ΑΕΚ

Τέλος καλό, όλα καλά...

Τέλος καλό, όλα καλά...
κοζωνης

Ο Κοζώνης "τρόμαξε" με το χρέος που διακανονίστηκε με το άρθρο "44", αλλά τέλος καλό, όλα καλά

Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Κοζώνης θορυβήθηκε όταν άκουσε πως η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει χρέη 67.000.000 ευρώ! Όπως είναι φυσικό, ένα τέτοιο νούμερο θα επηρέαζε ακόμα και τον μεγαλύτερο επενδυτή, πόσο μάλιστα τον Κοζώνη ο οποίος από την μία έχει δει και ακούσει πολλά για την εταιρία που ονομάζεται «ΑΕΚ» και από την άλλη έχει μάθει να ζει κάτω από το πολύ αυστηρό αμερικανικό δημόσιο.
Το προαναφερθέν ποσό προκύπτει από τη μη απόδοση φόρων για συμβόλαια ποδοσφαιριστών το διάστημα 1992-2003 (!) αλλά μετά την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο «44» το καλοκαίρι του 2004, το χρέος ελαχιστοποιήθηκε στο 5% επί του συνολικού.

Ο Χαράλαμπος Κοζώνης επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του στην Ελλάδα, οι οποίοι τον ενημέρωσαν σχετικά με το θέμα και εν τέλει τον καθησύχασαν. Ο εκπρόσωπός του στην Ελλάδα, Χρήστος Παπαδημητρίου, του γνωστοποίησε πως η ΠΑΕ ΑΕΚ με την υπαγωγή της στο περιβόητο άρθρο «44» έπρεπε να καταβάλει 318.000 ευρώ ετησίως από το 2004 και μετά για την αποπληρωμή.

Φυσικά ο Κοζώνης ζήτησε εγγυήσεις πως όλες αυτές οι δόσεις έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωπος της ΑΕΚ απευθύνθηκε στο αρμόδιο τμήμα της ΦΑΕΕ Αθηνών. Η επίσημη βεβαίωση που έλαβε από την υπηρεσία, είναι πως το χρέος της ΑΕΚ είναι 3.185.000 ευρώ και περίπου το μισό αυτού του ποσού έχει κατατεθεί, αφού οι κιτρινόμαυροι πληρώνουν κανονικά τις δόσεις εδώ και πέντε χρόνια. Μαζί με τις προσαυξήσεις το συνολικό ποσό φτάνει τα 3.800.000 ευρώ.

Κρίσιμο ραντεβού την Τρίτη

Μετά και από αυτή τη διευκρίνιση οι δύο πλευρές συνεχίζουν κανονικά τις επαφές οι οποίες βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο. Συγκεκριμένα, την Τρίτη (17/11) οι πόρτες στα γραφεία της ΠΑΕ θα ανοίξουν από πολύ νωρίς για να υποδεχτούν τους Θανόπουλο, Μαυρομάτη, Παπαδημητρίου, Γρηγορίου και Δημαράκη.

Οι πέντε, θα έχουν το κρίσιμο ραντεβού στις 11.00 το πρωί με στόχο να βάλουν τις τελευταίες πινελιές και τους όρους για να πέσουν οι υπογραφές στο προσύμφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει μία προσπάθεια να υπογραφεί ακόμα και αύριο (Τρίτη, 17/11) το προσύμφωνο από τους εκπροσώπους των δύο πλευρών και εν συνεχεία να δοθεί το ραντεβού κορυφής (Νοτιάς, Θανόπουλος, Κοζώνης) για τις τελικές υπογραφές.

Το προσύμφωνο, συντάσσεται με αυστηρούς δεσμευτικούς όρους και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη και βάζει την είσοδο του Κοζώνη στην τελική ευθεία. Θα ακολουθήσει ο οικονομικός έλεγχος στα βιβλία της εταιρίας και στις 10 Ιανουαρίου θα επικυρωθεί η αλλαγή σελίδας με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (στη Γενική Συνέλευση η οποία μετατέθηκε από τις 7 Δεκεμβρίου για το νέο έτος).

Ίσως προλάβει την Έβερτον ο Νέμεθ



Το βάρος στην φυσική κατάσταση έριξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην προπόνηση της Δευτέρας, στην οποία δεν πήραν μέρος οι Νέμεθ, Ενσαλίβα και Αλεξόοπουλος. Ο πρώτος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δέκα ημέρες (χάνει Καβάλα, ΠΑΟΚ), αλλά το θετικό είναι πως η μαγνητική αφήνει ελπίδες για το παιχνίδι με την Έβερτον.

Ανακοίνωση

" H ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του ποδοσφαιριστή της Λάρισας Antonio De Nigris, απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα τόσο στην οικογένεια του εκλιπόντος, όσο και στην ΠΑΕ ΑΕΛ".

Τα εισιτήρια του αγώνα Καβάλα-ΑΕΚ

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον εκτός έδρας αγώνα Καβάλα – ΑΕΚ (Σάββατο 21/11, 16:45), θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από τα εκδοτήρια του σταδίου της Καβάλας.

Τα εισιτήρια για τους φιλάθλους μας αντιστοιχούν στις θύρες 9 -10 -11, κοστίζουν 25 ευρώ και η προπώλησή τους ξεκινάει από αύριο Τρίτη 17/11.



























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ