ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ

Τέλος ο Αλιού Σισέ από τη Σενεγάλη, τον "έκοψε" το Υπουργείο Αθλητισμού

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ © 2022 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Παρελθόν από τον πάγκο της Σενεγάλης αποτελεί ο Αλιού Σισέ, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει την Τετάρτη (2/10) ότι το Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού δεν ενέκρινε την ανανέωση του συμβολαίου του 44χρονου τεχνικού.

Ο Αλιού Σισέ από την Τετάρτη (2/10) δεν είναι κι επισήμως προπονητής της εθνικής Σενεγάλης, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να ανακοινώνει ότι το Υπουργείο Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού δεν ενέκρινε την ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο, το οποίο έληξε τον Αύγουστο.

Οι λόγοι για τους οποίους ο 44χρονος τεχνικός, που κατέκτησε το 2022 το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την εθνική ομάδα, "κόπηκε" από το Υπουργείο είναι οι εξής:

  1. Μη επίτευξη των στόχων που τέθηκαν τον Νοέμβριο του 2022 (κατάκτηση Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2023 και πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022)
  2. Την οπισθοχώρηση της εθνικής ομάδας στο ranking της FIFA και
  3. Τον κίνδυνο δυσαρέσκειας και αυξανόμενης απογοήτευσης μεταξύ της εθνικής ομάδας και του κόσμου

Μάλιστα, ο Υπουργός ζήτησε από την ομοσπονδία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Σενεγάλης στην προκριματική φάση για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2025.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ