ΑΕΚ

Τέλος στο "σίριαλ" Φερέρ

Τέλος στο σήριαλ της λύσης συνεργασίας του Λορένσο Σέρα Φερέρ με την ΑΕΚ. Η συμφωνία αναφέρει ότι ο Ισπανός τεχνικός θα εισπράξει 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε τρεις ισόποσες δόσεις

Ασφαλώς και το 1,5 εκατ. ευρώ που καλείται να πληρώσει ως αποζημίωση στον ισπανό προπονητή για τη λύση του συμβολαίου του, δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό. Τουλάχιστον όμως θα καταβληθεί με τέτοιο τρόπο που δεν θα τινάξει στον αέρα το ταμείο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.
Και αυτό διότι η ΑΕΚ θα το καταθέσει στο λογαριασμό του Φερέρ δια τριών ισόποσων δόσεων (500.000 ευρώ), από το ερχόμενο καλοκαίρι ως εκείνο του 2010. Εξυπακούεται ότι ο Φερέρ εισέπραξε όλο το ποσό (1,2 εκατ. ευρώ) που προβλεπόταν για την εφετινή περίοδο.

Ο Ισπανός δέχθηκε να βάλει νερό στο κρασί του διαπιστώνοντας ότι οι Κιτρινόμαυροι σκόπευαν να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα, μέχρι δηλαδή να οδηγηθεί στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA).

Αν επέμενε στην καταβολή ολόκληρου του πόσου (3,6 εκατ. ευρώ) θα έπρεπε αφενός να μην εργαστεί σε άλλη ομάδα ως το 2011 και αφετέρου να υποστεί μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία δεν είναι και βέβαιο ότι εν τέλει θα τον δικαίωνε απόλυτα.

Οι τελευταίες υποτιμητικές δηλώσεις του Ισπανού ενδεχομένως και να λειτούργησαν θετικά υπέρ των Κιτρινόμαυρων αφού το νομικό επιτελείο της ομάδας τις χρησιμοποίησε ως διαπραγματευτικό όπλο, με την ενίσχυση βέβαια των ελληνικών δημοσιευμάτων που κατακεραύνωσαν τον Φερέρ και τον κατέκριναν για τις αντιφατικές τοποθετήσεις του.

Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ απαλλάχθηκε από δια παντός από έναν προπονητή που της στοιχίζει μια μικρή περιουσία. Θα μπορούσε βέβαια να της στοιχίσει πολύ μεγαλύτερη εάν επρόκειτο για έναν τεχνικό που δεν έχει φιλοδοξίες (δημοσιεύματα από την Ισπανία τον παρουσιάζουν να βρίσκεται ήδη σε επαφές με ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, χωρίς αυτή να είναι η αγαπημένη του Μπέτις) αλλά είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από το προσκήνιο.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη ήταν ο πρόεδρος της ομάδας Ντέμης Νικολαΐδης κατά την αναχώρηση της ομάδας για τη Μαδρίτη όπου αύριο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Χετάφε στον επαναληπτικό του 1-1 για το κύπελλο UEFA.

Ήταν ένας βραχνάς από τον οποίο η ομάδα έπρεπε να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό, έστω και με αυτό το σημαντικό κόστος. Μπροστά στον κίνδυνο όμως να καταβάλει όλο το ποσό (δηλαδή επιπλέον 2,1 εκατ. ευρώ), ασφαλώς και η συγκεκριμένη εξέλιξη εκλήφθηκε ως θετική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου συνεργασίας με τον κ. Λορένσο Σέρα Φερέρ. Η διοίκηση του συλλόγου τον ευχαριστεί για την παρουσία του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.


















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ