ΑΕΚ

Ταχτσίδης: "Πρέπει να αλλάξουμε τη μοίρα μας"

Ταχτσίδης: "Πρέπει να αλλάξουμε τη μοίρα μας"
ταχτσίδης

Συνέντευξη του Ταχτσίδη φιλοξενεί το Match Program του ΑΕΚ-Πανθρακικός. "Πρέπει να αλλάξουμε τη μοίρα μας"

Έχοντας ωριμάσει ποδοσφαιρικά μέσα από δύσκολες περιόδους κι έχοντας βιώσει κάθε λογής (διαιτητικές) αδικίες και αγωνιστικές αναποδιές (όπως ο χαμένος τελικός τελικός του κυπέλλου Ελλάδας αλλά και το πρωτάθλημα της περιόδου 2007-08 το οποίο χάθηκε στα χαρτιά), γνωρίζει ότι οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια δεν αρκούν πια στους φίλους της ΑΕΚ:
Συνέντευξη στο Match Program

" Ξέρω ότι ο κόσμος έχει περάσει πολλά, έχει αντέξει πολλά, έχει βιώσει πολλές πίκρες. Ωστόσο συνεχίζει να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζει. Τους ευχαριστώ όλους και τους ζητώ να διατηρήσουν αυτήν την στάση. Αναγνωρίζω ότι ο κόσμος έχει πικραθεί πολύ που βρισκόμαστε τόσο μακριά από την κορυφή και μάλιστα τόσο νωρίς. Πρέπει εμείς οι ποδοσφαιριστές να δουλέψουμε σκληρά ώστε να παρουσιάσουμε μια καλύτερη εικόνα στη συνέχεια και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των οπαδών μας. Δεν θέλω να πω τίποτε περισσότερο, είναι ώρα ευθύνης για όλους μας".

Λόγια που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι ο φέρελπις μέσος αντιλαμβάνεται τη δυσκολία της κατάστασης αλλά και τη φυσιολογική πικρία που αισθάνονται οι φίλοι της ΑΕΚ για το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, το οποίο ασφαλώς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα διαδοχικά λάθη των διαιτητών στους αγώνες με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη. Ο Ταχτσίδης ωστόσο δεν αποποιείται και το μερίδιο ευθύνης που φέρουν οι παίκτες.

" Σίγουρα κι εμείς σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αυτοί που μπορούμε και πρέπει να είμαστε. Δυστυχώς ότι γράφει δεν ξεγράφει και τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε ότι έγινε. Το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε περισσότερο, με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και συγκέντρωση. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα τα παρατήσουμε".

Η προσπάθεια του Ταχτσίδη να προσπεράσει στην κούρσα για μια θέση στην ενδεκάδα ποδοσφαιριστές με περισσότερη εμπειρία είναι ακόμη πιο δύσκολη φέτος λόγω και της παρουσίας πολλών ικανών παικτών σε θέσεις που και ο ίδιος χρησιμοποιείται από τον προπονητή. Ωστόσο αυτό δεν τον πτοεί: " Ο ανταγωνισμός λειτουργεί πάντοτε προς όφελος όλων των ποδοσφαιριστών αρκεί να δουλεύουν σωστά και να περιμένουν τις ευκαιρίες τους με υπομονή και μυαλό. Αυτό κάνω κι εγώ. Όταν ο προπονητής με εμπιστεύεται προσπαθώ να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και να τον πείσω ότι αξίζω να με χρησιμοποιήσει ξανά".

Τις τελευταίες εβδομάδες οι εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο έχουν "κλέψει" τα φώτα της δημοσιότητας από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ οι οποίοι θέλοντας και μη ενημερώνονται ποικιλοτρόπως και ανάλογα με το πως ερμηνεύει το κάθε μέσο για τα όσα διαδραματίζονται στην ΠΑΕ. Αν επηρεάζονται; " Δεν πρέπει να αφήνουμε τέτοια θέματα να απασχολούν την καθημερινότητά μας. Προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δική μας δουλειά, στις δικές μας υποχρεώσεις. Το μυαλό μας είναι στην προπόνηση και στους αγώνες γιατί θέλουμε να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Αρκούμαστε σε αυτά που λέμε στα αποδυτήρια με τον προπονητή και δεν έχουμε λόγο να κοιτάμε παραέξω".

Βοηθάει σε αυτό και η ηρεμία που έχει περιέλθει στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια στα οποία κατά τη διάρκεια της περυσινής περιόδου δεν επικρατούσε η πρέπουσα συνοχή και πειθαρχία. " Είναι αλήθεια ότι φέτος είμαστε πιο ήρεμοι. Οι περισσότεροι παίκτες είμαστε μαζί από πέρυσι και πλέον γνωριζόμαστε καλύτερα. Το κλίμα είναι καλό κι έχει βρεθεί η σωστή χημεία ανάμεσά μας". Αν συντέλεσε σε αυτό και η παρουσία του Γενικού Αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Βασίλη Δημητριάδη; Ο Ταχτσίδης έχει την απάντηση: " Είναι λίγες μέρες μαζί μας αλλά έχω διαπιστώσει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με καλά στοιχεία, ο οποίος ξέρει να κάνει αυτή τη δουλειά. Θα μας βοηθήσει στη συνέχεια ακόμα περισσότερο"

Υπάρχει ασφαλώς και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, το οποίο ο Παναγιώτης έχει πάντοτε στην άκρη του μυαλού του περιμένοντας ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την κιτρινόμαυρη φανέλα για πολλά χρόνια: " Είναι ένα θέμα που θέλω να τελειώσει. Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να μείνω στην ΑΕΚ, μου αρέσει εδώ και περιμένω να τελειώσει θετικά το θέμα αυτό".














TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ