ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τhe Great Escape

Τhe Great Escape
Ζελαο

Δημοσιογράφοι από τη Βραζιλία αναλύουν τον Ζελάο. Άγνοια δηλώνει ο παίκτης για την πρόταση

Ένα μεγάλο μυστικό και για αυτούς, μιας και μόλις από τον Μάιο άρχισε να αγωνίζεται σε μεγάλη ομάδα. Ο Ουμπιρατάν Λεάλ, ο οποίος καλύπτει τα νέα της Κορίνθιανς στο ευρείας κυκλοφορίας βραζιλιάνικο περιοδικό “Trivela” μοιάζει να έχει χαθεί στο λαβύρινθο της παράνοιας που έχει εισέλθει η ομάδα που ακολουθεί ως συντάκτης.
Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν προσδώσει μυθιστορηματικές διαστάσεις στην ιστορία της πάλαι ποτέ κραταιάς “Τιμάο” και ο ίδιος αδυνατεί να εκτιμήσει αν ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες για την απόκτηση του Ζελάο.

Η πλάστιγγα γέρνει πάντως προς την παραμονή του παίκτη στην Βραζιλία. “Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη στην Κορίνθιανς και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί. Ο Αλμπέρτο Ντουαλίμπ έφυγε από τη θέση του προέδρου εξαιτίας των χρημάτων της MSI.

Θεωρήθηκε από τις αρχές ότι έγινε ξέπλυμα ρωσικού χρήματος. Ο Ντουαλίμπ, ο οποίος βρισκόταν στον προεδρικό θώκο από το 1994 ως το 2007, ζήτησε 60 ημέρες άδεια προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του τακτική και ο αντιπρόεδρος (εκλεγμένος γαρ), Κλόντομιλ Όρζι ανέλαβε τη θέση του.

Θεωρητικά ο Ντουαλίμπ θα επανέλθει στη θέση του σε δύο μήνες. Σε αυτό το χρόνο οι αντίπαλοι του ετοιμάζουν την αντεπίθεση τους, ενώ ο “σκοτεινός” αντιπρόεδρος κινεί τα νήματα. Σε αυτό το περιβάλλον είναι δύσκολο κάποιος να εκτιμήσει τι θα συμβεί. Αυτό που ειλικρινά μπορώ να πω είναι ότι η Κορίνθιανς βαδίζει στο άγνωστο. Πάντως, εδώ στη Βραζιλία κανείς δεν μιλά για περίπτωση πώλησης του Ζελάο στην Ελλάδα. Αν λάβεις υπόψιν σου ότι ο αρχηγός και κεντρικός αμυντικός, Μπετάο πηγαίνει στη Σοσό, θεωρώ ότι είναι δύσκολο για το κλαμπ να διαπραγματευτεί και την μετακίνηση ενός ακόμη αμυντικού. Αλλά στο χάος της Κορίνθιανς, όπως προείπα όλα μπορούν να συμβούν”…

Το αγωνιστικό προφίλ του ασταθούς Ζελάο

“Μειράκιο” ακόμη ο Ζελάο, δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ποδοσφαιριστής με την σιγουριά που θα ήθελε ο Παναθηναϊκός στα μετόπισθεν του, όπως λέει σαφώς ο Λεάλ. “Ο Ζελάο είναι 23 χρονών, είναι πολύ δυνατός αμυντικός, με αξιοπρεπείς τοποθετήσεις στο γήπεδο. Δεν διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση και η Κορίνθιανς είναι η πρώτη μεγάλη ομάδα στην οποία αγωνίζεται." "Επειδή λοιπόν δεν διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση και έχει ελάχιστη πείρα, πολλές φορές πραγματοποιεί παράξενα λάθη. Πιστεύω ότι με το πέρασμα του χρόνου θα βελτιωθεί αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μεταναστεύσει στην Ευρώπη. Θα ήταν καλύτερο για αυτόν να μείνει στη Βραζιλία, μέχρι να εξελιχθεί και να υπάρξουν οι βάσεις για να γίνει ένας καλός ποδοσφαιριστής”.

O δημοσιογράφος Μάρσιο Κοχάρα τον θυμάται από τις ημέρες του στην Μπραγκαντίνο χωρίς ενθουσιασμό. “Δεν έχουμε δει πολλά πράγματα από τον Ζελάο και έτσι κανείς δεν έχει σαφή εικόνα για το πόσο καλός ποδοσφαιριστής μπορεί να εξελιχθεί. Αγωνιζόταν σε μια μικρή ομάδα, την Μπραγκαντίνο, η οποία πέρυσι πραγματοποίησε καλό πρωτάθλημα Παουλίστα.

"Ήταν ένας από τους παίκτες κλειδιά αυτής της ομάδας, η οποία έφτασε στο φάιναλ φορ του Παουλίστα. Αυτός, ο επιθετικός Έβερτον και ο τερματοφύλακας Φελίπε ήταν οι τρεις καλύτεροι. Για αυτό τον απέκτησε και η Κορίνθιανς. Στην αρχή με τον Καρπετζιάνι πραγματοποίησε καλά παιχνίδια αλλά όσο μεγάλωνε η κρίση της ομάδας, τόσο και η δική του απόδοση έπεφτε.

"Ο Ζελάο έκανε πολύ μεγάλα λάθη στα τελευταία ματς, όπως και ο συμπαίκτης του κεντρικός αμυντικός Μπετάο αλλά κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για την πτώση στην απόδοση της ομάδας. Είναι συνολική η ευθύνη” .



15 εκατομμύρια δολάρια!!!

Σύμφωνα πάντως με βραζιλιάνικα δημοσιεύματα, η Κορίνθιανς απέρριψε την πρόταση του Παναθηναϊκού που έφτασε τα 2 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς ωστόσο να εξακριβώνεται το αν η νέα διοίκηση υπό τον Όρζι έχει επανεξετάσει την πρόταση του τριφυλλιού. Σφήνα στην υπόθεση, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, φαίνεται να έχει μπει και η Σαραγόσα με πρόταση ύψους 3,7 εκτομμύρια δολάρια, χωρίς να έχει επισημοποιηθεί.

Η ουσία όμως του πράγματος βρίσκεται αλλού. Στο γεγονός ότι η Κορίνθιανς φαίνεται να κοστολογεί τον αμυντικό της κοντά στα 15 εκατομμύρια δολάρια! Η μόνη λογική εξήγηση γαι την εξωπραγματική αυτή τιμή είναι πως ο βραζιλιάνικος σύλλογος θέλει να δέσει τον ποδοσφαιριστή του, καθώς οι λύσεις στο κέντρο της άμυνας έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα μετά και τη φυγή του Μπετάο.

Επίσης οι Βραζιλιάνοι θεωρούν πως ο Ζελάο στο τέλος αυτής της χρονιάς θα κοστίζει πολλά περισσότερα και γι' αυτό δεν συζητάνε καν την παραχώρηση του τη δεδομένη χρονική στιγμή, αν και η Μπραγκαντίνο, η πρώην ομάδα του Ζελάο και κάτοχος του 50% των δικαιωμάτων του, έχει αποδεχτεί την πρόταση των πρασίνων.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εξάλλου δηλώνει άγνοια για τις προτάσεις των δύο ομάδων, τονίζοντας πως θα ήθελε να παραμείνει στην Κορίνθιανς στην παρούσα φάση της καριέρας του. "Δεν γνωρίζω τίποτα, κανείς δε μου έχει μιλήσει για αυτές τις προτάσεις. Πάντως για την ώρα θα ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Κορίνθιανς."

Μεγάλο Διεθνές Φιλικό...

Ως μεγάλο διεθνές φιλικό χαρακτηρίζει το επίσημο site της Λάτσιο το παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά η ανακοίνωση ανφέρει τα εξής: "Μεγάλο διεθνές ραντεβού για τη Λάτσιο του Ντέλιο Ρόσι. Την Τετάρτη 8 Αυγούστου στο υπέροχο στάδιο Φλαμίνιο στη Ρώμη αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό."



Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα πετάξει για τη Ρώμη το μεσημέρι της Τρίτης. Στο ομολογουμένως πιο δύσκολο φιλικό στην προετοιμασία του τριφυλλίού είναι πολύ πιθανό να δούμε έστω και για λίγο αγωνιζόμενο τον Τζοζέφ Ενακαρχίρε, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην αποστολή των πρασίνων είναι και οι Νίνης, Δημούτσος.

Για τη Λάτσιο το ματς με το τριφύλλι είναι και η πρόβα τζενεράλε ενόψει της αναμέτρησης για τα προκριματικά του Champions League κόντρα στη Ντιναμό Βουκουρεστίου, γεγονός που μετατρέπει την αναμέτρηση αυτή πολύ σημαντικό οδηγό για τον Πεσέιρο. Τρία τέταρτα πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι Ιταλοί θα πργματοποιήσουν μια μικρή φιέστα στην οποία θα παρουσιάσουν τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας για τη νέα χρονιά.

Εξάλλου στα πλαίσια του φιλικού κόντρα στην Ελληνική ομάδα, οι Λατσιάλοι θα δώσουν τιμητική πλακέτα στον Ρομπέρτο Λοβάτι, τον παλιό τερματοφύλακα της ομάδας. Ο θρυλικός Μπομπ συμπλήρωσε πριν λίγες μέρες το 80ό έτος της ηλικίας του και θα γιορτάσει τιμώμενος μαζί με την αγαπημένη του "μπιανκοσελέστε". Ο Λοβάτι αγωνίστηκε στη Λάτσιο από το 1955 έως το 1961.

Επιμένουν οι Γερμανοί για Βύντρα

Κι ενώ η άμυνα του Παναθηναϊκού τη δεδομένη στιγμή δεν έχει τις απαραίτητες λύσεις οι Γερμανοί επιμένουν ότι η Χέρτα είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Λουκά Βύντρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής ιστοσελίδας sport1 η Χέρτα είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του διεθνούς μπακ του τειφυλλιού. Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

"Μέχρι τώρα η Χέρτα έχει ενισχυθεί μόλις τρεις παίκτες. Τον Γιάροσλαβ Ντρόμπνι, τον Λούσιο και τον Κρίστοφερ Γκενγκ ως τρίτο τερματοφύλακα. Η μεταγραφή του Φάμπιαν Λούστενμπεργκερ θεωρείται θέμα χρόνου, με τον 19χρονο να έρχεται από τη Λουκέρνη. Επίσης, οι συζητήσεις με τον Έλληνα διεθνή αμυντικό Λουκά Βύντρα από τον Παναθηναϊκό βρίσκονται στο τελικό στάδιο".

































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ