ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα νέα "παιδιά-θαύματα" είναι στα social media!

Τα νέα "παιδιά-θαύματα" είναι στα social media!

Φιλοδοξούν να γίνουν ο νέος Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο. Έχουν την ταμπέλα του "παιδιού-θαύματος". Τα videos με τις δεξιότητές τους κάνει θραύση, το ενδιαφέρον από μεγάλους συλλόγους αυτονόητο. Δείτε ποιοι είναι.

Τα social media έχουν εξελίξει τα πάντα, ακόμη και τον παραδοσιακό τρόπο του scouting. Ο νέος Μέσι, ή Κριστιάνο Ρονάλντο είναι προσβάσιμος με ένα κλικ στην οθόνη του υπολογιστή.

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Ρίβερ Πλέιτ σκέφτονται να "επενδύσουν" πάνω τους. Αλλά το promotion έχει, ήδη, γίνει. Τα videos τους έχουν εκατομμύρια viewers. Δείτε ποιοι είναι, παρακολουθήστε τα videos και αντιληφθείτε γιατί - παρά το νεαρό της ηλικίας του - γίνεται τόσος θόρυβος.

Ντενίμ Ναμουντί (Βέλγιο, 8 ετών)

Και τι δεν κάνει, ο Ντενίμ. Ήδη, έχει εκφράσει ενδιαφέρον η Τσέλσι, η οποία τον παρακολουθεί. Απίθανη η επαφή που έχει με την μπάλα, καθώς και η γρήγορη εναλλαγή της από το ένα πόδι στο άλλο.

Πιετρό Τομασελί (Βέλγιο, 10 ετών)

Καλύτερα να δείτε το βίντεο απευθείας. Έγινε γνωστός στα τμήματα υποδομής της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League, Άντερλεχτ. Διάσημος έγινε από το video του στο Youtube. Εκεί τον "τσίμπησε" η Ρόμα και φιλοδοξεί να τον μετατρέψει σε νέο Τότι.

Λορένσο Μοσκολόνι (Αργεντινή, 11 ετών)

Ο μικρός από το Σάντα Φε επιβεβαιώνει ότι στην Αργεντινή κι όχι μόνο, ψάχνουν τον επόμενο Λιονέλ Μέσι. Δεν ξέρουμε εάν θα τα καταφέρει, αλλά τουλάχιστον είναι πολλά υποσχόμενος. Έχει δοκιμαστεί από τη Ρίβερ Πλέιτ και είχε εξαιρετική απόδοση σε τουρνουά μικρών ηλικιών. Η ομάδα του Ροσάριο, Νιούελς Ολντ Μπόις, θέλει να τον κάνει δικό της πριν από κάποιον άλλον...

Μαρκ Νόρις (Βόρειος Ιρλανδία, 11 ετών)

Άλλο ένα παράδειγμα για το πώς τα social media έχουν εξελίξει το scouting. Ο 11χρονος Βορειοιρλανδός, Μαρκ Νόρις, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, σε σημείο που οι "μερένγκες" να τον καλέσουν για στο επόμενο camp τους. Γώς τον έμαθαν; Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπιλάλ Αμπάς (Παλαιστίνη, 12 ετών)

Στη Γάζα, εν μέσω δυσκολιών και αντίξοων συνθηκών, συνεχίζει να ονειρεύεται όπως και τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του. Ο προπονητής του στην Αλ Χιλάλ ανέβασε αυτό στο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να προσελκύσει ενδιαφέρον από τους "μεγάλους".

Τακεφούσα Κούμπο (Ιαπωνία, 13 ετών)

Ήταν στη "Μασία", αλλά η ποινή που επιβλήθηκε από την FIFA στην Μπαρτσελόνα τον ανάγκασε να επιστρέψει στην πατρίδα του, Ιαπωνία. Την περασμένη άνοιξε συμφώνησε με την Τόκιο FC. Ενδιαφέρονται οι Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μείνει για πολύ καιρό στην Ασία...

Κασιάνο Μποουζόν (Βραζιλία, 14 ετών)

Στη Βραζιλία γεννήθηκε, οπότε όλα τα παρακάτω μοιάζουν μάλλον φυσιολογικά. Ο Κασιάνο είναι 14 ετών κι αρνήθηκε την Μπαρτσελόνα. Όχι αυτός, αλλά οι γονείς του. Γιατί επέλεξαν να αγωνιστεί με τη Φλαμένγκο. Δύσκολα θα μείνει στη χώρα πάντως. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ