ΑΡΣΕΝΑΛ

Τα τρομερά μωρά του Βενγκέρ

Τα τρομερά μωρά του Βενγκέρ
γουολκοτ

Για πολλά μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Αρσέν Βενγκέρ, σε καμία περίπτωση όμως για έλλειψη φιλοσοφίας

Ενώ άλλοι λοιπόν, ξόδευαν ένα "σκασμό" χρήματα για να αγοράσουν πολυδιαφημισμένα ονόματα, όπως ο Σεφτσένκο, Άλαν Σμιθ ή ο Tσάμπι Αλόνσο, ο Αλσατός τεχνικός της Άρσεναλ, προτιμούσε να γεμίζει τις ακαδημίες, με νεαρούς εξελίξιμους, με τρομερή αξία μεταπώλησης.
Με τον Τιερί Ανρί και μερικούς από αυτούς τους νεαρούς, όπως τον Φάμπρεγας ή τον Έμπουε, η Άρσεναλ πέρυσι κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νέα "φουρνιά" της αγγλικής ομάδας είναι ήδη έτοιμη από ότι έχει δείξει, η πορεία της ομάδας στο Λιγκ Καπ.

Συγκεκριμένα, ο Βενγκέρ αποφάσισε, να προχωρήσει στον εν λόγω θεσμό με νεαρούς ποδοσφαιριστές, στους οποίους θα έδινε την ευκαιρία να πάρουν επίσημους αγώνες στα πόδια τους κόντρα σε δυνατές ομάδες, ενώ από την άλλη θα ξεκούραζε και τους βασικούς του, οι οποίοι έχουν να δώσουν πολλούς αγώνες για πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο Αγγλίας.

Οι "κανονιέρηδες" λοιπόν, ξεκίνησαν με νίκη στον θεσμό κόντρα στην Γουέστ Μπρόμγουιτς με 2-0 με τον Αλαντιέ, να πετυχαίνει δύο τέρματα. Στον τέταρτο γύρο του θεσμού βρέθηκε αντιμέτωπη με την Έβερτον την οποία απέκλεισε με νίκη 1-0 με γκολ του Αντεμπαγιόρ, ενώ στην συνέχεια ήρθε το απίστευτο 6-3 στο Άνφιλντ, επί της Λίβερπουλ, η οποία επίσης είχε αρκετές ρεζέρβες στην σύνθεσή της. Στον ημιτελικό της διοργάνωσης, η Τότεναμ αν και βρέθηκε να προηγείται με 2-0, όμως η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ισοφάρισε λίγο πριν την εκπνοή και οδήγησε το ζευγάρι σε δεύτερο αγώνα στο "Emirates" με τον Αλσατό τεχνικό να δηλώνει πως θα συνεχίσει με τους μικρούς, ακόμα και αν φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Το SPORT 24 θαμπώθηκε από το ταλέντο αυτών των παιδιών που έχουν αποκλείσει κατά σειρά Γουέστ Μπρόμγουιτς, Έβερτον, Λίβερπουλ και αντιμετωπίζουν στον επαναληπτικό ημιτελικό του "Emirates" την Τότεναμ και σας τους παρουσιάζει:

Θίο Γουόλκοτ-17 ετών

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα 10 του χρόνια, όταν και αγωνιζόταν στην Νιούμπερι, με την οποία σε μια και μόνο χρονιά, σκόραρε περισσότερα από 100 τέρματα. Από εκεί μετακόμισε στην Σουίντον Τάουν και λίγα χρόνια αργότερα στην Σουθάμπτον.

Την σεζόν 2004-2005, ήταν πρωταγωνιστής στην καταπληκτική πορεία των νέων της Σαουθάμπτον, που έφτασαν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Νέων της Αγγλίας όπου και συνάντησαν την Ίπσουιτς. Ακόμα έγινε ο μικρότερος (σε ηλικία) ποδοσφαιριστής που έπαιξε ποτέ στις ρεζέρβες της ομάδας του καθώς όταν μπήκε ως αλλαγή σε αγώνα με την Γουότφορντ ήταν μόλις 15 χρονών και 175 ημερών. Πριν ακόμα παίξει στην πρωτη ομάδα της Σαουθάμπτον, στην ηλικία των 14, η Nike του είχε κάνει συμβόλαιο συνεργασίας.

Στον πρώτο αγώνα που αγωνίστηκε βασικός με τους "αγίους" την σεζόν 2005-2006, ο νεαρός επιθετικός σκόραρε απέναντι στην Λιντς. Οι φήμες ήβελαν τις Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γ., Λίβερπουλ, Τσέλσι και Τότεναμ να παλεύουν για την υπογραφή του. Τελικώς ο Αρσέν Βενγκέρ απαίτησε την υπογραφή του και η διοίκηση των κανονιέρηδων δαπάνησε 5 εκατομμύρια λίρες (που υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ) ποσό το οποίο τον κατέστησε τον πιο ακριβοπληρωμένο 16χρονο της ιστορίας του Βρετανικού ποδοσφαίρου.

Η φήμη του Γούολκοτ εξαπλώθηκε τόσο πολύ μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, με τον Σβεν Γκόραν Έρικσον, να σοκάρει το ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας, καλώντας τον νεαρό στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Γερμανίας, χωρίς καν να τον έχει δει αγωνιζόμενο σε επίσημο αγώνα.
Έχει ξεκινήσει βασικός σε 3 από τους 4 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα του για το Λιγκ Καπ.

Τζάστιν Χόιτ-22 ετών

Το 22χρονο βαφτιστήρι του Ολυμπιονίκη Λίνφορντ Κρίστι, είναι ένα εργαλείο για όλες τις δουλειές στα χέρια του Αρσέν Βενγκέρ. Μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση στην άμυνα και αυτό το χαρακτηριστικό του τον έκανε εξαιρετικά χρήσιμο στην ομάδα, όταν ο Άσλεϊ Κόουλ, σταμάτησε να αγωνίζεται λόγω της συμφωνίας του με την Τσέλσι. Την περίοδο εκείνη, ο Χόιτ αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ, ενώ λίγο αργότερα όταν ο Γουιλιάμ Γκαλάς, έφτασε στην ομάδα και κάλυψε την συγκεκριμένη θέση, ο νεαρός αμυντικός μετακόμισε στην δεξιά πτέρυγα, όπου και κάλυψε το κενό του τραυματία Έμπουε.

Ο πατέρας του είναι προπονητής στα εφηβικά τμήματα της Άρσεναλ ενώ ο αδερφός του αγωνίζεται σε αυτά. Οι πρώτες εμφανίσεις του Τζάστιν Χόιτ, δεν ήταν οι καλύτερες, όμως ο νεαρός αμυντικός, με τον καιρό γίνεται όλο και καλύτερος ενώ μαζί του ωριμάζει και το παιχνίδι του. Το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με την Τσάρλτον για το Πρωτάθλημα Αγγλίας στις 2 Ιανουαρίου του 2007 ήταν το πρώτο από Άγγλο ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ στο νέο της γήπεδο. Έχει ξεκινήσει βασικός σε 2 από τους 4αγώνες που έχει δώσει η Άρσεναλ για το Λιγκ Καπ, δημιουργώντας το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στον ημιτελικό με την Τότεναμ, στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν".

Ντενίλσον Περέιρα Νέβες-19 ετών

Ο νεαρός Βραζιλιάνος ξεκίνησε την καριέρα του ως αριτερό μπακ, όμως σύντομα μετακόμισε στην θέση του αμυντικού χαφ. Ο Αρσέν Βενγκέρ τον έχει χαρακτηρίσει: "κάτι ανάμεσα σε Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ροζίτσκι". Είναι ο αρχηγός της εθνικής νέων της Βραζιλίας, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην Σάο Πάολο με την οποία και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων το 2005 κόντρα στην Λίβερπουλ.

Τον Αύγουστο του 2006 η Άρσεναλ δαπάνησε 3,4 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει και ο Αλσατός τεχνικός, δήλωσε πως πιστεύει ότι ο νεαρός Βραζιλιάνος, μπορεί να βοηθήσει την Άρσεναλ σε όλες της τις υποχρεώσεις. Έπειτα από δύο εμφανίσεις με την φανέλα των "κανονιέρηδων" κλήθηκε στην "Σελεσάο" για να αντικαταστήσει τον συμπαίκτη του Ζιλμπέρτο Σίλβα, όμως δεν έκανε το ντεμπούτο του καθώς δεν μπήκε ως αλλαγή. Έχει ξεκινήσει βασικός σε 3 από τους 4 αγώνες της ομάδας του στο Λιγκ Καπ.

Αλεσάντρε Σόνγκ-19 ετών

Ο Αλεσάντρε Σονγκ Μπιγιόνγκ, είναι ο ανιψιός του πρώην ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ αλλά και πολλών άλλων, Ριγκόμπερτ Σονγκ. Ο 19χρονος Καμερουνέζος, μπορεί να αγωνιστεί τόσο ω κεντρικός αμυντικός, όσο και ως αμυντικό χαφ.

Αγωνίστηκε στην εφηβική ομάδα της Μπαστιά την περίοδο 2003-2004 με την οποία "έβγαλε μάτια" και την επόμενη σεζόν πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα με την οποία και έκανε 34 εμφανίσεις. Οι εμφανίσεις του με την γαλλική ομάδα προσέλκυσαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, το ενδιαφέρον πολύ μεγάων συλλόγων όπως η Ίντερ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λιόν και η Μίντλεσμπρο. Παρόλα αυτά, η ομάδα που κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή του ήταν η Άρσεναλ, η οποία τον απέκτησε ως δανεικό την περίοδο 2005-2006, ενώ το περασμένο καλοκαίρι, οι "κανονιέρηδες" δαπάνησαν 1 εκατομμύριο λίρες για να τον αποκτήσουν.

Έκανε το ντεμπούτο του κόντρα σε νικηφόρο (2-0) αγώνα κόντρα στην Έβερτον όπου ο Σονγκ μπήκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Έπαιξε σε αρκετούς αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ξεκίνησε σε αρκετούς αγώνες του Αγγλικού πρωταθλήματος προς το τέλος της περσινής χρονιάς, όταν τόσο ο Σεσκ Φαμπρέγας όσο και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν τραυματίες. Έχει αγωνιστεί στους 3 από τους 4 αγώνες που έχει δώσει η Άρσεναλ για το Λιγκ Καπ, ενώ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα των "κανονιέρηδων" στο εντυπωσιακό 6-3 επί της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ.

Γιοάν Τζουρού-20 ετών Ο Γιοάν Τζουρού αν και έχει γεννηθεί στην Ακτή Ελεφαντοστού, έχει πολιτογραφηθεί Ελβετός καθώς από 17 μηνών μετακόμισε με την οικογένειά του στην Γενεύη. Αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, όμως ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική Ετουάγ-Καρούζ, ως μέσος. Λίγους μήνες αργότερα κέρδισε υποτροφία στις ακαδημίες της Άρσεναλ και μετακόμισε στο Λονδίνο. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ τον Αύγουστο του 2003.

Έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την ομάδα σε αγώνα για το Λιγκ Καπ με την Έβερτον τον Οκτώβρη του 2004 ενώ από τότε έχει αρκετές συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Τον Φεβρουάριο του 2006 ξεκινά σε όλους του αγώνες πρωταθλήματος με την Άρσεναλ λόγω των τραυματισμών που ταλαιπωρούσαν την ομάδα εκείνη την περίοδο, με τον Ελβετό να γίνεται γρήγορα το αγαπημένο παιδί της εξέδρας και τους οπαδούς της Άρσεναλ να βλέπουν τον τέλειο αντικαταστάτη του Σολ Κάμπε στο πρόσωπό του τραγουδώντας:

"Chim chiminy, chim chiminy, chim chim chiroo, who needs Sol Campbell when we've got Djourou?"

Εκείνη την περίοδο και λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεών του γίνεται στόχος πολλών Ιταλικών ομάδων (κυρίως της Γιουβέντους, οι οποίες γνώριζαν πως το συμβόλαιο του νεαρού τελείωνε σύντομα και ήθελαν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του χωρίς κόστος, όμως η διοίκηση της Άρσεναλ, τους πρόλαβε κόβοντάς τους την όρεξη, υπογράφοντας μαζί του επέκταση του συμβολαίου του για ακόμα 6 χρόνια. Ο Ελβετός κλήθηκε στην Εθνική της χώρας του για το Μουντιάλ του 2006, στο οποίο αγωνίστηκε ως βασικός μόνο στον αγώνα για τους 16 της διοργάνωσης κόντρα στην Ουκρανία, από την οποία η ομάδα του αποκλείστηκε στα πέναλτι. Σε εκείνο τον αγώνα, ο Τζουρού ήταν άτυχος καθώς τραυματίστηκε πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και αντικαταστάθηκε.

Αρμάν Τραορέ-17 ετών

Ο Αρμάν Τραορέ γεννήθηκε στο Παρίσι τον Οκώβρη του 1989. Αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και φορά την φανέλα με το νούμερο 45. Αποκτήθηκε από τους "κανονιέρηδες" τον Αύγουστο του 2005, ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή ανήκε στην Μονακό.

Αγωνίζεται κυρίως με τις ρεζέρβες της Άρσεναλ, όμως έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ανδρική ομάδα στο καλοκαιρινό φιλικό της ομάδας του με τον Άγιαξ προς τιμήν του Ντένις Μπέργκαμπ, ενώ βρισκόταν και στην αποστολή για τον αγώνα με την Ζάγκρεμπ για ρα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει ξεκινήσει βασικός και στους 4 αγώνες που έχει δώσει η Άρσεναλ για το Λιγκ Καπ.

Αμπού Ντιαμπί-20 ετών

Γεννημένος στο Παρίσι τον Μάη του 1986, ο Γάλλος μέσος της Άρσεναλ, θεωρείται από πολλούς ο διάδοχος του Πατρίκ Βιεϊρά, τόσο στους "κανονιέρηδες" όσο και στην Εθνική Γαλλίας.

Ο Ντιαμπί, ή όπως είναι γνωστός "Αμπού", εντάχθηκε στα εφηβικά τμήματα της Οσέρ. Ήταν μέλος της ομάδας νέων όταν εκείνη κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας για παίκτες κάτω των 16 ετών το 2003. Σιγά-σιγά, ο Ντιαμπί, άρχισε να παίρνει ύψος και μετετράπει σε έναν χαφ με σωματότυπο παρόμοιο εκείνου του Βιεϊρά. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Οσέρ, δίνοντας πέντε αγώνες την σεζόν 2004-2005 και άλλους τόσους στις αρχές της περιόδου 2005-2006.

Τον Ιανουάριο του 2006, μετακόμισε στο Λονδίνο και την Άρσεναλ, με την αγγλική ομάδα να δαπανά για την μετεγγραφή, λιγότερα από 2 εκατομμύρια λίρες. Αργότερα, γράφτηκε στα Βρετανικά ΜΜΕ, πως ο Ντιαμπί, είχε απορρίψη αρκετές προτάσεις της Τσέλσι, πριν υπογράψει στους "κανονιέρηδες". Φορά την φανέλα με το νούμερο 2, φανέλα η οποία δεν είχε πάρει κανείς στην Άρσεναλ από την εποχή του Λι Ντίξον. Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2006 κόντρα στην Έβερτον, από την οποία η Άρσεναλ ηττήθηκε με 1-0. Τον Απρίλη του ίδιου έτους, ο Γάλλος ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει το πρώτο του τέρμα στην ευρεία νίκη της ομάδας του κόντρα στην Άστον Βίλα με 5-0. Ένα μήνα αργότερα, ο Ντιαμπί τραυματίστηκε πολύ σοβαρά λόγω ενός αντιαθλητικού μαρκαρίσματος του Νταν Σμιθ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να δηλώνει μετά τον αγώνα πως σκέφτεται να ακολουθήσει την νομική οδό για αποζημίωση της ομάδας του λόγω του γεγονότος, όμως η Άρσεναλ δεν προχώρησε το ζήτημα.

Ο τραυματισμός του αυτός τον άφησε εκτός αγωνιστικών χώρων για 8 μήνες, ενώ του στέρησε την συμμετοχή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Έχει αγωνιστεί σε 2 από τα 4 παιχνίδια που έχει δώσει η Άρσεναλ για το Λιγκ Καπ.

Μάρκ Ράνταλ-16 ετών

Γεννημένος τον Σεπτέμβρη του 1989 ο Μαρκ Ράνταλ, είναι κατά τον Αρσέν Βενγκέρ ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται ως μέσος, ενώ βρίσκεται στην Άρσεναλ από τα παιδικά του χρόνια.

Έπαιξε για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα της Άρσεναλ στον αγώνα με τον Άγιαξ προς τιμήν του Ντένις Μπέργκαμπ, ενώ πήρε κανονικά μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Αυστρία και την Ολλανδία. Έκανε το επίσημο ντεμπούτο του ως αλλαγή στην θέση του Ντενίλσον σε αγώνα του Λιγκ Καπ κόντρα στην Γουέστ Μπρομ. Έχει αγωνιστεί σε 2 από τους 4 αγώνες που έχει δώσει η Άρσεναλ για το Λιγκ Καπ.












































































TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ