ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα Up and Down στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού

Τα Up and Down στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού

Το Sport24 ακτινογραφεί την πορεία των έντεκα καλοκαιρινών μεταγραφών του Παναθηναϊκού. Τι έχουν κάνει από την έναρξη της σεζόν έως σήμερα. Ο κορυφαίος Μπεργκ και ο Μπαϊράμι που ακόμα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.

Σε μια μεταγραφική περίοδο, πόσο μάλλον όταν γίνονται έντεκα μεταγραφές όπως στον Παναθηναϊκό, είναι λογικό να μην έχεις 100% επιτυχία στους παίκτες που θα αποκτήσεις. Άλλοι θα βγουν 100% και θα αποδειχθεί ότι άξιζε να επενδύσεις σε αυτούς και άλλοι μπορεί να μην βγουν και καθόλου.

Ενώ φυσικά υπάρχουν και οι παίκτες που θα έχουν μια σταθερή πορεία και θα βοηθάνε την ομάδα σε κάθε ματς να πετυχαίνει τον στόχο της.

Φυσικά σε έξι μήνες μέσα δεν μπορεί να κριθεί κανείς. Το διάστημα σίγουρα δεν είναι μικρό αλλά πολλά μπορεί να έχουν παίξει ρόλο ώστε ένας παίκτης να μην αποδώσει καλά τους πρώτους τους μήνες σε μια ομάδα. Έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν και σίγουρα θα γίνει και στο μέλλον.

Όπως άλλωστε δήλωσε και ο Νίκος Νταμπίζας στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου οι παίκτες κρίνονται σε βάθος τουλάχιστον ενός χρόνου προκειμένου να έχεις μια πιο σαφή εικόνα για την αξία τους και το τι έχουν προσφέρει.

Το Sport24 ακτινογραφεί την πορεία των έντεκα καλοκαιρινών μεταγραφών, δώδεκα με τον Φιγκερόα ο οποίος αποχώρησε, και σας παραθέτει την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον καθένα ενώ παρουσιάζει και τα αναλυτικά στατιστικά τους έως τώρα στο πρωτάθλημα και σε αυτόν τον πρώτο γύρο.

Υπάρχουν αυτοί που ξεχώρισαν: Μπεργκ, Αμπέντ, Κλωναρίδης και Καρέλης.

Αυτοί που ακόμα δεν έχουν δείξει όσα μπορούν και περιμένεις πολλά περισσότερα: Νάνο, Μέντες, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Πράνιτς και Κουτρουμπής.

Αυτοί που έχουν απογοητεύσει με την παρουσία τους: Μπαϊράμι και Σίλντενφελντ.

Μάρκους Μπέργκ:
Με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή του φετινού Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αναστασίου επέμενε να γίνει η υπέρβαση στο πράσινο μπάτζετ για τον Σουηδό φορ, έγινε, και αυτός ήρθε στους πράσινους δικαιώνοντας την επιλογή του 40χρονου τεχνικού. Ο 27χρονος επιθετικός έχει αποδειχθεί σε λίρα εκατό μέχρι στιγμής για τον Παναθηναϊκό κάνοντας πολύ καλά την δουλειά του και σκοράροντας για το τριφύλλι.

Ο Μπεργκ έχει δώσει το παρών στα 15 από τα 17 ματς του πρώτου γύρου, έχασε τα δυο τελευταία λόγω τραυματισμού, και μέχρι στιγμής έχει σκοράρει οχτώ τέρματα πετυχαίνοντας μάλιστα και αρκετά πολύ όμορφα σε δημιουργία και εκτέλεση δείχνοντας την ικανότητα του και την ποιότητα του. Παράλληλα έχει και τρεις ασίστ κάτι που δείχνει τον αλτρουισμό που τον διακρίνει.

Μεχτί Αμπέντ:
Ο Αλγερινός ήρθε ως δανεικός από την Νιουκάστλ προκειμένου να βοηθήσει τους πράσινους στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. Έχουν υπάρξει ματς στα οποία είναι πολύ θετικός, με πιο χαρακτηριστικό το τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη και παιχνίδια στα οποία κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Το πρόσημο όμως για τον 21χρονο νεαρό ποδοσφαιριστή είναι θετικό καθώς στα 14 ματς που έχει παίξει έχει ήδη τέσσερα γκολ αλλά έχει μοιράσει και τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του για να σκοράρουν οι ίδιοι πράγμα που δείχνει ότι δημιουργεί κιόλας.

Βίκτωρας Κλωναρίδης:
Αποτέλεσε μια από τις τελευταίες μεταγραφές του Παναθηναϊκού με σκοπό οι πράσινοι να ενισχυθούν στις πτέρυγες με έναν γρήγορο και ικανό στο ένας εναντίων ενός ποδοσφαιριστή. Στα περισσότερα ματς που έχει παίξει έχει βοηθήσει, είτε σκοράροντας ο ίδιος, είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του επικίνδυνες καταστάσεις.

Μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι μετά και την φυγή του Φιγκερόα που βρήκε περισσότερο χώρο και χρόνο στην ενδεκάδα είναι ακόμα καλύτερος και δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα. Στα έντεκα ματς που έχει αγωνιστεί έχει σημειώσει τρία γκολ ενώ έχει και δυο ασίστ.

Νίκος Καρέλης:
Ο Παναθηναϊκός πίστεψε στον 22χρονο επιθετικό και τον έπεισε να επαναπατριστεί για χάρη του. Ο άσος από την Κρήτη ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο στα πλάγια όσο και στην κορυφή της επίθεσης δεν ξεκίνησε καλά την σεζόν γιατί δεν πήρε ευκαιρίες. Μέσα από την Εθνική Ελπίδων όμως βρήκε την φόρμα του και απέκτησε ψυχολογία με τα γκολ που σκόραρε και όταν του ζητήθηκε δήλωσε παρών.

Από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έκτοτε σε όποιο παιχνίδι και αν έχει αγωνιστεί βρίσκεται πάντα ανάμεσα στους διακριθέντες του Παναθηναϊκού. Όπως και στην περίπτωση του Κλωναρίδη έτσι και αυτός βρήκε περισσότερο χρόνο μετά την αποχώρηση του Φιγκερόα. Ο Καρέλης πέτυχε και τα πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως είναι ο πρώτος σε ασίστ ποδοσφαιριστής των πράσινων.

Νάνο:
Ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο υπάρχουν οι πιο αντικρουόμενες απόψεις. Άλλοι λένε ότι δεν κάνει για την θέση του αριστερού μπακ και ότι δεν προσφέρει τίποτα και άλλοι τον θεωρούν αρκετά αξιόπιστο σε άμυνα και επίθεση. Το γεγονός όμως ότι είναι ο μοναδικός από τους νεοαποκτηθέντες που έχει το απόλυτο στα ματς πρωταθλήματος έχοντας παίξει και στους 17 αγώνες δείχνει ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τεχνικού τιμ των πράσινων.

Φυσικά και ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά περισσότερα από αυτόν καθώς πρόκειται για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή όντας 29χρονών αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την πορεία της φετινής σεζόν για να τον κρίνουμε ακόμα καλύτερα.

Μέντες Ντα Σίλβα:
Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον 31χρονο άσο για να του δώσει στο κέντρο εμπειρία και "μυαλό". Ο Ολλανδός όμως ξεκίνησε πολύ άσχημα την σεζόν, ίσως λόγω της αγωνιστικής του απραξία και είναι αλήθεια ότι προβλημάτισε. Στα τελευταία ματς άρχισε να βρίσκει τον εαυτό του και να έχει καλές παρουσίες.

Όχι να ξεχωρίζει με την απόδοση του, πλην ενός ή δυο αγώνων, αλλά να βοηθάει ουσιαστικά τους πράσινους με την παρουσία του στο χώρο του κέντρου. Δεν αποκλείεται στον δεύτερο γύρο και έχοντας πλέον πάρα πολλά ματς στα πόδια του να γίνει ακόμα καλύτερος και να βοηθήσει ουσιαστικότερα το τριφύλλι που σίγουρα περιμένει περισσότερα.

Αμπντούλ Ατζαγκούν:
Αποκτήθηκε ως ένας πολύ ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής καθώς μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχει κλείσει το 21ο έτος της ηλικίας του. Μπήκε φουριόζος στα ματς του Παναθηναϊκού και έδειξε ότι διαθέτει καλή τεχνική και αίσθηση του χώρου και ότι θα μπορούσε να δώσει βοήθειες στο τριφύλλι ερχόμενος πίσω από τον επιθετικό.

Σιγά-σιγά όμως η παρουσία του στα ματς των πράσινων άρχισε να περιορίζεται και ο τεχνικός του τριφυλλιού δεν τον εμπιστευόταν τόσο συχνά. Με αποτέλεσμα να έχει μείνει στις εννιά μόλις παρουσίες με την πράσινη φανέλα και μόλις 395 λεπτά συμμετοχής ενώ πέρα από το ένα γκολ που έχει πετύχει κόντρα στον Πλατανιά δεν έχει δώσει ούτε μια ασίστ.

Ντάνιελ Πράνιτς:
Ο παίκτης που αποκτήθηκε με τις μεγαλύτερες περγαμηνές από κάθε άλλον και ο ποδοσφαιριστής που ήθελαν στο τριφύλλι για να γίνει ο ηγέτης του. Ακόμα βέβαια δεν τα έχει καταφέρει αλλά από την άλλη δεν μπορείς να πεις ότι έχει απογοητεύσει με τις παρουσίες του. Ιδίως στα τελευταία ματς, μετά την κλήση του στην Εθνική Κροατίας όπου έχει ανεβάσει την απόδοση του.

Σε σχέση με τους άλλους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές των πράσινων, είχε και κάποια προβλήματα τραυματισμών που τον άφησαν εκτός αγώνων και σίγουρα όλοι στον δεύτερο γύρο περιμένουν να δουν έναν ακόμα καλύτερο Πράνιτς. Έναν παίκτη που θα ηγηθεί της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού και θα δώσει ώθηση σε όλους τους πράσινους.

Γιώργος Κουτρουμπής:
Ο νεαρός στόπερ, σε λίγο κλείνει τα 23, παρότι έτυχε της εμπιστοσύνης του τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού στα πρώτα ματς της σεζόν δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά. Με αποτέλεσμα να χάσει την θέση του, να μείνει και εκτός 18άδας εν συνεχεία. Παρόλα αυτά δούλεψε και στους τελευταίους αγώνες επανήλθε στο αρχικό σχήμα του τριφυλλιού έχοντας πολύ καλύτερη παρουσία.

Κατάφερε ουσιαστικά να μετριάσει τις εντυπώσεις από το κακό του ξεκίνημα και να δείξει ότι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό στο υπόλοιπο της σεζόν και να κριθεί στο τέλος της χρονιάς για την συνολική του παρουσία στο τριφύλλι.

Γκόρντον Σίλντενφελντ:
Ο Κροάτης διεθνής στόπερ αποκτήθηκε ώστε να είναι το βασικό εργαλείο της άμυνας του Παναθηναϊκού και να πλαισιώνεται από τους Ρισβάνη, Τριανταφυλλόπουλο και Κουτρουμπή. Αυτό όμως δεν έχει γίνει σε καμία των περιπτώσεων καθώς ο 29χρονος στόπερ δεν έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του στο τριφύλλι να δείξει ότι αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν.

Ο "Σίφο" είναι ο πιο έμπειρος από τους τέσσερις στόπερ με παρουσίες σε Ελλάδα και Ευρώπη και άπαντες στον Παναθηναϊκό περίμεναν πολλά περισσότερα από αυτόν όταν έπαιρναν την απόφαση να τον αποκτήσουν. Μάλιστα για τον Κροάτη δεν υπάρχει και το άλλοθι της προσαρμογής όπως μπορεί να ισχύει σε κάθε νέο παίκτη γιατί πολύ απλά έπαιζε και πέρσι στην Ελλάδα.

Εμίρ Μπαϊράμι:
Ο πρώτος χρονικά ποδοσφαιριστής που απέκτησε ο Παναθηναϊκός στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού με τον Σουηδό άσο να είναι από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας των πράσινων παρών. Και όμως ο 25χρονος ποδοσφαιριστής είναι και ο παίκτης από τον οποίο το τριφύλλι μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απολύτως τίποτα.

Ο Μπαϊράμι ξεκίνησε την χρονιά με μέτριες και κακές εμφανίσεις παρά το γεγονός ότι υπήρχε εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο και στα περισσότερα ματς που έπαιξε αγωνίστηκε ως βασικός. Εν συνεχεία ήρθε και ο τραυματισμός του στην μέση και ο Σουηδός έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον δυο μήνες.

Ο Αναστασίου περιμένει με την έλευση του νέου χρόνου ο Μπαϊράμι να αποτελέσει μια νέα μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό και να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του έχοντας αφήσει πίσω τον τραυματισμό του. Μένει να δούμε αν θα φανεί αληθινός ή όχι.

Τα στατιστικά των έντεκα μεταγραφών του Παναθηναϊκού

Παίκτης Αγώνες Χρ.Συμμ. Γκολ Ασίστ Κίτ. Κοκ.
Μπέργκ 15 1222 8 3 1 0
Κουτρουμπής 10 734 1 0 4 0
Μέντες 15 1191 0 0 4 1
Κλωναρίδης 11 526 3 2 2 1
Μπαϊράμι 5 291 0 0 0 0
Ατζαγκούν 9 395 1 0 1 0
Καρέλης 10 619 2 4 0 0
Αμπέντ 14 888 4 3 4 0
Νάνο 17 1590 1 1 0 0
Σίλντενφελντ 12 1008 0 1 4 0
Πράνιτς 11 934 2 0 4 1
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ