ATHENS KALLITHEA

Τέλος εποχής για Σαλευρή

Τέλος εποχής για Σαλευρή
Σαλευρής

Tην απόφαση του να αποχωρήσει από την διοίκηση της Καλλιθέας έκανε γνωστή με γραπτή επιστολή, ο Νίκος Σαλευρής

H επιστολή του Ν. Σαλευρή, αναλυτικά:

" Οι φυσιολογικά φθίνουσες φυσικές μου αντοχές, λόγω ηλικίας, και όλοι οι παραπάνω λόγοι που σας εκθέτω, με οδήγησαν στην τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση να αποχωρήσω πλέον από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, από1 / 8 / 2007. Για να είμαι ειλικρινής απέναντί σας, την απόφασή μου αυτή την έχω πάρει εδώ και αρκετό καιρό και σκεφτόμουν να την υλοποιήσω με τη λήξη της περσινής αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η σύνεση όμως και η ορθολογική σκέψη με οδήγησαν στην παράταση υλοποίησης της απόφασης. Ο κύριος λόγος της παράτασης είναι να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, να γίνουν όλες οι απαραίτητες μεταγραφές, ώστε να δημιουργεί εκείνο το έμψυχο δυναμικό στην ομάδα, το οποίο θα μπορέσει τη νέα αγωνιστική περίοδο να διεκδικήσει με αξιώσεις το πολυπόθητο στόχο, την άνοδο στη Super League.

Στο σημείο αυτό, σας κάνω γνωστό ότι η ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ήταν και είναι αυτή τη στιγμή απαλλαγμένη από κάθε είδους οικονομικές υποχρεώσεις όχι μόνο προς το έμψυχο δυναμικό του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και από λοιπές υποχρεώσεις που απορρέουν από την όλη δραστηριότητά της.

Θα ήθελα ευκαιριακά να ευχαριστήσω σύσσωμο το φίλαθλο κόσμο της πόλης μας και τον καθένα σας προσωπικά για τη συμπαράσταση και τη συμβολή σας στην επίτευξη των στόχων της ομάδας μας. Επίσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, οι οποίοι ανιδιοτελώς και με προσωπικές θυσίες έδιναν και συνεχίσουν να δίνουν μέρος από τον πολύτιμο χρόνο τους.



Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω, έστω μία μικρή μερίδα μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας για την κατά καιρούς συμπαράσταση και συμβολή τους. Θα μου επιτρέψετε, όμως, γιατί είναι αναφαίρετο δικαίωμα, να εκφράσω ορισμένες προσωπικές μου πικρίες, οι οποίες ομολογώ είναι προϊόν κάποιων ενεργειών, αδράνειας ή παντελούς αδιαφορίας ορισμένων ανθρώπων που εκπροσωπούν το Δήμο της πόλεώς μας.

Δυστυχώς, η ομάδα της Καλλιθέας έχει καταλήξει να είναι υπόθεση λίγων και να ενδιαφέρει ενεργά μια χούφτα ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι η Καλλιθέα είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Προσωπικά έχω μάθει και έχω διδάξει στη μακρόχρονη επαγγελματική μου σταδιοδρομία ότι στη ζωή του ο άνθρωπος δεν θα πρέπει μόνο να παίρνει αλλά και να δίνει. Η ζωή είναι δούναι – λαβείν.

Τόσα χρόνια στο τιμόνι της ομάδας της Καλλιθέας, έχω διαπιστώσει ότι στις επιτυχίες και στις χαρές, πολλοί οι συμμετέχοντες εκ μέρους των διοικούντων του Δήμου, για να καρπωθούν βέβαια και πιστωθούν τις επιτυχίες, με απώτερο στόχο την προσωπική τους προβολή.

Στις αποτυχίες όμως και στις φουρτούνες, όπου το “καράβι” της ομάδας της Καλλιθέας προσπαθούσε απεγνωσμένα να ανταπεξέλθει, οι περισσότεροι ήταν πάντα απόντες και προσπαθούσαν με οποιαδήποτε τρόπο να μετακυλήσουν προσωπικές τους ευθύνες και να τις χρεώσουν σε άλλους. Ανεξάρτητα με όλα τα παραπάνω, η ομάδα της Καλλιθέας κατάφερε να πετύχει το στόχο της και να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο όνειρο, ένα όνειρο γενεών φιλάθλων της Καλλιθέας, την άνοδό της και την παραμονή της για 4 συνεχή χρόνια στην Α΄ Εθνική Κατηγορία.



Επειδή η πρόθεσή μου να αποχωρήσω από τη διοίκηση της ομάδας έχει γίνει ευρέως γνωστή, γι’ αυτό με την ευκαιρία αυτή, σας κάνω γνωστό ότι με έχουν προσεγγίσει ορισμένοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Εγώ όμως, επειδή, αναμφισβήτητα πονώ και θα πονώ την ομάδα αυτή, αφού φέρει και το όνομα της ομώνυμης πόλης μας, δε προτίθεμαι να τη μεταβιβάσω σε οποιονδήποτε τυχόντα, αλλά σε ορθολογικό και άξιο επενδυτή ή σε επενδυτικά σχήματα με ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, όπου θα προδιαγράφεται βέβαια και θετικά το μέλλον της.

Στο σημείο αυτό, θέλω να σας κάνω γνωστό ότι πέτυχα προσωπικά, αλλά με τη συμπαράσταση και συμβολή των συνεργατών μου, ένα στοίχημα. Πέτυχα, μόλις προχθές, να υπογραφεί η σύμβαση υλοποίησης του έργου επέκτασης των κερκίδων 2.500 θέσεων, οπότε το γήπεδο της Καλλιθέας μέχρι το τέλος του έτους θα είναι ένα κομψοτέχνημα, ένα στολίδι για την πόλη μας.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και το Δήμαρχο της πόλης μας, τον κ. Ασκούνη, για τη συμβολή του στην υλοποίηση του έργου. Θα πρέπει, τέλος, να επισημανθεί η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του Υφυπουργού Αθλητισμού, του κ. Ορφανού, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την προώθηση της υπογραφής της σύμβασης και υλοποίησης του έργου. Τέλος, στη μεταβατική και ιστορική αυτή καμπή που βρίσκεται η ομάδα της πόλης μας, κάνω επίκληση στο φίλαθλο κόσμο μας και στον καθένα σας προσωπικά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, είτε προτείνοντας κάποιο επενδυτή, είτε προτείνοντας κάποια ικανοποιητική λύση μεταβίβασης της διοίκησης.

Ενδεχομένως, η τελεσίδικη, όπως σας προανέφερα, απόφασή μου να αποχωρήσω από το τιμόνι της ομάδας να μη σας πείθει ή να μη σας επιτρέπει να το πιστέψετε. Αυτό όμως είναι γεγονός. Εγώ σας δηλώνω υπεύθυνα, ότι ακόμη και ως απλός φίλαθλος με την πολύχρονη εμπειρία μου και την καλοπροαίρετη πρόθεσή μου, θα είμαι αρωγός στην όποια ενδεχόμενη κατάσταση.

Με εκτίμηση

Νικόλαος Σαλευρής"
























TAGS ATHENS KALLITHEA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ