ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ταράσης: "Μπράβο στον Μουνιόθ"

Ταράσης: "Μπράβο στον Μουνιόθ"
Νίνης

Ο προπονητής που ανέδειξε τον Νίνη, Κώστας Ταράσης, μιλά στο SPORT 24 για την ποιότητα του 16χρονου και συγχαίρει τον Μουνιόθ

Χθες ο 16χρονος Σωτήρης Νίνης "άρπαξε" την ευκαιρία από τα μαλλιά, αγωνίστηκε ως βασικός στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού και χωρίς υπερβολές, έδωσε μια "νότα" αισιοδοξίας στον Παναθηναϊκό που τόσο την είχε ανάγκη το τελευταίο διάστημα.
- Ποια στοιχεία διακρίνατε στον Σωτήρη, που σας οδήγησαν στο να τον προτείνετε στη διοίκηση, με σκοπό να γίνει επαγγελματίας;


"Ο Σωτήρης έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και άψογο χειρισμό της μπάλας. Είναι πολύ ταχύς με τη μπάλα στα πόδια, αλλά το σημαντικότερο του προσόν είναι ότι έχει μεγάλο ποδοσφαιρικό θράσος, δεν κρύβεται ποτέ. Είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής.

Πραγματικά η ποιότητα του είναι σπάνια. Αυτά, σε συνδυασμό με τον πολύ καλό χαρακτήρα του, γιατί στην Παιανία δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στον χαρακτήρα, με οδήγησαν στην απόφαση να τον προτείνω από τα 16 και κάτι να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. "




- Πιστεύατε πως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την υπογραφή του επαγγελματικού συμβολαίου του, θα αγωνιζόταν ως βασικός στην πρώτη ομάδα;



"Αν δεν τον πιστεύαμε δεν θα τον προτείναμε. Ο Σωτήρης είναι "μπαλαδόφατσα" με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι μόλις δεκαέξι χρονών και κάτι μηνών και θα μπορούσαμε απλά να περιμένουμε άλλον ενάμιση χρόνο, ώστε να γίνει επαγγελματίας.

Σε μας δεν προκάλεσε καμία έκπληξη το γεγονός ότι έπαιξε και μάλιστα τόσο καλά. Εμείς τον ξέραμε και σου λέω πάλι πως αν δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες της πρώτης ομάδας, δεν θα τον προτείναμε.

Όλα έγιναν αθόρυβα. Οι εφημερίδες πέρασαν στα ψιλά το γεγονός ότι ο Σωτήρης ήταν στην αποστολή και είναι φυσικό ο κόσμος να απορεί με την επιλογή του Μουνιόθ. Κι εδώ θέλω να συγχαρώ τον Κύριο Μουνιόθ που τόλμησε να ξεκινήσει βασικό τον Νίνη. Μην ξεχνάς ότι έμεινε εκτός ο Ρομέρο."






Ο κύριος Ταράσης μίλησε μαζί με τον Νίνη λίγο πριν την έναρξη του αγώνα και μας εκμυστηρεύτηκε τα συναισθήματα του "μικρού"

- Ποιες ήταν οι συμβουλές που του δώσατε για το παιχνίδι;



"Μίλησα μαζί του λίγο πριν το παιχνίδι, την ώρα που βγήκε για να πατήσει τον αγωνιστικό χώρο για να δει τι ποδοσφαιρικά παπούτσια θα βάλει, αφού λίγο πριν είχε μάθει πως ξεκινάεί βασικός.

"Κύριε Κώστα, ξεκινάω"

Εκείνη τη στιγμή πρέπει να είχε 180 παλμούς. Εγώ τον συμβούλεψα να είναι ήρεμος, οι πρώτες επαφές με τη μπάλα να είναι σίγουρες και να ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες που του έδωσε ο κύριος Μουνιόθ. Του είπε να παίξει ακριβώς όπως παίζει στην προπόνηση και αυτό έκανε ο "μικρός"."






O προπονητής του Σωτήρη Νίνη συμβουλεύει το "πουλέν" του και τον Πανθηναϊκό για τη δύσκολη συνέχεια πιστεύοντας ακράδαντα πως το μέλλον του ανήκει.

- Και τί θα τον συμβουλεύατε για τη συνέχεια;




"Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα, όμως θα πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό του πως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Σίγουρα πρέπει να τον προστατέψει και ο Πανθηναϊκός. Εκείνος από την πλευρά του πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, γιατί πραγματικά το μέλλον του ανήκει. Ήταν μόνο η αρχή."


Συνεχίζοντας, μας εξομολογείται την ηθική ικανοποίηση που ένιωσε βλέποντας τον 16χρονο να αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά και μας μιλά για την άψογη συνεργασία με τον Βίκτορ Μουνιόθ τον οποίο θέλει να συγχαρεί για την επιλογή του.

Επίσης μας εξηγεί γιατί παρομοιάζει την Παιανία σαν μια "πυραμίδα"

- Ποια η συνεργασία σας με τον κύριο Μουνιόθ; Γνώριζε για το ταλέντο του;



"Η συνεργασία μας με τον κύριο Μουνιόθ είναι άψογη. Είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τις ακαδημίες της ομάδας και μαθαίνει συνεχώς για την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας. Ούτε για εκείνον ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ο Σωτήρης άρπαξε την ευκαιρία, γιατί τον ήξερε καιρό τώρα και μάλιστα τον έχει πάρει σε αρκετές προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Άλλωστε έρχεται και παρακολουθεί τους αγώνες των νέων και ρωτάει συνεχώς για να μάθει λεπτομέρειες για τους νέους της ομάδας. Πολλές φορές χρειάζεται και παίρνει παίκτες για τις προπόνήσεις ή τους αγώνες, γι'αυτό θέλει να ξέρει τα πάντα.

Μπράβο στον κύριο Μουνιόθ, αυτό ήταν ένα μήνυμα προς όλους. "






- Νιώσατε δικαιωμένος για την επιλογή σας;




"Αυτό που έγινε χθες ήταν η δικαίωση, η ηθική ικανοποίηση για μένα. Πραγματίκά πήγα να τον παρακολουθήσω από κοντά και ένιωσα σαν να παίζω εγώ, είχα άγχος. Μάλλον είχα περισσότερο από αυτόν όταν ξεκίνησε το παιχνίδι."


- Η Παιανία θα συνεχίσει να παράγει ταλέντα προς όφελος του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου;



"Κοίταξε να δεις, η Παιανία είναι σαν μια πυραμίδα. Έχουμε οκτώ τμήματα στις ακαδημίες και πολλά παιδιά που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Σκοπός όλων των ανθρώπων που δουλεύουμε στις ακαδημίες είναι να δουλεύουμε σκληρά μαζί με τα παιδιά και όταν φτάνει η ώρα να προτείνουμε στην διοίκηση παίκτες.

Απο εκεί και πέρα είνα καθαρά θέμα διαχείρισης και απορρόφησης. Η βάση της πυραμίδας έχει παιδάκια 8-9 χρονών τα οποία πρέπει να έχουν ως στόχο να φτάσουν στην κορυφή. Ο Νίνης μπορώ να σου πω ότι ήταν στο τελευταίο σκαλοπάτι πριν την κορυφή, στο οποίο θα μπορούσε να είχε μείνει άλλον ενάμιση χρόνο. Εκείνος ναι, έκανε το βήμα παραπάνω.

Στην Παιανία υπάρχουν πολλά παιδιά, εμείς προτείνουμε και η διοίκηση αποφασίζει. Είναι θέμα ΠΑΕ αλλά και κατά πόσο η ομάδα μπορεί να απορροφήσει αυτά τα παιδιά. Δεν σας κρύβω πως έχουμε προτείνει κι άλλα παιδιά, και πως ήδη επαγγελματίας έχει γίνει και ο νεαρός Κατράνας."





O γεννηθής στις 3/4/1990 παρακαλώ, μεσοεπιθετικός, είδε το πρώτο του φως στη Χειμάρασ και σε πολύ μικρή ηλικία μετακόμισε στη Ζάκυνθο, όπου έμεινε για έναν χρόνο για να βρεθεί μόνιμα πλέον στην Αθήνα.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στις ακαδημίες του Γιάννη Παθιακάκη, για να περάσει τις "πύλες" της Παιανίας το 2004 σε ηλικία δεκατασσάρων ετών πλαισιώνοντας έκτοτε όλες τις ομάδες των πρασίνων.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών και οκτώ συμπληρωμένων μηνών, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Σίγουρα, η 7η Ιανουαρίου του 2007, μέρα του Αϊ Γιάννη, θα μείνει βαθειά χαραγμένη στη μνήμη του Σωτήρη Νίνη.

Πάντως να σημειώσουμε πως το ρεκόρ του πιο μικρού ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έχει ο Κώστας Αντωνίου που αγωνίστηκε στις 26 Δεκεμβρίου του 1977 στον αγώνα Ηρακλής-Παναθηναϊκός, σε ηλικία μόλις 15 ετών και οκτώ μηνών.
























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ