SERIE A

"Τεσσάρα" για Γιούβε, πεντάσφαιρη Μίλαν!

Juventus' Nicola Legrottaglie, right, celebrates after scoring joined by his teammates Cristian Molinaro, second from right, Alessandro Del Piero, left, and Pavel Nedved, of the Czech Republic, during an Italian first division soccer match between Atalanta and Juventus, at the Comunale stadium in Bergamo, Italy, Sunday, April 20, 2008. (AP Photo/Felice Calabro')
Γιουβέντους-Αταλάντα-πανηγυρικό AP

Γιουβέντους και Μίλαν συνέτριψαν Αταλάντα και Ρετζίνα. Χατ τρικ από Ντελ Πιέρο και Κακά (videos)!

"Ζωντανές" στη μάχη για την κατάκτηση της 4ης προνομιούχους θέσης έμειναν Μίλαν (5-1 τη Ρετζίνα) και Σαμπντόρια (3-0 την Ουντινέζε), ενώ η Τζένοα πέτυχε σπουδαίο "διπλό", 1-0 επί της Σιένα, και πλησίασε στους τρεις πόντους την 7η θέση, η οποία ίσως εξασφαλίσει το τελευταίο εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA.
Νίκες-βαθμολογική ανάσα στον αγώνα για την αποφυγή του υποβιβασμού πέτυχαν στις έδρες τους Κάλιαρι (2-0 την Έμπολι) και Κατάνια (1-0 τη Λάτσιο), ενώ σε... μπελάδες μπήκε η Πάρμα, καθώς ηττήθηκε με 2-1 στο "Ένιο Ταρντίνι" από τη Νάπολι.

Η αυλαία της 34ης αγωνιστικής έπεσε το βράδυ, με την Ίντερ να επικρατεί της Τορίνο με 1-0 στο "Ολίμπικο", με τους "νερατζούρι" να παίρνουν το "τρίποντο" και να ξεφεύγουν έξι πόντους από τη 2η Ρόμα και πλέον είναι μία ανάσα από το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Χατ-τρικ Ντελ Πιέρο, Τσ.Λιγκ η "Γιούβε"
Η Γιουβέντους μπήκε... φουριόζα στο "Ατλέτι Ατζούρι Ντ'Ιτάλια" και "καθάρισε" ουσιαστικά το ματς από τα πρώτα 6 λεπτά όταν πανηγύρισε δύο τέρματα! Η αρχή έγινε με τη συμπλήρωση 47 δευτερολέπτων αγώνα, όταν ο Αλεσάντρε Ντελ Πιέρο εκτέλεσε φαλτσαριστά φάουλ από τα αριστερά και ο Λεγκροτάλιε πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Αταλάντα για να στείλει με δυνατή κεφαλιά τη μπάλα στη δεξία γωνία του Κόπολα.

Το γκολ αυτό "πάγωσε" τους γηπεδούχους που πέντε λεπτά μετά (6') βρέθηκαν χωρίς καλά καλά να το καταλάβουν με ντεσαβαντάζ δύο τερμάτων... Μετά από σέντρα του Καμορανέζι από τα δεξιά, ο Τρεζεγκέ έπιασε την κεφαλιά γυρνώντας τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ντελ Πιέρο να εκτελεί από κοντά με σουτ πάνω στη κίνηση τον γκολκίπερ των "μπεργκαμάσκι".

Στο 8' ο Κόπολα απεσώβησε τα χειρότερα για την ομάδα του, όταν νίκησε σε τετ α τετ τον Τρεζεγκέ (πλασέ του Γάλλου από το ύψος του πέναλτι), ενώ στη συνέχεια η Αταλάντα απείλησε δύο φορές τη "βέκια σινιόρα". Στο 23' το αριστερό δυνατό σουτ του Μπελίνι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπουφόν, στο 29' ο βασικός γκολκίπερ της "σκουάντρα ατζούρα" έδιωξε με μπουνιές σε κόρνερ κεφαλιά του Μανφρεντίνι, με τους Τορινέζους να "απαντούν" στις ευκαιρίες αυτές με ένα ακόμα γκολ.

Ο Ζανέτι έβγαλε την κάθετη πάσα, με τον Ντελ Πιέρο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Αταλάντα και με ψύχραιμο πλασέ με το δεξί μέσα από την περιοχή να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόπολα (34').

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου μέρους άνηκε στην Αταλάντα, όταν μετά από σέντρα του Μπελίνι στο 36' ο Φλοκάρι έπιασε την κεφαλιά, με τον Μπουφόν να μένει ακινητοποιημένος στο κέντρο της εστίας του, όμως για καλή του τύχη η μπάλα έφυγε άουτ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι να ελέγχει απόλυτα το ματς, έχοντας και το ψυχολογικό πλεονέκτημα από το 3-0 των πρώτων 45 λεπτών, και να φτάνει με μεγαλύτερη ευκολία στα αντίπαλα καρέ.

Στο 56' ο Ντελ Πιέρο δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Κόπολα, με το μονοκόμματο σουτ που έπιασε μετά από σέντρα του Νέντβεντ από τα αριστερά, ωστόσο η κατάληξη ήταν διαφορετική, με τους δύο αυτούς παίκτες πρωταγωνιστές εννέα λεπτά αργότερα (65').

Ο Τρεζεγκέ έστρωσε με κεφαλιά τη μπάλα στον Ντελ Πιέρο, με τον "Πιντουρίκιο" να κάνει με άπιαστο σουτ μέσα από την περιοχή το 4-0, φτάνοντας τα 17 τέρματα στο φετινό Καμπιονάτο.

Στο 69', το θεαματικό γυριστό πλασέ του Φλοκάρι βρήκε τον Μπουφόν σε ετοιμότητα, στο 77' αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο ο Ντελ Πιέρο (τη θέση του πήρε ο Παλαντίνο), ο οποίος γνώρισε την αποθέωση για το χατ-τρικ που σημείωσε, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά την συμπλήρωση του 90λεπτου, ο διαιτητής Τρεφολόνι σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς, που βρήκε τη Γιουβέντους να πανηγυρίζει τρίτη σερί νίκη.

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της αναμέτρησης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τίτι Σαβόλντι (απεβίωσε) ο οποίος είχε φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Συνεχίζει να ελπίζει για την 4η θέση η Μίλαν
Μετά την ήττα από τη Γιουβέντους με 3-2 την περασμένη αγωνιστική αλλά και την επιτυχία της Φιορεντίνα κόντρα στην Παλέρμο το βράδυ του Σαββάτου (1-0), οι παίκτες της Μίλαν ήξεραν πως δεν είχαν περιθώρια για νέες απώλειες κόντρα στην Ρετζίνα και φρόντισαν να κάνει επίδειξη δύναμης στο "Σαν Σίρο".

Οι "ροσονέρι" ήταν καταιγιστικοί με αντίπαλο τους Καλαβρέζους, τους οποίους συνέτριψαν με 5-1 με χατ-τρικ του Κακά, και μείωσαν στους τέσσερις πόντους τη διαφορά από την προνομιούχο 4η θέση, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του φετινού Καμπιονάτο.

Ο Κακά άνοιξε το σκορ μόλις στο 8' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (σε ανατροπή του από τον Μοντέστο), ενώ στο 33' διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αλλά και αυτά της ομάδας του, πάλι από την άσπρη βούλα (η παράβαση υποδείχτηκε αυτή τη φορά σε ανατροπή του Ζέεντορφ από τον Βιτζάνι).

Η Ρετζίνα πήγε στα αποδυτήρια με καλή ψυχολογία, έχοντας μειώσει στο 40' με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή του Μπαρέτο, ωστόσο το δεύτερο μέρος ήταν μονόλογος από πλευράς γηπεδούχων. Στο 68' ο Κακά έκανε χατ-τρικ, όταν ολοκλήρωσε ιδανικά ασίστ του Μπρόκι, ενώ στο 73' ο Ιντζάγκι εκμεταλλεύτηκε το σουτ του Πάτο που κατέληξε στο δοκάρι, για να γράψει από κοντά το 4-1.

Το τελικό 5-1 διαμορφώθηκε στο 89', με ασύλληπτη κεφαλιά του νεαρού Πάτο (έκανε την επανεμφάνισή του μετά από μακρά περίοδο τραυματισμού) μετά από σέντρα από δεξιά του Γκουρκούφ.

Ευρωπαϊκός... αέρας για Σαμπντόρια
Η Σαμπντόρια μετέτρεψε σε έναν περιχαρή θρίαμβο το ντέρμπι του "Λουίτζι Φεράρις" με την Ουντινέζε, καθώς επιβλήθηκε με 3-0 και έφτασε τους 55 πόντους (5η μαζί με τη Μίλαν), τέσσερις περισσότερους από τους 7ους πλέον "φριουλάνι".

Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι "ρέφαρε" για την ήττα που γνώρισε την περασμένη αγωνιστική από τη Ρετζίνα εκτός έδρας (έχει μόλις 1 ήττα στα 30 ματς τελευταία ματς που έχει δώσει στην έδρα της), ενώ στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν δεύτερη διαδοχική ήττα, μετά το 3-1 στο "Φρίουλι" από τη Ρόμα μία εβδομάδα πριν.

Οι "μπλουτσερκιάτι" άνοιξαν το σκορ στο 24' με τον Κασάνο, ο οποίος νίκησε με κεφαλιά τον Χαντάνοβιτς μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπελούτσι, ενώ πήγαν στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά, χάρη στο διαγώνιο σουτ του Μπελούτσι στο 44'.

Ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 55' (το ριπλέι έδειξε πως η παράβαση έγινε έξω από την περιοχή), ενώ το παιχνίδι "τελείωσε" ουσιαστικά για την Ουντινέζε στο 59', με την αποβολή του Ζατοπόσνι στο 59' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Να σημειωθεί πως ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα αντιμετώπισε για πρώτη φορά στη Γένοβα την ομάδα με τη φανέλα της οποίας είχε πετύχει 13 τέρματα την περυσινή αγωνιστική σεζόν.

"Διπλό" στην Τοσκάνη για τη Τζένοα
Στο στάδιο "Φράνκι" της Τοσκάνης, η Τζένοα πήρε μία σπουδαία νίκη εις βάρος της Σιένα (1-0), που την έβαλε για τα καλά μέσα στο ευρωπαϊκό κόλπο, καθώς μείωσε στους τρεις πόντους τη διαφορά που την χωρίζει από την Ουντινέζε.

Αυτή ήταν η τέταρτη επιτυχία στα πέντε τελευταία ματς για τους "ροσομπλού", ενώ στον αντίποδα η Σιένα γνώρισε μόλις την 2η ήττα της στα 12 τελευταία ματς πρωταθλήματος, με την απόσταση πάντως που την χωρίζει από την επικινδυνη ζώνη να παραμένει στους οκτώ πόντους.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 24' από τον Κονκό, ο οποίος νίκησε με διαγώνιο σουτ τον Μάνινγκερ, με τον σκόρερ να μην πανηγυρίζει πάντως ως ένδειξη σεβασμού στην τέως ομάδα του.

Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με 10 παίκτες από το 34' και μετά, λόγω αποβολής του Ντε Ρόζα με απευθείας κόκκινη κάρτα, όμως παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της σκορ, με το δεύτερο μέρος να έχει ελάχιστες αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Ανατροπή και τέσσερις αποβολές στο "Ταρντίνι"
Στο "Ένιο Ταρντίνι", η Πάρμα προηγήθηκε με 1-0 της Νάπολι αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό στο τέλος του -καθοριστικού για εκείνη- ματς (1-2), με αποτέλεσμα να βρίσκεται τώρα μόνο έναν πόντο πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού. Το ματς ήταν ιδιαίτερο σκληρό, με την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ να ολοκληρώνει το ματς με 8 (!) παίκτες και τους "παρτενοπέι" με 10.

Οι "παρμέντσι" πήραν κεφάλι στο σκορ στο 23' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Μπουντάν σε μαρκάρισμα του Λουκαρέλι από τον Σαντακρότσε (αμφισβητούμενη απόφαση), ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Νάπολι ισοφάρισε σε 1-1 με εκτέλεση πέναλτι από τον Ντομίτσι, με την Πάρμα να μένει στη φάση αυτή με 10 παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη του Μαριγκά.

Η ολική ανατροπή υπέρ της ομάδας του Έντι Ρέζα πραγματοποιήθηκε στο 72' με πλασέ πάνω στην κίνηση (από πλάγια θέση) από τον Μπολιατσίνο μετά από σέντρα του Χάμσικ, ενώ η συνέχεια επεφύλασε τρεις συνολικά αποβολές. Την άγουσα για τα αποδυτήρια είδαν για λογαριασμό της Πάρμα οι Φαλκόνε (76') και Γκασμπαρόνε (80'), ενώ η Νάπολι ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκαργκάνο.

Νίκη... σωτηρίας για Κάλιαρι
Τεράστια σε σημασία νίκη πήρε η Κάλιαρι με αντίπαλο την Έμπολι στο "Σεντ'Ελία" (2-0), καθώς με το αποτέλεσμα αυτό σκαρφάλωσε στην 15η θέση, πέντε πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 9' για τους Σαρδηνούς με υπέροχη ατομική ενέργεια και γκολ του Ρόμπερτ Ακουαφρέσκα, ενώ το "χρυσό" τρίποντο υπέρ των γηπεδούχων διασφάλισε ο Φίνι, με εκπληκτικό σουτ από 20 μέτρα στο 64'.

Μάλιστα, μετά την επίτευξη του τέρματος, ο σκόρερ έβγαλε τη φανέλα του για να πανηγυρίσει και αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για τα υπόλοιπα λεπτά.

Στο 78', η ομάδα του Νταβίντε Μπαλαρντίνι υποχρεώθηκε να συνεχίσει με 9 παίκτες μετά την αποβολή του Πιζάνο (επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα), με την Έμπολι να μην καταφέρνει πάντως να αλλάξει τη... μοίρα της και να παραμένει οριακά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Σπινέζι οδηγεί την Κατάνια προς τη σωτηρία
Ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Σπινέζι στάθηκε αρκετό στην Κατάνια για να επικρατήσει με 1-0 της Λάτσιο και να ξεφύγει πέντε πόντους από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας, που θα πάρει το... τρένο για τη Serie B στο τέλος της σεζόν.

Στον αντίποδα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα της "αιώνιας πόλης" μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, με το "Μασιμίνο" να αποδεικνύεται "μαύρη τρύπα" για αυτήν, καθώς η τελευταία φορά που έφυγε νικηφόρα από τη συγκεκριμένη έδρα ήταν το 1961.

Οι "ροσατζούρι" του Βάλτερ Τζένγκα ξεκίνησε δυνατά το ματς, έχοντας δύο δοκάρια με τα σουτ των Σάρντο και Τεντέσκο, ενώ στο 34' έφτασαν στο πολυπόθητο γκολ.

Ο Τζάουρι ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Μάσκαρα που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Μπαλότα, για να δεχθεί δικαιολογημένα την απευθείας κόκκινη κάρτα, με τον Σπινέζι να νικάει από τα 11 βήματα τον γκολκίπερ της Λάτσιο, πετυχαίνοντας το έβδομο τέρμα του μέσα στη σεζόν.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με την ομάδα του Ντέλιο Ρόσι να τελειώνει το ματς με 9 παίκτες, λόγω αποβολής του Νταμπό στο 59' με δύο κίτρινες κάρτες.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ρόμα-Λιβόρνο 1-1 (54' Βούτσινιτς / 83' Ντιαμάντι)

Φιορεντίνα-Παλέρμο 1-0 (29' Ντοναντέλ)

KΥΡΙΑΚΗ

Αταλάντα-Γιουβέντους 0-4 (1' Λεγκροτάλιε, 6', 34', 65' Ντελ Πιέρο)

Κάλιαρι-Έμπολι 2-0 (9' Ακουαφρέσκα, 64' Φίνι)

Κατάνια-Λάτσιο 1-0 (34' (πεν.) Σπινέζι)

Μίλαν-Ρετζίνα 5-1 (8' (πεν.), 34' (πεν.), 68' Κακά, 73' Ιντζάγκι, 89' Πάτο / 40' Μπαρέτο)

Πάρμα-Νάπολι 1-2 (23' (πεν.) Μπουντάν / 45'+ (πεν.) Ντομίτσι, 72' Μπολιατσίνο)

Σαμπντόρια-Ουντινέζε 3-0 (24' Κασάνο, 44', 55' (πεν.) Μπελούτσι)

Σιένα-Τζένοα 0-1 (25' Κόνκο)

Τορίνο-Ίντερ 0-1 (30' Κρούζ)

Δείτε τα στιγμιότυπα από το ματς Αταλάντα-Γιουβέντους (0-4):



Δείτε τα στιγμιότυπα από το ματς Μίλαν-Ρετζίνα (5-1):



Δείτε τα στιγμιότυπα από το ματς Πάρμα-Νάπολι (1-2):



Δείτε τα στιγμιότυπα από το ματς Σαμπντόρια-Ουντινέζε (3-0):



Δείτε τα στιγμιότυπα από το ματς Σιένα-Ουντινέζε (0-1):



Δείτε τα στιγμιότυπα από το ματς Κατάνια-Λάτσιο (1-0):



Δείτε τα στιγμιότυπα από το ματς Κάλιαρι-Έμπολι (2-0)







































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ