ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Τάσος Καζίας: "Εδραίωση στην κατηγορία και να ετοιμάσουμε το γήπεδο"

Ο Τάσος Καζίας
Ο Τάσος Καζίας EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού Τάσος Καζίας έθεσε τους στόχους της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν και σημείωσε πως αρχικά θέλει να είναι έτοιμο το γήπεδο έως τις 31 Ιουλίου ενώ τόνισε πως θέλει ο σύλλογος να εδραιωθεί στη Stoiximan Super League.

Στην πρώτη της νέας σεζόν στον Πανσερραϊκό, ο πρόεδρος της ομάδας, Τάσος Καζίας έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο τι θα γίνει με το γήπεδο της ομάδας, τα έργα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες αλλά και τους στόχους της ομάδας των Σερρών για τη σεζόν 2024-25.

Αρχικά ο κ. Καζίας είπε:

"Καλή αρχή με υγεία για όλους και κύριο στόχο, να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε την χρονιά. Σήμερα στην πρώτη προπόνηση, λέμε… τα ίδια, που λέμε για το γήπεδο, εδώ και τρία χρόνια και σίγουρα είναι η ίδια κουβέντα εδώ και 20 χρόνια στην πόλη μας.

Στο γηπεδικό ζήτημα λοιπόν, έχουμε μια θετική εξέλιξη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενός μεγάλου κονδυλίου 1.700.000 που αφορά συγκεκριμένες επεμβάσεις, αποκατάστασης στο Βόρειο πέταλο, όπως έγινε παλαιότερα και στο Νότιο πέταλο, καθώς και αλλαγή του χλοοτάπητα, ώστε να τοποθετηθεί τελευταίας γενιάς και να είναι ένας από τους καλύτερους στην χώρα μας, σε επίπεδο Super League.

Αυτό λέει και πολλά… αλλά λέει και λίγα.

Επειδή μιλάμε για διαδικασίες δημοσίου όμως, όπου θα υπάρξουν καθυστερήσεις, η ΠΑΕ Πανσερραϊκός, μπαίνει σε σκέψεις για την έναρξη της χρονιάς και τα εισιτήρια διαρκείας, έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις, σε άμεση συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και την επιτροπή καταλληλότητας του γηπέδου, που έχει αδειοδοτήσει το στάδιο, μέχρι 31 Ιουλίου, όπου τότε θα υπάρξει νέος έλεγχος".

Και συνέχισε με μία είδηση για τους φίλους του Πανσερραϊκού:

"Εδώ είναι τώρα η είδηση: Από την άλλη εβδομάδα κιόλας, με βάση την μελέτη στατικότητας που έχει προκύψει, θα έρθει πιστοποιημένη εταιρεία και θα κάνει αναστήλωση των θυρών 2-3-4 και του Βορείου πετάλου, με ειδικά πιστοποιημένα ικριώματα, αν τα λέω καλά τεχνικά, σε συνεργασία με την μελετητική εταιρεία, που έκανε την σχετική μελέτη για το γήπεδο, ώστε να γίνουν όλα σωστά τα βήματα και φυσικά σε συνεργασία, με την επιτροπή καταλληλότητας της Περιφέρειας, ώστε να γίνουν όλα όπως πρέπει, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί το 100% των θυρών 2-3-4 και του Βορείου πετάλου, συν το Νότιο πέταλο που είναι ήδη προς χρήση.

Αυτό το λέμε για να μην ανησυχεί ο κόσμος, όπως ξεκάθαρα λέμε, ότι δεν θα έχουμε την θύρα 1 από την πλευρά του σχολείου, όπου θα είναι μόνο, για τις ανάγκες των δημοσιογράφων. Τις υπόλοιπες θύρες θα τις χρησιμοποιήσουμε και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και πως θα λειτουργήσει και το κομμάτι των διαρκείας, όπου και εκεί έχουμε είδηση. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για τους περσινούς κατόχους, να είναι σίγουροι για αυτό, ώστε να τους ευχαριστήσουμε και στο κομμάτι των εκπτώσεων και της προτεραιότητας, για όλο αυτό το δύσκολο που πέρασαν πέρυσι. Αναλαμβάνοντας φυσικά την ευθύνη που μας αναλογεί, ώστε να τους ικανοποιήσουμε και να προχωρήσουμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε έτοιμοι, τέλος Ιουλίου, ώστε η επιτροπή καταλληλότητας να δώσει εκ νέου άδεια στις θύρες που θα χρησιμοποιήσουμε, με την έναρξη του πρωταθλήματος και ζητήσαμε να πάρουμε κλειδάριθμο, όπως και πέρυσι, για την πρώτη αγωνιστική, ώστε να αγωνιστούμε εκτός έδρας (πέρυσι ήταν δυο, φέτος είναι μια). Είναι και άλλα που πρέπει να γίνουν, όπως τα τουρνικέ στις συγκεκριμένες θύρες που υπάρχουν και απλά θα τοποθετηθούν και νομίζω, οι διαδικασίες θα είναι πιο γρήγορες από πέρυσι και θα είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους".

Ο Τάσος Καζίας μίλησε και για τη βοήθεια που πήρε ο Πανσερραϊκός από τον Περιφερειάρχη:

"Μετά από καιρό αντιληφθήκαμε ότι είμαστε ομάδα της Κεντρικής Μακεδονίας και ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη, που ενδιαφέρθηκε έμπρακτα και μπήκε μπροστά γι’ αυτό και βοήθησε την μια από τις τρεις ομάδες της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας καλύτερα να πω, που αγωνίζονται στην Super League. Γυρνώντας λίγο πίσω… θα μπορούσε όλο αυτό να γίνει από πέρυσι αλλά προχωράμε. Το αν όλοι, είναι σύμμαχοι του Πανσερραϊκού, πρέπει να το ψάξετε εσείς οι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ.

Έχουμε πολλά πολιτικά πρόσωπα στο νομό μας, με αρκετούς βουλευτές, με την αντιπεριφέρεια και φυσικά τον Δήμο, όπου μπορεί να αλλάζουν οι άνθρωποι αλλά υπάρχει μια συνέχεια στο χθες και το σήμερα, δεν σταματά η λειτουργία του. Ρωτήστε εσείς λοιπόν, αν όντως έχει άποψη και θέλει να την εκφράσει το πολιτικό μας προσωπικό, γιατί εγώ δεν έχω ακούσει άποψη από πολλούς, από αυτούς που ακούγεται, τους ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας και ακούγεται.

Εννοείται, ότι πρέπει να λέμε τα καλά, δεν θα λέμε μόνο τα παράπονα. Από τον Δήμο, έγιναν οι ενέργειες και οι προσπάθειες, ώστε να αλλάξει το τεχνικό δελτίο, στο κομμάτι της κερκίδας του σχολείου, για να γίνει αφαίρεση της και να κατασκευαστεί καινούρια, προκατ. Το συγκεκριμένο θέμα είναι αυτή την στιγμή κάτω στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ώστε να πάρει την σχετική άδεια, χωρίς να γνωρίζω, πόσο γρήγορα θα μπορέσει να γίνει αυτό, γίνανε πάντως οι απαιτούμενες διαδικασίες αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με εμάς. Γι’ αυτό και δεν υπολογίζουμε την συγκεκριμένη θύρα στα πλάνα μας, αλλά θέλουμε να λειτουργήσουν τα υπόλοιπα 3 / 4 του γηπέδου. Όπου θα είναι έτοιμα στο τέλος Ιουλίου, για να πάρουμε την άδεια και οι εργασίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Για τα χρήματα που είχαν δοθεί από τον κ. Καραμανλή, φτάνουμε πάλι στο και πέντε… και το λέω αυτό γιατί έχει περίπου δυόμιση χρόνια, που τα έχει δώσει και φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να αξιοποιηθούν μέχρι τέλος του μήνα, για να μην χαθούν και αυτά, όπως του νέου κολυμβητηρίου. Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να τρέξουμε. Θα αξιοποιηθούν σίγουρα για ένα μικρό face lift, όσο είναι δυνατό, έξω από το γήπεδο, στο κομμάτι της ασφάλειας, για να μην υπάρχουν κίνδυνοι και μέσα θα γίνουν κάποια βελτιωτικά έργα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Super League, ούτως ώστε όλα να γίνουν πιο λειτουργικά".

Και ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του μιλώντας για τους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν:

"Ο στόχος του Πανσερραϊκού πέρυσι, ήταν να παραμείνει στην κατηγορία, όπου αποδείχτηκε μικρός. Ο φετινός στόχος, είναι να εδραιωθεί η ομάδα στην κατηγορία αυτή και είναι πολύ σημαντικό. Είναι πιο δύσκολη, θεωρώ η χρονιά αυτή, με τα εχέγγυα που μας άφησε και η περσινή, λόγω της 7ης θέσης.

Ναι μεν να μείνουμε στην κατηγορία αλλά δεν λέμε αυτό φέτος. Φέτος είναι η εδραίωση, φυσικά με οδηγό την περσινή μας πορεία. Να δούμε φυσικά και το νέο φορματ του πρωταθλήματος, που το περιμένουμε να αλλάξει, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, που είναι ξεκάθαρα η εδραίωση".

TAGS ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ