CHAMPIONS LEAGUE

Τα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

Τα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό
γιοβάνοβιτς νικοπολίδης

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού στην φάση των "16" του Champ. League

Το αποτέλεσμα ήταν κακό για τους "ερυθρόλευκους" στην Λιέγη, καθώς όχι απλά έχασαν από την Σταντάρ, αλλά ηττήθηκαν με 0-2, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Βέλγους μειονεκτούν.
Ακολουθεί η βαθμολογία μετά την 4η αγωνιστική, το υπόλοιπο πρόγραμμα του ομίλου και εν συνεχεία όλα τα σενάρια με τα οποία ο Ολυμπιακός παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση (πολύπλοκο μόνο το 9ο σενάριο).

H βαθμολογία

1. Άρσεναλ 10 (10-4)
2. Ολυμπιακός 6 (3-5)
3. Σταντάρ Λιέγης 4 (6-6)
4. Άλκμααρ 2 (3-7)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

5η αγωνιστική - 24 Νοεμβρίου

Άλκμααρ - Ολυμπιακός
Άρσεναλ - Σταντάρ Λιέγης

6η αγωνιστική - 9 Δεκεμβρίου

Ολυμπιακός - Άρσεναλ
Σταντάρ Λιέγης - Άλκμααρ

Σενάρια πρόκρισης Ολυμπιακού

Σενάριο 1ο

Νίκη-Νίκη





Με δύο νίκες ο Ολυμπιακός, πέραν από την πρόκριση φυσικά, θα μπορούσε να πάρει και την πρώτη θέση, αν η Άρσεναλ δεν κερδίσει την Σταντάρ στο Λονδίνο.

Σενάριο 2ο

Νίκη-Ισοπαλία


Κερδίζοντας την Άλκμααρ την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει την πρόκριση, εκτός και αν η Σταντάρ κερδίσει την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο. Αν γίνει αυτό ο Ολυμπιακός θα θέλει μόνο νίκη με την Άρσεναλ, καθώς αν η Σταντάρ κερδίσει την Άλκμααρ στο Βέλγιο ακόμη και με ισοπαλία του Ολυμπιακού με τους Άγγλους οι "ερυθρόλευκοι" μένουν εκτός στην ισοβαθμία.

Σενάριο 3ο

Νίκη-Ήττα


Αν κερδίσει την Άλκμααρ και χάσει από την Άρσεναλ η ομάδα του Ζίκο θα αποκλειστεί μόνο αν η Σταντάρ πάρει δύο νίκες.

Σενάριο 4ο

Ισοπαλία-Νίκη


Με ισοπαλία στην Ολλανδία ο Ολυμπιακός και νίκη εν συνεχεία με την Άρσεναλ μπορεί να αποκλειστεί μόνο αν η Σταντάρ πάρει δύο νικες. Μάλιστα σε αυτήν την περίπτωση προκύπτει τριπλή ισοβαθμία (Άρσεναλ-Σταντάρ-Ολυμπιακός) και για να περάσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει την Άρσεναλ με μεγάλο σκορ.

Σενάριο 5ο

Ισοπαλία-Ισοπαλία


Σε αυτό ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός για να αποκλειστεί πρέπει η Σταντάρ να πάρει τέσσερις βαθμούς στα υπόλοιπα δύο ματς και τον αφήνει εκτός σε ισοβαθμία. Φυσικά αν οι Βέλγοι πάρουν έξι βαθμούς θα προσπεράσουν τον Ολυμπιακό.

Σενάριο 6ο

Ισοπαλία-Ήττα


Αν ο Ολυμπιακός πάρει μόνο έναν βαθμό στην Ολλανδία και χάσει από την Άρσεναλ, η Σταντάρ θα πρέπει να πάρει μία νίκη σε ένα από τα δύο ματς, ανεξαρτήτα αν χάσει ή φέρει ισοπαλία στο άλλο, για να τον αποκλείσει.

Σενάριο 7ο

Ήττα-Νίκη


Με ήττα στην Ολλανδία και νίκη στο Καραϊσκάκη επί των "κανονιέρηδων" ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί μόνο αν η Σταντάρ πάρει δύο νίκες.

Σενάριο 8ο

Ήττα-Ισοπαλία


Δύσκολη η πρόκριση σε αυτήν την περίπτωση. Η Σταντάρ με μία νίκη (ας χάσει στο άλλο ματς) προσπερνάει τον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία. Από την άλλη, η Άλκμααρ που θα έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό, αν κερδίσει και την Σταντάρ την τελευταία αγωνιστική θα προσπεράσει τους Έλληνες. Αυτό σημαίνει πως με το σενάριο ήττα-ισοπαλία μπορεί να μείνει και 4ος ο Ολυμπιακός, αν η Σταντάρ κερδίσει στην Αγγλία.

Σενάριο 9ο

Ήττα-Ήττα


Μία περίπτωση υπάρχει για να προκριθεί ο Ολυμπιακός με δύο ήττες. Αυτή είναι την τελευταία αγωνιστική να έρθουν ισόπαλες Σταντάρ και Άλκμααρ, χωρίς η Σταντάρ να έχει κερδίσει την Άρσεναλ.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Τον Ολυμπιακό τον συμφέρει σε αυτήν την περίπτωση να έχει πάρει βαθμό από την Άρσεναλ η Σταντάρ, καθώς έτσι θα δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία, στην οποία ο Ολυμπιακός θα υπερτερεί των Άλκμααρ και Σταντάρ, καθώς στα μεταξύ τους θα έχει 6 βαθμούς και από 5 οι άλλες δύο ομάδες.

Η τριπλή ισοβαθμία θα συμφέρει τους Έλληνες για να αποφύγουν την απλή ισοβαθμία με την Άλκμααρ. Σε αυτήν θα βγουν χαμένοι αν χάσουν στην Ολλανδία με 2 και περισσότερα γκολ διαφορά.

Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει την Άλκμααρ με 1-0, έτσι αν χάσει με ένα γκολ διαφορά έχοντας σκοράρει (δηλαδή... 2-1, 3-2 κτλ.) θα υπερτερεί σε ισοβαθμία με τους Ολλανδούς.

Αν όμως η Άλκμααρ κερδίσει τους "ερυθρόλευκους" με 1-0, τότε θα μετρήσουν τα συνολικά τέρματα. Αυτά θα είναι τότε 3-6 για τον Ολυμπιακό και 4-7 για την Άλκμααρ μετά την 5η αγωνιστική. Η διαφορά τερμάτων θα είναι ίδια, -3 και για τους δύο, αλλά επειδή σε αυτό το σενάριο εν συνεχεία ο Ολυμπιακός χάνει και η Άλκμααρ φέρνει ισοπαλία (6η αγωνιστική), η Άλκμααρ είναι αυτή που παίρνει την πρόκριση με καλύτερη διαφορά τερμάτων.





















































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ