ΙΝΤΕΡ

"Θα μείνω εδώ για πολύ καιρό"

Inter Milan's Colombian defender Ivan Cordoba speaks during a joint press conference with coach Rafael Benitez (R) at Zayed Sports City on the sidelines of the FIFA Club World Cup in the Emirati capital of Abu Dhabi on December 11, 2010. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI (Photo credit should read MARWAN NAAMANI/AFP/Getty Images)
Inter Milan's Colombian defender Ivan Cordoba speaks during a joint press conference with coach Rafael Benitez (R) at Zayed Sports City on the sidelines of the FIFA Club World Cup in the Emirati capital of Abu Dhabi on December 11, 2010. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI (Photo credit should read MARWAN NAAMANI/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Ράφα Μπενίτεθ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ίντερ θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ο ίδιος θα μείνει στο τιμόνι της για πολύ καιρό. Οι ατάκες του για Μοράτι και... Καπέλο. Κόρδομπα: "Ζούμε ένα όνειρο".

"Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να νικήσουμε, είμαι ήρεμος, είμαι πάρα πολλά χρόνια στους πάγκους και έχω κατακτήσει πολλά.

Δεν αλλάζουν τα πάντα σε μία ημέρα. Εγώ δουλεύω 12-14 ώρες την ημέρα για την Ίντερ και είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά μου.

"Τώρα ελπίζω να την δω στο γήπεδο", ξεκίνησε τις δηλώσεις του στο Άμπου Ντάμπι ο Μπενίτεθ, για να ξεκαθαρίσει πως εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Μάσιμο Μοράτι.

"Μίλησα με τον πρόεδρο πριν από το παιχνίδι της Βέρντερ αλλά και αμέσως μετά. Γνωρίζει πως ήταν η κατάσταση, δεν υπάρχουν προβλήματα.

Κατάλαβε τα πάντα και αυτό είναι αρκετό για μένα. Η ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες".

Όσον αφορά στο τί στοιχεία πρέπει να επιδείξουν οι πρωταθλητές Ευρώπης για να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε:

"Μιλούν πολλές φορές για το μέλλον μουν και μερικές φορές ξεχνούν ότι στο παρελθόν έχω βγει νικητής μέσα από πολλούς τελικούς.

Έχω χάσει σε αυτό το θεσμό με τη Λίβερπουλ, και αυτό μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη θέληση να κατακτήσω το τρόπαιο με την Ίντερ.

Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε μία ποιοτική ομάδα, και αυτή η ποιότητα δεν μπορεί να χαθεί μέσα σε μία ημέρα.

Τώρα πρέπει να έχουμε μυαλό, πόδια, πνεύμα και να δουλέψουμε στην τακτική, αν θέλουμε να τα καταφέρουμε. Αλλαγές στην τακτική;

Το να κάνεις αλλαγές για ένα μόνο ματς είναι ρίσκο, εάν χάσεις σε ρωτούν γιατί έκανες αλλαγές.

Εάν δεν κάνεις αλλαγές και χάσεις, σου λένε ότι έπρεπε να κάνεις αλλαγή. Εμείς λοιπόν πρέπει να νικήσουμε και να αποφύγουμε τη μουρμούρα.

Πριν τους τραυματισμούς νικούσαμε και είχαμε καλή απόδοση, τώρα αν έχουμε το ίδιο σωστό πνεύμα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι αντίπαλοι; Τους σέβομαι, όμως αυτό που έχει σημασία είναι η δική μας ομάδα".

Κληθείς τέλος να σχολιάσει το γεγονός ότι τα ιταλικά ΜΜΕ γράφουν καθημερινά το όνομα του Φάμπιο Καπέλο ως του επικρατέστερου για να πάρει τη θέση του, ο Μπενίτεθ απάντησε με νόημα:

"Πάρα πολλές φορές διαβάζω ονόματα αντικαταστατών μου, αλλά ο προπονητής στην Ίντερ είμαι εγώ. Θέλω να κατακτήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και αν το πετύχουμε θα μείνω εδώ για καιρό".

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Κόρδομπα, που εκπροσώπησε τους παίκτες της Ίντερ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως οι στιγμές που ζει αυτός και οι συμπαίκτες του είναι μοναδικές:

"Εμείς οι παίκτες ζούμε αυτή την περίοδο ως όνειρο, μου θυμίζει όταν έπαιξα στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998.

Είναι ένα γεγονός που μπορεί να συμβεί μόνο μία φορά στη ζωή σου, συνεπώς είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι για να πετύχουμε το στόχο μας.

Εμείς, οι οικογένειές μας, το τεχνικό επιτελείο, οι οπαδοί".

Υπενθυμίζεται πως η Ίντερ ρίχνεται στη μάχη των ημιτελικών την ερχόμενη Τετάρτη απέναντι στην Σεονγκνάμ από τη Νότια Κορέα, ενώ μία ημέρα νωρίτερα η Ιντερνασιονάλ από τη Βραζιλία θα αντιμετωπίσει τη Μαζέμπε από τη Δημοκρατία του Κονγκό στο έτερο ημιτελικό της διοργάνωσης.

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ