πρωτάθλημα δεν χάθηκαν. Περάσαμε μόλις την 12η αγωνιστική μόλις και υπάρχει χρόνος ακόμα για να ανατραπεί η κατάσταση και να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εξάλλου χρόνος δεν υπάρχει αφού σε λίγα 24ωρα οι "πράσινοι" παίζουν την πρωτιά του ομίλου στο Europa League, στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την επίσης "πληγωμένη" αλλά "φαρμακερή" στην έδρα της Γαλατασαράι και άπαντες πρέπει να δείξουν χαρακτήρα.

Χαρακτήρα που έχουν επιδείξει και με το παραπάνω, οι οπαδοί την φετινή χρονιά που είναι στο πλευρό των "πράσινων" από την αρχή και θα συνεχίσουν να βοηιούν μέχρι το φινάλε με σκοπό να συντελέσουν και αυτοί με την συμπαράστασή τους στο να κατακτήσει την κορυφή η ομάδα του "τριφυλλιού".

Υ.Γ1 Οταν κάνεις δηλώσεις του τύπου " δεν με έχετε κερδίσει ακόμα, ούτε πρόκειται..." (Τεν Κάτε) ή " θα σας κερδίσουμε 4-2" (Σισέ) σε οπαδούς του Ολυμπιακού, πρέπει να πείθεις και τους παίκτες σου πρώτα ότι θα πρέπει να δώσουν κα την ψυχή τους για ένα τέτοιο ντέρμπι.

Υ.Γ2 Επιτέλους υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να δώσει λύσει σε όσα συναντάμε στα ποδοσφαιρικά ντέρμπι εκτός αγωνιστικού χώρου. Απλά σκεφτείτε να "κάρφωνε" ο σουγιάς τον Τζόρβα... τι θα λέγαμε σήμερα. Αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν να δώσουν λύσεις ας παραιτηθούν και αν όχι ας προσπαθήσουν να κάνουν αυτά τα ματς να μοιάζουν με γιορτή και όχι με πόλεμο.





























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ