STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα στατιστικά της 13ης αγωνιστικής

Τα στατιστικά της 13ης αγωνιστικής
Βάινσχάιμερ

Tο φινάλε του "πράσινου σερί" και η "κιτρινόμαυρη" εκτόξευση μετά την 13η αγωνιστική

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έκανε..."καρέ" και με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, αυτή την φορά στην Κέρκυρα παρέμεινε κολλημένος με την κορυφή για 12η αγωνιστική. Οι επιδόσεις ωστόσο της ΑΕΚ είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές.

Η ομάδα του Λορένσο Σέρα Φερέρ έχει το καλύτερο σερί στην Σούπερ Λίγκα με οκτώ πλέον συνεχόμενες νίκες και εκτός από την συνολική απόδοση, σε δαιμονιώδη φόρμα είναι ο Ζούλιο Σέζαρ που έχει πετύχει επτά γκολ σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα.

Η Ξάνθη με το εντυπωσιακό πέντε στα πέντε ύστερα και από το διπλό στο "Παγκρήτιο" ανέβηκε πλέον στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ενώ και ο Ηρακλής με το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο αισθάνεται πλέον πολύ πιο άνετα στην κατηγορία.

Στα αξιοσημείωτα ήταν και το αήττητο με το οποίο ολοκλήρωσε ο Πανιώνιος την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη. Η βαθμολογία πάντως δίνει και μία άλλη διάσταση καθώς σε απόσταση έξι βαθμών δέκα ομάδες.

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει πιο αναλυτικά την στατιστική πλευρά της αγωνιστικής:

Κέρκυρα-Ολυμπιακός:Η κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε "ερυθρόλευκη" για 12η αγωνιστική και η ομάδα του Τροντ Σόλιντ με το νέο σερί που έχει δημιουργήσει και το οποίο μετρά πλέον τέσσερις αγώνες, κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση.

Μετά μάλιστα τους Ζούλιο Σέζαρ και Στολτίδη που σκόραραν πλέον μία ενδεκάδα παικτών έχει βρει δίχτυα για τους Πειραιώτες οι οποίοι διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα αλλά εκτός έδρας έχουν δεχτεί τα πέντε από τα έξι συνολικά γκολ.

Την ίδια ώρα η Κέρκυρα διαγράφει πτωτική πορεία με πέντε ήττες στα έξι τελευταία παιχνίδια της, ενώ στο γήπεδο της πλέον έχει δύο ήττες.

ΑΕΚ-Ιωνικός:Η εντυπωσιακή πορεία της "Ενωσης" στην Σούπερ Λίγκα συνεχίζεται και αποδεικνύεται και με την γλώσσα των αριθμών. Η ομάδα του Λορένσο Σέρα Φερέρ έχει ξεχάσει τι θα πει "γκέλα" καθώς συμπλήρωσε οκτώ αγώνες με ισάριθμες νίκες, έχοντας το καλύτερο σερί στο πρωτάθλημα.

Ο Ζούλιο Σέζαρ είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές σε αυτή την πορεία καθώς έχει σκοράρει στα πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια, όντας σε δαιμονιώδη φόρμα.

Η ΑΕΚ μάλιστα στο ΟΑΚΑ έχει έξι συνεχόμενες επιτυχίες, ενώ συνολικά έμεινε αήττητη για 19ο παιχνίδι. Οσο για τον Ιωνικό, η εφιαλτική πορεία μετά την 3η αγωνιστική συνεχίζεται και τον έχει φέρει στην ουρά της βαθμολογίας. Αν και είχε 7 βαθμούς μετά τους τρεις πρώτους αγώνες του, στα τελευταία δέκα έχει πάρει μόλις ένα βαθμό!

Άρης-Παναθηναϊκός: Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" το "τριφύλλι" έχασε και το πιο δυνατό του σημείο που ήταν μέχρι πρόσφατα τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Οι "πράσινοι" γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μακριά από το ΟΑΚΑ μετά από πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Παράλληλα αυτή ήταν και η πρώτη ήττα μετά από ένα πέντε συνεχόμενους νικηφόρους αγώνες.

Ο Άρης σημείωσε την δεύτερη του συνεχόμενη νίκη για πρώτη φορά αλλά και την δεύτερη στην έδρα του μετά από δύο μήνες, ενώ όλες οι νίκες του είναι με σκορ 1-0. Παράλληλα οι "κίτρινοι" νίκησαν τους "πράσινους" για πρώτη φορά από την περίοδο 2001.

ΟΦΗ-Ξάνθη:Αν και είχε πραγματοποιήσει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της φέτος, η ακριτική ομάδα ήδη το έχει...διαγράψει με τις πέντε συνεχόμενες νίκες που την έφεραν στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας.

Με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο μάλιστα έχει πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα συνολικά ενώ στα αξιοσημείωτα είναι και ότι δεν έχει δεχθεί γκολ για πέντε αγώνες. Ο ΟΦΗ αντίθετα έχει μέτρια εντός έδρας παρουσία καθώς μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος: Στο στρατόπεδο των "κυανέρυθρων" ίσως πρέπει να σκεφτούν τελικά να μετακομίσουν στην Θεσσαλονίκη καθώς ολοκλήρωσαν την παρουσία τους εκεί αήττητοι.

Πιο συγκεκριμένα μετά τους αγώνες με τον Ηρακλή, την Καλαμαριά και τον Άρη ήρθε και η ισοπαλία στην Τούμπα. Το παράδοξο μάλιστα είναι ότι ο Πανιώνιος τα πηγαίνει καλύτερα εκτός έδρας όπου μετρά μόλις μία ήττα από τον Εργοτέλη.

Ο ΠΑΟΚ αντίθετα για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα έμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ για πρώτη φορά αν και σκόραρε ο Μίετσελ η ομάδα του δεν κατάφερε να νικήσει. Ο "δικέφαλος του Βορρά" πάντως παραμένει αήττητος στην Τούμπα, όπου έχει ως απολογισμό τέσσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ηρακλής-Αιγάλεω:Το μαγικό ραβδί του Γιόζεφ Μπουμπένκο έχει μεταμορφώσει τον "Γηραιό" και παρότι μέχρι την 10η αγωνιστική δεν είχε νίκη, πλέον με τις τρεις συνεχόμενες έχει πάρει βαθιά ανάσα για την συνέχεια.

Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν και την ευνοϊκή παράδοση με επτά νίκες σε οκτώ παιχνίδια με αντίπαλο το Αιγάλεω στην έδρα τους.

Στον αντίποδα το "Σίτι" μετά την πολύ καλή παρουσία που είχε μετά την πρώτη αγωνιστική, πλέον έχει μείνει από βενζίνη καθώς γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του.

Λάρισα-Εργοτέλης: Δύο μήνες μετά και η Λάρισα γεύτηκε ξανά την χαρά της νίκης. Η ΑΕΛ μετά από έξι αγωνιστικές στις οποίες είχε συγκεντρώσει μόλις ένα βαθμό, κατάφερε να πάρει το τρίποντο που έφερε ανακούφιση στον κάμπο.

Παράλληλα το γκολ του Μπασιλά έδωσε τέλος στην περίοδο...ξηρασίας που είχε φτάσει τα πέντε παιχνίδια και μάλιστα ο ίδιος παίκτης είχε σκοράρει και την προηγούμενη φορά.

Στην αντίπερα όχθη ο Εργοτέλης διανύει περίοδο κρίσης με την πέμπτη ήττα του στους έξι τελευταίους αγώνες ενώ εκτός έδρας παραμένει χωρίς νίκη μετά από επτά αγώνες.

Ατρόμητος-Καλαμαριά:Πέντε αναμετρήσεις χωρίς νίκη συμπλήρωσε πλέον ο Ατρόμητος ενώ στο Περιστέρι συνεχίζει να πετά βαθμούς καθώς σε έξι αγώνες, έχει τέσσερις ισοπαλίες.

Η Καλαμαριά από την άλλη πλευρά έχει μόλις μία νίκη στα δέκα τελευταία παιχνίδια, αν και στο διάστημα αυτό ηττήθηκε μόνο από τους τρεις μεγάλους. Παράλληλα όπως πέρυσι πήρε την ισοπαλία στο Περιστέρι και μάλιστα με το ίδιο σκορ.



















































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ