STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα ματς της 10ης αγωνιστικής

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε από τους διώκτες του με το 2-0 επί του ΠΑΟΚ. Τα ματς της αγωνιστικής (vid)

Βαριά άρρωστη η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Πανσερραϊκό έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος στο πρωτάθλημα και αποδοκιμάστηκε. Στο 1-1 ο ΠΑΟ στη Λαρίσα. Εκτεταμένα επεισόδια στο Αλκαζάρ. Στο 1-1 κόλλησε και ο Άρης στο "Βικελίδης" με τον Αστέρα Τρίπολης. Νίκη 2-1 ο Λεβαδειακός τον ΟΦΗ, δεύτερο διπλό ο Θρασύβουλος στο Παγκρήτιο 2-1 τον Εργοτέλη.
Η 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ...


Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

Λάρισα-Παναθηναϊκός 1-1

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσ/ κης)
Γήπεδο: Εθνικό «Αλκαζάρ»

Η τρίτη ισοπαλία τα τελευταία τρία χρόνια στα παιχνίδια Λάρισας-Παναθηναϊκού σίγουρα άφησε ανικανοποίητούς τους φιλοξενούμενους. Το τελικό 1-1 στο Αλκαζάρ, "έκοψε" δύο ακόμα βαθμούς από το συγκρότημα του Τεν Κάτε. Ζουράφσκι (51') και Κλέιτον (67') τα γκολ της αναμέτρησης που στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια των δύο οπαδών στην διάρκεια του ματς.

Η νέα ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων που... επιβεβαίωσε τους λάτρεις της παράδοσης σίγουρα άφησε πίσω σε πολύτιμο έδαφος για την κούρσα του τίτλου τους "πράσινους", που έχασαν δύο ακόμα βαθμούς και ενώ είναι ήδη μειον πέντε από την κορυφή.

Στην εικόνα του ματς οι "πράσινοι" στο τέλος με πιο επιθετικό σχήμα πίεσε, έχασε δύο πολύτιμες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το "διπλό".

Για τα θλιβερά επεισόδια, τόσο ο κ. Πηλαδάκης όσο και ο κ. Αντωνιάδης έκαναν εκκλήσεις αλλά δεν έγιναν ιδιαίτερα πειστικοί προς τους οπαδούς τους που συνέχισαν τα επεισόδια μεταξύ τους, για αρκετή ώρα.

Αρης-Αστέρας Τρίπολης 1-1

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Άλλη μια γκέλα για τον Άρη που δεν κατάφερε να νικήσει τον Αστέρα καθώς έμεινε στο 1-1 στο "Κ. Βικελίδης".

Ο Κίκε Ερνάντεθ παρέταξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα μ' αυτή της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Θρασύβουλο στην Φυλή, όπου οι κίτρινοι πήραν το πρώτο τρίποντο μακριά από το "Κλεάνθης Βικελίδης". Την εστία του Άρη υπερασπίστηκε ο Σηφάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρονάλντο και Λέμπο, δεξί μπακ ήταν ο Νέτο, αριστερά ο Καράμπελας, στα χαφ ήταν ο Βιτόλο και Νεμπεγλέρας, αριστερά ο Ρεγκέιρο, στο δεξί άκρο ο Χαβίτο και επιθετικό δίδυμο ήταν οι Κόκε και Βλόνταρτσικ.

Από την άλλη πλευρά ο Καλίντ Καραμά στο πρώτο του παιχνίδι ως πρώτος προπονητής του Ατέρα μετά την απομάκρυνση του Καρβαλιάλ, προτίμησε σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αμπάρης, στο κέντρο της άμυνας οι Μαρσελάο και Λαζαρίδης, δεξιά ο Φλάβιο, αριστερό μπακ ο Κανακούδης, στα χαφ ήταν οι Καρντόσο και Νταμόντε, στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ο Φιλομένο, δεξιά ο Ντουαλά, σε ελεύθερο ρόλο ο Ζαϊρί, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σέζαρεκ.

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 0-0

Διαιτητής: Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η ΑΕΚ που κατάφερε να... αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Πανσερραϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ (0-0) παίζοντας για ακόμα μία φορά αποκρουστικό ποδόσφαιρο. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και το διπλό αν είχαν λίγο περισσότερο μυαλό στο τέλος του αγώνα.

Έντος αποδοκιμασίες από τους οπαδούς στις εξέδρες που ζήτησαν από τους παίκτες και τον Δώνη να φύγουν.

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008

Λεβαδειακός-ΟΦΗ 2-1

Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλα)
Γήπεδο: Δημοτικό Λειβαδιάς

Ο Λεβαδειακός πέτυχε σπουδαία νίκη επί του ΟΦΗ με 2-1, αποσπάστηκε έτσι ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ άφησε τους Κρητικούς "κολλημένους" στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ένας πρώην παίκτης του ΟΦΗ, ο Κώστας Κιάσσος, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα και μάλιστα πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους γηπεδούχους στο 64'.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν πετύχει από ένα γκολ με τους Ζησόπουλο και Ταραλίδη να σκοράρουν με εντυπωσιακό τρόπο.

Εργοτέλης-Θρασύβουλος Φυλής 1-2

Διαιτητής: Γεώργιος Καστανίδης (Θεσ/ κης)
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Το Παγκρήτιο φαίνεται πως είναι το αγαπημένο γήπεδο του Θρασύβουλου. Η ομάδα από την φυλή μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ κατάφερε να πάρει το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα πάλι στο ίδιο γήπεδο.

Ο Θρασύβουλος επικράτησε με 2-1 του Εργοτέλη και έφτασε τους 7 βαθμούς στο πρωτάθλημα και έπιασε τον ΟΦΗ στις δύο τελευταίες θέσεις τους βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στην επανάληψη, έχασαν πέναλτι και αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγυν την ήττα-έκπληξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Θρασύβουλος έχει πετύχει 4 τέρματα μακριά από την έδρα του, όλα στο Παγκρήτιο!

Πανθρακικός-Σκόντα Ξάνθη 16:45, Novasports

Διαιτητής: Γιάννης Σταυρίδης (Πιερίας)
Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Στο τοπικό ντέρμπι, η ομάδα της Κομοτηνής θα επιδιώξει να δείξει ότι είναι μια νέα ανερχόμενη δύναμη στον χώρο του ελληνικού πρωταθληματος. Ο κ. Φερέρα και οι παίκτες του μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη με τον Αστέρα θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες κόντρα σε μια ομάδα που έχει μεγάλη εμπειρία και είναι άκρως επικίνδυνη.

Να συνεχίσει να κατακτά τις νίκες εκτός έδρας θέλουν στην Ξάνθη. Μετά τα εντυπωσιακά περάσματα από Κρήτη (0-2 τον ΟΦΗ) και την Καλλιθέα (1-3 για Κύπελλο την ομώνυμη ομάδα) ο κ. Παράσχος ζήτησε άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι «ακρίτες» θα έχουν και την συμπαράσταση των οπαδών τους στο «γειτονικό» ντέρμπι που θα επιδιώξουν να κερδίσουν.

Πανιώνιος-Ηρακλής 19:00, Novasports

Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Πάτρας)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη αναταραχές στην Νέα Σμύρνη. Ο μεγαλομέτοχος της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ κ. Τσακίρης τόνισε «Δεν υπάρχει πειθαρχία» και ο πρόεδρος της ομάδας κ. Γαλλής μετά την λύση της συνεργασίας με τον Εβαλντ Λίνεν έφερε στην «Πλατεία» τον Τάκη Λεμονή. Στην πρώτη του Ελληνα προπονητή, όλα φάνηκαν ν’ αλλάζουν αφού και ο Χούτος και ο Ρεκόμπα έδωσαν το παρών.

Χωρίς προπονητή παραμένει ο Ηρακλής με της φήμες να φέρνουν τον Νίκο Νίοπλια πολύ κοντά στον «Γηραιό» που μαζί με τον ήδη βοηθό του Πεντράθα, κ. Μπορέλ θα συνεχίσουν μαζί. Μετά την δύσκολη πρόκριση επί της Καστοριάς στο Κύπελλο Ελλάδος (στην παράταση) οι «κυανόλευκοι» θέλουν να πάρουν μετά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ (επί του Παναθηναϊκού) άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 19:00, ΝΕΤ

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Με την ψυχολογία ανεβασμένη από την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο πρωταθλητής Ελλάδος και πρωτοπόρος της βαθμολογίας υποδέχεται στο ντέρμπι κορυφής τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Βαρβέδε θα παρατάξει την ομάδα του με επιθετικό σχήμα ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός «πονοκεφαλιάζει» με την πιθανή απουσία του Ιεροκλή Στολτίδη. Αντίθετα, μετά την απώλεια του Ζεβλάκοφ ο Αντζας που αποθεραπεύθηκε αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού.

Να αποδείξει ότι δίκαια βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την κορυφή και να την κατακτήσει θέλει ο «δικέφαλος του Βορρά». Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θέλει να παραμείνει αήττητη μετά και το ματς με τον Ολυμπιακό, ωστόσο γνωρίζει ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Η «καυτή» έδρα ο δωδέκατος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός έχει «διαβάσει» τον αντίπαλο και με πιθανό σχήμα 4-3-3 θα προσπαθήσει να αλώσει το Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0





Λάρισα-Παναθηναϊκός 1-1



Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-1





ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11η)


Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2008
Πανσερραϊκός-Πανθρακικός 16:45
Παναθηναϊκός-Θρασύβουλος 19:00
Ηρακλής-Ολυμπιακός 19:00

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2008

Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης 15:00
Πανιώνιος-Λεβαδειακός 15:00
ΟΦΗ-ΑΕΚ 16:45
ΠΑΟΚ-Λάρισα 19:00
Σκόντα Ξάνθη-Αρης 19:00













































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ