ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Τα σχέδια του Γιώργου Δώνη

Τα σχέδια του Γιώργου Δώνη
Δώνης INTIME SPORTS

Λίγες ώρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το Sport24.gr αναλύει τα σχέδια του Γιώργου Δώνη για το παιχνίδι, θυμίζει τους πρωταγωνιστές του Ατρόμητου στον θεσμό και κάνει τη πρόβλεψη του για την ενδεκάδα (videos).

Η ομάδα του Περιστερίου για πρώτη φορά στην ιστορία έχει την ευκαιρία να κατακτήσει ένα τίτλο, αφού έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και θα βρει απέναντι της την ΑΕΚ.

Ο Γιώργος Δώνης, αφού έδωσε κάποιες μέρες ρεπό στους παίκτες του, δούλεψε σκληρά όλη την εβδομάδα και τους προετοίμασε τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Εμείς προσπαθήσαμε να μάθουμε τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού και μέσα από τους αγώνες που έδωσαν οι Περιστεριώτες, έχουμε συγκεντρώσει τους πρωταγωνιστές της ομάδας στον θεσμό του Κυπέλλου.

Το τρέιλερ του Sport24.gr για τον τελικό Κυπέλλου

Δεν του αρέσουν οι αλλαγές...

Στον Γιώργο Δώνη δεν αρέσουν οι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού είναι γνωστό πως δύσκολα προσαρμόζει τα πλάνα του ανάλογα τον αντίπαλο. Το αντίθετο μάλιστα, εξηγεί στους παίκτες του τις δυσκολίες του αγώνα και θέλει να εφαρμόζουν αυτά που έχουν διδαχθεί από την αρχή της σεζόν.

Παρόλα αυτά από το ξεκίνημα της εβδομάδας ο Γιώργος Δώνης δούλεψε στα εξής:

  • Βιντεοθεραπεία: Οι παίκτες του Ατρόμητου παρακολούθησαν πολλά dvd με αγώνες της ΑΕΚ, στα οποία ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε τον τρόπο που αγωνίζεται η Ένωση και επικεντρώθηκε στις στημένες φάσεις
  • Στημένες φάσεις: Το σημείο που στάθηκε αρκετά ο προπονητής του Ατρόμητου. Ο κ. Δώνης πιστεύει ότι το παιχνίδι μπορεί να κριθεί σε αυτόν τον τομέα και γι αυτό ζήτησε από τους παίκτες του να είναι προσεκτικοί.
  • Ρόλοι και προσωπικά μαρκαρίσματα: Μπορεί ο Γιώργος Δώνης να μην αλλάζει το σύστημα του, όμως στο συγκεκριμένο ματς έχει πει στους παίκτες του να προσέξουν ιδιαίτερα τους, Δέλλα, Ντιόπ (αν παίξει, στα στημένα), Σκόκο και Μίτσελ.
  • Παίκτες κλειδιά: Ο κ. Δώνης περιμένει πολλά από τους Σανγκανόφσκι και Σφακιανάκη, στους οποίους έχει ζητήσει να περάσουν πολλές μπαλιές στον Καμαρά.

Η έκπληξη...

Σε όλα τα κρίσιμα ματς του Κυπέλλου ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποιεί έναν εκ των Καραγκούνη, Καραλή και Τάτο. Ο Καραλής μάλιστα έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στον θεσμό και δεν αποκλείεται να τον δούμε στο δεξί άκρο της επίθεσης, μαζί με τους Σανγκανόφσκι και Καμαρά.

Οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει πάντως στο Κύπελλο Ελλάδας για τον Ατρόμητο είναι οι: Σανγκανόφσκι: 3 γκολ, 2 ασίστ και Καραλής: 2 γκολ, 1 ασίστ. Ακολουθούν οι Καραγκούνης (1 ασίστ), Περόνε (2 γκολ, όμως έχει φύγει), Καμαρά (1 γκολ, 2 ασίστ), Μπρίτο, Νάστος (από μία ασίστ), Νεμπεγλέρας (1 γκολ).

Έτσι είναι πολύ πιθανό να δούμε μία ενδεκάδα που θα αποτελείται από τους: Μιχαηλίδη ή Ιτανς (φαβορί ο Γάλλος) στο τέρμα, Σκόνδρα και Νάστο στα άκρα της άμυνας, τον Μπαζίνσκι στα μετόπισθεν και έναν εκ των Σαμπού (τον θέλει για τα στημένα) ή Ολιβέιρα. Στο κέντρο θα βρεθεί η γνωστή τριάδα, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, ενώ μπροστά οι σίγουροι είναι Καμαρά και Σανγκανόφσκι, με τους Τάτο, Καραλή και αουτσάιντερ τον Καραγούνη να διεκδικούν μία θέση.

Ποιοι έχουν πάρει τίτλο και βρίσκονται στο ρόστερ...

Σφακιανάκης: (1 Κύπελλο 1998-1999 με Ολυμπιακό)

Μιχαηλίδης: (1 Κύπελλο 1999-2000 με ΑΕΚ)

Νάστος: (1 Κύπελλο 2002-2003 με ΠΑΟΚ)

Καμαρά: (1 πρωτάθλημα με Γκρασχόπερς, 1 Κύπελλο Σκωτίας)

Σανγκανόφσκι: (1 πρωτάθλημα Πολωνίας, 1 Κύπελλο Δανίας)

Αναλυτικά η πορεία του Ατρόμητου στο Κύπελλο...

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Ατρόμητος: 1-3

(Χασάνογλου 57' - Καραλής 6', 53', Σανγκανόφσκι 11')

Ατρόμητος - Καβάλα: 1-0

(Περόνε 51' πέναλτι)

Ατρόμητος - Διαγόρας: 2-0

(Περόνε 41', Καμαρά 78)

Διαγόρας - Ατρόμητος: 0-1

(Σανγκανόφσκι 34')

Ατρόμητος - Ολυμπιακός Βόλου: 2-1

(Σανγκανόφσκι 10', Νεμπεγλέρας 61' - Σανκαρέ 79')

Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος: 0-0

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ