FOOTBALL ANALYSIS

Τα οκτώ πιο "άδικα" ματς του 1ου γύρου της Super League

Τα πιο "άδικα" ματς του 1ου γύρου της Super League Interwetten
Τα πιο "άδικα" ματς του 1ου γύρου της Super League Interwetten MOTIONTEAM

Ποια ματς θα έπρεπε να έχει πάρει η ομάδα σας και ποιους βαθμούς δεν δικαιούταν; Ο Θέμης Καίσαρης παρουσιάζει τα 8 πιο "άδικα" ματς του 1ου γύρου της Super League.

Όχι, δεν μιλάμε για διαιτησία, να το πούμε από την αρχή. Δεν μιλάμε για πέναλτι, οφσάιντ και γραμμές του VAR. Υπάρχουν κι αυτά, αλλά δεν μας απασχολούν.

Μας απασχολεί το χορτάρι και πάνω σε αυτό το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει το πιο σκληρό παιχνίδι του κόσμου. Συμβαίνει σε όλους, κανείς δεν γλιτώνει. Ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη και η μία ομάδα δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν νίκησε, πως έχασε.

Ρέντα, τύχη, γκίνια, λεπτομέρειες. Πράγματα που διαρκώς μας διδάσκουν κάτι βασικό για το ποδόσφαιρο, άσχετα αν εμείς το ξεχνάμε. Άλλο πράγμα η απόδοση, άλλο η αποτελεσματικότητα.

Με βάση αυτήν την αρχή και όπλο τα στατιστικά της Opta, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στον 1ο γύρο της Super League και να εντοπίσουμε τα πιο άδικα αποτελέσματα. Θα αφήσουμε τα xGoals να κάνουν τον διαχωρισμό για εμάς, γιατί αυτά δείχνουν την απόδοση και το τελικό σκορ αποτυπώνει την αποτελεσματικότητα.

Αυτά είναι τα 8 πιο "άδικα" αποτελέσματα του 1ου γύρου, αυτά είναι τα ματς που θα "έπρεπε" να έχουν άλλο τελικό σκορ με βάση τις ευκαιρίες των ομάδων.

Θυμίζουμε ότι όσο μεγαλύτεροι είναι οι κύκλοι, τόσο πιο μεγάλες είναι οι ευκαιρίες. Το σύνολο των expected goals για κάθε ομάδα υποδηλώνουν τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχουν με βάση αυτές.

8. ΠΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Ο ΠΑΣ υποδέχεται τον Ολυμπακό για την 4η αγωνιστική, μόλις στο δεύτερο ματς για τον ΠΑΣ στη σεζόν.

Οι γηπεδούχοι προηγούνται με τον Παμλίδη, οι φιλοξενούμενοι πιέζουν ασφυκτικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ελ Αραμπί ισοφαρίζει, Σεμέδο και Χασάν χάνουν ευκαιρίες, αλλά το ματς μένει στο 1-1, που είναι "άδικο" για τον Ολυμπιακό ακόμα και χωρίς την τελευταία φάση.

7. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1

Ντέρμπι Δικεφάλων στο "Σπύρος Λούης". Η ΑΕΚ προηγείται στο 23' με τον Ανσαριφάρντ και δεν κάνει άλλη τελική μέχρι το 90'.

Ο ΠΑΟΚ επιτίθεται κατά κύματα, ισοφαρίζει στο 89' με κεφαλιά του Μουργκ εξ επαφής και χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 96' με τον Σβιντέρσκι. Το τελικό 0.40 - 1.82 στα xG κάνει άδικο το 1-1 για τον ΠΑΟΚ.

6. ΑΕΚ - ΒΟΛΟΣ 2-2

Τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου, τελευταίο ματς του Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ.

Η Ένωση προηγείται νωρίς με κόρνερ(!) του Τάνκοβιτς, αλλά ο Βόλος προηγείται 1-2 με Φεράρι και Ουάρντα. Η ΑΕΚ θα ισοφαρίσει με τον Ανσαριφάρντ, αλλά ταυτόχρονα θα χαθούν πολύ μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Βόλου.

Η Ένωση φτάνει το 2.75 στα xG (2η καλύτερη φετινή επίδοσή της), αλλά δεν έχει την αποτελεσματικότητα να πετύχει το τρίτο γκολ που δικαιούταν.

5. ΒΟΛΟΣ - ΠΑΟΚ 0-0

Τρίτη αγωνιστική, ο Βόλος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι είναι εντελώς μονόπλευρο, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να βρουν δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ χάνει και δύο τεράστιες ευκαιρίες με Μιχάι - Τσολακ, η μπάλα δεν βρίσκει δίχτυα ποτέ και ο Δικέφαλος αφήνει δύο βαθμούς σε ματς που έπιασε τα 2.37 xG.

4. ΑΠΟΛΛΩΝ - ΒΟΛΟΣ 3-3

Τρίτο παιχνίδι που συναντάμε τον Βόλο και πάλι στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Ο Απόλλωνας προηγείται 3-0, ο Βόλος το κάνει 3-3 στις καθυστερήσεις. Το τελικό σκορ δεν είναι "άδικο" μόνο επειδή ήρθε στο φινάλε, αλλά κυρίως για την εικόνα του ματς.

Οι γηπεδούχοι ήταν πραγματικά καταιγιστικοί, έχασαν πέναλτι, θα μπορούσαν να έχουν πετύχει πάνω από τρία γκολ, αλλά τους "πλήγωσε" η ρέντα του Βόλου.

3. ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός του Πογιάτος πάει στην Τρίπολη.

Ο Παναθηναϊκός χάνει πολύ καλές ευκαιρίες με Καρλίτος και Ξαβιέρ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά "κάθεται" στο 2ο και τελικώς χάνει με 1-0. Ακόμα και η ισοπαλία θα ήταν λίγο άδικη με την εικόνα του ματς, η ήττα για τον Παναθηναϊκό είναι σκληρή.

2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 0-1

Η ήττα στην Τρίπολη δεν ήταν τίποτα για τον Παναθηναϊκό μπροστά σ'αυτό που ακολούθησε με τον Άρη.

Ο Άρης προηγείται δίκαια με τον Μαντσίνι και μετά αμύνεται μαζικά. Ο Παναθηναϊκός χάνει πολύ μεγάλες ευκαιρίες εξ επαφής με Αϊτόρ, Μακέντα και Βέλεθ, αλλά δεν βρίσκει ποτέ δίχτυα.

Οι ευκαιρίες των ομάδων στο τέλος περιγράφουν ένα ματς που θα "έπρεπε" να έρθει 2-1. Ένα 1-1 θα ήταν "άδικο", το τελικό 0-1 είναι η πιο σκληρή ήττα του πρώτου γύρου και κάπως έτσι μας χαιρέτησε ο Πογιάτος.

1. ΠΑΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0

Το Άρης - Παναθηναϊκός θα ήταν λογικά στην πρώτη θέση, γιατί όπως και να το κάνουμε η ήττα είναι πιο σκληρή από ένα 0-0.

Αλλά υπάρχουν και 0-0 σαν αυτό στα Γιάννενα. Με κάποιον τρόπο αυτό το παιχνίδι έμεινε χωρίς γκολ για τον ΠΑΣ, παρά τις τεράστιες ευκαιρίες μέσα από τη μικρή περιοχή και πολύ κοντά σε αυτήν.

Ο ΠΑΣ φτάνει τα 2.67 xG, ξεπερνάει ακόμα και τον ΠΑΟΚ στον Βόλο κι αυτή η ισοπαλία ήταν η πιο άδικη του πρώτου γύρου.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΡΗΣ ΒΟΛΟΣ ASTERAS AKTOR ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΕΛ ΛΑΜΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ