ΑΓΓΛΙΑ

Τα ταξίδια απειλή για τον Μπέκαμ

Τα ταξίδια απειλή για τον Μπέκαμ
Μπέκαμ

Η καριέρα του πρώην αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας απειλείται να λήξει πρόωρα, εξαιτίας των πολλών πτήσεων με το αεροπλάνο, σύμφωνα με ειδικό γιατρό

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ειδικός σε θέματα αρρωστιών που αφορούν πτήσεις με τα αεροπλάνα, ο Φάρολ Καν "τα συνεχή ταξίδια τον τοποθετούν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για βαριά θρόμβωση, αυτό μπορεί να καταστρέψει το πόδι του και να μη μπορεί να το χρησιμοποιήσει ξανά", ενώ ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να τεκμηριώσει την άποψή του.
"Έχουν κάνει έρευνες πάνω σε ανθρώπους των ειδικών δυνάμεων που έχουν υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις με το αεροπλάνο και στη συνέχεια να δώσουν μία μάχη.

Σε αυτούς τους νεαρούς άνδρες, μειώθηκε κατά 10% η ταχύτητά τους, η ικανότητά τους να κουβαλούν πράγματα μειώθηκε κατά 9%, ενώ απλές διανοητικές ικανότητες κατά 15%.



Προσοχή στις ιώσεις Ντέιβιντ...
Ο 32χρονος μέσος αναμένεται να περάσει γύρω στις 200 ώρες στον αέρα πριν την έναρξη του Euro 2008, συν τα εκατοντάδες χιλιόμετρα που θα κάνει για τους αγώνες των Γκάλαξι σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, γεγονός που τον καθιστά περισσότερο ευάλωτο στις ιώσεις.

"Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιθανότητες να αρπάξεις κρύωμα είναι επτά φορές περισσότερες για έναν άνθρωπο που κάνει ταξίδια από έναν που δεν κάνει. Στα περισσότερα σύγχρονα αεροπλάνα, το 50% του αέρα ανακυκλώνεται, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ιοί μέσα στο αεροπλάνο.


Οι ιοί λατρεύουν επίσης τον στεγνό αέρα. Σε ένα νορμάλ γραφείο, η σχετική υγρασία είναι γύρω στο 60%, σε μία καμπίνα αεροσκάφους το ποσοστό αυτό πέφτει στο 20%.


Σύμφωνα με τον Καν, η θρόμβωση έχει μεγάλες πιθανότητες να εμφανιστεί σε άτομα που έχουν τραυματισμούς, και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

"Νομίζαμε αρχικά ότι αυτό ήταν πρόβλημα μόνο για τους ηλικιωμένους, όμως ανακαλύψαμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε αρκετά νεώτερα άτομα. Όταν μάλιστα ένας αθλητής έχει τραυματισμό στο πόδι, τότε οι πιθανότητες είναι αρκετά μεγαλύτερες", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανεξάρτητα πάντως από τις προειδοποιήσεις που γίνονται προς τον Μπέκαμ αναφορικά με την απόφασή του να μετακομίσει στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Στιβ ΜακΛάρεν τον θεωρεί πλέον βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής Αγγλίας.

Στην επανεμφάνισή του στα "λιοντάρια" μετά από 10 μήνες ήταν από τους κορυφαίους παίκτες στο φιλικό με τη Βραζιλία στο νέο "Γουέμπλεϊ", ενώ στον αγώνα με την Εστονία σέρβιρε με τις σέντρες ακριβείας του έτοιμα γκολ στους Κράουτς και Όουεν, αποσπώντας από όλα τα μέλη της ομάδας τα εύσημα για την απόδοσή του.













TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ