STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Tα ματς της 15ης αγωνιστικής

Tα ματς της 15ης αγωνιστικής
Ηρακλής, Ξάνθη

Ο ΟΣΦΠ κέρδισε με πέναλτι στο 90', 2-1 το Θρασύβουλο. Στο +6 από ΠΑΟΚ και +7 από ΠΑΟ (vds)


Η 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008

Ηρακλής-Σκόντα Ξάνθη 1-0

Διαιτητής: Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Την δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα έκανε ο Ηρακλής που νίκησε την Ξάνθη 1-0 χάρις σε γκολ του Κωνσταντίνου στο 77' καταφέρνοντας να κερδίσει στο Καυταντζόγλειο για πρώτη φορά μετά από τις 9 Νοεμβρίου.

Ματς ομάδων που έχουν έφεση στις ισοπαλίες έμοιαζε το σημερινό, αφού Ηρακλής και Ξάνθη μετρούν από έξι αποτελέσματα στο Χ.

Ο Γηραιός είχε τρεις μόλις νίκες στο πρωτάθλημα εκ των οποίων οι δυο ήταν εκτός έδρας, ενώ στην έδρα του είχε πετύχει πέντε μόλις τέρματα (έξι με το σημερινό) και η μοναδική του νίκη εντός ήταν κόντρα στονΛεβαδειακό.

Η Ξάνθη αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα κάνει κοιλιά στις τελευταίες αγωνιστικές, αφού στις προηγούμενες 2 αγωνιστικές ηττήθηκε από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για να έρθει η τριτη σερί αποτυχία κόντρα στον Ηρακλή.

Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής αφού πήρε τους τρεις βαθμούς με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου να είναι ο χρυσός σκόρερ.

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

Διαιτητής: Ν. Ντάτης (Χίου)
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Ο αέρας της αλλαγής που έφερε η έλευση του Ούγκο Μπρος στην τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού αποτυπώθηκε ανάγλυφα στον αγωνιστικό χώρο του "Δημοτικού Σταδίου Σερρών", όπου οι γηπεδούχοι με όπλα τους τη δύναμη, το πάθος και το οργανωμένο ποδόσφαιρο απέσπασαν το βαθμό της ισοπαλίας από τον αναιμικό ΠΑΟΚ, στο ματς με το οποίο οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Πανσερραϊκός με νέο τεχνικό τον Ούγκο Μπρος και αναμορφωμένος αγωνιστικά, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, ωστόσο πήρε την ισοπαλία απέναντι στον πολύ δυνατό τη φετινή σεζόν ΠΑΟΚ με 1-1, χάρις στο γκολ του Κωνσταντινίδη στο 55'.

Νίκη την οποία αγνοεί από τις 5 Οκτωβρίου, όταν και είχε επικρατήσει στη Φυλή του Θρασύβουλου με 1-0. Αξιοσημείωτο αποτελεί ότι τα "λιοντάρια", μπροστά στο κοινό τους έχουν κατακτήσει μόλις 2(!) βαθμούς στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Super League.

Ο ΠΑΟΚ δεν έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρώτο γύρο, καθώς το τέρμα του Ηλία Αναστασάκου στο 7' δεν αποδείχθηκε αρκετό για να του αποφέρει του τρεις βαθμούς της νίκης, χάνοντας έδαφος από τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού Ολυμπιακό.

Οχτώ νίκες, εννέα ισοπαλίες και μόλις μία ήττα (σ.σ. από τον Ολυμπιακό), ο απολογισμός των Θεσσαλονικέων στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-0

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθης)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ

Αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ο Πανιώνιος κέρδισε με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης και έπιασε στην 5η θέση της βαθμολογίας, ΑΕΚ και Ξάνθη. Τα γκολ του Ιστορικού οι Κουμορτζί (25'), Μαϊστόροβιτς (50'), Ντελούρα (58'). Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Αστέρας Τρίπολης καθώς ο Νταμόντε αποβλήθηκε -δίκαια- στο 67'.

Το παραγωγικότερο παιχνίδι του στη Νέα Σμύρνη έκανε ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε με 3-0 του Αστέρα Τρίπολης και έπιασε ΑΕΚ και Ξάνθη στην 5η θέση της βαθμολογίας. Αν και μπήκε μουδιασμένα, ο γηπεδούχος Πανιώνιος κατάφερε να προηγηθεί με τον Κουμορτζί στο 28ο λεπτό, ενώ με την έναρξη κιόλας της επανάληψης, μόλις στο 50ό λεπτό, διπλασίασε τα τέρματά του με τον Μαϊστόροβιτς.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Μίχαελ Ντελούρα, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος, διαμόρφωσε το τελικό 3-0, για τον Πανιώνιο. Ο Αστέρας Τρίπολης αναγκάστηκε από το 67' και έπειτα να αγωνιστεί με 10 ποδοσφαιριστές καθώς ο Νταμόντε χτύπησε εκτός φάσης τον Μάκο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008

Πανθρακικός-Αρης 0-0

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Πανθρακικός και Άρης μοιράστηκαν τους βαθμούς σε ένα κακό παιχνίδι που έληξε ισοπαλία χωρίς τέρματα και σημαδεύτηκε από τις αποβολές Κόκε και Ρομπίνιο στις καθυστερήσεις.

Ο γηπεδούχος Πανθρακικός αν και νεοφώτιστος έχει μόλις τρεις ήττες στα τελευταία 12 παιχνίδια και όλες είναι εκτός έδρας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι από τα 13 τέρματα που έχει δεχθεί φέτος, μόνο τρία έχουν μπει στην έδρα του και κόντρα στον Άρη κατάφερε να κρατήσει και πάλι το μηδέν.

Ο Άρης παρέμεινε αήττητος για ένατη αγωνιστική μετρώντας πλέον τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες. Από τα 14 γκολ που έχει πετύχει στο σύνολο η ομάδα του Κίκε Ερνάτεθ μόνο πέντε έχουν επιτευχθεί εκτός έδρας αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε μένοντας στη λευκή ισοπαλία,

Λάρισα-Λεβαδειακός 2-1

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Γήπεδο: Αλκαζάρ

Σε μια αναμέτρηση που βλέποταν, μόνο για 45', η Λάρισα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0, χάρις σε τέρματα του Βενετίδη στο 79' και του Πάρα στο 94'. Το γκολ του Λεβαδειακού στο 49'

Σε έναν αγώνα που η Λάρισα έχασε... ένα τσουβάλι γκολ, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να πάρει το τρίποντο, ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0 του 49ου λεπτού, έπειτα από καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Στέλιου Βενετίδη στο 73' και το νικητήριο τέρμα του Πάρα στο 94'. Το σκορ για τον Λεβαδειακό είχε ανοίξει στο 49ο λεπτό ο Λεονάρντο, με τη βοήθεια του... Κοτσόλη. Στη συνέχεια τη "σκυτάλη" πήρε ο Μπλάζιτς, ο οποίος κατέβασε τα... ρολά σε ότι και αν σκέφτηκε ο μόνιμος εκφραστής των επιθέσεων της Λάρισας, Πάρα, όμως νικήθηκε τελικώς, από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βενετίδη 73'.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκουέλα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πάρα οριζοντιώθηκε για να πάρει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα, κάτω από τα πόδια του Μπλάζιτς για το 2-1!

ΑΕΚ-Εργοτέλης 3-2

Διαιτητής: Βαγγέλης Κατσιδώνης (Δωδεκανήσων)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει νικηφόρα το 2008 με τον Εντίνιο να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει τη λύση διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Εργοτέλη. Η Ένωση είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με αρκετές φάσεις και σωστό επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά στην επανάληψη κατέρρευσε δίνοντας την ευκαιρία στους Κρητικούς να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν ακόμα και τη νίκη.

Οι Κρητικοί έφυγαν με παράπονα από το ΟΑΚΑ καθώς εκτός των ευκαιρών που είχαν στο δεύτερο ημίχρονο να κάνουν την ολική ανατροπή, διαμμαρτύρονται και για χέρι του Πλιάτσικα μέσα στην περιοχή στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ολυμπιακός-Θρασύβουλος Φυλής 19:00, ΝΕΤ

Διαιτητής: Γεώργιος Καστανίδης (Θεσ/κης)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Μπορεί να ίδρωσε όσο σε κανέναν άλλον αγώνα όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την 13η συνεχόμενη νίκη του στο "Γ. Καραϊσκάκης" επικρατώντας με 2-1 του Θρασύβουλου.

Στο 81' ο Ερνέστο Βαλβέρδε έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, βάζοντας τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στην θέση του Πατσατζόγλου, με τον αρχηγό των ερυθρολεύκων να αγωνίζεται στον άξονα.

Ένα λεπτό μετά την είσοδο του Τζόρτζεβιτς ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία όταν ο Άντζας μέσα από την περιοχή έκανε ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρια του Πεκάνια και στην συνέχεια κατέληξε άουτ.

Και ενώ ο χρόνος περνούσε και όλα έδειχναν πως οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα πετάξουν δύο σημαντικούς βαθμούς, ο Ντουντού κέρδισε στο 91ο λεπτό ένα πέναλτι για το οποίο θα γραφτούν πολλά...

Ο Βραζιλιάνος μέσος φάνηκε να σπρώχνεται από τον Ρόκα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκαλέτι που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και λύτρωσε την ομάδα του από μια σίγουρη γκέλα.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για την φάση του 44' όταν ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι ενώ ο Όσκαρ καλυπτόταν καθαρά με τη φάση που δεν μέτρησε να καταλήγει τελικά σε γκολ.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 3-0

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσ/κης)
Γήπεδο: Στάδιο Παγκρήτιο

Εκδίκηση απο την περσινή ταπεινωτική ήττα πήρε ο Παναθηναϊκός επί του ΟΦΗ νικώντας με 0-3 και "'έκλεισε" μια μια ακόμα εκτός έδρας επιτυχία το 2008. Πετρόπουλος, Σαλπιγγίδης και Ρουκάβινα οι σκόρερ του "τριφυλλιού". Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η κρητική ομάδα λόγω της αποβολής του Ρουμπάκη στο 33'.

Τα επεισόδια που είχαν αρχίσει μεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων από την ανάπαυλα συνεχίστηκαν και πήραν έκταση μετά το πρώτο 5λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, με συνέπεια την προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης (αφού έπεσε ο Γκούμας στο έδαφος) λόγω χρήσης χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Τελικά μετά από 9λεπτη διακοπή, η αναμέτρηση ξεκίνησε και πάλι και αφού ο κ. Καλόπουλος επιθεώρησε το γήπεδο.

Η διακοπή αυτή φάνηκε να έβγαλε εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους αφού με΄την έναρξη και πάλι δεν είχαν την ίδια συγκέντρωση και οι παίκτες του Τεν Κάτε το εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο. Αρχικά, στο 52' μετά από σέντρα του Καραγκούνη, ο Πετρόπουλος με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για τους "πράσινους" με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να μην πανηγυρίζει το γκολ, λόγω του γεγονός ότι έπαιζε πέρσι στην ομάδα της Κρήτης.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (56') ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με "μαγική" πάσα βρήκε τον Σαλπιγγίδη (έπαιξαν το ένα-δύο) και αφού πέρασε ο διεθνής επιθετικός και τον Κασμερίδη πλάσαρε εύστοχα προλαβαίνοντας τους Μπαρκαουάν και Σφακιανάκη, βάζοντας με το 0-2, "φωτιά" στην εξέδρα των "πράσινων".

Στις καθυστερήσεις ο Νίνης με μια "γλυκιά" σέντρα βρήκε τον Ρουκάβινα και εκείνος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 1-1



Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-0



ΑΕΚ-Εργοτέλης 3-2



Ολυμπιακός-Θρασύβουλος 2-1



ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-3







Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16η)


Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2009

Εργοτέλης-Πανθρακικός 16:45
Σκόντα Ξάνθη-Πανιώνιος 16:45
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 19:00

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

Πανσερραϊκός-Ηρακλής 15:00
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 16:45
Λεβαδειακός-Αρης 16:45
Θρασύβουλος Φυλής-Λάρισα 19:00
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 19:00








































































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ