ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Tελευταίο χειροκρότημα

Tελευταίο χειροκρότημα

Παρακολουθείστε συγκλονιστικές εικόνες από το "αντίο" της Πορτογαλίας στον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο ήρωα, τον Εουσέμπιο.

Ήταν η τελευταία επιθυμία του και εισακούστηκε... Ο Εουσέμπιο ήθελε να ακούσει το τελευταίο χειροκρότημα στο μέρος που αγάπησε όσο κανένας άλλος, το στάδιο "Ντα Λουζ" της Λισαβόνας.

Παρουσία των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών που ανέδειξε η χώρα, ο "Μαύρος Πάνθηρας" έκανε τον τελευταίο γύρο του θριάμβου.

Το φέρετρο με τη σωρό του θρυλικού Πορτογάλου, τυλιγμένο με τη σημαία της Πορτογαλίας παρέμεινε στη σέντρα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο και έκανε ένα τελευταίο γύρο στο "Ντα Λουζ".

Το προηγούμενο 24ωρο χιλιάδες Πορτογάλοι απέτισαν φόρο τιμής στον Εουσέμπιο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής στα 71 του χρόνια.

Χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας είχαν τη δυνατότητα να πουν αντίο στον Εουσέμπιο, αφού η νεκρική πομπή διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας προτού ακολουθήσει άλλη μια σεμνή τελετή στο Δημαρχείο.

Tελευταίο χειροκρότημα

Το άγαλμα του Εουσέμπιο έξω από το γήπεδο είχε καλυφθεί με σημαίες και κασκόλ της Μπενφίκα και όχι μόνο που άφησαν σε ένδειξη τιμής εκατοντάδες άνθρωποι. Ένα στέμμα υπενθύμισαν σε όλους αυτό που ήταν. "Βασιλιάς του ποδοσφαίρου" στη χώρα που βρέχει ο Ατλαντικός.

Παρακολουθείστε το συγκινητικό video:

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ