CHAMPIONS LEAGUE

Τεν Χαχ: "Θα πάμε τελικό μόνο αν είμαστε καλύτεροι στη ρεβάνς"

Utrecht's head coach Erik ten Hag shouts during a Europa League play-offs, 2nd leg, soccer match between between Zenit St.Petersburg and FC Utrecht in St.Petersburg, Russia, Thursday, Aug. 24, 2017. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
Utrecht's head coach Erik ten Hag shouts during a Europa League play-offs, 2nd leg, soccer match between between Zenit St.Petersburg and FC Utrecht in St.Petersburg, Russia, Thursday, Aug. 24, 2017. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) AP PHOTO/DMITRI LOVETSKY

Ο Ο Έρικ τεν Χαχ στάθηκε στο εξαιρετικό πρώτο 20λεπτο της ομάδας του και περιμένει καλύτερη απόδοση στη ρεβάνς, ενώ ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στάθηκε στο γκολ που δέχτηκε η Τότεναμ. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους.

Ο Άγιαξ νίκησε 1-0 την Τότεναμ με τον Φαν ντε Μπέεκ (15') στον ημιτελικό του Λονδίνου κι έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για να επιστρέψει στον τελικό του Champions League μετά από 23 χρόνια. Συνολικά 17 ομάδες νίκησαν εκτός έδρας στον πρώτο ημιτελικό. Οι 16 από αυτές προκρίθηκαν, μόνον ο Παναθηναϊκός δεν το κατάφερε με αντίπαλο τον... Άγιαξ το 1996.

Ο Έρικ τεν Χαχ ήταν χαρούμενος για το αποτέλεσμα, αλλά δεν θεωρεί ασφαλές σκορ το 0-1 ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Άμστερνταμ. Ο προπονητής του Αίαντα επεσήμανε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να είναι καλύτεροι στη ρεβάνς, ενώ έκανε μνεία στο πολύ καλό ξεκίνημα του Άγιαξ.

"Κάναμε μια σπουδαία εμφάνιση, ειδικά τα πρώτα 20 λεπτά ήταν εκπληκτικά. Το γκολ είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι εκτός έδρας, αλλά είμαστε ακόμη στα μισά του δρόμου. Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα, αλλά για να πάμε στον τελικό θα πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι στη ρεβάνς.

Κάναμε ακόμη ένα βήμα μπρος, ενώ ήμασταν καλοί και αμυντικά. Ο Ντε Λιχτ είναι απίστευτος, είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεν Χάαχ.

Ο ΠΟΤΣΕΤΙΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΓΚΟΛ

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο σχολίασε από τη μεριά του: "Δε μου άρεσε ό,τι είδα. Όταν σχεδιάζεις ένα ματς και ψάχνεις στρατηγική και τα εργαλεία για την ομάδα σου και μετά δείχνεις αυτή την ενέργεια, είναι ενοχλητικό. Είναι απογοητευτικό το πώς ξεκινήσαμε, φαίνεται πως μπήκαμε χωρίς να καταλαβαίνουμε τη σημασία του αγώνα. Είναι απαράδεκτο το πώς δεχθήκαμε το γκολ. Όταν το αναλύεις και το βλέπεις, σε πονάει".

Εν συνεχεία, τόνισε πως "στο δεύτερο μέρος δεν θέσαμε σωστά το ρυθμό μας και βλέποντας την εξέλιξη, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το δεύτερο παιχνίδι. Όλα είναι ανοικτά", ενώ για το αποφάσισε στο ημίχρονο, απάντησε: "Αλλάξαμε λίγα πράγματα, γιατί στο τελευταίο 10λεπτο του ημιχρόνου, με την είσοδο του Σισοκό, κάναμε ενδιαφέροντα πράγματα. Από εκεί κι έπειτα, απλώς προσπάθησα να δώσω κίνητρο στους παίκτες".

Ο Αργεντινός κόουτς, είπε ακόμα ότι "είναι λογικό να μας αμφισβητούν, αλλά μας αρέσει αυτή η κατάσταση. Θα έχουμε σίγουρα πιθανότητες", ενώ για τον Βερτόνχεν ανέφερε: " Οι γιατροί μας ακολούθησαν το πρωτόκολλο. Εγώ δεν ενεπλάκη στην απόφασή τους, έδωσαν την έγκρισή τους να επιστρέψει. αλλά μόλις μας είπε πως δεν ένιωθε καλά, τον αντικαταστήσαμε. Πάντως, δείχνει να είναι καλά τώρα, έφυγε κανονικά από το γήπεδο, αλλά θα έχουμε το νου μας, γιατί η σύγκρουση ήταν σφοδρή".

AP Photo/Dmitri Lovetsky

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τότεναμ - Άγιαξ: Το επίτευγμα του Ντε Μπέεκ και το αρνητικό ρεκόρ των σπερς
Άγιαξ: Οιωνοί τελικού και τροπαίου για τους Ολλανδούς
Άγιαξ: Χαλαροί πανηγυρισμοί, παρά την τεράστια νίκη των Ολλανδών
Τότεναμ - Άγιαξ 0-1: Φουλ για τελικό τα "μωρά" του Αίαντα
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ