ΑΕΚ

Τα βρίσκουν για Παπασταθόπουλο

Τα βρίσκουν για Παπασταθόπουλο
ΑΡΟΥΑΜΠΑΡΕΝΑ

Τα βρίσκει με Τζένοα η Ένωση για Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Οδεύει προς την έξοδο ο Αρουαμπαρένα

Kοντά σε Τζένοα ο Παπασταθόπουλος


Το φλερτ της Τζένοα προς τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο γίνεται όλο και πιο έντονο. Ο Έλληνας αμυντικός αποτελεί τον διακαή πόθο της Ιταλικής ομάδας και κάνει τα πάντα να τον αποκτήσει.

Μετά την προχθεσινή συνάντηση υπάρχει πρόσφορο έδαφος για μετακίνηση του Παπασταθόπουλου στην Τζένοα που προσφέρει 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ΑΕΚ ζητάει κάτι περισσότερο από 4 εκατομμύρια και η διαφορά δεν είναι χαώδης.

Μπορεί ο "Πάπα" να μην βιάζεται να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό, αλλά τόσο τα λεφτά όσο και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Καμπιονάτο αποτελούν δύο λόγους που κανείς νέος παίκτης δεν μπορεί να αρνηθεί.

Η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού, ενώ πιο αισιόδοξος είναι ο Ιταλικός Τύπος που θεωρεί τελειωμένη την μεταγραφή του Παπασταθόπουλου στην Τζένοα.

Συγκεκριμένα η "TUTTOSPORT" αναφέρει για το θέμα: " Έχει τελειώσει ο παίκτης θα είναι ο αντικαταστάτης του Λουκαρέλι", ενώ η ιστοσελίδα "calciometrato" αναφέρει: " Την Δευτέρα ο Παπασταθόπουλος αναμένεται να βρεθεί στην Γένοβα και να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και μετά να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο".

Η ενδεχόμενη αποχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και το κενό που αναμένεται να αφήσει στο κέντρο της άμυνας μετακομίζοντας στη Γένοβα, είναι δεδομένο ότι θα καλυφθεί με παίκτη μεγάλης εμβέλειας.

Όχι αυτά δεν είναι αποκυήματα της δικιάς μας φαντασίας αλλά κουβέντες του τεχνικού των "κιτρινόμαυρων", Γιώργου Δώνη. "... Σίγουρα αν πουληθεί ο Σωκράτης θα πάρουμε έναν παίκτη μεγάλης εμβέλειας", δήλωσε ο Έλληνας προπονητής μετά το πέρας της φιλικής αναμέτρησης με την γερμανική Γκρόιτερ Φιρτ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δώνη:

Ποια είναι τα συμπεράσματά σας;

" Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο το κύριο χαρακτηριστικό ήταν ότι χάναμε πολύ εύκολα τη μπάλα και αβίαστα στα ανεβάσματά μας και ενώ βρισκόμασταν στο δικό μας μισό, με συνέπεια και ενώ είχαν ανοίξει οι σέντερ μπακ μας να δεχόμαστε πολλές και εύκολες αντεπιθέσεις και να δημιουργούμε κίνδυνο στην εστία μας. Με τον τρόπο αυτό ο αντίπαλος και πέτυχε τέρματα και δημιούργησε φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο ήρεμοι, είχαμε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας. Μετά το 60' αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά το 4-3-1-2, όπου η κατοχή μπάλας ήταν πολύ καλή, βγάλαμε φάσεις και μπορώ να πω ότι από το δεύτερο φιλικό παιχνίδι αυτό που κοιτάω είναι να αξιολογήσω όσο καλύτερα γίνεται τους παίκτες μου και σιγά σιγά να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα".

Υπήρχε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στο πρώτο ημίχρονο;

" Δεν θέλω να πω αν είναι έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Είναι φανερό ότι είχαμε πολλά αβίαστα λάθη και πολλά εύκολα λάθη".

Τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα;

" Πολλά πράγματα πρέπει να βελτιώσουμε τόσο στην τακτική μας όσο αμυντικά και επιθετικά. Είναι φανερό ότι οι ποδοσφαιριστές μας σ’ αυτή τη περίοδο είναι σε σημείο προσαρμογής σ’ αυτά τα πράγματα που τους ζητάω και έχουν πολλά στο κεφάλι τους. Νομίζω ότι ο χρόνος θα κυλάει υπέρ μας".

Με το 4-3-1-2 η ομάδα βελτιώθηκε. Μήπως σκέφτεστε να αλλάξετε το 4-3-3, το οποίο είναι το βασικό σύστημα;

" Δεν είναι το θέμα ποιο είναι το βασικό και ποιο το αναπληρωματικό. Σας είπα, αυτό που κοιτάω αυτή τη στιγμή είναι να αξιολογήσω όσο το δυνατόν καλύτερα τους παίκτες μου. Από εκεί και πέρα θα δω τι πάει καλύτερα στην ομάδα μας, αν κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στο 4-3-3 ή αν δεν μπορούν και όλα αυτά για να καταλήξουμε στα συμπεράσματά μας και να αποφασίσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι και για τα δύο συστήματα".

Σας προβληματίζει ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Μπλάνκο, όπως και στο παιχνίδι με την Μπίλεφελντ δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά;

" Είναι φανερό ότι δεν λειτουργήσαμε καλά, γιατί δεν μπορέσαμε τη μπάλα να τη φέρουμε μπροστά. Είναι αυτό που σας είπα, ότι όταν στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορείς να επιβάλεις το ρυθμό σου και δεν μπορείς να έχεις καλή κυκλοφορία μπάλας, είναι λογικό ο σέντερ φορ σου να μένει αμέτοχος. Είναι πράγματα τα οποία χρειάζονται δουλειά. Σίγουρα δε χρειάζεται να προβληματιζόμαστε, έχουμε δρόμο μπροστά μας και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα παρουσιάσουμε πολύ καλή εικόνα".

Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για τον Πέρεζ;

" Δεν θα ήθελα να πω κάτι, κρίνοντας από 45 λεπτά".

Συνήθως στα φιλικά παιχνίδια οι ομάδες στο πρώτο ημίχρονο δείχνουν καλό πρόσωπο και στο δεύτερο χαλαρώνουν. Θα μας πείτε, που οφείλεται ότι η ΑΕΚ έδειξε το καλό της πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο;

" Δε νομίζω γενικώς ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν για όλα τα πράγματα εξηγήσεις. Η ομάδα από τη στιγμή που ήταν πίσω στο σκορ, έπρεπε να κυνηγήσει, είχε καλύτερη διάθεση, είχε μεγάλο πείσμα στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι σημαντικό καμιά φορά, όταν τα παιχνίδια εξελίσσονται με άσχημο τρόπο, να βρίσκεις τη δύναμη και να τα γυρίζεις στο δεύτερο ημίχρονο".

Γιατί έμειναν εκτός αποστολής ο Ρίκκα και ο Αρουαμπαρένα;

" Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Απλώς, επειδή έχουμε αρκετά φιλικά παιχνίδια θα πάρουν οι ποδοσφαιριστές το χρόνο που θέλω να τους δώσω και να αξιολογήσω καλύτερα το υλικό της ομάδας. Δεν έχει κάτι να κάνει αν είμαι ή αν δεν είμαι ευχαριστημένος".

Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για τις μεταγραφικές εξελίξεις και γι’ αυτές με τον Παπασταθόπουλο;

" Περιμένω μέσα στην επόμενη εβδομάδα να ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας".

Μιλάτε και για μέσο;

" Σας είπα, ότι την επόμενη εβδομάδα περιμένω να έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας".

Με τον Παπασταθόπουλο;

" Έχω πει την απάντηση. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει την τιμή του και η διοίκηση είναι αυτή που αποφασίζει. Σίγουρα αν πουληθεί ο Σωκράτης θα πάρουμε έναν παίκτη μεγάλης εμβέλειας".

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει και αυτό;

" Θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσουμε με τον Παπασταθόπουλο, αν τελειώσει".

Αρνητικό κλίμα για Αρουαμπαρένα:

H απόκτηση του Χουανφράν από την ΑΕΚ και η προοπτική απόκτησης του Ουρουγουανού Φεντερίκο Πέρες ως αριστερό μπακ, άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον "Βάσκο" Ροδόλφο Αρουμπαρένα. Ο μπακ της "Ένωσης" δεν βρίσκεται στα πλάνα του Γιώργου Δώνη, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Έλληνα τεχνικού που θέλει να έχει ο παίκτης σε αυτή τη θέση.

Ο Αρουαμπαρένα δεν χρησιμοποιείται από το "τρένο" ούτε στις... προπονήσεις, αφού σε μία από τις ασκήσεις ο αμυντικός της ΑΕΚ δεν είχε θέση σε καμία από τις δύο ομάδες που χώρισε ο Δώνης.

Ο παίκτης έχει αντιληφθεί ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και πλέον το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι πως θα καταφέρει να λύσει το συμβόλαιο του παίκτη που αμοίβεται με 800.000 ευρώ ετησίως και από τη στιγμή που οι προσφορές για απόκτηση του από ομάδες του εξωτερικού δεν είναι αυτές που επιθυμεί η "Ένωση".

Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση των "κιτρινόμαυρων" θα έχει συνάντηση με τον εκπρόσωπο του παίκτη ώστε να διευθετηθεί το θέμα.










































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ