CHAMPIONS LEAGUE

Τεν Κάτε: "Tρώγοντας έρχεται η όρεξη"

Τεν Κάτε: "Tρώγοντας έρχεται η όρεξη"
Τεν Κάτε

"Tρώγοντας έρχεται η όρεξη" δήλωσε ο Τεν Κάτε ενόψει του αγώνα με τη Σπάρτα Πρ. (21.00-N/S1)

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός του "τριφυλλιού" στους εκπροσώπους των ΜΜΕ:
- Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα εν όψει του αγώνα με τη Σπάρτα;

" Τι σημαίνει αν είσαι 100% προετοιμασμένος; Είχαμε τέσσερις εβδομάδες να προετοιμαστούμε. Αν με ρωτάτε αν έχουμε φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων μας, θα σας πω όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι".

- Από πλευράς τακτικής ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει πιο συντηρητικά την αντίπαλο του λόγω ότι είναι το πρώτο ματς...

" Σε πέντε λεπτά θα έχω συνάντηση με τον κ. Χόβανετς και θα του πω τι θα κάνω. Σας παρακαλώ βιαστείτε γιατί πρέπει να μιλήσω μαζί του".

- Έχετε συνηθίσει να έρχεστε στην Πράγα;

" Η Πράγα είναι μια όμορφη πόλη και δεν είναι κακό να έρχεσαι συχνά σε αυτή".

- Μετά την απώλεια του Μουν, ο Μπιαρσμίρ θα είναι ο αντικαταστάτης του;


" Θα δούμε τι θα γίνει. Έχουμε σε αυτή τη θέση και τους Μαχλελή, Βύντρα, Σαριέγκι και Γκάμπριελ. Καταλαβαίνετε ότι έχουμε πολλές δυνατότητες να χρησιμοποιήσουμε κάποιον για αντικαταστάτη του".

- Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η Σπάρτα σε σχέση με πέρυσι;

" Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Σπάρτα διαθέτει φέτος άλλο προπονητή. Δεν έχουν γίνει πάντως πολλές αλλαγές στους παίκτες εκτός του Κάντλετς που έφυγε και πήγε στη Λεβερκούζεν. Είναι καλή ομάδα, κρατάει τη μπάλα σωστά, δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος και δεν σημαίνει ότι επειδή κερδίσαμε πέρυσι θα κερδίσουμε και φέτος".

- Πέρσι η ομάδα προχώρησε πάρα πολύ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχετε θέσει ανάλογο στόχο και για φέτος;
" Δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να κάνω κάποια σύγκριση. Υπάρχουν νέοι παίκτες στην ομάδα, ενώ η περσινή ήταν μια ομάδα την οποία λίγο πολύ κληρονόμησα. Τώρα υπάρχουν νέες δυνατότητες, ωστόσο δεν υπάρχει ο χρόνος για να δέσει αυτή η ομάδα. Εφόσον πέρυσι πήγαμε καλά, τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Στόχος είναι να πετύχουμε φέτος κάτι ανάλογο".

Καραγκούνης: "Δεν υπάρχουν φαβορί..."

Αρκετά προσγειωμένος εμφανίστηκε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καραγκούνης που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, που μίλησε για το παιχνίδι και τις φιλοδοξίες των παικτών του "τριφυλλιού" την φετινή σεζόν.

- Οι Τσέχοι σας θεωρούν φαβορί. Πόσο μπορεί να σας επηρεάσει αυτό;
" Αυτό δεν μας επηρεάζει, εμείς ήρθαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Ξέρουμε πως δεν θα έχουμε καθόλου εύκολο έργο. Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι με αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα. Μόνο το γεγονός ότι πέρυσι την αντιμετωπίσαμε στον δεύτερο προκριματικό φέτος στον τρίτο λέει πολλά. Ξέρουμε τι μας περιμένει."

- Η Πράγα σας ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις;
"
Είναι καλό που όσες φορές ήρθαμε εδώ, καταφέραμε να κερδίσουμε. Κάθε παιχνίδι έχει όμως την δική του ιστορία και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό είναι ένα καινούριο παιχνίδι, μακάρι να συνεχιστεί η παράδοση και να φύγουμε πάλι νικητές από εδώ. Με αυτόν τον στόχο θα κατέβουμε να παίξουμε."

- Πως νομίζει ότι θα παρουσιαστεί η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο;

" Δεν είμαστε μεγάλο χρονικό διάστημα όλοι μαζί, τα δύσκολα αρχίζουν τώρα. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αρνητικά και όλοι είδαμε τι έπαθε η Λάρισα που αποκλείστηκε από μια ερασιτεχνική ομάδα. Δεν υπάρχουν φαβορί, πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Πέρσι μπορεί να κερδίσαμε την Σπάρτα δύο φορές, αλλά στη ρεβάνς δεν περάσαμε καθόλου καλά. Μας περιμένουν δυσκολίες."

- Μπορείτε να συγκρίνετε τον φετινό Παναθηναϊκό με τον περσινό;
" Έχουν έρθει κάποιοι καινούριοι παίκτες, οι οποίοι είναι πολύ αξιόλογοι. Όλοι θέλουμε και ευχόμαστε να πάμε καλύτερα. Όλα φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Φιλοδοξία μας είναι να είμαστε φέτος καλύτεροι, παρότι πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ κάναμε καλή πορεία."

- Θα αγωνιστείτε επιθετικά για τη νίκη η θα προσέξετε την άμυνα σας;

" Αυτές είναι λεπτομέρειες που θα αναλύσει ο προπονητής. Εγώ είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε γκολ και έχουμε την εμπειρία για να σκοράρουμε. Το κάναμε πέρυσι εδώ και αποδείχτηκε σημαντικό".

Πρεμιέρα επίσημα... αλλά χωρίς Κατσουράνη

Αν και ο Χενκ Τεν Κάτε στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης διατήρησε "κλειστά" τα χαρτιά του σε ότι αφορά το σχήμα που παρατάξει στην πρεμιέρα των "πράσινων" με την Σπάρτα Πράγας, η τελευταία δοκιμή είχε δύο ειδήσεις.

Αρχικά στο σύστημα, ο Ολλανδός δεν φαίνεται να αλλάζει σε σχέση με τις δοκιμές στην προετοιμασία και θα παρουσιάσει την ομάδα του με το 4-4-2.

Στην έκπληξη που ίσως γίνει σε ότι αφορά τα πρόσωπα, ο 55χρονος πιθανόν θα αφήσει τον Κώστα Κατσουράνη εκτός ενδεκάδας.

Γκαλίνοβιτς κάτω απ’ τα δοκάρια με τους Βύντρα, Καντέ στο κέντρο της άμυνας και τους Μπιάρσμιρ (δεξιά) και Σπυρόπουλο (αριστερά) στα άκρα. Στην μεσαία γραμμή οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο στο κέντρο με τους Γκάμπριελ και Καραγκούνης δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα.

Σαλπιγγίδης και Σισέ αναμένεται να είναι η "αιχμή δώρατος" για την επίθεση των "πράσινων" με στόχο να σκοράρουν κόντρα στους Τσέχους.






































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ