STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής

Τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής
πανηγυρικη

"Χαμός" μετά τη νίκη του ΟΣΦΠ στην Τρίπολη (3-1) και τη γκέλα του ΠΑΟ (2-0 η Καβάλα). Όλα τα ματς

Στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0, ο Άρης επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον Εργοτέλη επικρατώντας των Κρητικών με 2-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι για περίπου μισή ώρα οι Θεσσαλονικείς αγωνιζόντουσαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Νάτσο Γκαρσία.
Με νικητή... την αγάπη τελείωσαν τα δύο πρώτα παιχνίδια ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Πανιώνιος και Ηρακλής έμειναν στο 0-0 στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο Λεβαδειακός και Ατρόμητος μοιράστηκαν βαθμούς με το 1-1, όπου προέκυψε από γκολ στο 89' και στο 92'!

Τέλος, στην Τρίπολη ο "ανεβασμένος" Αστέρας υποδέχεται τον Ολυμπιακό που "κυνηγάει" τον Παναθηναϊκό στην υπόθεση "τίτλος".

Το Σάββατο, ρεβάνς για τον αποκλεισμό από το κύπελλο hellas online πήρε ο ΠΑΟΚ -παρότι έπαιξε για μισή ώρα με δέκα παίκτες- επικρατώντας στα Γιάννινα με το... 1-0 (σήμα κατατεθέν). Η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας του Πανθρακικού με 2-1, ενώ σημαντικό "διπλό" πήρε κι η ΑΕΛ που νίκησε στη... λίμνη της Ξάνθης (το παιχνίδι παραλίγο να μην διεξαχθεί) με 1-0.

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-2

Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνία)
Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής

Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-2

Η ΑΕΚ χρειάστηκε να φτάσει στην 22η αγωνιστική για να κάνει διπλό εκτός λεκανοπεδίου αλλά... κάλιο αργά παρά ποτέ. Το τελικό 2-1 στην Κομοτηνή με αντίπαλο τον Πανθρακικό κράτησε την Ένωση στην 4η θέση με τους κιτρινόμαυρους να συνεχίζουν αήττητοι στον δεύτερο γύρο. Το σκορ άνοιξε ο Σκόκο στο 11' και ο Χέρσι έκανε το 2-0 στο 47'. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 56' με τον Μπέλεκ.

Αυτό ήταν το πρώτο διπλό για την ΑΕΚ εκτός λεκανοπεδίου μετά από επτά αποτυχημένες προσπάθειες (3 ήττες και 4 ισοπαλίες) και ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για τη συνέχεια. Η Ένωση είναι αήττητη στον δεύτερο γύρο και συνεχίζει την προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα πλέι οφ.

Οι πολλές απουσίες δεν στοίχησαν αλλά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είδε και πάλι την ομάδα του να κάνει παιδικά λάθη στην άμυνα και να εμφανίζει τα γνωστά συμπτώματα στην κυκλοφορία της μπάλας στην μεσαία γραμμή. Παρ όλα αυτά οι τρεις βαθμοί προστέθηκαν στο σακούλι με τον Σκόκο να σκοράρει και τον Μπλανκο να είναι και πάλι μέσα σε όλες τις φάσεις.

Από την πλευρά του ο Πανθρακικός πάλεψε για τον ένα βαθμό και μάλλον διαμαρτύρεται δίκαια για το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ καθώς ο Μπλάνκο στο ξεκίνημα της φάσης ίσως να είναι οφ σάιντ. Παρ όλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται ως δίκαιο καθώς η Ένωση ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με αρκετές ευκαιρίες στο ενεργητικό της.

Σκόντα Ξάνθη-Λάρισα 0-1

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιάς)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Skoda Ξάνθη-ΑΕΛ 0-1

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες, η ΑΕΛ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας με 1-0 της Skoda Ξάνθης στα "Πηγάδια" ή για την ακρίβεια στις... λίμνες!

Το πρώτο γκολ του Γιαν Μπλάζεκ με την "βυσσινί" φανέλα, ήταν αρκετό για να δώσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ΑΕΛ. Η ομάδα του κάμπου επέστρεψε στις επιτυχίες, ξεπερνώντας τόσο το εμπόδιο της Ξάνθης, όσο και τον... τραγικό αγωνιστικό χώρο που θύμιζε πισίνα.

Οι "βυσσινί" κατέκτησαν την δεύτερη εκτός έδρας νίκης τους στο πρωτάθλημα, πήραν σημαντική βαθμολογική ανάσα ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη κι αυτό μόνο χαμόγελα φέρνει στον Ουζουνίδη που αμφισβητείται έντονα εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Μ' αυτή τη νίκη, Θεσσαλοί ανέβηκαν στους 24 βαθμούς και ξεφεύγουν σιγά σιγά από τις χαμηλές θέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν την έναρξη του αγώνα υπήρχε ο φόβος της αναβολής, αφού ο αγωνιστικός χώρος από την βροχή είχε μετατραπεί σε πισίνα. Παρόλα αυτά, ο καιρός έφτιαξε (όχι και η κατάσταση στο τερέν) και ο Σπάθας αποφάσισε την διεξαγωγή του αγώνα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως το τερέν ήταν σε καλή κατάσταση. Αντίθετα! Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν μάχη με τις λάσπες και ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθήνα)
Γήπεδο: Εθνικό "Οι Ζωσιμάδες"

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1

"Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" και ο ΠΑΟΚ φρόντισε να μην την... ξαναπατήσει για 2η φορά στην Ήπειρο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Έτσι, μετά την βαριά ήττα με 4-0 στους "Ζωσιμάδες" στα προημιτελικά του Κυπέλλου και τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη διοργάνωση, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πήρε το αίμα της πίσω αφού επιβλήθηκε με 1-0 του ΠΑΣ και αναρριχήθηκε (με παιχνίδι παραπάνω) στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Αυτή τη φορά ο "Δικέφαλος" ήταν αρκετά καλύτερος από τον αντίπαλό του -ειδικά στο πρώτο μέρος-, και αφού πρώτα είδε τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι από απόκρουση του... Κώτσιου αλλά και τον Ελευθερόπουλο να "κατεβάζει τα ρολά" σε κεφαλιά του Φωτάκη, τελικά πέτυχε το πολυπόθητο γκολ στο 43' με δυνατό σουτ του Φωτάκη που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ των Ηπειρωτών.

Οι δύο κίτρινες του Αραμπατζή μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών (59'-64') άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα όχι όμως και την εικόνα της αναμέτρησης στην επανάληψη, με τους Θεσσαλονικείς να διατηρούν τον έλεγχο και να φτάνουν στην 7η νίκη τους στα 9 τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ έχει δει την εστία του να παραβιάζεται μόλις δύο φορές στις 10 τελευταίες αγωνιστικές, με την τελευταία του ήττα να είναι στις 28 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ (1-0).

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Πανιώνιος-Ηρακλής 0-0

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ

Πανιώνιος-Ηρακλής 0-0

Πανιώνιος και Ηρακλής έμειναν στο μηδέν στην Νέα Σμύρνη, με τους γηπεδούχους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το ματς, καθώς ο Γηραιός έμεινε με δέκα παίκτες από το 36ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο ντέρμπι της παραμονής, όπως έχει εξελιχθεί η πορεία των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα, Πανιώνιος και Ηρακλής έμειναν στο 0-0 στην Νέα Σμύρνη, σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες κυρίως για τους γηπεδούχους.

Ο Ηρακλής έμεινε από νωρίς με δέκα παίκτες, αφού ο Γιάκομπ δέχθηκε δυο κίτρινες κάρτες σε έξι λεπτά, όμως οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν μπόρεσαν να φανούν αποτελεσματικοί, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις.

Λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης, οι οπαδοί του Πανιώνιου αποδοκίμασαν τον προπονητή της ομάδας τους όπως και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους, αφού ήταν απογοητευμένοι.

Λεβαδειακός-Ατρόμητος Αθηνών 1-1

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκη)
Γήπεδο: Δημοτικό Λειβαδιάς

Λεβαδειακός-Ατρόμητος 1-1

Ματς για... γερά νεύρα ήταν αυτό που διεξήχθη στο γήπεδο της Λιβαδειάς για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με Λεβαδειακό και Ατρόμητο να μοιράζονται τους βαθμούς (1-1) μετά από από ένα συγκλονιστικό φινάλε που είχε δύο γκολ.

Μετά από ένα υποτονικό πρώτο μέρος που ξεχώρισαν το δοκάρι του Μπρίτο αλλά και η μία σωτήρια επέμβαση που είχε τόσο ο Βαγιέχο όσο και ο Μιχαηλίδης, στο δεύτερο ανέβηκαν οι ρυθμοί, με τον Λεβαδειακό να ψάχνει απεγνωσμένα τη νίκη και τον Ερνάντεθ να φτάνει σε κάποιο σημείο να παίζει ακόμα και με τέσσερις επιθετικούς!

Το ρίσκο του Ισπανού δικαιώθηκε τελικά στο 89', με τον Μπάρκογλου (είχε μπει αλλαγή στο 56') να νικάει άπαντες στον άερα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Ατρόμητος προκάλεσε... σοκ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων "πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα".

Από εκτέλεση κόρνερ του Νεμπεγλέρα στο 92', ο Σφακιανάκης (είχε μπει στο 88') πήρε την γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα με τη βοήθεια του δοκαριού και την ισοπαλία να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ουσιαστικά, το αποτέλεσμα αυτό ήταν οδυνηρό για τον Λεβαδειακό που έμεινε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που έχει 10 περισσότερους πόντους από τον αντίπαλό του, ενώ αυτή ήταν η πρώτη φορά σε σύνολο έξι αγώνων μεταξύ τους που δεν αναδεικνύεται νικητής ο γηπεδούχος.

Αρης-Εργοτέλης 2-1

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίος)
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Αρης-Εργοτέλης 2-1

Ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά γύρισε το παιχνίδι και κράτησε τη νίκη (2-1) κόντρα στον Εργοτέλη παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε για 30+ λεπτά με δέκα ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες του Κούπερ επέστρεψαν στις νίκες μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα με τον Αντού να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα (45’), ενώ ο Κόκε (29’) ισοφάρισε το γκολ του Μπέτο (2’).

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και παρ ότι αιφνιδιάστηκαν από το γρήγορο γκολ του Εργοτέλη κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Κόκε έκανε την αρχή και ο Αντού ολοκλήρωσε την ανατροπή αλλά ο Νάτσο Γκαρσία έβαλε σε περιπέτειες την ομάδα του. Ο Βολιβιάνός αποβλήθηκε στο 58' και ανάγκασε τους συμπαίκτες του να... ματώσουν για να κρατήσουν τη νίκη κόντρα στον καλύτερο Εργοτέλη στο 2ο ημίχρονο.

Παναθηναϊκός- Νέα Καβάλα 0-2

Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθήνα)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Παναθηναϊκός- Νέα Καβάλα 0-2

Την πρώτη του εντός έδρας ήττα γνώρισε ο "αγνώριστος" Παναθηναϊκός από την Νέα Καβάλα με 2-0. Οι παίκτες του Νιόπλια φορώντας λες και φορώντας "μάσκες" λόγω των αποκριών έδειξαν ένα διαφορετικό πρόσωπο από τα προηγούμενα εντός έδρας ματς και οι Αργοναύτες με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ (2) τον Σμολάρεκ πήραν μια σπουδαία νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ..

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3

Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλα)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3

Ο φτερωτός άγγελος του Ολυμπιακού ονομάζεται Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα. Ο Κονγκολέζος επιθετικός πέτυχε το πρώτα του δύο κολ στην δεύτερη θητεία στο μεγάλο Λιμάνι και έδωσε μια τεράστια νίκη στον Ολυμπιακό στην Τρίπολη (3-1), ανταποδίδοντας την αγάπη του κόσμου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Η κορυφή πλέον είναι τόσο κοντα... στο -3!

Με εμφάνιση πραγματικού πρωταθλητή, ο Ολυμπιακός ήρθε, είδε και... νίκησε στην Τρίπολη. Ο Πειραιώτες παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι, παθιασμένοι, αποτελεσματικοί και διψασμένοι για τη νίκη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και δίχως να ιδρώσουν πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο σε μια... εχθρική έδρα.

Τα videos της αγωνιστικής


Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3



Παναθηναϊκός-Καβάλα 0-2



Άρης-Εργοτέλης 2-1



Λεβαδειακός-Ατρόμητος 1-1



Πανιώνιος-Ηρακλής 0-0



ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1



Πανθρακικός - ΑΕΚ 1-2



Ξάνθη-ΑΕΛ 0-1



Τα ματς της 22ης αγωνιστικής


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23η)


Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Ηρακλής-Λεβαδειακός 16:45
Νέα Καβάλα-Σκόντα Ξάνθη 16:45
Εργοτέλης-Ολυμπιακός 19:00

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010


Ατρόμητος Αθηνών-Αστέρας Τρίπολης 14:30
Λάρισα-Πανθρακικός 14:30
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 14:30
ΑΕΚ-Αρης 16:45
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 19:00






































































































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ