ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Talent Show...

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

1. Λιονέλ Μέσι

Όταν ο Μαραντόνα, έκανε μαγικά και κατακτούσε με την Αργεντινή το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό, ο εν λόγω κύριος δεν είχε καν γεννηθεί. Τα όνειρα των Αργεντίνων φιλάθλων, έχουν πλέον όνομα και συγκεκριμένα ακούνε στο Λιονέλ Μέσι.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να ακούει το όνομά του περισσότερο από ότι ο Ροναλντίνιο από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Με το ύψος του (1,69) να παραπέμπει στον "Πίμπε Ντ' Όρο" και την ντρίμπλα του να τρελαίνει κόσμο, ο Μέσι είναι το next best thing της Μπαρτσελόνα αλλά και του αργεντίνικου ποδοσφαίρου.

Η αυτοπεποίθηση του δεν έχει όρια, ενώ δεν φοβάται να πάρει προσπάθειες ακόμα και στους πιο κρίσιμους αγώνες δείχνοντας έτσι πως έχει το τσαγανό για να τα καταφέρει. Αυτός είναι άλλωστε η τελευταία (μέχρι την επόμενη) ελπίδα των Αργεντίνων φιλάθλων για να βρουν τον άξιο διάδοχο του μεγάλου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.



2. Τζιοβάνι Ντος Σάντος

Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος Ραμίρεζ γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1989 στο Μοντερέι του Μεξικό. Αγωνίζεται στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα αλλά και για την εφηβική ομάδα της πατρίδας του, με την οποία και κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 στο Περού. Τα παρατσούκλια του είναι "Ζιο" και Ζιόβα".

Πρόκειται για σπουδαίο οργανωτή, ενώ πολύ συχνές είναι οι συγκρίσεις που γίνονται μεταξύ αυτού και του αδιαμφισβήτητου ηγέτη της ομάδας, Ροναλντίνιο τόσο για τα αθλητικά του προσόντα όσο και για την τεχνική του κατάρτιση. Είναι γιος του πρωήν διεθνούς Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Χεράρδο Ντος Σάντος, πιο γνωστό ως Ζιζίνιο, ο οποίος αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αμέρικα και Λεόν στα τέλη της δεκαετίας του 80' ενώ και ο αδερφός του Ζόναθαν ντος Σάντος αγωνίζεται στα "τσικό", των μπλαουγκράνα.

Ο πατέρας του τον καθοδηγεί στην μέχρι τώρα καριέρα του καθώς έχει αναλάβει και τον ρόλο του μάνατζέρ του. Στα 12 του χρόνια, ο Τζιοβάνι κέρδισε το πρώτο του τρόπαιο, το Ντάλας Καπ σε μια τουρνέ στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας με την ομάδα του Αμέρικα. Μετά από τις καταπληκτικές εμφανίσεις του εκεί τον ανακάλυψαν τα λαγωνικά της Μοντερέι και τον προσκάλεσαν να δοκιμαστεί εκεί. Έπεισε αμέσως για τις ικανότητές του και τελικώς αποκτήθηκε από την ομάδα, για να δοθεί αμέσως δανεικός στην θυγατρική ομάδα τρίτης κατηγορίας ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Μερικούς μήνες αργότερα, το εφηβικό τμήμα της Μοντερέι περιόδευε στην Γαλλία όπου και πήρε μέρος σε τουρνουά και ιθύνοντες του συλλόγου αποφάσισαν να τον στείλουν στην αποστολή. Εκεί τον είδαν για πρώτη φορά οι κυνηγοί ταλέντων της Μπαρτελόνα και χωρίς να χάσουν χρόνο έτρεξαν για να εξασφαλίσουν την σύμφωνη γνώμη του πατέρα του ώστε να τον πάρουν στην Ισπανία. Ο πατέρας του Τζιοβάνι συμφώνησε αμέσως και η οικογένεια μετέβει στην Ισπανία ένα χρόνο αργότερα.

Ο νεαρός μέσος αφομοιώσε γρήγορα τους ρυθμούς της ισπανικής ομάδας αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Τα δύο αδέρφια του πέρασαν επίσης από δοκιμαστικά για να πάρουν μια θέση στην ακαδημία των Μπλαουγκράνα κάτι όμως που πέτυχε μονάχα ο Τζόναθαν.

Κατά την διάρκεια του Πρωταθλήματος για Εθνικά Συγκροτήματα με παίκτες κάτω των 17 το 2005 στο Περού και φορώντας το νούμερο 8 στην πλάτη κατάφερε να κάνει τους ειδικούς να παραμιλάνε με την απόδοσή του, γεγονός που συνδυαζόμενο με την πρόοδο της ομάδας του στο τουρνουά του χάρισε την ασημένια μπάλα, καθώς αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος παίκτης του τουρνουά, πίσω από τον Βραζιλιάνο Άντερσον της Πόρτο.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Μεξικάνος ήταν ένας από τους ελάχιστους νεαρούς που συμμετείχε στην προετοιμασία της ομάδας, ενώ στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σκόραρε κόντρα στην Άαρχους.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως μετά την "ισπανοποίηση" του Ραφαέλ Μάρκεζ και την επικείμενη του Ροναλντίνιο, ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος αναμένεται να βρεί μια θέση στην πρώτη ομάδα όπου μαζί με τους Μέσι και Ροναλντίνιο αναμένεται να συγκροτήσουν την ποιοτικότερη ίσως μεσαία γραμμή που είδε ποτέ το ποδόσφαιρο.

Εν τω μεταξύ ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας του Μεξικό, Ούγκο Σάντσες, έχει τονίσει πως πρόκειται να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ποδοσφαιριστή, ενώ αναμένεται να τον καλέσει άμεσα.


3. Άντονι Βαν Ντεν Μπόρε


Ο 19χρονος μπακ, έχει συμπληρώσει ήδη 11 χρόνια (από 8 ετών) στην Άντερλεχτ αλλά πολύ σύντομα φαίνεται πως θα μετακομίσει. Η φυσική του θέση είναι δεξί μπακ, αλλά μπορεί κάλλιστα να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός αλλά και αμυντικό χαφ.

Είναι ήδη βασικό στέλεχος της Εθνικής Βελγίου, ενώ έκανε το ντεμπούτο του με τα χρώματα των "κόκκινων διαβόλων" σε φιλικό τον Απρίλιο του 2004 ενάντια στην Τουρκία σε ηλικία 17 ετών. Όσο για το ντεμπούτο του στην αντρική ομάδα της Άντερλεχτ αυτό έγινε μόλις το 2003 και σςε ηλικία 16 ετών.

Το 2005 τράβηξε τα βλέμματα επάνω του μετά την καταπληκτική του εμφάνιση στον αγώνα της ομάδας του ενάντια στην Τσέλσι για το τσάμπιονς λιγκ καθώς εκτός του ότι κάλυψε την θέση του με συνέπεια είχε και μοναδική ευκαιρία να σκοράρει. Τελικά σκοράρισε το πρώτο του γκολ σε επίσημο αγώνα, σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος ενάντια στην Ρούζενταλ τον Σεπτέμβρη του 2005.

Κατάγεται από την Δημοκρατία του Κονγκό ενώ έχει αποκτήσει την Βελγική υπηκοότητα και αγωνίζεται (με απόλυτη επιτυχία) στην εθνική ομάδα.


4. Μπόγιαν Κρκιτς Πέρεθ


Τα 899 τέρματα σε 7 χρόνια παρουσίας στα πρωταθλήματα των ακαδημιών, με την φανέλα των μπλαουγκράνα, μιλούν από μόνα τους. Ο 15χρονος επιθετικός κάνει πράγματα και θαύματα, έχει εντυπωσιάσει τους πάντες. Μάλιστα ήδη προπονείται με την δεύτερη ομάδα των Καταλανών έχοντας συμπαίκτες, οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτεροι του.

Το πλήρες όνομά του είναι Μπόγιαν Κρκιτς Πέρθ και έχει γεννηθεί τον Αύγουστο του 1990 στην Γέιδα. Ο πατέρας. Ο πατέρας του που έχει το ίδιο όνομα με τον μικρό ήταν γνωστός ποδοσφαιριστής στην Σερβί, όπου αγωνίστηκε με τον Ερυθρό Αστέρα. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για παίκτες κάτω των 17 ετών στο Λουξεμβούργο τον Μάη του 2006 ήταν πρώτος σκόρερ γεγονός απίστευτο αν σκεφτεί κανείς πως στα 4 από τα 5 ματς που αγωνίστηκε μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Πέτυχε χατ-τρικ στην νίκη της ομάδας του επί του Λουξεμβούργου, ενώ έσπρωξε την ομάδα του στην νίκη με 3-0 επί της Ρωσίας όταν μπήκε αλλαγή στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Στον τρίτο αγώνα πέτυχε γκολ με εκτέλεση πέναλτι μπαίνοντας για μία ακόμη φορά ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Στον ημιτελικό με την Τσεχία ξεκίνησε βασικός, όμως η Ισπανία έμεινε με δέκα παίκτες από νωρίς και έτσι έχασε με 2-0 και αποκλείστηκε από τον μεγάλο τελικό. Στον αγώνα για την τρίτη θέση ο Κρκιτς ήρθε για μια ακόμη φορά από τον πάγκο για να ανοίξει το σκορ. Το ματς πήγε στην διαδικασία των πέναλτι όπου και πάλι με πέναλτι του Ισπανοσέρβου, οι Ίβηρες πήραν την νίκη και την τρίτη θέση.

Αναμένεται να γίνει παίκτης της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα με το που συμπληρώσει τα 17 του χρόνια όταν και θα μπορεί πλέον να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.



5. Νικολάς Μιλάν

Γεννημένος στις 17 Νοεμβρίου του 1991, ο Χιλιανός επιθετικός, έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ σε επαγγελματικό πρωτάθλημα της Χιλής. Η πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα του Κόλο-Κόλο, ήταν όταν μπήκε ως αλλαγή σε αγώνα με την Σαντιάγο Γουόντερερς σε ηλικία 14 ετών και 9 μηνών διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Φρανκ Λόμπος. Ο Μιλάν είναι ένας πραγματικά προικισμένος ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται ως εξτρεμ και μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο το δεξί όσο και το αριστερό του πόδι.

Πριν κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, αγωνιζόταν με τους νέους της Κόλο Κόλο βρίσκοντας τρείς φορές δίχτυα σε ισάριθμους αγώνες. Πολλοί είναι αυτοί που παρομοιάζουν τον Χιλιανό επιθετικό με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Φήμες θέλουν την Ίντερ να έχει πλησιάσει την οικογένειά του προσπαθώντας να την πείσει να μετακιμίσει στην Ιταλία, όμως η Τσέλσι φαίνεται πως κερδίζει την μάχη, καθώς αναμένεται να δοκιμαστεί από την Τσέλι.

Παρά το ενδιαφέρον όμως που έχουν δείξει πολλές ευρωπαϊκές ομάδες να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, ο πατέρας του έχει δηλώσει ευθαρσώς πως ο γιος του δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πατρίδα του πριν κλείσει τα 18. Όλοι τα ίδια λένε στην αρχή...


6. Κάρλος Βέλα


Άλλος ένας Μεξικάνος ποδοσφαιριστής στην λίστα μας. Αυτό ποια που το πάτε; Τείνει να γίνει παγκόσμια δύναμη, το Μεξικό, αν έστω και οι μισοί από αυτούς που έχουμε παινέψει σε αυτό το αφιέρωμα μας βγάλουν "ασπροπρόσωπους".

Γεννημένος το 1989, ο νεαρός επιθετικός αγωνίζεται με τα χρώματα της Σαλαμάνκα, ως δανεικός από την Άρσεναλ. Πριν κάνει το μεγάλο άλμα και έρθει στην Ευρώπη, ο Βέλα είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην Γκουενταλαχάρα. Αν και δεν είχε αγωνιστεί ακόμα σε επίσημο αγώνα της Τσίβας, έκανε το μεγάλο "μπαμ" στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για ποδοσφαιριστές κάτω των 17 ετών με την εθνική ομάδα του Μεξικό.

Ο επιθετικός της Άρσεναλ βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου νέων ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 5 τέρματα. Μετά από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκανε εκεί, τον πλησίασαν αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όμως η ομάδα που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του ήταν η Άρσεναλ τον Νοέμβριο του 2005. Το συμβόλαιό του είναι 5ετούς διάρκειας.

Βέβαια, λόγω της νομοθεσίας στην Αγγλία σχετικά με τις άδειες εργασίες, ο Βέλα δεν θα μπορούσε να ενταχθεί απευθείας στην ομάδα του Λονδίνου και έτσι ο Αρσέν Βενγκέρ που έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό αναγκάστηκε να τον στείλει δανεικό στην Ισπανία ώστε να αποκτήσει την υπηκοότητα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια (ο ένας χρόνος έχει περάσει ήδη), ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί ως κοινοτικός. Στην αρχή πήγε ως δανεικός στην Θέλτα και πλέον αγωνίζεται στην Σαλαμάνκα. Στις πρώτες 10 συμμετοχές με την ισπανική ομάδα έχει 6 τέρματα.


7. Φερνάντο Γκάγκο


Ο νέος μεγάλος "γαλαξιακός" αστέρας, καθώς ήδη η Ρεάλ κατάφερε και τον "άρπαξε" από την Μπόκα. Είκοσι μόλις χρόνων, γεννημένος στις 10 Απριλίου του 1986 στην Τσιουνταντέλα του Μπουένος Άιρες, είναι έτοιμος να καλύψει το κενό που έχει αφήσει ο Φερνάντο Ρεδόνδο.

Αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου και έχει μάθει την "τέχνη" της μπάλας στις ακαδημίες της πρώην πλέον ομάδας του, της Μπόκα Τζούνιορς. Ο Γκάγκο έκανε το ντεμπούτο του με την Μπόκα σε ηλικία μόλις δεκαεπτά ετών σε αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Κίλμες (1-0), στις 5 Δεκεμβρίου 2004.

Αυτό ήταν, το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι. Οι συγκρίσεις με τον Ρεδόνδο πολλές και ο χώρος του κέντρου της Μπόκα, έμοιαζε απελπιστικά "άχρωμος" χωρίς την ποιότητα που του προσέδιδε ο νεαρός Αργεντίνος.

Οι εμφανίσεις του δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του κόσμου και ομάδες όπως Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν "ακόνισαν" τα νύχια τους για να κερδίσουν τα πόδια του. Νικήτρια; Η Ρεάλ, που αρχής γενομένης από αυτή την κίνηση ματ θέλει να δημιουργήσει την "υπερομάδα" του μέλλοντος.

Ο Φερνάντο Γκάγκο λοιπόν αναμένεται να λάμψει στα ευρωπαϊκά γήπεδα προς "τέρψιν" των οφθαλμών των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.


8. Μαρσέλο Σίλβα Τζούνιορ


Ο Μαρσέλο Βιέιρα ντα Σίλβα Τζούνιορ (ή απλά Μαρσέλο) γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 12 Μαΐου του 1988, παρακαλώ. Ήδη αποτελεί μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης και ο κυριότερος ευφημισμός που τον ακολουθεί, είναι πως πρόκειται για τον νέο αριστερό μπακ που θα αντικατάστησει τον Ρομπέρτο Κάρλος στη Ρεάλ και την εθνική Βραζιλίας.

Κατάγεται από πολύ φτωχή οικογένεια και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σάλας σε ηλικία μόλις εννέα ετών. Τέσσερα χρόνια αργότερα "εφτιαξε" δελτίο στη Φλουμινένσε. Παρόλαυτά εκείνος ήταν έτοιμος να παρατήσει το ποδόσφαιρο για να βοηθήσει την οικογένεια του. Η Φλουμινένσε όμως τον θεωρούσε "πραγματικό θησαυρό" και δεν ήταν διατεθημένη να τον αφήσει έτσι απλά.

Αριστερό μπακ χαφ, με άρτια τεχνική κατάρτιση που θα ζήλευαν πολλοί πανάκριβοι χαφ, άφησε την ομάδα του και τη χώρα του για τη χάρη μιας "βασίλισσας". Χωρίς να έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο, θα αγωνιστεί ως τον Ιούνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης Β' και από τη νέα χρονιά, θα αρχίζει να "αλωνίζει" από τα αριστερά.

Στο ντεμπούτο του με την εθνική Βραζιλίας σκόραρε εναντίον της Ουαλίας, με ένα φοβερό αριστερό σουτ διαγώνια έξω από την περιοχή. Μένει να αποδείξει τον ευφημισμό περί αντικαταστάτη του μεγάλου Ρομπέρτο Κάρλος.



9. Κέρλον Μόουρα Σόουζα

Άλλο ένα παιδί θαύμα από τη Βραζιλία ή απλά ένας ζογκλέρ της μπάλας που θα μείνει ζογκλέρ; Όπως και να' χει το τελευταίο διάστημα έχει κλέψει τις καρδιές και τα βλέμματα σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω της "ντρίμπλας της φώκιας" που τον έκανε εγνωστό ανά την υφήλιο.

Ο χαρισματικός επιθετικός γεννήθηκε στην Ιπατίνγκα της Βραζιλίας στις 27 Ιανουαρίου του 1988 και έχει ύψος μόλις 1,67 εκ. Το "παρατσούκλι" του είναι "φώκια". Ο Κέρλον έχει την ικανότητα να "φέρνει" με το πόδι τη μπάλα στο κεφάλι και να τρέχει με τη μπάλα κολημένη στο μέτωπο κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η "ντρίμπλα της φώκιας", είναι πολύ δύσκολο να ανακοπεί νόμιμα από τους αντιπάλους του. Έχει μάλιστα την ικανότητα να τρέχει με τη μπάλα στο κεφάλι αλλάζοντας κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί να τον σπρώχνουν και να τον κλωτσάνε για να σταματήσουν την πορεία του.

Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως επιθετικός όσο και ως επιτελικός μέσος, καθώς έχει εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση στην πλάτη της άμυνας, ενώ παίρνει και πολλές εκτελέσεις φάουλ. Για την ώρα ανήκει στην Κρουζέιρο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον φωνάζουν νέο Ροναλντίνιο (ιερόσυλοι!). Οι φήμες τον θέλουν να βρίσκεται στο στόχο πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, με πρώτη και κύρια την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατά δεύτερο λόγο οι Ίντερ, Μίλαν χωρίς ωστόσο να είναι κάτι επιβεβαιωμένο.

Πάντως φέτος δεν διανύει και την καλύτερη του περίοδο, καθώς σε 26 συμμετοχές δεν έχει πετύχει ακόμη γκολ. Συνεπώς το όνομα του ακόμη δεν έχει γίνει "μήλον της έριδος" διότι θεωρείται ανέτοιμος για το μεγάλο βήμα.



10. Σεσκ Φαμπρέγας

Ο Σεσκ ήταν σίγουρα η αποκάλυψη της περασμένης σεζόν για την Άρσεναλ. Στην ηλικία των 18 είχε πάρει την φανέλα του βασικού ...σπίτι του καθώς οι τραυματισμοί δημιούργησαν τεράστιο κενό στην μεσαία γραμμή των κανονιέρηδων, κάτι που έφερε τον νεαρό Ισπανό πρό των πυλών της ενδεκάδας.

Ο έφηβος Ίβηρας έβγαλε όσους πίστεψαν στην αξία του ασπροπρόσωπους. Δουλεύει συνεχώς ώστε να αναπτύσσει το αστείρευτο ταλέντο του και έχει αφομοιώσει πλήρως το αγγλικό στυλ παιχνιδιού.

Κατάφερε να σκοράρει τρείς φορές το 2005 και έγινε παράλληλα ο νεότερος παίκτης της Άρσεναλ που σκοράρει στο πρωτάθλημα. Τέλος την φετινή σεζόν έχει κάνει πολύ μεγάλα παιχνίδια με τον τρόπο παιχνιδιού του να τον κάνει να μοιάζει με 30χρονο ολοκληρωμένο χαφ ενώ συνέβαλε τα μέγιστα στην ξέφρενη πορεία της ομάδας του στο περσινό τσάμπιονς λιγκ.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα πως ο νεαρός Ισπανός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα από την οποία και τον έκλεψε η Άρσεναλ.



11. Ιγκόρ Ακινφέεφ


Έχει γεννηθεί στις 8 Απριλίου του 1986. Αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία κατέχει θέση βασικού από τα 17 του χρόνια.

Είναι ίσως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη, ενώ έχει μόλις κλείσει τα 20 του χρόνια. Είναι θέμα χρόνου να εγκαταλείψει την Μόσχα για κάποια μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή ομάδα, καθώς πρπόκειται για έναν σταθερότατο κήπερ, με μοναδικά προσόντα.

Συνεχιστής της καλής παράδοσης των Σοβιετικών κήπερ Γιασίν και Ντασάεφ έχει ήδη κατακτήσει μια σειρά από τίτλους μεταξύ αυτών και το Κύπελλο UEFA του 2004/05.

Ακόμα έχει κατακτήσει ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, 2 πρωταθλήματα Ρωσίας, 2 Κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ.



12. Νούρι Σαχίν


Το παιδί θαύμα με την διπλη υπηκόοτητα θεωρείται και όχι άδικα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου.
Όλοι τον... μαθαμε πρόπερσι αφου στα 16 του έκανε ρεκόρ όντας ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε αγώνα της Μπουντεσλίγκα.

Ο Τούρκος -γεννημένος στην Γερμανία- μέσος πήρε την ευκαιρία να αγωνιστεί καθώς η Ντόρτμουντ είχε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην Μπουντεσλίγκα έγινε βασικός στην Ντόρτμουντ.

Ήδη έχει αγωνιστεί φέτος σε 15 αγώνες του πρωταθλήματος! Είναι διεθνής με την φανέλα της Εθνικής Τουρκίας αφού παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι του Γερμανικού ποδοσφαίρου έκαναν τα πάντα για να τον κερδίσουν αυτός προτίμησε την πατρίδα του παρά την χώρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο Σαχίν απέδειξε ότι δεν αναδείχθηκε άδικα ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων 2005. Στις 26.11.2005 έβαλε το πρώτο του γκολ στην Μπουντεσλίγκα και έγινε και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του; Η σπουδαία του φυσική κατάσταση και η σούπερ τεχνική κατάρτιση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο προπονητής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ τον χαρακτήρησε ως "Το μεγαλύτερο ταλέντο της Ευρώπης" . Αποδίδει τα μέγιστα κυρίως όταν αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.


13. Αντρές Γκουαρντάδο


Ολόκληρο το όνομά του είναι Χοσέ Αντρές Γκουαρντάδο, Ερνάντεζ. Έχει γεννηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου του 1986 στην Γκουενταλαχάρα. Ο νεαρός Μεξικάνος αγωνίζεται ως αριστερό μπακ χαφ στην Άτλας.

Στα 20 του χρόνια, ο Γκουαρντάδο είναι ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του Μεξικάνικου ποδοσφαίρου. Είναι αρκετά σκληρός αλλά καθαρός στο παιχνίδι του ενώ φημίζεται για την ταχύτητα και την ντρίμπλα του. Ο Γκουαρντάδο έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο τον Αύγουστο του 2005, με νίκη με 3-2 κόντρα στην Πατσούκα. Η πρώτη του συμμετοχή με την εθνική του ομάδα, ήρθε στις 14 Δεκεμβρίου του 2005, τέσσερις μόλις μήνες μετά από το ντεμπούτο του με την Άτλας.

Συνεχίζοντας την εξαιρετική του φόρμα, ο Λα Βόλπε τον κάλεσε στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας όπου και αγωνίστηκε ενάντια στην Αργεντινή. Παρά την ήττα της ομάδας του από τους "μπιανκοσελέστε", στην παράταση, ο Γκουαρντάδο είχε καταπληκτική απόδοση ταλαιπωρώντας τους αντίπαλους αμυντικούς από αριστερά. Πρόσφατα ο νεαρός ποδοσφαιριστής ανακοίνωσε πως θα παντρευτεί πριν φύγει το 2006.

Τον Ιούνιο αλλά και τον Ιούλιο του 2006, τα διεθνή ΜΜΕ μιλούσαν για προτάσεις από τις Ίντερ, Μίλαν, Φιορεντίνα και Ουντινέζε για την απόκτηση του Μεξικάνου, ενώ πιο πρόσφατα κατέθεσε πρόταση η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι πρότιναν στην Άτλας, να δανειστούν τον νεαρό μπακ χαφ για δύο χρόνια δίνοντας για κάθε ένα από αυτά 100 χιλιάδες ευρώ. Η πρόταση απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη και η ανακοίνωση της μεξικάνικης ομάδας έθετε ως αρχική τιμή για τον ποδοσφαιριστή τα 5 εκατομμύρια ευρώ.


14. Γκονζάλο Ιγκουαΐν


Ο Γκονζάλο Ζεράρδο Ιγκουαΐν γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1987 στο Μπρεστ της Γαλλίας. Έχει Αργεντίνικη υπηκοότητα, αλλά και Γαλλικό διαβατήριο και ήδη ανήκει στο έμψυχο δυναμικό, ποιας άλλης, της Ρεάλ Μαδρίτης. Από τη Γαλλία είχε φύγει σε ηλικία δέκα μηνών και επέστρεψε στο Μουντιάλ του 1998.

Ακόμη δεν έχει ενταχθεί σε κάποια από τις δύο εθνικές ομάδες που τον καλούν, διότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποια θέλει να παίξει, την Γαλλία ή την Αργεντινή. Μάλιστα ο Ντομενέκ τον είχε καλέσει για το φιλικό απέναντι στην εθνική Ελλάδος, αλλά εκείνος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Η Ρεάλ δεν είχε εύκολο έργο ως προς την απόκτηση του νεαρού επιθετικού, καθώς οι εμφανίσεις του με τη Ρίβερ Πλέιτ, προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων ομάδων μεταξύ των οποίων, η Μίλαν, η Μάντσεστερ, η Τσέλσι, Η ΠΑρί Σ.Ζ. και η Μαρσέιγ.

Η εμφάνιση που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, ήταν αυτή στο "Σούπερκλάσικο" κόντρα στην Μπόκα στην οποία πέτυχε δύο γκολ στέλνοντας στους επτά ουρανούς τους οπαδούς της Ρίβερ. "Το μέλλον του είναι τεράστιο" δήλωνε μια μέρα μετά ο Ντανιέλ Πασαρέλα". Ολόκληρος Πασαρέλα το είπε, ήταν δυνατόν να λείπει από το αφιέρωμα μας;

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που τον συνοδεύει και που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως η καριέρα του μοιάζει απίστευτα με την καριέρα του Νταβίντ Τρεζεγκέ, του οποίου ο πατέρας ήταν επίσης Αργεντίνος, ο ίδιος μεγάλωσε στην Αργεντινή, ενώ μάλλον θα γίνει μέλος της εθνικής Γαλλίας, έχοντας ήδη κατοχυρώσει τη φανέλα με το νούμερο είκοσι στηην πλάτη, ακριβώς όπως ο Τρεζεγκέ.

Ο νεαρός επιθετικός αμέσως μετά τη σύναψη του συμβολαίου του με τη Ρεάλ είπε: "Είναι θαυμάσιο που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως η Ρεάλ. Αισθάνομαι περήφανος που με αναγνώρισαν το ταλέντο μου στη Μαδρίτη".



15. Σέρχιο Αγκουέρο


Ο Σέρχιο Λιονέλ Αγκουέρο γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1988 στο Κίλμες της Αργεντινής. Ο νεαρός επιθετικός αγωνίζεται επί του παρόντος στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Είναι ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Αργεντινής με την Ιντεπεντιέντε, σε ηλικία μόλις 15 ετών και 35 ημερών! Το ρεκόρ αυτό έγινε στις 7 Ιουλίου 2003 κόντρα στη Σαν Λορέντζο, σπάζοντας το ρεκόρ του "μέγιστου" Ντιεγκίτο.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, άφησε την πατρίδα του για τη λάμψη και το χρήμα της Ευρώπης. Θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα κορυφαία ταλέντα που αναμένεται να αφήσουν εποχή, μαζί με τον Λιονέλ Μέσι.

Ήδη έκανε και την πρώτη του εμφάνιση με την εθνική Αργεντινής στο φιλικό με την Βραζιλία που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο "Έμιρεϊτς".

Από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του είναι το γκολ που πέτυχε λίγες μέρες πριν (21/12) στο Καμπ Νου απέναντι στην Μπαρτσελόνα, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας της ομάδας του.

Με την Ιντεπεντιέντε απότο 2003 έως το 2006 σε 53 συμμετοχές πέτυχε 23 γκολ. Ενώ με την Ατλέτικο έχει ήδη 13 συμμετοχές και τρία γκολ. Το μέλλον αναμένεται λαμπρό.


16. Μπεν Αρφά


Ο Χατέμ Μπεν Αρφά γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου του 1987 στο Κλαμάρτ της Γαλλίας και ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Λιόν. Αγωνίζεται με την ίδια ευκολία τόσο στο δεξί, όσο και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Το σίγουρο είναι ότι στους πρωταθλητές Γαλλίας δεν πρόκειται να λείψει ο Βιλτόρ και ο Μαλουντά.

Προερχόμενος από τις ακαδημίες της κορυφαίας Γαλλικής ομάδας της τελευταίας δεκαετίας, κατάφερε να αναρριχηθεί στην πρώτη ομάδα την περίοδο 2004/05, κάνοντας την "παρθενική" του εμφάνιση κόντρα στην Νις την πρώτη αγωνιστική.

Αγωνίστηκε συνολικά σε εννέα αγώνες του "Σαμπιονά" και σε τέσσερις του "Τσάμπιονς Λιγκ", αφήνοντας δείγματα από την ποιότητα και την κλάση του. Θα μπορούσε να είχε δείξει πολλά περισσότερα αν δεν τον άφηνε έξω ένας σοβαρός τραυματισμός.

Έχει επίσης περάσει από όλα τα επίπεδα των εθνικών ομάδων. Με την εθνική παίδων σε 22 συμμετοχές πέτυχε 15 γκολ, βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μάλιστα για χάρη της Γαλλίας απέρριψε πρόταση της εθνικής Τυνησίας, ώστε να γίνει μέλος της ομάδας που θα πήγαινε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία.

Με τη Λιόν έχει ήδη κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Γαλλίας.


17. Καρίμ Μπενζεμά


Ο Καρίμ Μπενζεμά είδε το πρώτο φως του στις 19 Δεκεμβρίου του 1987. Είναι πολιτογραφημένος Γάλλος με καταγωγή από την Αλγερία και αγωνίζεται στη Λιόν στη θέση του επιθετικού.

Και αυτός αποτελεί ένα γνήσιο ταλέντο που προέχεται από τις ακαδημίες της Λιόν και μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός επιθετικός στο κλασσικό 4-3-3 της "ισόβιας" πρωταθλήτριας, αλλά μπορεί εξίσου καλά να αγωνιστεί και στις πτέρυγες της γραμμής κρούσης.

Ο Ραϊμόν Ντομενέκ κάλεσε τον νεαρό επιθετικό για το φιλικό με την Ελλάδα, πριν καν κλείσει τα 19 του χρόνια. Στο συγκεκριμένο φιλικό δεν είχε αγωνιστεί και δυστυχώς γι'αυτόν το ντεμπούτο του με την εθνική θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη, καθώς έπαθε θλάση στο μηρό και θα μείνει εκτός για δύο περίπου μήνες.



18. Γιοάν Γκουργκούφ

Ο 19χρονος μέσος είναι το “διαμάντι” των ακαδημιών της Ρεν, καθώς κατάφερε στην τρίτη σεζόν του στην επαγγελματική ομάδα να είναι από τους πρωτεργάτες της καταπληκτικής πορείας που έκανε η ομάδα του στην Ligue 1.

Έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία την σεζόν 2003-2004, σε ηλικία 17 ετών και έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι έχει τα προσόντα για να διακριθεί στο πρωτάθλημα και να γίνει από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ομάδας.

Την περσινή σεζόν αποτέλεσε τον συνδετικό “κρίκο” της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης της Ρεν. Είναι ταχύτατος, αντέχει στο “σκληρό” παιχνίδι (1,85 ύψος, 79 κιλά), διαθέτει πολύ καλή κάθετη πάσα, φαντασία, ενώ έχει συχνή επαφή με τ’ αντίπαλα δίχτυα, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται πίσω από τους επιθετικούς.

Αυτοί ήταν άλλωστε οι λόγοι που το περασμένο καλοκαίρι έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του παίρνοντας μετεγγραφή για την Μίλαν, η οποία βέβαια, μόνο καλά δεν τα πάει φέτος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Πέρυσι πάντως είχε 37 συμμετοχές με την φανέλα της Ρεν, ενώ πέτυχε και 6 γκολ.


19. Ιμπραήμ Αφελάι


Γεννημένος στις 2 Απριλίου του 1986 στην Ουτρέχτη, ο Ολλανδός έχει ήδη καταφέρει να παίξει στην Αϊντχόφεν και να κερδίσει δύο τίτλους.

Ο Αφελάι αποφάσισε μαζί με τους γονείς του να αφήσει την Ουτρέχτη στα δέκα του χρόνια και να γραφτεί στις ακαδημίες της PSV. Έτσι σε ηλικία 17 ετών τον Φεβρουάριο του 2004, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε αγώνα για το Ολλανδικό κύπελλο ενάντια στην Μπρέντα. Στη συνέχεια αγωνίστηκε και σε δύο αγώνες πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς

Την επόμενη χρονιά (2004/5), η οποία ήταν και η πιό επιτυχημένη για την Αϊντχόφεν μετά από εκείνη του 1988 (κατέκτησε το ντάμπλ και έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών), ο Αφελάι δεν χρησιμοποιήθηκε σχεδόν καθόλου μέχρι το τέλος της χρονιάς δίνοντας όμως τα διαπιστευτήρια του σε όσους αγώνες έπαιξε και φτάνοντας στο σημείο να πετύχει τα δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του στον αγώνα ενάντια στην Φέγενορντ (4-2) τον Μάιο του 2005.

Τελείωσε λοιπόν την χρονιά εκείνη με 7 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες και 2 γκολ. Φέτος όμως, φαίνεται πως είναι η χρονιά του νεαρού. Πέρυσι ο Χίντινγκ είδε σπουδαίους παίκτες όπως οι Φαν Μπόμελ και Φόγκελ να φεύγουν από την ομάδα και έτσι ο Αφελάι επιστρατεύτηκε και είναι πλέον βασικότατα στέλεχος της πρωταθλήτριας Ολλανδίας.

Ο νεαρός, αγωνίζεται με εξαιρετικές επιδόσεις ως ανασταλτικό χαφ και υπόσχεται να οδηγήσει την ομάδα του και σε άλλες μεγαλύτερες επιτυχίες.


20.
Ισμαέλ Αισάτι

Η περίπτωση του Ισμαέλ Αϊσσάτι είναι πανομοιώτυπη με αυτήν του Ιμπράημ Αφελλάι. Οι δύο παίκτες κατάγονται από το Μαρόκο ενώ έχουν ξεκινήσει αμφότεροι την καριέρα τους από ομάδες της Ουτρέχτης στην οποία και έχουν γεννηθεί! Ο Αϊσσάτι είναι γεννημένος τον Αύγουστο του 1986 και είναι ο νεότερος Ολλανδός που έχει αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αγωνίζεται σαν επιτελικός μέσος. Δεν έχει ακόμα αποφασίσει σε ποιά εθνική ομάδα θα αγωνιστεί αλλά έχει δικαίωμα να επιλέξει ανάμεσα σε Μαρόκο και Ολλανδία καθώς είναι κάτοχος και των δύο υπηκοοτήτων.

Τον Οκτώβρη του 2005 έγινε ο νεότερος Ολλανδός που αγωνίστηκε σε αγώνα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (17 ετ.). Τον τίτλο αυτό τον έκλεψε από έναν άλλο ευρισκόμενο στην λίστα τον Ριάν Μπάμπελ, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης στο τσάμπιονς λιγκ στα 17 του όμως όντας 8 μήνες μεγαλύτερος.


21. Χεσούς Νάβας


Ο Χεσούς Νάβας Γκονζάλες γεννήθηκε στη Σεβίλλη στις 21 Νοεμβρίου του 1985 και ανήκει στη Σεβίλλη. Όσοι τον παρακολούθησαν πέρσι στην πορεία της ομάδας θα τον θυμούνται ακόμη για την τρόμερη ταχύτητα του με τη μπάλα στα πόδια και την ικανότητα του να διεμβολίζει την αντίπαλη άμυνα δημιουργώντας προβλήματα από το πουθενά.

Ο Νάβας ενσωματώθηκε στην ομάδα της Σεβίλλης Β' το 2002 και σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών. Την περίοδο 2002/03 έπαιξε μόνο σε έξι αγώνες χωρίς να βρεο το δρόμο προς τα δύχτια. Την επόμενη χρονιά άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του, αγωνιζόμενος σε 22 παιχνίδια, πετυχαίνοντας τρία γκολ. Την χρονιά αυτή άφησε πολλές υποσχέσεις και παρά τομ νεαρό της ηλικίας του στο τέλος της χρονιάς προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και έπαιξε σε πέντε παιχνίδια στην Πριμιέρα Ντιβιζιόν.

Ωστόσο της επόμενης περιόδου (2004/05), ξεκίνησε και πάλι από τη Σεβίλλη Β', όμως το ταλέντο και η απίστευτη πρόοδος του, ανάγκασε τον Χουάντε Ράμος να τον καλέσει ξανά στην πρώτη ομάδα. Μάλιστα αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια και σκόραρε δύο φορές.

Από τότε αποτελεί έναν από τους παίκτες που έχουν προσδώσει το προσωπικό τους στοιχείο στην ταυτότητα της Σεβίλλης, μιας από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, η οποία παίζει θελκτικότατο ποδόσφαιρο.

Για του λόγου το αληθές, την περίοδο 2005/06, ο Νάβας αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια, πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Ήταν λογικό και επόμενο να γίνει γρήγορα και μέλος της εθνικής ελπίδων της Ισπανίας.

Κορυφαία του στιγμή είναι σίγουρα η κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2006. Στον τελικό απέναντι στην Μπλάκμπερν (4-0), η εμφάνιση του ήταν αξιομνημόνευτη. Και είναι μόλις είκοσι χρονών. Το μέλλον του ανήκει.

Μετά τον τελικό του ΟΥΕΦΑ πολλοί πίστεψαν πως δύσκολα θα έμενε στη Σεβίλλη. Ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει γιατί πέρα από τοσυμβόλαιο που τον δένει ως το 2010, ο νεαρός ακραίος μεσοεπιθετικός, δυσκολεύεται να αποχωριστεί το σπίτι του στην Ανδαλουσία.


22. Ταγιέ Ταϊβό

Ο Νιγηριανός μεσοαμυντικός είναι από τους κορυφαίους παίκτες της Μαρσέϊγ την φετινή σεζόν. Ο τεχνικός των Μασσαλών, του έχει εμπιστευθεί θέση βασικού από τις αρχές της σεζόν και δεν σκέφτεται ούτε… γι’ αστείο να βάλει κάποιον άλλο στην αριστερή πλευρά.

Μπορεί στο περσινό Κόπα Άφρικα η Νιγηρία να μην κατάφερε να φθάσει στον τελικό, όμως ο Ταϊβό κατάφερε να ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του και να προσελκύσει τα βλέμματα αρκετών σκάουτερ ευρωπαϊκών ομάδων (κυρίως ιταλικών…), με αποτέλεσμα στο “Βελοντρόμ” να έχουν αρχίσει να σκέφτονται το ενδεχόμενο της παραχώρησης του.

Ο 21χρονος άσος ξεκίνησε την καριέρα του στους Λόμπι Σταρς και το 2004 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, καθώς αποκτήθηκε από την Μαρσέϊγ. Την φετινή σεζόν οι “μετοχές” του έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και το καλοκαίρι αναμένεται να υπάρχουν αρκετές προτάσεις για την παραχώρηση του.

Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, δεν μπορεί κάποιος να τον πει κοντό (1,83 ύψος, 77 κιλά) και είναι εγγύηση για την αριστερή πλευρά της Μαρσέϊγ και της Εθνικής Νιγηρίας, καθώς είναι λίγοι οι αντίπαλοι εξτρέμ που έχουν καταφέρει να τα… βγάλουν πέρα μαζί του. Συχνά πυκνά προωθείται για να επιχειρήσει σέντρες, μακρινά σουτ (κίνδυνος-θάνατος το αριστερό πόδι του…), ενώ δεν διστάζει να εκτελέσει και φάουλ.

Με την εθνική ομάδα της χώρας του μετράει 9 συμμετοχές. Έχει συμβόλαιο με τους Μασσαλούς μέχρι το 2009.


23. Ντιέγκο Ρίμπας ντα Κούνια


Είναι Βραζιλιάνος, όμως μικρή σχέση έχει με άλλους συμπατριώτες του, όπως ο Ροναλντίνιο. Αγωνίζεται με τα χρώματα της Βέρντερ στην οποία μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι από την Πόρτο. Μπορεί η εθνικότητά του να μην πείθει γι αυτό, όμως ο Ντιέγκο δεν είναι ο φαντεζί παίκτης που θα προσπαθήσει να θαμπώσει με τις ντρίμπλες του. Ίσα-ίσα, ο μέσος της Βέρντερ είναι αρκετά αθόρυβος παίκτης, με πάσα φαρμάκι όμως.

Συνεργάζεται εξαιρετικά με τον Κλόζε, καθώς οι κάθετές του μπαλιές είναι βούτυρο στο ψωμί του κορυφαίου Γερμανού σκόρερ της εποχής μας. Αποκτήθηκε από την γερμανική ομάδα για να καλύψει το κενό που άφησε ο Γιοάν Μικού φεύγοντας για την Μπορντό και τα έχει καταφέρει στο απόλυτο. Ακόμα έχει 13 συμμετοχές με την φανέλα της "σελεσάο".

Είναι γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου του 1985 και παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει αρκετά ώριμος στο παιχνίδι του. Από τα 12 του χρόνια φορούσε την φανέλα της Σάντος, κανοντας το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στα 16 του χρόνια το 2002. Την ίδια χρονιά πήρε το πρωτάθλημα της χώρας με την ομάδα του. Κλήθηκε στην Εθνική για το Κόπα Αμέρικα του 2004, ενώ σκόραρε στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην Αργεντινή στην διαδικασία των πέναλτι, όπου η ομάδα του αναδείχθηκε νικήτια.

Την επόμενη χρονιά πήρε την μετεγγραφή για την Πόρτο στην οποία δεν κατάφερε να πείσει για τις ικανότητές του τον τότε τεχνικό της πορτογαλικής ομάδας Κο Αντριάνσε, χάνοντας έτσι την θέση του στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Το συμβόλαιο του με την Βέρντερ Βρέμης λήγει το 2010.


24. Λούκας Ποντόλσκι


Ο Λούκας Ποντόλσκι είναι η μεγάλη ελπίδα των Γερμανών. Ο 20χρόνος θεωρείται ως το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή της χώρας. Αγωνίζεται στην Μπάγερν Μονάχου και μέχρι πρόπερσι έπαιζε στην Β' Εθνική όμως αυτό δεν τον εμπόδισε καθόλου να παίξει στην "νατσιονάλμανσαφτ" από τα 18 του!

Ο Γερμανός -με ρίζες από την Πολωνία- ποδοσφαιριστής είναι ένας επιθετικός παγκόσμιας κλάσης και γι αυτό αγωνίζεται ήδη ως βασικός στην Μπάγερν Μονάχου αλλά και στην Εθνική Γερμανίας. Άλλωστε για τον "πρίγκηπα Πόλντι" έχουν ενδιαφερθεί όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης όπως πχ η Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει μία ιδιαίτερη επαφή με τα δίχτυα, πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, δυνατός στις μονομαχίες, με πολύ καλό σουτ τόσο απο κοντινή όσο και απο μακρινή απόσταση.

Το μόνο ερωτηματικό είναι αν θα μπορέσει να αντέξει την πίεση που τoυ ασκούν τα γερμανικά ΜΜΕ ιδιαίτερα από την ώρα που πήρε την πολυπόθητη μεταγραφή στην μεγαλύτερη ομάδα της χώρας, την πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου. Την προπερσινή σεζόν με... συμπαίκτη τον Βασίλη Τσιάρτα ήταν ο ηγέτης της Κολωνίας και με 24 γκολ σε 30 αγώνες αναδείχθηκε πρώγτος σκόρερ στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.


































































































































































































































































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ