ΑΓΓΛΙΑ

Τα "λιονταράκια" στο δρόμο της Εθνικής

Τα "λιονταράκια" στο δρόμο της Εθνικής
Αγγλία Κ19

Το Sport24.gr με αφορμή την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου Κ19 με την Αγγλία σας παρουσιάζει τα αστέρια των "τριών λιονταριών" και αναφέρει τους παίκτες που εμπιστεύεται περισσότερο ο Νόελ Μπλέικ. Διαβάστε αναλυτικά.

Η Αγγλία είναι το εμπόδιο που χωρίζει την Εθνική μας ομάδα από τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ19.

Το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα διασταυρώνει σήμερα (12/4, 16.45) τα ξίφη του με τα "τρία λιοντάρια" και το Sport24.gr σας παραθέτει κάποια στοιχεία για τον αντίπαλό μας και τα όπλα του.

Αρχικά αυτό που χρίζει αναφοράς και έχει σχολιαστεί και από τα αγγλικά ΜΜΕ είναι το rotation που κάνει ο Νόελ Μπλέικ. Ο Τζαμαϊκανός τεχνικός δεν έχει παρατάξει σε κανένα από τα τρία παιχνίδια των ομίλων την ίδια ενδεκάδα, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι πως έχει χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες πλην του δεύτερου τερματοφύλακα και πως μόλις πέντε ποδοσφαιριστές έχουν ξεκινήσει βασικοί και στα τρία παιχνίδια.

Ο λόγος για τους Σαμ Τζόνστον, τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τόμας Θορπ, αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζορτζ Θορπ, μέσος της Γουέστ Μπρομ και παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές, Ναθάνιελ Τσάλομπαχ, μέσος της Τσέλσι, και Χάρι Κέιν, επιθετικός της Τότεναμ.

ΚΕΙΝ

Από τους προαναφερθέντες το μεγάλο αστέρι αυτή τη στιγμή είναι ο Κέιν. Ο 18χρονος είναι η βασική επιλογή του Μπλέικ για την επίθεση, η οποία χτίζεται πάνω του. Ήδη έχει πάρει εμπειρίες από τους δανεισμούς του σε Λέιτον Όριεντ και Μίλγουολ, ενώ στο ελληνικό κοινό συστήθηκε τον Σεπτέμβριο, όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Τότεναμ στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου ο Χάρι Ρέντναπ επέλεξε να του δώσει φανέλα βασικού. Αγωνίστηκε και στα έξι παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ σημείωσε και ένα γκολ.

ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ

Έχει παίξει και στα τρία παιχνίδια της Αγγλίας, απλώς στο πρώτο αντικατέστησε τον συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ Κόνορ Κόαντι. Αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και ήδη έχει στο ενεργητικό του κάποιες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των "κόκκινων". Έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών και 250 ημερών, καταφέρνοντας έτσι να γίνει ο νεότερος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ. Τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε σε κάποια παιχνίδια λόγω τραυματισμών, αλλά η απόκτηση του Ζοζέ Ενρίκε τον περιόρισε σε μόλις δύο συμμετοχές τη χρονιά που μας πέρασε.

ΜΠΑΡΚΛΕΪ

Πρόκειται ίσως για τον πιο ταλαντούχο παίκτη μαζί με τον Νέιθαν Ρέντμοντ. Ο λόγος για τον Ρος Μπάρκλεϊ, ο οποίος στα 18 του έχει ήδη αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Έβερτον και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και μεγαλύτερων αγγλικών συλλόγων. Στην περσινή προετοιμασία της Έβερτον όλοι μιλούσαν για εκείνον, όμως, οι συχνοί τραυματισμοί δεν τον άφησαν να κάνει μία καλή χρονιά. Ο 18χρονος μέσος είχε σταθεί άτυχος και το 2010 όταν έσπασε το πόδι του, αλλά σε περίπτωση που καταφέρει να παραμείνει υγιής τότε πολύ σύντομα θα καθιερωθεί στα "ζαχαρωτά" και θα γίνει ευρέως γνωστός για το ταλέντο του.

ΡΕΝΤΜΟΝΤ

Είναι ο πιο "ψημένος" απ' όλους τους συμπαίκτες του σε υψηλό επίπεδο. Ο Νέιθαν Ρέντμοντ ανήκει στη Μπέρμιγχαμ με την οποία έκανε ντεμπούτο τον Αύγουστο του 2010, όσο εκείνη αγωνιζόταν ακόμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει παίξει ποτέ σε αυτή. Φέτος η Μπέρμιγχαμ αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ, όπου ο Ρέντμοντ είχε 24 συμμετοχές, αποτελώντας βασικό μέλος της ομάδας του Κρις Χιούτον. Επιπλέον, έπαιξε σε πέντε παιχνίδια της Μπέρμιγχαμ στο Γιουρόπα Λιγκ και ήδη με τις εξαιρετικές πλαγιοκοπήσεις του και τη δυνατότητα να διασπάει τις αντίπαλες άμυνες ο 18χρονος εξτρέμ έχει βρεθεί στη λίστα αρκετών ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ.

Τέλος, αυτοί είναι κυρίως οι ποδοσφαιριστές που θα έπρεπε να προσέξει περισσότερο η Εθνική μας στο σημερινό παιχνίδι, ενώ σε περίπτωση που αγωνιστεί βασικός επικίνδυνος είναι και ο Μπενίκ Αφόμπε, ο οποίος ανήκε στην Άρσεναλ και την τελευταία διετία παραχωρήθηκε δανεικός σε Χάντερσφιλντ και Ρέντινγκ αντίστοιχα. Πρόκειται για έναν επιθετικό, που αντιμετωπίζει κατά καιρούς προβλήματα τραυματισμού, αλλά είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις λόγω των φυσικών προσόντων του.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ