STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα ματς της 18ης αγωνιστικής

Τα ματς της 18ης αγωνιστικής
Ολυμπιακός, Πανσερραϊκός

O ΠΑΟ με καλή μπάλα 4-0 τον Άρη. O ΠΑΟΚ τον Πανθρακικό με 2-0. Πρώτη νίκη εντός για ΟΦΗ (vds)!

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το πρώτο της διπλό με τον Μπλάνκο να σκοράρει σε μία αναμέτρηση που θα συζητηθεί. Πρώτη νίκη εντός ο ΟΦΗ 2-0 τον Πανιώνιο. Ισοπαλία 1-1 στο Ξάνθη-Λάρισα. Τεσσάρα ο Λεβαδειακός τον Εργοτέλη
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009



Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1

Διαιτητής:Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το καλό του πρόσωπο που συνήθως βλέπουμε στο "Γ. Καραϊσκάκης" και έφτασε πιο εύκολα απ' ότι μαρτυρά το σκορ (1-0) στη νίκη στην έδρα του Πανσερραϊκου, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο.

Οι ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, απέδωσαν ωραία ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και κατέκτησαν την τέταρτη εκτός έδρας νίκη τους.

Με κορυφαίο τον Λέτο που για άλλον έναν αγώνα έδειξε πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία και ήταν η πηγή ενέργειας του Ολυμπιακού αλλά και τον Τοροσίδη να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και να κρίνει τον αγώνα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έφυγαν από τις Σέρρες με το διπλό στις αποσκευές τους και οδεύουν ολοταχώς προς το 12ο τους πρωτάθλημα τα τελευταία 13 χρόνια.

Ηρακλής-ΑΕΚ 0-1

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το πρώτο της διπλό με τον Μπλάνκο να σκοράρει σε μία αναμέτρηση που θα συζητηθεί πολύ για την απόφαση των διαιτητών να ακυρώσουν γκολ του Ηρακλή στο 50' όταν το σκορ ήταν 0-0.

Οι κιτρινόμαυροι δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους και σίγουρα η εικόνα τους δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αυτό που μετράει όμως για τους φιλοξενούμενους είναι πως με τον Σερβοέλληνα τεχνικό η ομάδα παίρνει αποτελέσματα και έφερε την πρώτη εκτός έδρας νίκη Ιανουάριο μήνα!

Στην αντίπερα όχθη ο Ηρακλής σίγουρα αισθάνεται αδικημένος από το αποτέλεσμα, καθώς εκτός από την φάση του 50ου λεπτού και το ακυρωθέν γκολ οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησαν ευκαιρίες στα καρέ του Σάχα σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο "γηραιός" γνώρισε την πρώτη ήττα του αφότου ο Μάκης Κατσαβάκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του. χρόνου για την ενίσχυσή της.

Αστέρας Τρίπολης-Θρασύβουλος 3-0

Διαιτητής: Ηλίας Μαζαράκος (Αρτας)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Μετά την νίκη επί του Εργοτέλη στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο του, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να επιστρέψει μετά από καιρό στα νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς επικράτησε εντός έδρας με χαρακτηριστική ευκολία 3-0 του Θρασύβουλου για την 18η αγωνιστική.

Οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι, αλλά και πιο ουσιώδεις και αποτελεσματικοί σε σχέση με τον αντίπαλό τους, και με το επιθετικό δίδυμο Φιλομένο-Καούνου να... βγάζει φωτιές (2 γκολ ο πρώτος και 1 ο δεύτερος) πήραν μία πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Στον αντίποδα, ο Θρασύβουλος γνώρισε δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα από τον Αστέρα (είχε χάσει με 2-0 στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου), με το αποτέλεσμα αυτό να κρατάει την ομάδα του Σάκη Τσιώλη κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009

Λεβαδειακός-Εργοτέλης 4-0

Διαιτητής: Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)
Γήπεδο: Δημοτικό Λειβαδιάς

Ο Λεβαδειακός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και διέσυρε με 4-0 τον Εργοτέλη. Οι γηπεδούχοι πέταγαν "φωτιές" και έδειξαν με τον πιο πειστικό τρόπο ότι διαθέτουν μία πολύ δυνατή έδρα.

Ο Λεβαδειακός σε 9 εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ, έχοντας την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη σε ομάδες πρώτης κατηγορίας, ενώ από τους 22 βαθμούς στο πρωτάθλημα τους 21 τους έχουν κατακτήσει στην έδρα τους.

Ο Εργοτέλης μόνο στο πρώτο εικοσάλέπτο απείλησε τους γηπεδούχους και δεν έδειξαν ανήμποροι να σταθούν ανταγωνιστικά.

ΟΦΗ-Πανιώνιος 2-0

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθήνα)
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Ο ΟΦΗ πέτυχε την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη του κόντρα στον Πανιώνιο, ο οποίος από το 28 αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Τα γκολ των γηπεδούχων οι Σίμιτς (25') και Πόποβιτς (56').

Μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε ο ΟΦΗ, ο οποίος ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας, έπειτα από τη νίκη του με 2-0 επί του Πανιωνίου, στο Παγκρήτιο. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, άνοιξε το σκορ με τον Σίμιτς στο 25', ο Πανιώνιος έμεινε 3 λεπτά αργότερα με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μάκου, ενώ ο Πόποβιτς ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 56ο λεπτό, με μακρινό σουτ. Άσχημες εικόνες στην ανάπαυλα, όταν οπαδοί των γηπεδούχων επιτέθηκαν στις δυνάμεις καταστολής, στις εξέδρες του γηπέδου.

Σκόντα Ξάνθη-Λάρισα 1-1

Διαιτητής: Ν. Ντάτης (Χίου)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Με ήρωα τον Ιγκλέσιας που σκόραρε στο 88', η Λάρισα απέσπασε 1-1 στα "Πηγάδια" από την Ξάνθη.Η Ξάνθη άνοιχε το σκορ στο στο 69ο λεπτό, με τον Σουάνη να βρίσκει με ωραία κάθετη μπαλιά τον Κιντάνα, ο οποίος έκανε μία παράλληλη πάσα από δεξιά, ο Νταμπίζας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Ωστόσο, κι ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κρατήσουν το σκορ, μετά από βαθιά μπαλιά του Κατσιαρού, ο Νταμπίζας πήρε μια κεφαλιά, ο Ιγκλέσιας βρέθηκε στη φάση και με προβολή ισοφάρισε για τη Λάρισα, στην πρώτη της ουσιαστική παρουσία στην περιοχή του Λυμπερόπουλου, "παγώνοντας" έτσι τα "Πηγάδια".

ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 2-0

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Γήπεδο: Τούμπας

Δίχως να παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα 2-0 του Πανθρακικού στην Τούμπα και μείωσε την διαφορά 9 βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν χρειάστηκε να πατήσουν γκάζι και χάρις στο γκολ του "εκτελεστή" Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αλλά και του Βιεϊρίνια, κατέκτησαν την 10η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και συνεχίζουν να καταδιώκουν τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Με τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου, Λίνο και Σορλέν στην βασική ενδεκάδα και σύστημα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Φερνάντο Σάντος. Την εστία του ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε ο Κώστας Χαλκιάς, στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Κοντρέρας μαζί με τον Μαλεζά, αριστερό μπακ ο Σορλέν, δεξιά ο Αραμπατζής, αμυντικά χαφ ήταν οι Βερόν και Πάμπλο Γκαρσία, στο αριστερό άκρο ήταν ο νεοαποκτηθείς Λίνο, δεξιά ο Κονσεϊσάο και επιθετικό δίδυμο ήταν οι Αναστασάκος και ο Μουσλίμοβιτς.

Παναθηναϊκός-Αρης 4-0

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθη)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός τεσσάρων αστέρων... στο ΟΑΚΑ παρέσυρε τον Αρη. Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε με εκπληκτική παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε 4-0 και συνέχισε να "κυνηγάει" την πρώτη θέση της βαθμολογίας και τον Ολυμπιακό. Συνθήματα και πανό για το γήπεδο από τους οπαδούς του "τριφυλλιού".εξελίξεις σε μεταγραφικά και γηπεδικό είναι σε εγρήγορση από την διοίκηση του συλλόγου.

Καραγκούνης (2), Ρουκάβινα και Κλέιτον οι σκόρερ του "τριφυλλιού" που έκαναν την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους για φέτος και χειροκροτήθηκαν από περίπου 30.000 οπαδούς τους.

Αρνητικός από την άλλη για μια φορά ο Αρης έμεινε για άλλο ένα ματς χωρίς γκολ (δεν έχει σκοράρει το 2009) ωστόσο οι 2.000 οπαδοί του δεν σταμάτησαν να τραγουδούν από τις θύρες 18 και 20 που φιλοξενήθηκαν.

Παναθηναϊκός-Άρης 4-0









ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 2-0





Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1



Ηρακλής-ΑΕΚ 0-1



Αστέρας Τρίπολης-Θρασύβουλος 3-0







ΟΦΗ-Πανιώνιος 2-0



Ξάνθη-Λάρισα 1-1



Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19η)


Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 19:00
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 19:00

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

Πανθρακικός-Ηρακλής 15:00
Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 15:00
Λάρισα-Πανσερραϊκός 16:45
Θρασύβουλος-Σκόντα Ξάνθη 16:45
Αρης-ΠΑΟΚ 19:00
ΑΕΚ-Πανιώνιος 19:00


































































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ