STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα ματς της 14ης αγωνιστικής

O ΠΑΟ επικράτησε των Σερρών 3-0, έπιασε τις 1.000 νίκες και ελπίζει σε ανατροπή τίτλου (vids)

Ο... παλιός είναι αλλιώς όπως αποδείχτηκε στο ντέρμπι της Κρήτης με τον ΟΦΗ να επικρατεί με 3-1 του Εργοτέλη. Νωρίτερα ο Πανιώνιος πήρε σημαντικό "διπλό" με το ίδιο σκορ επί του Θρασύβουλου, ενώ ο Λεβαδειακός νίκησε με 2-0 τον Πανθρακικό.
Με όπλο τον Μπακαγιόκο που σκόραρε και πάλι ο ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 το Σάββατο της Ξάνθης και μείωσε στους 4 τους βαθμούς από την κορυφή. O OΣΦΠ δεν κατάφερε για μια ακόμα φορά μετά το '87 να περάσει από τη Λάρισα παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 αν και προηγήθηκε με το τέταρτο σερί γκολ του Μπελούτσι στο πρωτάθλημα.

Μεγάλο διπλό 1-2 ο Ηρακλής στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Nίκη 1-0 ο Λεβαδειακός με Πανθρακικό χάρις σε δυο γκολ του Λεονάρντο στο ματς που άνοιξε την αυλαία της Κυριακής
14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008

Λάρισα-Ολυμπιακός 1-1

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος
Γήπεδο: Αλκαζάρ

Το 4ο συνεχόμενο γκολ του Φερνάντο Μπελούτσι σε αγώνα πρωταθλήματος, δεν έφτασε στον Ολυμπιακό ώστε να φύγει από τη Λάρισα με τη νίκη έπειτα από 21 χρόνια καθώς ο Σολάνο ισοφάρισε στο 74', δευτερόλεπτα πριν αποβληθεί.

Από ένα καλό ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες στο Αλκαζάρ. Η Λάρισα σαφώς ανώτερη στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να σκοράρει και η ανάπαυλα βρήκε τις ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα. Το τέταρτο συνεχόμενο γκολ του Μπελούτσι σε αγώνες πρωταθλήματος, έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό στο 52', όμως ο Σολάνο με πολύ όμορφο τέρμα στο 74' έφερε την αναμέτρηση στα ίσα.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Περουβιανός άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, καθώς πανηγύρισε σηκώνοντας τη φανέλα του, με αποτέλεσμα να δεχτεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε για 22ο χρόνο, χωρίς νίκη στο "Αλκαζάρ" (σε αγώνες πωταθλήματος).

Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 1-2

Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Ο Ηρακλής πέρασε νικηφόρα 2-1 από την Τρίπολη επί του Αστέρα, χάρη σε γκολ των Επστάιν και Κονέ σταματώντας την ευφορία που υπήρχε στην Τρίπολη μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα της ομάδας του Νίκου Κωστένογλου κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Ο Ηρακλής δεν υπήρχε επιθετικά στο πρώτο μέρος και χαρακτηριστικό είναι πως η μόνη φορά που πλησίασε την εστία των γηπεδούχων ήταν στο 12ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Επστάιν. Η κατάσταση άλλαξε άρδην με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ηρακλή να αιφνιδιάζει τους γηπεδούχους και να φτάνει σε μια πολύ σημαντική νίκη, την πρώτη με τον Κατσαβάκη στον πάγκο του.

ΠΑΟΚ-Σκόντα Ξάνθης 1-0

Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος
Γήπεδο: Τούμπας

Νίκη με 1-0 για τον ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης στην Τούμπα με χρυσό σκόρερ τον Μπακαγιόκο στο 62'. Οι δυο.. αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα (εντός έδρας για ΠΑΟΚ, εκτός για Ξάνθη) συναντήθηκαν απόψε σε ένα ματς που έκρινε πολλά όσο αφορά την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, και την υπέρβαση που ψάχνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια.

Σε 19 ματς μεταξύ των δυο ομάδων μέχρι το σημερινό ματς ο ΠΑΟΚ είναι κυρίαρχος εντός έδρας με 13 νίκες 4 ισοπαλίες και μόλις δυο ήττες, με την τελευταία να γίνεται την περσινή σεζόν, όταν η ομάδα της Ξάνθης κέρδισε με 0-1 με γκολ του Ρατζίνσκι.

Παρόλα αυτά η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν πολύ καλύτερη στο Σαββατιάτικο ματς και κέρδισε με 1-0 χάρις στο γκολ του Μπακαγιόκο στο 62ό λεπτό της αναμέτρησης.

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008


Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-0

Διαιτητής: Χριστόφορος Ζωγράφος
Γήπεδο: Δημοτικό Λειβαδιάς

Με 2 γκολ του πρωταγωνιστή της αναμέτρησης τον Βραζιλιάνο Λεονάρντο, ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη που επιθυμούσε επικρατώντας 2-0 του Πανθρακικού.

Οι παίκτες του Μομτσίλο Βούκοτιτς ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δίκαια επικράτησαν της ομάδα της Κομοτηνής, που έδειξε αμυντικές διαθέσεις.

Οι απώλειες που είχε ο Πανθρακικός στοίχησαν τελικά στους φιλοξενούμενους, που υπέστησαν την δεύτερη εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα.

Ο Λεβδειακός διατήρησε το αήττητο στην έδρα του και σκόραρε μετά από τρεις αγωνιστικές που δεν είχε καταφέρει να σκοράρει.

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-0

Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Την 1000 νίκη του στην Α' Εθνική πέτυχε ο Παναθηναϊκός νικώντας εύκολα τον Πανσερραϊκό με 3-0 με σκόρερ του Σαλπιγγίδη (45+1'), Κλέτον (53') και Ρουκάβινα (84'). Οι "πράσινοι" με την κατάκτησητων τριών βαθμών μείωσαν την διαφορά από την κορυφή στους 7 πόντους και συνεχίζουν να ελπίζουν για τον τίτλο... τον οποίο ζήτησαν οι οπαδοί (συνθήματα για πρωτάθλημα αλλά και για γήπεδο...).

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες οι "πράσινοι" με διαστήματα καλού ποδοσφαίρου αξιοποίησαν την καλή ψυχολογία μετά την πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά την νίκη επί της Ανόρθωσης επικράτησαν του Πανσερραϊκού με 3-0 μειώνοντας ακόμα περισσότερο την διαφορά από την πρώτη θέση.

Σαλπιγγίδης (45+1'), Κλέιτον (53') και Ρουκάβινα (84') οι σκόρερ των "πράσινων" που κέρδισαν το πρώτο τους πέναλτι (με τον Καραγκούνη) στην φετινή Σούπερ Λίγκα. Χειροκροτήθηκαν οι παίκτες και ο πορπονητής του "τριφυλλιού" στο αποχαιρετιστήριο ματς για το 2008 στο ΟΑΚΑ.

Θρασύβουλος-Πανιώνιος 1-3

Διαιτητής: Λάζαρος Πολατιάν
Γήπεδο: Δημοτικό Φυλής

Με γκολ των Μανιάτη, Μάκου και Ντελούρα, ο Πανιώνιος πήρε τη βαθμολογική ανάσα με τη νίκη του στη Φυλή, κόντρα στον Θρασύβουλο με 3-1. Σκόρερ του Θρασύβουλου ο Μπαριέντος.

Παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο στο βαρύ γήπεδο της Φυλής, ο Πανιώνιος πήρε σημαντική νίκη και βαθμολογική ανάσα. Ο Μανιάτης ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 19', με τον Μπαριέντος να ισοφαρίζει στο 39'. Ο Μάκος ήταν εκείνος που έδωσε και πάλι προβάδισμα στο 68', ενώ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντελούρα διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Διάσειση ο Κρέσιτς, ο οποίος μεταφέρθηκε στον "Ευαγγελισμό".

Εργοτέλης-ΟΦΗ: 1-3

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Ο ΟΦΗ ήταν ο θριαμβευτής στη "μάχη" της Κρήτης, επικρατώντας με 3-1 του τυπικά γηπεδούχου Εργοτέλη.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη ήταν ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Εργοτέλη να απειλεί ουσιαστικά μόνο στη φάση του γκολ στο 36ο λεπτό, όταν και προηγήθηκε με τον Μπούντιμιρ. Ο ΟΦΗ ισοφάρισε στο 43' με τον Εντόι, πήρε το προβάδισμα με τον Πόποβιτς στο 52' και ολοκλήρωσε τη σπουδαία νίκη του με τον Σίμιτς στο 62'.

Το "τρίποντο" αυτό απομάκρυνε τον ΟΦΗ από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ήταν και το πρώτο του στο "Παγκρήτιο", έστω και ως τυπικά φιλοξενούμενος.

Αρης-ΑΕΚ: 1-1

Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας
Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο της διπλό στο πρωτάθλημα αλλά θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη από την ισοπαλία στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (1-1) με τον Άρη. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι σε κακή κατάσταση, κάτι που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν οι γηπεδούχοι χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για τη νίκη.

Η Ένωση παρουσίασε το γνωστό κακό της πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο και το 1-0 στο πρώτο 45λεπτο πρέπει να την αφήνει με το χαμόγελο. Ο Άρης ήταν κυρίαρχος, έκανε φάσεις, είχε ένα ακυρωθέν γκολ και θα μπορύσε να έχει τελειώσει εκεί το παιχνίδι.

Στην επανάληψη οι κινήσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς βελτίωσαν την εικόνα των φιλοξενουμένων και η ΑΕΚ πήρε ακόμα μία ισοπαλία, την 9η στο πρωτάθλημα, ενώ κλείνει τον Α' γύρο χωρίς εκτός έδρας νίκη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τόνι Κάλβο στο 39', ενώ ο Εντίνιο ισοφάρισε στο 71' με τα δύο γκολ να διαφέρουν κατά πολύ αλλά να είναι εξίσου όμορφα.

Λάρισα-Ολυμπιακός 1-1



ΠΑΟΚ - Ξάνθη 1-0



Αστέρας Τρ. - Ηρακλής 1-2



Άρης - ΑΕΚ 1-1



ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η)


Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008


Ηρακλής-Σκόντα Ξάνθη 16:45
Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 16:45
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 19:00

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008

Πανθρακικός-Αρης 15:00
Λάρισα-Λεβαδειακός 16:45
ΑΕΚ-Εργοτέλης 16:45
Ολυμπιακός-Θρασύβουλος 19:00
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 19:00




















































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ