ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελικός στο "Κλ. Βικελίδης" χωρίς Ντιόγκο

Τελικός στο "Κλ. Βικελίδης" χωρίς Ντιόγκο
ομαδικη πανηγυρικό

Τελικός στην πρεμιέρα των πλέι οφ στο "Βικελίδης". Εκτός 20 μέρες ο Ντιόγκο. Μαγεία Μορένο με χατ-τρικ (vid)

Κάθε αρχή και δύσκολη για τον... πρωτάρη στα πλέι οφ Ολυμπιακό, που καλείται να τα δώσει όλα στον πρώτο αγώνα για να πάρει καθαρό προβάδισμα και να μην μπει σε περιπέτειες.
Οι "ερυθρόλευκοι" δοκιμάζονται στις 28 Απριλίου σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος (αν όχι την δυσκολότερη), το "Κλεάνθης Βικελίδης" και το μόνο που αποτέλεσμα που θέλουν είναι η νίκη.

Κι αυτό γιατί αν οι παίκτες του Μπάντοβιτς καταφέρουν να φύγουν νικητές από την Θεσσαλονίκη, θα πετάξουν από νωρίς εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης των Άρη (θα έχουν 7 βαθμούς διαφορά), θα ξεφύγουν κάπως από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (αναλόγως και του αποτελέσματος στο ΟΑΚΑ) και φυσικά θα έχουν ανεβασμένη ψυχολογία για τη συνέχεια.

Αντίθετα, αν οι παίκτες του Μπάντοβιτς παρουσιάσουν το πρόσωπο του ματς πρωταθλήματος στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και γνωρίσουν ξανά την ήττα, τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα, αφού ο Άρης θα μπει δυνατά για την κατάκτηση της πρώτης θέσης πλησιάζοντας στον έναν βαθμό και οι άλλοι δύο θα... καραδοκούν.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πόσο μεγάλη σημασία έχει ο πρώτος αγώνας στην Θεσσαλονίκη για τον Ολυμπιακό και πόσο καθοριστικός είναι για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Το ευχάριστα πάντως για τον Μπάντοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του, είναι πως ο αγώνας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" θα γίνει τέσσερις μέρες μετά τον τελικό Κυπέλλου hellas online, το αποτέλεσμα του οποίου θα επηρεάσει και το πρόσωπο που θα παρουσιάσουν οι "κιτρινόμαυροι".

Αν η ομάδα του Κούπερ, κερδίσει το Κύπελλο hellas online η ψυχολογία των παικτών θα είναι στα ύψη, ενώ αντίθετα αν το χάσουν θα χρειαστούν κάποιες μέρες για να συνέλθουν. Το σίγουρο είναι πως ανεξάρτητα του αποτελέσματος, θα είναι κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια και δεν θα έχουν χρόνο να ξεκουραστούν.

Όπως και να 'χει, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν υποχρέωση να φύγουν με το τρίποντο από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από την έδρα που τους δυσκόλεψε πιο πολύ, αφού φέτος αποχώρησαν ηττημένοι και άρχισε ο κατήφορός τους στο πρωτάθλημα.

Όσο για το υπόλοιπό πρόγραμμα, είναι ξεκάθαρο πως αν οι Πειραιώτες ξεκινήσουν με δύο νίκες σε "Κλ. Βικελίδης" και "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα σε ΑΕΚ και δεν ηττηθούν από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τότε η πρώτη θέση θα είναι καπαρωμένη από νωρίς.

Στόχος για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και τους παίκτες του είναι η πρώτη θέση και όσο νωρίτερα γίνεται. Να μην χρειαστεί δηλαδή νίκη ή και ισοπαλία στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Είναι ξεκάθαρο πως όλο το... ζουμί για τους "ερυθρολεύκους" είναι οι πρώτοι αγώνες και το ξεκίνημα, όπου έχουν μεγάλη ευκαιρία να τελειώνουν από νωρίς...

Πλέι οφ χωρίς Ντιόγκο


Πάντως δικαιολογίες δεν υπάρχουν για τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αφού έχουν αρκετό χρόνο να ξεκουραστούν, ενώ θα επιστρέψουν και πολλοί ποδοσφαιριστές.

Σ' αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο Ντιόγκο, καθώς για άλλη μια φορά την φετινή σεζόν τραυματίστηκε σοβαρά, μένει εκτός 3 εβδομάδες και χάνει όλα τα πλέι οφ.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος φορ υπέστη θλάση στον αριστερό τετρακέφαλο όπως έδειξη η μαγνητική και δεν υπολογίζεται για περίπου 20 μέρες. Την στιγμή που ο Βραζιλιάνος επιθετικός φαινόταν πως θα επέστρεφε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, επιστρέφει αλλά τελικά στην γνώριμη θέση του, στα... pits.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ζαουάντ Ζαϊρί, που συνέχισε ατομικό στο γυμναστήριο και λογικά θα χάσει κάποιους αγώνες των πλέι οφ.

Αντίθετα με τον Ντιόγκο, ο Ντάρμπισιρ προπονήθηκε κανονικά την Δευτέρα και είναι στην διάθεση του Μπάντοβιτς, όπως και ο Στολτίδης. Μαζί μ' αυτούς, προσθέστε και τους Μέλμπεργκ, Ντουντού που επιστρέφουν από τραυματισμούς αλλά και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μήτρογλου και Νικοπολίδη που ήταν τιμωρημένοι στο τελευταίο παιχνίδι.

Για πρώτη φορά, ο Μπάντοβιτς θα έχει αρκετά από τα όπλα του διαθέσιμα...

Ποινή μιας αγωνιστικής για Μέλμπεργκ

Φτηνά την γλίτωσε ο Όλοφ Μέλμπεργκ, καθώς τιμωρήθηκε από την UEFA με μονάχα μια αγωνιστική, για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο Μπορντό.

Οι φόβοι που υπήρχαν για την τιμωρία του έμπειρου αμυντικού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν και έτσι οι Πειραιώτες θα στερηθούν τις υπηρεσίες του για ένα ματς.

"Μάγεψε" με χατ-τρικ ο Μορένο

Σ' ότι αφορά, στον μεταγραφικό στόχο των Πειραιώτων που ακούει στο όνομα, Τζιοβάνι Μορένο, για ακόμη έναν αγώνα... μάγεψε τα πλήθη, πετυχαίνοντας μάλιστα τρία γκολ.

Ο 23χρονος Κολομβιανός οδήγησε την Νασιονάλ στη νίκη κόντρα στην Ρεάλ Καρταχένα (4-2) σκοράροντας τρεις φορές, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και μερικές εκπληκτικές ενέργειες.

Μετά απ' αυτό το ματς, ο σκάουτ Δημήτρης Μπαρμπαλιάς, εισηγήθηκε θετικά για την απόκτηση του Κολομβιανού μεσοεπιθετικού και έτσι η διοίκηση δεν αποκλείεται να καταθέσει πρόταση για να τον ντύσει στα "ερυθρόλευκα".

Μέχρι στιγμής, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Νασιονάλ, με τους Πειραιώτες να προσφέρουν 1 εκατομμύριο ευρώ και τους Κολομβιανούς να θέλουν περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχει μια σκέψη για συνιδιοκτησία που πιθανόν να προτείνουν οι "ερυθρόλευκοι", όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή...

Ο Μορένο εν δράσει...























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ