Τα ζόρια της ΑΕΚ στον άξονα
Η μη πραγματοποίηση μεταγραφής στη μεσαία γραμμή, βάζει τον Μαρίνο Ουζουνίδη σε διαδικασία σκέψης και εύρεσης λύσεων εκ των έσω. Το Sport24.gr αναλύει την κατάσταση.
Η επιχείρηση "ενίσχυση της μεσαίας γραμμής" με έναν παίκτη χαρακτηριστικών περισσότερο κοντινών σε αυτά του Αντρέ Σιμόες, δεν στέφθηκε από επιτυχία. Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται, ειδικά για τον προπονητή, καθώς είναι εκείνος που δεν έχει την πολυτέλεια να κοιτάζει πίσω και να μεμψιμοιρεί. Τουναντίον για τον πολυμήχανο Μαρίνο Ουζουνίδη, η διαμορφωθείσα κατάσταση είναι ακόμα μία πρόκληση.
Ο προπονητής ήθελε κάτι ξεχωριστό, όχι παίκτη για τον οποίο δεν θα ήταν βέβαιος ότι ταιριάζει στα θέλω του, δεν αγχώθηκε λοιπόν όταν οι ενέργειες για να πεισθεί ο Ραντόγια, έπεσαν στο κενό. Πλέον ξέρει ότι θα πρέπει να κάνει τη σωστότερη δυνατή διαχείριση των υπαρχόντων και να αξιοποιήσει ποδοσφαιριστές σε περισσότερες από μία θέσεις.
Σε πρώτη φάση, η τριάδα των Γαλανόπουλου, Σιμόες και Αλέφ (πλέον ο Ουζουνίδης θα τον υπολογίζει πιο πολύ και ως «6αρι»), θα σηκώσει το βάρος στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με rotation και ευκαιρίες στον Πορτογάλο να ξεκουράζεται σε πιο βατά ματς, όπως συνέβη στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο οποίο δεν αγωνίστηκε. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι εκ των έσω λύσεις:
Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΑΝ
Ο Ισπανός επέστρεψε στην εξίσωση και βάσει προϋπηρεσίας και εμπειρίας στις θέσεις των κεντρικών χαφ, είναι ο 4ος στη σχετική ιεραρχία. Θα κληθεί να δώσει λύσεις και ανάσες, λογικά σε παιχνίδια του ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ αγωνίζεται ακόμα πιο κυριαρχικά.
Όσο προβληματικό κι αν ήταν το πρώτο οκτάμηνό του στην ομάδα, ο προπονητής ξέρει ότι πρέπει να πάρει πράγματα και από εκείνον, να τον βοηθήσει να παρουσιάσει τα όποια καλά στοιχεία διαθέτει. Από εκεί και πέρα, περνάμε στις αλχημείες...
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΣΙΤΣ
Ο ικανότατος κεντρικός αμυντικός, γύρω από το όνομα του οποία γίνεται πολλή συζήτηση, είναι ένας παίκτης με εξαιρετική ικανότητα όταν έχει τη μπάλα στα πόδια, ενώ διαθέτει και τη σκληράδα που απαιτείται για να ανέβει στο "6". Ένα πείραμα για το οποίο είχε μιλήσει στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της περυσινής παρουσίας στο Κίελτσε, ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά παρόλο που υπήρξε τολμηρός, το συγκεκριμένο δεν το δοκίμασε ποτέ. Αναμένεται ωστόσο, να το πράξει ο επόμενος.
Η ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ
Η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαίνεται να ξεκινά από τόσο πίσω, το να επιστρατευτεί ωστόσο στον κεντρικό άξονα δίπλα στον Σιμόες ή στον Γαλανόπουλο (ειδικά όταν θα είναι ετοιμοπόλεμοι οι Μπογέ και Γιαννιώτας), συνιστά ακόμα μία επιλογή για τον προπονητή. Από την άλλη, ο αρχηγός έχει καιρό να πάρει τέτοια μέτρα στο γήπεδο, ενώ η ομάδα έχει εδώ και δύο σεζόν μάθει να παίζει με τον Μάνταλο αριστερά.
Ο ΠΙΣΤΟΣ ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ
Ίσως και να εμπεριέχει μια δόση αδικίας η σε αυτό το βαθμό περιθωριοποίηση του, καθώς έχει 4-5 πράγματα που μπορεί να δώσει ως εναλλακτική λύση και είναι παίκτης που πάντοτε δίνει το 100%, ενώ αν μη τι άλλο, διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Στην παρούσα φάση, ο προπονητής τον βλέπει από μακριά και με τα κιάλια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ανάγκες μπορεί να φέρει μια σεζόν, ενώ το γεγονός ότι έπαιξε κόντρα στα Τρίκαλα (βέβαια σε πιο προωθημένο ρόλο), αποτελεί μια αχτίδα φωτός για εκείνον.
Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΓΚΑΛΟ
Είναι τέτοια η ποιότητα του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ (κι ενίοτε χαφ-εξτρέμ) που θα μπορούσε να δώσει λύσεις και σε χώρους του κεντρικού άξονα, άλλωστε είχε χρησιμοποιηθεί ως τέτοιος στον περυσινό αγώνα πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και τα είχε πάει καλά, παρόλο που δεν είχε παίξει ξανά σε αυτή τη θέση. Φυσικά κι εδώ γίνεται λόγος για μια λύση ανάγκης.