ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα ντέρμπι δεν κρίνονται στα γκολ!

Τα ντέρμπι δεν κρίνονται στα γκολ!
νικοπολίδης

Την έκβαση των μεγάλων ντέρμπι, την καθορίζουν οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Το SPORT 24 αναλύει...

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ενήργησε στις αρχές της εβδομάδας αλτρουιστικά, αντρίκια και -γιατί όχι- μεγαλόψυχα, βάζοντας πάνω από τον προσωπικό εγωισμό την ηρεμία στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Γιατί; Μα επειδή κατάλαβε πως ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό έχει ήδη αρχίσει και ορισμένες φαινομενικά «αθώες» κινήσεις, ίσως δώσουν σαφές προβάδισμα σε έναν από τους δύο μονομάχους, πριν καν ακουστεί το πρώτο σφύριγμα του Κάκου!
Σιγά μην τα’ άφηνε να ξεχαστεί!

Στο ματς με την Αλκμάαρ, ο Νικοπολίδης φώναξε στο Ζίκο το προφανές. Να βοηθήσει την ομάδα από τον πάγκο. Ό,τι δηλαδή δεν έπραξε ο Βραζιλιάνος στα παιχνίδια με Ηρακλή και Γιάννενα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να το πληρώσει βαθμολογικά.

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού ένιωσε τον κίνδυνο, είδε τη λύση και μέσα στην ένταση του αγώνα αποφάσισε να την… απαιτήσει από το Ζίκο. Αν κάποιος από την ομάδα δικαιούται να το κάνει, τότε σίγουρα αυτός είναι ο Νικοπολίδης. Κι ενώ το παιχνίδι τελείωσε με θετικό αποτέλεσμα και κανείς δεν έδειξε να ασχολείται περαιτέρω, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν άφησε το συμβάν να περάσει ανεκμετάλλευτο!

Η δημοκρατία στα αποδυτήρια, βλάπτει τον πρωταθλητισμό!

Ο Νικοπολίδης ζει μέσα στα αποδυτήρια τα τελευταία 24 χρόνια (!) και η εμπειρία του, του επιτρέπει να διακρίνει πολλά περισσότερα από όσα οι… κοινοί θνητοί! Στα μάτια των συμπαικτών του είδε την αμφισβήτηση και την αμφιβολία για ορισμένες επιλογές του προπονητή. Αρκετοί θα ήθελαν να φωνάξουν μαζί του στο ματς με την Αλκμάαρ και ένιωσαν να εκφράζονται απόλυτα από την αντίδραση του αρχηγού τους.

Δυστυχώς όμως, αυτό δεν αποτελεί υγειές στοιχείο για μία ομάδα. Η υπερβολική… δημοκρατία στα αποδυτήρια βλάπτει και ο Νικοπολίδης το γνωρίζει καλά. Και επειδή κανείς δεν είχε σκοπό να τον τιμωρήσει στηρίζοντας τις επιλογές του Ζίκο, αποφάσισε να το ζητήσει μόνος του από τη διοίκηση!

Αυτό ακριβώς προδίδει ευφυΐα, έντονη προσωπικότητα και εμπειρία. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδωσε πόντους στο Βραζιλιάνο προπονητή, έδειξε σε όλους πως απαγορεύεται η έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του 56χρονου και προανήγγειλε… άσχημα ξεμπερδέματα για οποιονδήποτε παρουσιάσει δείγματα απειθαρχίας στο μέλλον. Άλλωστε, μετά από τους τόσους τραυματισμούς και την αγωνιστική κρίση, το κακό κλίμα στα αποδυτήρια θα ήταν η χαριστική βολή για τους πρωταθλητές…

Πηγή έμπνευσης, ικανή να φέρει τίτλους!

Σπουδαία προσωπικότητα και έμπνευση για τους συμπαίκτες του, είναι και ο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός το γνωρίζει, οπότε δε θα μπορούσε καν να φανταστεί τον εαυτό του εκτός ντέρμπι. Νίκησε το χρόνο, προπονήθηκε με την ομάδα και πλέον μπαίνει σε θέση παραστάτη, δίπλα στο σημαιοφόρο Νικοπολίδη, για τη μεγάλη Κυριακάτικη μάχη!

Ο 29χρονος μέσος δεν είναι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του. Πιθανός νέος τραυματισμός στο δικέφαλο, θα σημάνει τη δίμηνη αποχή του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός με το Γκαλέτι στην αποστολή. Έστω και στον πάγκο!

Ακόμα και μια λέξη, ένα βλέμμα του Αργεντινού μέσου, μπορούν να παίξουν το ρόλο τους. Γιατί είναι διαφορετικό το να κοιτάζεις στον πάγκο των πρωταθλητών και να βλέπεις το απόλυτο κενό και διαφορετικό το να ρίχνεις το βλέμμα σου και να αντικρίζεις μεταξύ των αναπληρωματικών τους Γκαλέτι και Στολτίδη, έτοιμους να ριχτούν στη μάχη.

Ο Αργεντινός δίνει το παρών στο προσκλητήριο του Ζίκο και η ψυχολογία των «ερυθρόλευκων» αλλάζει δραματικά. Αν τα καταφέρει και ο «Ιέρο», τότε οι ισορροπίες διαφοροποιούνται κατά πολύ. Αυτοί οι παίκτες, διαθέτουν την αύρα για να κερδίσουν από μόνοι τους ένα ντέρμπι τίτλου…

Δείτε το τρέιλερ του SPORT 24 για το μεγάλο ντέρμπι




























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ