ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα βουβάλια πλακώνονται

Τα βουβάλια πλακώνονται
ΣΙΣΕ

Το Sport24.gr προσπαθεί να εξηγήσει τις αιτίες της ανελέητης μονομαχίας ΟΣΦΠ και ΠΑΟ

Οι ισορροπίες, άλλωστε, που αναπτύσσονται στο εσωτερικό και των δυο ομάδων είναι λεπτές και το παιχνίδι ...παίζεται και στις εντυπώσεις.
Ο Ολυμπιακός, μετά το 0-1 της Κυριακής θέλησε να "μουτζουρώσει" το πρωτάθλημα που ο Παναθηναϊκός έχει το σαφές και απόλυτο πλεονέκτημα να κατακτήσει. Οι πανηγυρισμοί των οπαδών του, μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ είναι και η απόδειξη του πόσο σημαντική ήταν η απήχηση του "διπλού" επί των "πρασίνων".

Ταυτόχρονα, θέλησε να ...πατήσει πάνω σε αυτό το σκορ, κάνοντας μια δυναμική επανεμφάνιση στο προσκήνιο, όπου υποτίθεται (ή στην πραγματικότητα) έχει επικρατήσει ο Παναθηναϊκός. Η ανακοίνωση κατά της Nova, ήταν μια πρώτη απάντηση σε εκείνους, που ακόμη και μέσα στον Ολυμπιακό, κατηγορούσαν την ΠΑΕ ότι δεν "έχει φωνή και δεν αντιδράει".

Οι διαμαρτυρίες, επίσης, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την είσοδο της αποστολής του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ είχαν προφανή στόχο να πλήξουν το "ίματζ" του Παναθηναϊκού, που φώναζε για το ματς του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη, αλλά η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ κάθε άλλο παρά καλύτερη ήταν.

Το αποτέλεσμα του κυριακάτικου αγώνα ήταν και μια "ανάσα" για τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος κατηγορήθηκε, φέτος, ότι με τις δικές του επιλογές οδήγησε τον Ολυμπιακό σε αγωνιστικά αδιέξοδα και κατ' επέκταση στην απώλεια του πρωταθλήματος.

Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ ανέβαλε την συνεδρίαση του ΔΣ. Σε περίπτωση ήττας, ενδεχομένως, να μη το έκανε.

Ποιος είναι χειρότερος;

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να απαντήσει επισήμως σε όσα έλεγαν στον Πειραιά. Η ανακοίνωση της "πράσινης" ΠΑΕ έκανε μια σύγκριση (με το δικό της μέτρο, βεβαίως) στα γεγονότα που συνέβησαν στο Καραϊσκάκης και σε όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ.

Ακόμη και η άτυχη υπάλληλος σεκιούριτι που τραυματίστηκε στα δάχτυλά της, έγινε "επιχείρημα" της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θυμίζοντας τις καταγγελίες του Τζόρβα για βολές αεροβόλου που δέχθηκε στο ντέρμπι του πρώτου γύρου.

"Εσείς είστε χειρότεροι, μη μιλάτε" ήταν το μήνυμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Ολυμπιακό, που κυρίως θέλησε να υπερασπιστεί τις όποιες ενέργειές της για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι, καθώς υπάρχει και κίνδυνος τιμωρίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, σημειώνεται η παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα, μια ώρα πριν από τη σέντρα του ντέρμπι μπροστά από τις θύρες των οργανωμένων οπαδών της ομάδας.

Στον Παναθηναϊκό, βεβαίως, υπάρχουν κι άλλου είδους (πολυμετοχικές) ισορροπίες. Και ο Ν.Πατέρας (ο οποίος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Α.Βγενόπουλου) θέλει να ισχυροποιήσει την παρουσία του, εν όψει του καλοκαιριού, ώστε να συνεχίσει την θητεία του...

Την παραπάνω ανακοίνωση του Παναθηναϊκού δεν την άφησε ο Ολυμπιακός να περάσει έτσι. Την χαρακτήρισε "ντροπιαστική" μέσω νέας ανακοίνωσης, που εξέδωσε. Και από αυτήν αξίζει να κρατήσετε τη φράση... "αντί ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη για το ότι επιχειρήθηκε εντός του χώρου ευθύνης του προσπάθεια ηθελημένων σοβαρών τραυματισμών...".

Με αυτό τον τρόπο ("πρόεδρος του Παναθηναϊκού", "χώρος ευθύνης του", "ηθελημένοι σοβαροί τραυματισμοί") ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να στοιχειοθετήσει τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Νικόλα Πατέρα, την οποία αναμένεται να καταθέσει την Παρασκευή με προφανή σκοπό να κληθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ από τον Εισαγγελέα για να παράσχει εξηγήσεις. Όπως ακριβώς συνέβη με τον Σωκράτη Κόκκαλη αμέσως μετά το ντέρμπι του πρώτου γύρου στο "Καραϊσκάκης"...

Το ηφαίστειο...

Είναι γνωστό, πάντως, ότι όταν "πλακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα μυρμήγκια". Αν οι δυο αιώνιοι (και ο συνήθως αρρωστημένος) περίγυρός τους, συνεχίσουν τον πόλεμο χαρακωμάτων, το ηφαίστειο θα εκραγεί με απρόβλεπτες συνέπειες.

Φυσικά οι αρμόδιοι φορείς (ΕΠΟ και Superleague) δεν πρόκειται ποτέ να ... πάρουν θέση, σε μια κοκκινοπράσινη μονομαχία. Πιο πολύ μακριά βρίσκεται η συντεταγμένη Πολιτεία, η οποία απορεί όταν στα γήπεδα ανοίγουν κεφάλια, πέφτουν πυροβολισμοί και χάνονται δάχτυλα...






























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ