ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τεν Κάτε: "Εχουμε αλλάξει ως ομάδα"

Τεν Κάτε: "Εχουμε αλλάξει ως ομάδα"
Τεν Κάτε, απογοήτευση, Παναθηναϊκός

"Εχουμε αλλάξει σαν ομάδα φέτος" είπε ο Τεν Κάτε ενώ ο Σισέ τόνισε: "Είμαστε ακόμα στην κορυφή"

Αναλυτικά όσα είπε ο Ολλανδός τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-2 με την Νέα Καβάλα:
- Σας άρεσε ο Παναθηναϊκός όπως αγωνίστηκε και περιμένατε τη Καβάλα τόσο καλή;
" Εμείς κάναμε τη Καβάλα να δείχνει πολύ καλή. Τους δώσαμε χώρο, δεν μαρκάραμε, δεν αμυνόμαστε με τον σωστό τρόπο και τους κάναμε να φαίνονται πάρα πολύ καλοί. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα.

Θα επαναλάβω εκ νέου, ότι για να κερδίσεις, πρέπει να δουλεύεις εξίσου σκληρά με τον αντίπαλο σου μέσα στο γήπεδο και εκείνοι δούλεψαν σκληρότερα. Ξεκινήσαμε κακά και δώσαμε δύο γκολ στον αντίπαλο μας. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους γίναμε πιο επιθετικοί, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και απειλήσαμε και ευτυχώς αποδείχτηκε ότι δεν ήταν πολύ αργά. Xάναμε 2-0 στο ημίχρονο, δεν συμβαίνει συχνά να επιστρέφεις από τέτοιο σκορ.

Οπότε από τη μία είμαι δυσαρεστημένος από τη νοοτροπία που δείξαμε και στο δεύτερο μέρος ευχαριστημένος, γιατί παλέψαμε και παίξαμε όπως θα θέλαμε. Μόνο στο δεύτερο μέρος δημιουργήσαμε 4-5 ευκαιρίες ωστόσο πιστεύω ότι η Καβάλα δικαιούται τον ένα πόντο, έχει καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες ιδίως μπροστά.

Αλλά έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, γιατί ένα παιχνίδι σαν το σημερινό θα το είχαμε χάσει πέρσι. Έχουμε μάθει όμως και αυτό δεν θα γίνεται φέτος. Έχουμε την ποιότητα να αντιστρέφουμε την κατάσταση. Για την ομάδα είναι ώρα να καταλάβουν ότι όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι στο πρώτο μέρος και πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στον Καραγκούνη, πήγε πολύ καλά και έδειξε εξαιρετικό πνεύμα





".

- Πιστεύετε ότι στη τελευταία φάση ήταν δίκαιο το γκολ, γιατί έχει γίνει φάουλ από τον Νίνη στον Παβίσεβιτς;
" Δεν νομίζω ότι ήταν φάουλ. Και βρισκόμουν πολύ κοντά και μπορούσα να το δω καθαρά. Δεν υπήρχε κανένα φάουλ και νομίζω ότι το γκολ ήταν καθαρό".

- Αν στη διάρκεια της εβδομάδας δείτε ότι υπήρχε φάουλ θα το πείτε;
" Σίγουρα θα το παραδεχτώ, το είδα μια φορά και σας είπα την άποψη μου για αυτό που είδα. Και αυτό που είδα ήταν ότι δεν ήταν φάουλ. Αν το δεις σε ριπλέι μπορείς να δεις πολλά. Ωστόσο θα είμαι ο πρώτος που θα το παραδεχτώ".

- Έκανε κακό στην ομάδα αυτή η φιλολογία για το έξι στα έξι, επτά στα επτά;
" Αν θέλεις να κερδίσεις το πρωτάθλημα έχεις πίεση για να είσαι πρώτος. Η όταν είσαι δεύτερος υπάρχει πίεση για να πας πρώτος. Η ομάδα είναι ώριμη και δεν έχει πρόβλημα. Ποτέ δεν είχα την ψευδαίσθηση για 30 νίκες. Θα μπορούσα να υπογράψω ότι στα επόμενα επτά παιχνίδια ότι θα πάρουμε 19 βαθμούς".

- Εκπλαγήκατε που η Καβάλα έπαιξε με τρεις επιθετικούς;
" Όχι το μόνο που μου έκανε έκπληξη ήταν η παρουσία του Ρινκόν, ο οποίος έπαιξε πιο μέσα. Συνέκλινε πολύ και βρισκόταν στο κέντρο της επίθεσης. Δεν το αντιμετωπίσαμε σωστά, αν και θα έπρεπε, γιατί έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες. Στη μεσαία γραμμή υπήρχαν πολύ κενοί χώροι, κάθε δεύτερη μπαλιά πήγαινε στη Καβάλα. Το αριστερό μπακ ανέβαινε συνέχεια. Άμυνα κάνεις με όλη την ομάδα και εμείς δεν αμυνθήκαμε καλά. Θα πρέπει να είμαστε πιο καλοί ανασταλτικά".

- Γιατί δεν ξεκίνησαν Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης θεωρήσατε ότι θα ήταν εύκολο το ματς ή επειδή ήταν διεθνείς;
" Έπαιξαν ήδη δύο παιχνίδια με την Εθνική ομάδα μέσα σε τέσσερις μέρες και μέσα σε οχτώ μέρες θα έπρεπε να παίξουν το τρίτο και έχουμε και ματς την Πέμπτη. Έχουμε ένα ματς από 26 ποδοσφαιριστές και δεν μπορείς συνέχεια να υπολογίζεις σε έντεκα. Θα πρέπει να υπάρχει και χρόνος ξεκούρασης. Οπότε πρέπει να αξιοποιήσουμε όλους τους παίκτες. Μαζί με το δικό μας πρόγραμμα υπάρχει και η Εθνική που έχει σημαντικά παιχνίδια, οπότε θα έπρεπε να πάρουνε και ανάσες οι παίκτες μας".

Σισέ: "Είμαστε ακόμα στην κορυφή"

Για το γεγονός ότι οι "πράσινοι" παρέμειναν ακόμα στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά και πως και άλλες ομάδες θα χάσουν βαθμούς στο γήπεδο "Ανθή Καραγιάννη" μίλησε ο "χρυσός" σκόρερ του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ.

" Για να είμαι ειλικρινής από αυτό το παιχνίδι μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα από ένα βαθμό. Μερικές φορές όμως πρέπει να συμβιβάζεσαι και να παίρνεις αυτό που είναι να πάρεις. Και μην ξεχνάτε ότι ο ένας βαθμός είναι καλύτερος από κανέναν. Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά έτσι όπως πήγαν τα πράγματα είναι θετικό".

-Φεύγετε από την Καβάλα χαρούμενοι;
" Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ναι. Γιατί στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαν να μας βάλουν κι άλλο γκολ. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε με άλλη συμπεριφορά και δείξαμε ότι δεν θέλαμε να φύγουμε από εδώ με άδεια χέρια. Πιστεύαμε ότι έχουμε ελπίδες, σκοράραμε γρήγορα, πιέσαμε και ευτυχώς ήμασταν τυχεροί και πετύχαμε την ισοφάριση στο τέλος".

-Αισθάνεσαι ότι χάσατε έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος;
" Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Όμως σαφώς είναι πολύ καλύτερο να οδηγείς την κούρσα από το να είσαι αυτός που κυνηγάει. Είμαστε ακόμα στην κορυφή και αυτό είναι καλό".

-Τελικά βρήκες και εσύ τον τρόπο να σκοράρεις. Υπόσχεσαι ακόμα περισσότερα γκολ;
" Ελπίζω. Ήρθα εδώ για να πετυχαίνω γκολ. Πρέπει να σας πω πως δεν είναι εύκολο να αλλάζεις χώρα γλώσσα και να παίζεις με διαφορετικούς συμπαίκτες. Δεν κάνεις μαγικά στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι χρόνος για να προσαρμοστείς. Αυτό που αισθάνομαι και θέλω να πω είναι ότι έρχονται, έρχονται τα γκολ".

-Αισθάνεσαι πίεση;
" Υπάρχει μεγάλη πίεση για μένα αλλά είμαι συνηθισμένος σε αυτή. Είναι η πρώτη φορά που είμαι ο πιο ακριβός παίκτης της ομάδας. Και για να σας πω την αλήθεια μου αρέσει αυτή η πίεση. Είναι ένα καλό, ένα όμορφο συναίσθημα και μου αρέσει. Προσπαθώ να δίνω τα πάντα για την ομάδα τον κόσμο τους ανθρώπους και τους συμπαίκτες μου. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και θέλω να τους το ανταποδώσω με γκολ".

- Τι σας έλειπε στο πρώτο ημίχρονο;
" Είναι απλά τα πράγματα. Αυτοί μπήκαν στο γήπεδο και έδειξαν να το θέλουν περισσότερο. Εμείς μπήκαμε νομίζοντας πως θα είναι όλα εύκολα. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν δεν ξέρω ίσως για αυτό να ευθύνεται ότι η Καβάλα ήταν καλύτερη από ότι πραγματικά είναι στο πρώτο μέρος".

Ο Τζιμπρίλ Σισέ μετά τα όσα είπε στους εκπροσώπου των ΜΜΕ, μίλησε και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τονίζοντας: " Πολλές ομάδες θα χάσουν βαθμούς εδώ, είναι καλός βαθμός και είναι ένα δύσκολο γήπεδο . Για να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να πάρεις ότι μπορείς μερικές φορές, είμαστε χαρούμενοι γιατί θα μπορούσαμε να χάσουμε.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα διασκεδαστικό επάγγελμα που μπορείς να μην σκοράρεις και να είσαι χαρούμενος. πρέπει να δουλεύεις σκληρά. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, έχουμε πολύ καλή σχέση με τους συμπαίκτες για την ώρα και να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Δεν νομίζω ότι τα παπούτσια το χρώμα ή το μαλλί μου κάνει κάτι, προσπαθώ για το καλύτερο για την ομάδα μου και για να αισθανθώ καλύτερα. Για να είμαι ειλικρινής πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και δεν πάμε τόσο μακριά να σκεφτόμαστε. Εάν θέλουμε να είμαστε πρώτοι πρέπει να κερδίσουμε όλες τις ομάδες



.

Σαλπιγγίδης: "Είμαστε ακόμα στην κορυφή"

Για την μαχητικότητα της ομάδας μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα είναι μια "οικογένεια" μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο επιθετικός των "πράσινων" τόνισε και πάλι πως το "τριφύλλι" θέλει το πρωτάθλημα και για να το πάρει πρέπει να μειώσει τα λάθη της περσινής χρονιάς.

" Δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε σε λεπτομέρειες για να δικαιολογήσουμε την ισοπαλία. Χάσαμε δυο βαθμούς, προσπαθήσαμε πολύ όμως και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού μπήκαμε ορεξάτοι στο γήπεδο. Η Καβάλα είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα φέτος σε κάθε αντίπαλο. Παλέψαμε μέχρι τέλους κάτι που κάνει αυτή η ομάδα σε όλα της τα παιχνίδια φέτος και είναι σημαντικό πως ισοφαρίσαμε δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα." και αναφέρθηκε ακόμα:

(- για το εάν θεωρεί πως έπρεπε να είχε ξεκινήσει από την αρχή το ματς): " Δεν μπαίνουμε σε τακτικά θέματα και δεν μπορώ να πω εγώ αν έπρεπε να αγωνιστώ. Ο προπονητής επιλεγεί την ενδεκάδα. Δεν ρίχνουμε ευθύνες σε παίκτες ή προπονητή για το αποτέλεσμα. Είμαστε μια οικογένεια και τόσο οι νίκες, όσο και οι ήττες είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς. . Δεν είχαμε επιλογή παρά να ανεβάσουμε απόδοση στο δεύτερο μισό και να φτάσουμε στα γκολ".

(- για το εάν οι "πράσινοι" έχουν στο μυαλό τους και τα ρεκόρ): " Δεν κυνηγάμε κανέναν ρεκόρ όμως. Θέλουμε το πρωτάθλημα και αυτό μας ενδιαφέρει μόνο. Τα υπόλοιπα είναι για τους στατιστικολόγους".

(- για το εάν η δήλωση του Κώστα Κατσουράνη επηρέασε την ομάδα τόνισε: " Πιστεύω πως η δήλωση του Κατσουράνη, πως ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για τον τίτλο δεν μας επηρέασε. Στατιστικά ίσως να έχει και δίκιο ο Κώστας. Ο Ολυμπιακός όπως και εμείς, είναι καλή ομάδα.

Θα διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε πέρυσι και θα πάρουμε εμείς τον τίτλο. Πέρυσι δεχόμασταν γκολ από μικρές ομάδες και δεν είχαμε λύσεις. Σήμερα όμως δείξαμε πως φέτος έχουμε τις επιθετικές ικανότητες να γυρίσουμε τέτοια παιχνίδια και νομίζω αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με πέρυσι

".



















































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ