STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής

Τα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής
Νίνης, Ηλιάδης, Παναθηναϊκός, Ηρακλής

Πρωταθλητής 2009/10 ο Παναθηναϊκός. Νίκη με 2-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 0-0 η ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό (v)

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι ο ΠΑΟΚ με γκολ του Μουσλίμοβιτς ξεπέρασε το εμπόδιο της Καβάλας, ενώ ο Άρης γνώρισε εκτός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 που εξασφάλισε την παραμονή του.
Νίκη σωτηρία για τον Εργοτέλη, ο οποίος με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λεάλ, επικράτησε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα που υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική.

Η καλύτερη ίσως φετινή ΑΕΛ πέρασε με 3-0 από την έδρα του Πανιωνίου εξαφαλίζοντας και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ η Ξάνθη νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο και διατήρησε τις ελπίδες για παραμονή.

Η 29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (προτελευταία)


Κυριακή, 11 Απριλίου 2010


Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Πάτρα)
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Στο ντέρμπι παραμονής του Παγκρητίου, ο Εργοτέλης, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λεάλ, νίκησε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη Super League της νέας περιόδου, σε αντίθεση με τους Ηπειρώτες, που υποβιβάστηκαν στη Β' Εθνική, μόλις ένα χρόνο μετά την άνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία.

Το σκορ "άνοιξε" στο 37ο λεπτό με ωραίο γκολ του Λεάλ, ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπούντιμιρ. Οι Γιαννιώτες απάντησαν στο 49' με γκολ του Αράς, σε μια φάση που φέρει ευθύνη ο Δασκαλάκης.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς στο 55' ο Λεάλ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Στάθη, σε μια δύσκολη φάση για τον διαιτητή Σταθόπουλο. Ο Ουρουγουανός ανέλαβε την εκτέλεσή του και νίκησε τον Ζαφειρόπουλο για το 2-1.

ΠΑΟΚ-Νέα Καβάλα 1-0

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθη)
Γήπεδο: Τούμπας

Σε ένα κακό ματς ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 την Καβάλα χάρη στο γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης.

Δυο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο ματς εναντίον της Καβάλας, σε ένα παιχνίδι που είχε δυο διαφορετικά πρόσωπα.

Στο πρώτο μέρος ο αγώνας είχε ρυθμό και ευκαιρίες, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο κυρίαρχος της αναμέτρησης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να σκοράρει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Μουσλίμοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα από τα χειρότερα που έχουμε δει στο φετινό πρωτάθλημα, με τις δυο ομάδες να μην έχουν ούτε πάθος αλλά ούτε και διάθεση, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον εκνευρισμό του κόσμου.

Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0

Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθήνα)
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Το 20ο πρωτάθλημα πανηγυρίζουν οι χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού από το βράδυ της 11ης Απριλίου και την νίκη του "τριφυλλιού" με 2-0 επί του Ηρακλή. Η επιστροφή στην κορυφή μετά από έξι χρόνια είναι γεγονός και το πρώτο πάρτι στήθηκε στο ΟΑΚΑ με τους παίκτες του Νιόπλια να πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα μαζί με 60.000 οπαδούς τους.

Ενα γκολ στα 32' δευτερόλεπτα του Σισέ και άλλο ένα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου που ήταν για χάι-λάιτ από τον Νίνη, έδωσαν την νίκη-τίτλου στο "τριφύλλι" που έφτασαν τους 67 βαθμούς με την 21η νίκη τους που ήταν και η πιο "γλυκιά" αφού έστειλε στον θρόνο του πρωταθλητή το "τριφύλλι" μετά από 6 χρόνια.

Αποθέωση στα τελευταία λεπτά όλων των παικτών αλλά και των Νιόπλια και Βαζέχα. Μηνύματα στήριξης του Νικόλα Πατέρα από τους οπαδούς αλλά και κατά της Μπιρμπίλη (για την υπόθεση του Βοτανικού).

Πανιώνιος-Λάρισα 0-3

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείο)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ

Η καλύτερη ίσως φετινή ΑΕΛ πέρασε με 3-0 από την έδρα του Πανιωνίου εξαφαλίζοντας και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Τουμέρ Μετίν που οδήγησε τους "βυσσινί" σε νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη έπειτα από 22 ολόκληρα χρόνια.

Η εξίσωση στο αγώνα της Νέας Σμύρνης δεν ήταν για δυνατούς λύτες. Από την μία πλευρά μια αδιάφορη ομάδα με πολλές απουσίες και από την άλλη μια ομάδα που παλεύει για την επιβίωσή της. Αποτέλεσμα της εξίσωσης; Σχεδόν πάντα ο αδιάφορος «υποκύπτει» στις ορέξεις του αντιπάλου του.

Κάπως έτσι η ΑΕΛ με μια εμφατική εμφάνιση καθάρισε την υπόθεση παραμονή από το πρώτο ημίχρονο σκοράροντας με τους Μετίν (27') και Τουάμα (38'). Ο Πανιώνιος προσπάθησε στο ξεκίνημα της επανάληψης να αντιδράσει αλλά οι «βυσσινί» δεν είχαν σκοπό να αυτοκτονήσουν.

Ο MVP του αγώνα Τουμέρ Μετίν έκλεψε την μπάλα στο 60' την έστρωσε στον Κουζέν και ο επιθετικός από τη Γκαμπόν έγραψε το 0-3 στέλνοντας τους συμπαίχτες για πρόωρες διακοπές, εκεί που το μυαλό τους είχαν ήδη από την περασμένη αγωνιστική οι Νεοσμυρνιώτες.

Σκόντα Ξάνθη-Ατρόμητος Αθηνών 2-1

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσ/κη)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Η Ξάνθη νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο και διατήρησε τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν "διψασμένοι" στο ματς με μοναδικό σκοπό τη νίκη και το κατάφεραν, παρότι ο Σαγκανόφκσι μείωσε στο 84' αγχώνοντας τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά.

Πλέον, η Ξάνθη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ηρακλή στην τελευταία αγωνιστική και με νίκη εξασφαλίζει και τυπικά την παραμονή της, ενώ ο Ατρόμητος που έχει εξασφαλίσει την παρομονή αντιμετωπίζει τον αδιάφορο Πανθρακικό.

Μετά το τέλος του αγώνα προκλήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ των παικτών και των παραγόντων των δύο ομάδων, χωρίς ευτυχώς να επεκταθούν.

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-0

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρα)
Γήπεδο: Δημοτικό Λειβαδιάς

Τα.... προγνωστικά δεν επιβεβαιώθηκαν, ο Λεβαδειακός δεν κέρδισε και πλέον είναι στις θέσεις που οδηγούν στην Β' Εθνική, αλλά με το 0-0 έδαφος έχασε και η ΑΕΚ που ήθελε να φτάσει με τα καλύτερα δεδομένα στην μάχη των πλέι οφ. Η λευκή ισοπαλία δεν ικανοποιήσε κανένα σε ένα παιχνίδι που είχε φάσεις αλλά του έλειπε ο ρυθμός και το καλό ποδόσφαιρο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθώς ο Μπάγεβιτς περισσότερο μπέρδεψε παρά βοήθησε τους ποδοσφαιριστές του με το 4-3-1-2. Ο μαχητικός και εργατικός Μπλάνκο έλειψε πολύ από την ενδεκάδα και η ΑΕΚ σπατάλησε ακόμα ένα πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη τα πράγματα έδειξαν να αλλάζουν αλλά οι συνεχείς αλλαγές από τους δύο πάγκους δεν πρόσφεραν τίποτα παραπάνω με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερο πάθος για τη νίκη αλλά τους έλειπε ο τρόπος καθώς ο Μανωλάς ήταν και πάλι εκεί.

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2

Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλα)
Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής

Ο "λαβωμένος" Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Πανθρακικού στην Κομοτηνή και με τέρματα των Βασίλη Τοροσίδη (στο 11') και Κώστα Μήτρογλου στο (29') επικράτησε με 2-0. Εξαιρετική εμφάνιση από τη... nouvelle vague των ερυθρολεύκων.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο και παρά τις αποχωρήσεις των Νικλητσιώτη (στην προθέρμανση) και Ντάρμπισιρ (λόγω τραυματισμού) ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα νίκης από το πρώτο ημίχρονο χάρις στα τέρματα τον Τοροσίδη και στο 11' και Μήτρογλου στο 29'.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός διατήρησε σχετικά άνετα το προβάδισμα, είχε ένα δοκάρι με τον Τοροσίδη στο 60' και τελικά έφτασε στη νίκη επικρατώντας των γηπεδούχων με 2-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός Βαλεριάνος πήρε το βάπτισμα του πυρός μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ντομί.

Αστέρας Τρίπολης-Αρης 2-1

Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης (Αθήνα)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα για τρίτη σερί χρονιά εξασφάλισε ο Αστέρας, καθώς επικράτησε με 2-1 του Άρη στην Τρίπολη για την 29η και προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Αρκάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και ουσιαστικά έβαλαν τις βάσεις για την νίκη στο πρώτο τέταρτο με σκόρερς τους Έντερ (5') και Μπαρτολίνι (15'), εκμεταλλευόμενοι παράλληλα το υποτονικό ξεκίνημα των Θεσσαλονικέων.

Ο Άρης από την πλευρά του ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς όμως να δημιουργήσει πολλές φάσεις στα αντίπαλα καρέ, και έτσι το μόνο που κατάφεραν οι φιναλίστ του φετινού τελικού του Κυπέλλου hellas on line ήταν να μειώσουν σε 2-1 με κεφαλιά του Κόκε στο 84'.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους Αρκάδες μετά το 3-0 επί του Πανθρακικού, ενώ στον αντίποδα ο Άρης πέτυχε το πρώτο του γκολ στην τρίτη επίσκεψή του στην Τρίπολη στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (30η και τελευταία)


Κυριακή, 18 Απριλίου 2010 (19:00)

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός
Νέα Καβάλα-Πανιώνιος
Ηρακλής-Σκόντα Ξάνθη
Λάρισα-Λεβαδειακός
Ατρόμητος Αθηνών-Πανθρακικός
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης
Ολυμπιακός-Αρης

Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0



ΠΑΟΚ-Καβάλα



Γκολ από την 29η αγωνιστική






















































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ